Size yardımcı olacak en önemli şeyi söylüyorum. Sizin uyumaniz. Annenin uyuması ve dinlenmesi. Size uyku konforu sağlayabilecek bir yardimci olursa bu kolik süreci güle oynaya hoplaya ziplaya geçer. Ancak siz bitkin perisan aç susuz ve en en en önemlisi uykusuz iseniz evet kolik sureci elbette gececek ama delerek gececek. Oğlum 10 aylik olmak uzere ve biz de 15. Gun civarı tanıştık kolik ve gaz mevzuu ile. Kulaktan dolma bitkisel kaynatmalar vs dışında kitaplardan ve doktor onerilerinden, bu sureci dibine kadar yaşayıp sıyırmış yalamis yutmuş tecrübeli annelerden öğrenip uyguladığım pek cok seyi yukarida az çok yazmış zaten deneyimli anneler. Tekrara girmeye gerek yok. Her gün ozellikle kritik saat gelmeden banyo, besleme, gazi ustten cikarma ve alttan da rahat ciksin diye en az 20 dk masaj. Sonra kanguruda koridorda yürüyüş seanslari. Beyaz gürültü sesleri eşliğinde koridor turlamalari... Gündüz ise mütemadiyen kanguru ile gezinti (ben wc ye dahi tek gidemezdim birakir birakmaz ağlardı) Gunduzleri ilk 3 ay maksimum 20 dk dan 3-4 döngü uyurdu bu sure su an 1 er saatten 2 döngü ve saati saatine oturmuş durumda (tekrar belirteyim 10 aylik olmak üzere) Aksamlari da kolik ataklarini bu rutinlerle atlata atlata bitirdik bizim 6 ay sürdü bu süreç. İnsallah sizde daha kisa sürer. Su an 9.30 da gece uykusuna geciyor ve 2-3 kere acikip uyaniyor. Bu duzeni bu sekilde oturtmak uykusuzluk ve perisanlikla sizi deler. O dönem yardimci olmayinca bizi çok yipratmisti. Eger gun icinde en azindan beslemeden sonra siz 1-2 saat olsa bile uyuyup tazelenirseniz moraliniz de tazeleniyor sütünüz doluyor vs.. Güç katsayiniz yukseliyor. Size verebileceğim kendimce en onemli tavsiye once kendinize dinlenecek alan acmaniz. Bu basliklarda içim cız eder, zorluğunu cok iyi biliyorum çünkü. Allah kolaylik versin canım. Anali babali büyüsün yavrunuz.