Bebeğim yürümüyor

deniz us

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2015
852
1.599
113
Merhaba arkadaşlar bebeklerinizi kaç aylık yürüdü benim kızım 14 aylık ve hala yürümüyor 18 aya kadar zaman var biliyorum ama işte rahat edemiyorum poposunun üzerinde tüm evi dolaşıyor bal kızım benim.koltuklarİda tutup sıralıyor uz ama tek yürüyemiyor uz cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

her çocuğun gelişimi farklıdır. diş çıkarma dönemleri de farklıdır mesela.
bunlara takılmayın sağlıkla huzurla büyütün lütfen bebeğinizi.

not: rutin kontrolünü yapan doktorunuza danıştınız mı? sorun olmadığını söylemiştir zannımca.

Bol bol elinden tutup evin içini turlayın. Oğlum 10 aylık her gün elinden tutup dolaştırıyorum
İlaveten bebeğin erken yürümesi ebeveyn teşviki ve ilgisi ile ilgiliymiş.

Benim oğlum 13 aylık yürüdü ama o ana kadar bu çocuk çok geç yürüyecek diye düşünüyordum o kadar hızlı emekliyordu ki yürümek onun için bı ihtiyaç değildi ,bir akşam kendi kendine kalktı ve yürüdü ..

Her an yürüyebilir geç kalmış değil bence canınızı sıkmayin,doktor kontrollerine götürüyorsunuz dur ,o da normal herşey diyorsa zamana ihtiyacı vardır sadece.

18 aya kadar normal deniyor sonra araştırılıyormuş kalça ultrasonu falan çekildi hep doğdupunda
bişey söyliyim mi? benim oğlum 11 aylıkken yürüdü. ama mesela o da hiç emeklemedi koca totosunu kaldırıp da.
bunlar bebekten bebeğe değişiyor.

kizimda 14 aylik yurudu. hic emeklemedi. kilosu vardi atik çevik degildi. simdi 2 yasinda kosuyor valla. Allah askina dr bi problem yok dediyse kimseyle kiyaslamayin elbet yuricek oyle mi kalacak? biraz anın tadını cikarin yahu.

Merhaba arkadaşlar bebeklerinizi kaç aylık yürüdü benim kızım 14 aylık ve hala yürümüyor 18 aya kadar zaman var biliyorum ama işte rahat edemiyorum poposunun üzerinde tüm evi dolaşıyor bal kızım benim.koltuklarİda tutup sıralıyor uz ama tek yürüyemiyor uz cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
kızım tam bır yasında 6 aylıktan berı elınden tutunca adım atıyor, 10 aylıktan berı tutunarak sıralıyor(o zamana kadar emeklemedı 10 aylıkken emeklemeyı de ogrendı), su an tek elımızı tutup evde dışarda her yerde koşarcasına yuruyor arada 3-5 adım kendı kendıne atıyor ama urktugu ıcın tek basına yurumuyor hemen popoyu yere atıp oturuyor yada buldugu ılk nesneye koltuk sehpa bızım elımız paçamız yapısıyor yahutta emeklemeyı tercıh edıyor ,cesaretı geldıgınde yuruyecekler telaslanmayın....

benim 13 aylıkken yürüdü. ama daha erken yürüyen bebekler beni hiç endişelendirmedi. benim kızım hiç emeklemeyi beceremedi mesela ilginç bir tarzı oturduğu yerden zplayayarak ilerlerdi o da genellikle geri geri.. bebekten bebeğe değişiyo durum, hepsi kendince bi tarz geliştiriyo yani bu konuyu kabullenmek gerek önce. sonrasında da endişe yerini keyfe bırakıyo.

benim oğlumda 14 aylıkken yürüdü ama fişek gibi emekliyordu yani yürümeye pek ihtiyaç duymuyordu :) ..yürümesi biraz bu yüzden geç oldu..
bende 15 aylıkken yürümüşüm

Kızım tam doğum gününde yürümeye başladı oğlumda istiyordu ama korkuyordu (ikizler bu arada) sonra oğlanı önüme alıp ellerinden tuttum kızın peşine yürüttüm çok değil 1 ay sonra tam anlamıyla yürümeye başladı.bu yürüme konuşma konularını pek takmayın kafaya.çevredende etkilenmeyin pek.çocukların ne zaman neyi başaracağı hiç belli olmuyor.

Kızım 15 aylıkken yürüdü.
Normal emeklemesi de yoktu sizin çocuğunuz gibi totosunun üzerinde kaya kaya dolanıyodu evi.
Merak etmeyin yürüecektir. Bacak kaslarında vs sorun olsa sıralayamazdı heralde. O kadarcık çocuğun kollarının gücü vücudunu tutmaya yetmez :)
Korkuyo bile olabilir

benim kızım çok erken yürüdü, ama ne farketti, 18 aylık yürüyen de yürüyor, 10 aylık yürüyen de :KK53:
bir sağlık sorunu yoksa acele etmeyin, hatta yürüdüklerinde peşlerinden koşmak daha zor oluyor.

Back
X