bebegim

Keske inşallah alışır :KK43:
Aliscak sen ginlunu ferahlat bak bebegin hissediyor senin gerginligini olabildigince relaks ol bedenini rqhatlat kalp atislarini yavaslat hatta acikmadan once yavas yavas tenine dokundur seni hissetsin sicagini hissetsin alissin. Bak nasil degisecek hersey. Hicbirsey anne sutu kadar faydali degil Ben psikolojik ve beyinsel etkisinin olduguna da inaniyorum

Canım öncelikle senin sakin olman lazım gergin olursan bebeğine de yansır bu
benim bebeğim şu an üç aylık
doğduğunda memeyi alamadı
çünkü göğüs ucumu tutamıyordu
seninki de öyledir daha çok küçük o annesi
çenesi hemen yorulur
onun şu an midesi çok küçük zaten
sen mutlaka azda olsa iki saatte bir emzir
yani bir şekilde ver sütünü
ben önce sağıp biberon ile verdim bi süre
sonra eczaneden silikon göğüs ucu ile verdim 15 gün kadar
Sonra bir gün normal emzirdim tutabildi
ondan sonra hep normal emzirdim
yani biraz büyümesini bekledim
sende öyle yap sabret geçecek düzelecek inşallah ama kendi sütünü mutlaka ver
mamaya alıştırma sütün varsa sağ ver
Sağlıkla Güle güle büyüt bebişini :KK200:

genelde yeni doğana küçük reçel kapları var ya öyle ölçek veriyorlar mama içirmek için biberon vermeyin diyorlar

memeyi ağzına tüm kahverengi bölümü ile itin

biraz erken doğmuş galiba yavaş yavaş öğrenir

ama kolay içilen biberon memeye alışmayı zorlaştırır

Of mahalledeki kadınlarda gerdi beni yok daha meme almaz, yok sarılık oldu, sütün az, tamam sen yandın artik hep mama yer falan filan, ağlattılar beni, annem bile tuh artik emmez ne yapsan diyor :(

Of mahalledeki kadınlarda gerdi beni yok daha meme almaz, yok sarılık oldu, sütün az, tamam sen yandın artik hep mama yer falan filan, ağlattılar beni, annem bile tuh artik emmez ne yapsan diyor :KK43:
benim kızım doğduğundan beri mama ve anne sütünü aynı anda aldı. Anne sütünü göğsümden mamayı biberonda verdim. Yadırgamadı ikisini de gün içinde aldı. Hep mama yer filan yok öyle bişey. Kovun o kadınları evinizden mümkünse. En sinir olduğum şey yangına körükle gidenler

Alisma sureci biz neler cektik benim goguslerimib ucu cok yoktu kizim cektikce hep kanadi. ilk 2 hafta aglayarak emzirdim cokta gazli bi bebekti ama cok sukur alisti. Ne kadar yaparsan o kadar sonunda ac kalicak hali yok. Sen ona mamayi alternatif olarak verirsen o ona daha cazip gelir ve anne sutunu hic istemez. Bebekler kolayina ne gelirse onu seviyor

Of mahalledeki kadınlarda gerdi beni yok daha meme almaz, yok sarılık oldu, sütün az, tamam sen yandın artik hep mama yer falan filan, ağlattılar beni, annem bile tuh artik emmez ne yapsan diyor :KK43:
Cok yazdim belki ama ne yapayim ayni seyleri yasayan olarak dayanamiyorum. B*k yesin o cok bilenler mahalledeki kadinlarin konusacak konusu kalmamistir sallama ya kov uzaklastir yanlatinda sakin emzirme. Annenin bile yaninda emzirme tek basina emzir ben herkesi odadan kovdum kapimi kilitledim sakin sakin emzirmeye calistim benim annem de surekli kafasini itiyordu cocugun deli oluyordum. O cok konusanlar sadece konusurlar. Bak yepyeni bir hayat seni bekliyor onlar keyfini yasayamadilar diye sen yasamamak zorunda degilsin. Kimse senden daha iyi taniyamaz cocugunu sen tasidin onu aylarca. Konus onunla sarki soyle sakinlestir benimle dalga hectiler ne anlar bebek diye ama bebegim hala ayni turku ile az da olsa sakinlesir. Biraz zaman gecsin bak nasil da guzel olacak hersey. Sana tavsiye hergun ilik dus almaya calis bu seni ruhen de ferahlatacak. Saglikla buyut bebegini. Kendin icin ve bebegin icin rezene ic hergun. Ben kucagimda uyutuyorum amannn ne cok konusuyorlar umrumda degil o sevgiyle buyusun bana yeter sus diye mi yaptim ben cocugu diyorum. Bebegine odaklan sen ve esine ailene sen artik guclu olmak zorundasin annesin.

benim de ilk bebegim kucuk oldugu icin ememiyor ve sinirleniyordu. pomba ile cekip biberonla verdik. 10.gun emmeyi başardı. ve sonra hep emdi.

biberonla verin emdirme calismalari yapin . beslenip azicik gelisince emer .

uzulmeyin biraz sabir 1hafta 10gune her şey normallesir.

bebek daha cok kucuk gaz problwmi olmaz. gaz problemi1 ay40 gun sonra baslar.

Ay Allah im inşallah emer , simdi denedim gene almadı, sağdıgimi biberonla verdim.

ben de benzerini yasadim gogus ucum kucuktu emememedi, sütüm cok fazlaydi cekince genzine kaciyordu o yüzden emmek istemiyordu, doktorumuz (esimin abisi) israrla emzirmem konusunda cesaretlendirdi, biberona alistirisan hem sütün azalir hem seni emmeyi tamamen reddedebilir dedi, aksi ornekler de cokmus ama biberona alisinca memeyi reddetmesini bir ihtimal bile olsa goze almadik israrla meme verdik sonunda o da pes etti ve alisti.
Ama asla size bunu oneremem, sekeri duser, sariligi olur vs bunun hesabini doktorunuzla karsilikli yapmalısınız. Kolay gelsin.

Selam kızlar bun7n dert olacağını hic düşünmezdim, bebeğim 8 günlük, ilk gün hastanede meme. Erdik almadı, göğüs ucum büyük ağzı küçük, sonra evde yine meme almadı yani aliyor ama 2 defa çekip bırakıyor :KK43: sonra bağırıyor, süt geliyor ağzına ama emmeye de sm etmiyor bende me biten mama veriyorum :KK43: dun ebe nin yanında azıcık emdi ama sonra yine ayni oldu, dr ac bırakma dedi sarılık için, ben ne yapicam, çok üzülüyorum :KK43:
Mecbur sagip biberonla verceksn o zaman ama öncesinde ilk memeni ver benm de gogus ucum olmadığı için çok zorlanıyordu bide çok yara olmstu sagip biberonla verdm halada arada sırada veryrm çok sukur emmeyi bırakmadı biberonla verirken sütun az gitmesine dkkat et biberonu dik tutma aşağı doğru tut az az gitsin

Ay Allah im inşallah emer , simdi denedim gene almadı, sağdıgimi biberonla verdim.
canimmmm
uzulme sakim bi kac gun ugrasmak.gerwkecek
1hafta 10gune rayina oturur.
sen denemeyi birakma . bebek bu emme ic gudusu var o da emmek istiyo ama yapamiyo iste agzi kucucuk :) benim yavrumun da oyleydi :) gelissin.biraz nasil emer cok cok.

Back
X