Bebeğim..

Merhabalar,
Benim kızım 12 aylık popo üstü gitti, 15 aylık sıraladı, 20 aylık yürüdü.Yürüyene kadar tutunup kalkamadı hiç. Yürümeye başlayınca bile bir müddet kendi kalkamadı. Düşünce biz kaldırırdık .Hatta ben de konu açmıştım buraya ama herşeyin zamanı var ..Röntgen bile çektirdik boşuna doktordan da korkuttuk. Hele ki sizinki daha küçük bir bakmışsın yarın emeklemiş, yürümüş. Kimsenin dediğine de kafanıza takmayın der der susarlar. Bu arada kızım şuan 3 buçuk yaşında ve gayet sağlıklı, yürüyor, koşuyor vs. Sadece geç yürüdüğü için biraz temkinli mesela merdiven inerken illa tutmak ister. Öteki kızım daha 2 yaşında bile değil ama ablasından daha hızlı☺️

Merhaba 11 aylık bebeğim var pek kafama takmıyordum ama artık etrafımdakilerden duymaktan moralim bozulmaya başladı . Bebeğim yerlerde yuvarlanıp istediği yere ulaşabiliyor fakat emekleme yok. Tutup bir yere ayağı kalkmak yok,koltuk kenarlarında sıralamak yok.Ellerinden tutunca hep gezmek istiyor. Pek yemek yemiyor,yumurta yemez acaba vitamin eksikliğinde mı bazı şeyleri yapamıyor. Doktora gitmeyi düşünüyorum yoksa normal mi ?
Biraz karışık oldu ama şimdiden teşekkürler..
Kafanıza takmayın Bence emeklemeden bir anda yürümeye geçecek Her Çocuk farklı eminim bebeğiniz en kısa zamanda yürümeye başlayacak

Benim kızım 15. Ayının içinde yürümeye yeni başladı ama hiç emeklemedi yürümeden önce her yere poposunun üzerinde kendini iterek gidiyordu. Her bebek emekleyecek diye bir kural yok ki bizimki Hale'n emeklemeyi bilmiyor. Ayrıca sıralama konusunda da merak etmeyin benim kızımda bir yaşına yakın sıralamaya başladı o da benim teşvikimle. Koltuğa tutundurup oyuncaklarını koltuğun diğer ucuna koyuyordum tutunarak gidip alsın diye. Bir süre sonra sıralamaya başladı, sıralaması yürümesinede yardımcı oldu, sizde bir deneyin isterseniz.

Back
X