Bebegim

Ama daha cok kucuk ocak 11 de 2 ayina gorecrk dediginiz uyku egitimini suan icin uygulamam olanaksiz en az bi 4 aylik olmasi gerekli
Benim bebeğim de ilk zamanlar gündüz uyuyor gece uyumak bilmiyordu.( 3 aylık şu anda.) ilk etapta akşam 7 gibi uyandırmaya başladım. Oyaladım ve uykusunu açtım. Yorulduğu için gece 12 gibi uyumaya başladı. Şimdi öğlen uyusa bile vücudu alıştığı için 6 buçuk 7 gibi mutlaka uyanıyor. Gece uyuması en fazla 1 e sarkıyor

Peki benim ne yapmam gerekiyo bunu ayirt etmesi icin benim yapabilecegim birsey varmi aceba

oglum 3 yasinda hala düzeni yok. ondan bi kac kitab okudum. bir veya iki aylik bebegin düzeni zaten olmaz. gece gündüzle alakasi hic. en erken 6. ayda uyku egitimi olurmus. ondan bende bebek uyudukca sende uyumaya bak...

Merhaba arkadaslar konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama gercekten bir derdim var bebegim 11 ocakta 2 ayina girecek gunduz uyuyor ama gece 11 dedinmi bi uyaniyor sabah 9 a kadar uyumuyo ciddiyim bir dakika bile uyumuyo okadar saat bir bebek nasil uyumadan ayakta kalir bilemiyorum birde sabahh 5 te sebebsiz agida bi basliyo kesintisiz 7 30 a kadar rutin bu saati belledi ve saat sabah 5 deeinmi basliyo serenata aslinda bu ilk bebegim degil ikinci fakat ne sagda solda nede ilk cocugumda ben boyle birsey ne duydum ne gordum bana bi el atin arkadaslar varmi boyle kolik bebegi olanlar neler yaptiniz bi cagre vallahi perisanim artik

Bu arada gündüz oyun halısına koyabilirsiniz. Bizimki şaşkın şsşkın izliyordu o dönemlerde. Dikkat çektiği için uyku aralığı gündüz biraz olsun artınca gece uykusu uzuyordu. Gündüz de ben uyanık olduğu sürece oda oda yanımda taşıdım temizlik ve yemek yaparken. Ses duysun diye müzik açtım mesela. Ama uykuya yaklaştıkça bunları kapadım. Nasıl olsa dünyayı tam anlamlandıramıyor bari gece gündüz dengesi kursun diye..

Belki gazdan dır benim oğlumda cok ağlıyordu biogaia denedik o biraz rahatlattı dene istersen kimyon demleyip hem ben içtim 1 çay kaşıntıda bebeğime vermistim

Cnm benimkide cokgazliydi hep agliyordu kolik muzigi var internette anne karnında gibi hissettirdiği bebekleri onla duruyordu gaz için relaktaz verdi doktor onla biraz rahatladı birde akşamları belden aşağısını yıkıyordum karnı rahatliyirdu sıcak suda yaptiklarim bunlar ilkayda

Size yardımcı olacak en önemli şeyi söylüyorum. Sizin uyumaniz. Annenin uyuması ve dinlenmesi. Size uyku konforu sağlayabilecek bir yardimci olursa bu kolik süreci güle oynaya hoplaya ziplaya geçer. Ancak siz bitkin perisan aç susuz ve en en en önemlisi uykusuz iseniz evet kolik sureci elbette gececek ama delerek gececek. Oğlum 10 aylik olmak uzere ve biz de 15. Gun civarı tanıştık kolik ve gaz mevzuu ile. Kulaktan dolma bitkisel kaynatmalar vs dışında kitaplardan ve doktor onerilerinden, bu sureci dibine kadar yaşayıp sıyırmış yalamis yutmuş tecrübeli annelerden öğrenip uyguladığım pek cok seyi yukarida az çok yazmış zaten deneyimli anneler. Tekrara girmeye gerek yok. Her gün ozellikle kritik saat gelmeden banyo, besleme, gazi ustten cikarma ve alttan da rahat ciksin diye en az 20 dk masaj. Sonra kanguruda koridorda yürüyüş seanslari. Beyaz gürültü sesleri eşliğinde koridor turlamalari... Gündüz ise mütemadiyen kanguru ile gezinti (ben wc ye dahi tek gidemezdim birakir birakmaz ağlardı) Gunduzleri ilk 3 ay maksimum 20 dk dan 3-4 döngü uyurdu bu sure su an 1 er saatten 2 döngü ve saati saatine oturmuş durumda (tekrar belirteyim 10 aylik olmak üzere) Aksamlari da kolik ataklarini bu rutinlerle atlata atlata bitirdik bizim 6 ay sürdü bu süreç. İnsallah sizde daha kisa sürer. Su an 9.30 da gece uykusuna geciyor ve 2-3 kere acikip uyaniyor. Bu duzeni bu sekilde oturtmak uykusuzluk ve perisanlikla sizi deler. O dönem yardimci olmayinca bizi çok yipratmisti. Eger gun icinde en azindan beslemeden sonra siz 1-2 saat olsa bile uyuyup tazelenirseniz moraliniz de tazeleniyor sütünüz doluyor vs.. Güç katsayiniz yukseliyor. Size verebileceğim kendimce en onemli tavsiye once kendinize dinlenecek alan acmaniz. Bu basliklarda içim cız eder, zorluğunu cok iyi biliyorum çünkü. Allah kolaylik versin canım. Anali babali büyüsün yavrunuz.

Canim belli ki bebeğin gece ile gündüzü ayirt edemiyor henüz. Bunun için gündüzleri perde açık uyutmayi veya sesli bir ortamda uyutmayi deneyebilirsin gecede sessiz ve karanlık bir ortam olması gerek belki bir kaç gün zorlanirsin ama çözülür umarım. Fazla bilgim olmadığı için öneri yapamadım canım ama netten bir araştır bak bence sen bebeklerde bu gece gündüz ayrimina bir inşallah düzelir mışıl.misil uyur bebisin

Tum bunlarin yanisira odanin sıcaklığı ve nemi de önemli canim. Ayrica bağırsak florasinin gelisimi icin prebiyotik!!! Simdiki aklim olsa doğduğu an baslardim prebiyotige o kadar onemli ki.. 2 haftaliktan beridir kullaniyoruz 3. doktorumuzun onerisiyle ve en az 1 ay düzenli kullanimdan sonra etkisini görüyorsun. Doktorunuza prebiyotik danışın. Ama ani bir mucize bekleme asla, en az 1 ay duzenli kullanacaksin. Pirt pirt cikmaya basliyor gazlar bebisim nasıl rahatlamisti... Zaten ilerleyen surecte donmeye de baslayinca cok cok daha rahat gazlarini cikariyorlar. Simdiki aklim olsa... dediğim bir diger husus da ilk 6 ay icin yatili yardimciyi hamilelikte ayarlayip köşeye koymak olurdu. Bu da en azindan bir corbami iceyim 1 saat de olsa uyuyabileyim bir duşa girebileyim diye dusun... Bizimkinin uyumama rekoru 18 saat. 18 saat bir esimde bir bende gezdiği gün oldu...

Valla beterin beteri var şükret bence.
Benimki 2bck yaşına kadar günde ortalama 6-7saat anca uyuyodu.oda sürekli uyanarak.hala uzun uyumaz ve sıksık kalkar benide kaldırır.ayakta oldugu saatlerdede sürekli kucakta taşıtırdı mamasını bile ayakta kucakta içerdi,oturdugumuz an ağlardı.

Benim kizim kolikti, o gunler gitsin de gelmesin)))
Uykusuzluktan, acliktanz halsizlikten delirmiştim)))
Kv ile ayni evde yaşiyordum bir de)))
Kv diyorum gerisini siz dusunun)))
8-9 ayindan sonra telefonda fön sesi actim, uyumaya başladi)))
Ve ben yavas yavas insan olmaya başladim)))
O ses olmasa ne yapardim bilmiyorum.

Keske o sesten en başindan haberim olsaydi diyorum her zaman.

Kolik bebeklerin ağlama saatleri genelde aynıdır, her gün çalar saat gibi. Beş altı aya kadar sürüyor. Ayak altına, popo altına sıcak su torbası tavsiye ederim. Çok kaynar su olmasın, rahatsız oluyorlar. Bir de dikkat edin, sıcak su torbası açılıp yanan bebekler varmış

guzel oneriler olsa da cocuk daha 2 aylik,
ben olsam direk doktora giderdim.
11den sabah 9 a kadar uyanik kalmasi icin cok cok kucuk, gunduzu gecesi karismis bile olsa sure cok fazla.

Merhaba arkadaslar konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama gercekten bir derdim var bebegim 11 ocakta 2 ayina girecek gunduz uyuyor ama gece 11 dedinmi bi uyaniyor sabah 9 a kadar uyumuyo ciddiyim bir dakika bile uyumuyo okadar saat bir bebek nasil uyumadan ayakta kalir bilemiyorum birde sabahh 5 te sebebsiz agida bi basliyo kesintisiz 7 30 a kadar rutin bu saati belledi ve saat sabah 5 deeinmi basliyo serenata aslinda bu ilk bebegim degil ikinci fakat ne sagda solda nede ilk cocugumda ben boyle birsey ne duydum ne gordum bana bi el atin arkadaslar varmi boyle kolik bebegi olanlar neler yaptiniz bi cagre vallahi perisanim artik
Benimki de gece daha az sıkıntı çıkarıyor. 2 saatte ya da 3 saatte 1 uyanıp emip uyuyor. Fakat uyuyana kadar akla karayı seçiyoruz gündüz hiç uyumuyor akşam da 6 7 gibi kriz Bi geliyo ağla ağla bitiyo. Artık uykusuzluktan mı gazdan mı bilmiyorum, gözünden uyku akıyo ama uyumuyor 2 aylık olucak Bi 8 9 gün sonra ne zaman biter bu durum bilmiyorum Allah yardımcın olsun

guzel oneriler olsa da cocuk daha 2 aylik,
ben olsam direk doktora giderdim.
11den sabah 9 a kadar uyanik kalmasi icin cok cok kucuk, gunduzu gecesi karismis bile olsa sure cok fazla.
Gittim gazdan dedi maflor kolik bebekler icin bi damla verdi o cozdu sorunumu iki gundur cok cok iyi

Size yardımcı olacak en önemli şeyi söylüyorum. Sizin uyumaniz. Annenin uyuması ve dinlenmesi. Size uyku konforu sağlayabilecek bir yardimci olursa bu kolik süreci güle oynaya hoplaya ziplaya geçer. Ancak siz bitkin perisan aç susuz ve en en en önemlisi uykusuz iseniz evet kolik sureci elbette gececek ama delerek gececek. Oğlum 10 aylik olmak uzere ve biz de 15. Gun civarı tanıştık kolik ve gaz mevzuu ile. Kulaktan dolma bitkisel kaynatmalar vs dışında kitaplardan ve doktor onerilerinden, bu sureci dibine kadar yaşayıp sıyırmış yalamis yutmuş tecrübeli annelerden öğrenip uyguladığım pek cok seyi yukarida az çok yazmış zaten deneyimli anneler. Tekrara girmeye gerek yok. Her gün ozellikle kritik saat gelmeden banyo, besleme, gazi ustten cikarma ve alttan da rahat ciksin diye en az 20 dk masaj. Sonra kanguruda koridorda yürüyüş seanslari. Beyaz gürültü sesleri eşliğinde koridor turlamalari... Gündüz ise mütemadiyen kanguru ile gezinti (ben wc ye dahi tek gidemezdim birakir birakmaz ağlardı) Gunduzleri ilk 3 ay maksimum 20 dk dan 3-4 döngü uyurdu bu sure su an 1 er saatten 2 döngü ve saati saatine oturmuş durumda (tekrar belirteyim 10 aylik olmak üzere) Aksamlari da kolik ataklarini bu rutinlerle atlata atlata bitirdik bizim 6 ay sürdü bu süreç. İnsallah sizde daha kisa sürer. Su an 9.30 da gece uykusuna geciyor ve 2-3 kere acikip uyaniyor. Bu duzeni bu sekilde oturtmak uykusuzluk ve perisanlikla sizi deler. O dönem yardimci olmayinca bizi çok yipratmisti. Eger gun icinde en azindan beslemeden sonra siz 1-2 saat olsa bile uyuyup tazelenirseniz moraliniz de tazeleniyor sütünüz doluyor vs.. Güç katsayiniz yukseliyor. Size verebileceğim kendimce en onemli tavsiye once kendinize dinlenecek alan acmaniz. Bu basliklarda içim cız eder, zorluğunu cok iyi biliyorum çünkü. Allah kolaylik versin canım. Anali babali büyüsün yavrunuz.
Amin cok tesekkur ederim malesef yanlizim ailem uzakta esim aksam geliyor sabah is malum oda uyumak zorunda ustelik bide 3 4 yaslarinda oglum var inannin cok zorlaniyorum cagresizlikten acmistim hu konuyu artik maflor damla diye bi damla onerdi doktor dun en azindan 2 de uyuyup 3 te kalkti 6 da yyuyup 9 da kalkti en guzelide o meshur 5 seansina baslamadi o saatte uyanik olmasina ragmen aglamadi sukur ediyorum suanda

Back
X