BEBEGIM YATAKTAN DÜSTÜ

ikizannesi_ma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7
Puanlar
1
Selam anneler lütfen bu konuda tecrübelinolan anneler yazsin,
Bu sabah 5 aylik oglum yataknodamdaki yatagimdan düstü.
Onu yerde sirt pstü yatarken buldummve kaldirdigimda yüzü kirec gibi bembeyazdinardindan hastaneye gittik doktor sadece gözüne isik tuttu herhangi bir fiziki muayene yapmadan röntgen cektirilmesininistedi. Röntgende herhangi bir kafatasi kirigi catlagi vesaire cikmadi cok sükür. Bebegimin düstügü zemin oldukca sert ve yatagimda yüksek bir yatak oldukca. Bebegimde bir de ventrikel genislemesi var kafasinda kendi yasiti bebeklerden oldukca büyük. Dr sadece 24 saat gözlem önerdi. Size de sormak istiyorum

Onu yerde sirt pstü yatarken buldummve kaldirdigimda yüzü kirec gibi bembeyazdinardindan hastaneye gittik doktor sadece gözüne isik tuttu herhangi bir fiziki muayene yapmadan röntgen cektirilmesininistedi. Röntgende herhangi bir kafatasi kirigi catlagi vesaire cikmadi cok sükür. Bebegimin düstügü zemin oldukca sert ve yatagimda yüksek bir yatak oldukca. Bebegimde bir de ventrikel genislemesi var kafasinda kendi yasiti bebeklerden oldukca büyük. Dr sadece 24 saat gözlem önerdi. Size de sormak istiyorum
Kusması yoksa gözlerinde kayma yoksa göz takibi iyiyse sorun yoktur inşallah. Gözüne de bakmış doktor zaten. Bir kaç saat uyutulmaması gerekiyor o da geçmiş zaten korkmayın bir şeyi yoktur Allahın izniyle ♥️

Kusması yoksa gözlerinde kayma yoksa göz takibi iyiyse sorun yoktur inşallah. Gözüne de bakmış doktor zaten. Bir kaç saat uyutulmaması gerekiyor o da geçmiş zaten korkmayın bir şeyi yoktur Allahın izniyle ♥️
Benim oğlum da küçükken koltuktan düşmüştü kafa üstü hatta dudağı dikişlik şekilde yırtılmıştım aynı şekilde doktor gözlerine baktı kusmasını uyku durumunu anlattı o kadar

Yok bütün gün normal beslendi mama artinaüt seklinde bi eronla besledim ara uykularini da yapti ve biraz pnce gece uykusuna yatirdim ama vicdan azabindan mahvoldum kendimi cok suclu hissediyorum. Normal oyunlarini da oynadi sonrasinda tüm gün normaldi ancak kafasinin arkasinda bir sislik var hafif sanirim düstügü icin oldu korkum kafasinin zaten büyük ve agir oldugu icin etkilenmis olmasi….

Benim oğlum da küçükken koltuktan düşmüştü kafa üstü hatta dudağı dikişlik şekilde yırtılmıştım aynı şekilde doktor gözlerine baktı kusmasını uyku durumunu anlattı o kadar
Ya cok gecmis olsun yavrunuza,
Ah kuzum benim…. Baska esktra bir tetkik yaptirilmis miydi kac aylikti oglumuz?

Ben de düşürmüştüm emzirirken uyuyakalmıştım. Kendimi çok suçladım o zaman ama olabiliyor insanlık hali. Öncelikle kendini suçluyorsan diye söyledim için rahat olsun hemen hemen hepimiz düşürüyoruz.
Biz doktora gitmedik. 4 aylıktı. Evde takip edelim,radyasyon almasın dedik. 2-3 saat uyumadık. Osman gönülal doktorun videosu var YouTube da.
Onu izleyin bi önce. Yeteri kadar bilgilendiriyor.

Osman gönülal düşmeyen alakalı videosunda 36 saat gözlemleyin diyor. Bişey yoktur Allah'ın izniyle bakmış doktor geçmiş olsun

Ben de düşürmüştüm emzirirken uyuyakalmıştım. Kendimi çok suçladım o zaman ama olabiliyor insanlık hali. Öncelikle kendini suçluyorsan diye söyledim için rahat olsun hemen hemen hepimiz düşürüyoruz.
Biz doktora gitmedik. 4 aylıktı. Evde takip edelim,radyasyon almasın dedik. 2-3 saat uyumadık. Osman gönülal doktorun videosu var YouTube da.
Onu izleyin bi önce. Yeteri kadar bilgilendiriyor.
Offff gercekten Allah‘im kimseyi evladinin sagligi ile sinamasin ya Rabbim cok zor bir durum.
Aylardir o kadar yorgundum ki sanirim vücut bir amda kendini kapatti. Allah‘a sükür ikiz kardesi de oradaydi o yatagin pzeri deydi. Cok saplun hemen izliycem
Soze de büyük gecmis olsun
Ya eteafimdaki herkese sordum ablamlara vesaire ama bu kadar yüksek degildi dediler ondan hala korkum birde beton gibi zemine düstü

Offff gercekten Allah‘im kimseyi evladinin sagligi ile sinamasin ya Rabbim cok zor bir durum.
Aylardir o kadar yorgundum ki sanirim vücut bir amda kendini kapatti. Allah‘a sükür ikiz kardesi de oradaydi o yatagin pzeri deydi. Cok saplun hemen izliycem
Soze de büyük gecmis olsun
Ya eteafimdaki herkese sordum ablamlara vesaire ama bu kadar yüksek degildi dediler ondan hala korkum birde beton gibi zemine düstü
Düştüğü yer bebeğin boyundan yüksek olursa endişe etmek gerekirmiş. Onda da çocuğu takip edince anlayacaksınız işte.

Düştüğü yer bebeğin boyundan yüksek olursa endişe etmek gerekirmiş. Onda da çocuğu takip edince anlayacaksınız işte.
Evet benim bebegim 67,5 cm yatak yüksekligi 62 cm Allah‘tan bu konu icime biraz su serpti su an icin 15 saat gecti ve yolunda davranislari cok sükür

Ben kardeşimi küçükken havaya attım tuttum attım tuttum attım tutamadım bişi olmadı bi sıkıntı olsa mutlaka belirtisi olur iyi gözlemle

Ben kardeşimi küçükken havaya attım tuttum attım tuttum attım tutamadım bişi olmadı bi sıkıntı olsa mutlaka belirtisi olur iyi gözlemle
Haklisin , ya dr osman gö ülal in videosunun altina gelen yorunlari okudum 4 gün hersey yolundsydi spnradan belirti verdi diyenlerde var Allah korusun, bu dünyada en zor meslek ebeveynlik…

Çok geçmiş olsun. Benim çocuğum da tam o aylarda yataktan düşmüştü. Hemen acile gittik tomografi falan çektirdik bişey çıkmadı şükür. Şimdi olsa biraz takip ederdim öyle doktora götürürdüm.

Kulak arkasına bakın morarma olursa acile götürün. Dudak morarması, göz bebeklerinin büyümesi gibi şeyler de önemli. Baygınlık gibi durgunluk vs görürseniz götürürsünüz bebek düşebilir oluyor öyle şeyler Allahım esirgesin.

Geçmiş olsun. Benim bebeğim de yüksek yataktan düşmüştü o zaman diğer üyelerin de bahsettiği Osman Gönülal'ın videosunu izlemiştim dediklerine dikkat ettim çok şükür bir şey olmadı. Siz de söylediklerine dikkat edin bahsettiği durumlardan biri olmazsa bir sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle. Hepimiz yaşıyoruz lütfen endişelenmeyin, kendinizi üzmeyin 🌸

Çok geçmiş olsun eğer anormal uyku hali halsizlik iştahsızlık fışkırır tarzda kusma mizacında değişiklik yoksa endişelenmeyin hiç. İlk dönmeye başladığında benimde bebeğim 2 3 kez düşmüştü şimdi 8 aylık ayağa kalktığı için günde bir kaç kez düşüyor bile 😅 bir yere kadar koruyabiliyoruz onlarıda ne yazık ki kendinizi üzmeyin bizimde ilk düşüşünde kendi yatağımızdan yüksekten düşmüştü oturup ağlamıştım başına böyle bir şey gelince insan kendini suçluyor ama çocuk düşe kalka büyüyor yapacak bir şey yok

Allah razi olsun, inanin bana bütün gün kendimi suclayip durdum esim yeter artik bir yerde sonlandir bu durumu sürekli kendini yedim bitirdin dedi ben ise tüm gün bebegimi gözlemledim aksam saatlerinde hastaneye gittik tüm vücudu muayene edilsin diye yoksa icim rahat etmeyecekti sagolsun doktor beyin ultrasonu da yapti dün röntgen cekilmisti cok sükür temiz cikmisti. Ultrason da temiz cikti icim rahatladi. Dün o kadar agladim ki, anne olmanin yükünü o kada ragir hissettim ki size anlatamam birde zaten cok sert benim evin zemini beton, üstünde de yatagin kenari oldugu ickn hali yok birsey yok çok korkmuştum. Allah‘im sizin yavrularinizi benim yavrularimi ve diger tüm yavrulari kazalardsn belalardan korusun insallah, hicbir anne babayi da onlarin sagligi ile sinamasin cok zor bir durum.Ben sahsen üstesinden gelemedim ultrason kontrolüne kadar.

Back
X