Teknolojik aletlerin her türlüsü, digital görüntülerin her türlüsü bebeğe zararlı arkadaşım. İnterneti aç bir kaç tane ninni ezberle en güzeli, en doğalı. Hem bebeğin için de senin sesin çok ama çok önemli. Annesinin sesiyle uyusun yavrucak.off kizlar herseyin dogrusunu yapmaya calisiyoruz. Yavruma tv hic izlettirmiyoruz. Hatta salondan kaldirdik bile, arka oda da. Ama telefon elimde tabi..
Uyuyacagi zaman ninni aciyorum izliyor 3- 5 dk en fazla.
Yada yurt disindaki akrabalarla goruntulu konusuyoruz telefondan. Bakiyor, guluyor baya onlara.
6 aylik buarada. Arastirdim bulamadim.
İphone da tv gibi ayni etkiyi mi gosteriyor acaba. Bilen soylesin nolur. Oyleyse teli de kaldiricam ortadan. Yani ninni falan izletmicem.
Tv yi kaldirdik derken telefondan zarar verirsem uzulurum melegime.
Lutfen bilgisi olanlar yazsin, izlet biz izlettirdik bisey olmadi tarzi yorumlara acik degilim.
Tesekkurlerr :)
Telefon radyasyon yayıyor çok haşır neşir olmasın.şimdiki tv ler plazma olduğundan dolayı onların beyni piksel piksel çözümlediğinden dolayı zararlı bir de geç konuşmaya neden olduğu söyleniyor. Oğlum 15 aylık 1 yaşına kadar tv pek izletmedim. Şimdi şimdi Bebek kanalları olanları açıyorum renk geçişleri yumuşak diye o da günde en fazla yarım saat. Ailem yurt dışında görüntülü konuşuyoruz mecburen. Kıl tüccarı olup çok kasmanın bir manası yok. Abartma sınırını bil kafi benceoff kizlar herseyin dogrusunu yapmaya calisiyoruz. Yavruma tv hic izlettirmiyoruz. Hatta salondan kaldirdik bile, arka oda da. Ama telefon elimde tabi..
Uyuyacagi zaman ninni aciyorum izliyor 3- 5 dk en fazla.
Yada yurt disindaki akrabalarla goruntulu konusuyoruz telefondan. Bakiyor, guluyor baya onlara.
6 aylik buarada. Arastirdim bulamadim.
İphone da tv gibi ayni etkiyi mi gosteriyor acaba. Bilen soylesin nolur. Oyleyse teli de kaldiricam ortadan. Yani ninni falan izletmicem.
Tv yi kaldirdik derken telefondan zarar verirsem uzulurum melegime.
Lutfen bilgisi olanlar yazsin, izlet biz izlettirdik bisey olmadi tarzi yorumlara acik degilim.
Tesekkurlerr :)
İzlet biz izlettirdik..
Cizgi film degil tabi ki. Uykuya dalarken ninniyi izlettiriyorum en fazla.Bizde tv izledik bişi olmadı herşeyin bi usulü adabı var.
Günlük yarım saat izlese ne olacak ki ?
İpone daha kötü bana göre hem şimdi ki çizgi filmler daha eğitici eskiye göre.
Bizde arada sıra da TRT çocuk izlenir o kadar.
Ya iste butun gun evde yalniziz bende arada muzik dinliyorum bunalip ablamla goruntulu konusuyorum. Tabi o da bakiyor ilgileniyor..6 aylık bebegin dijital ortama ihtiyaci yok. tv veyaz telefon bunları siz bilincli kullanirsaniz o da bilincli kullanacaktir yasi geldiginde.
Bilincli kullanim tvyi telefonu ortadan kaldirmak değildir. nasil ne zaman kullanacagini bilmektir.
Hani tv de sn de bilmem kac goruntu oluyor ya, telefonda da aynisi oluyor mu onu merak ettim..Bak güzel arkadaşım, izlet bişey olmaz diyenlere uyma. Aç internetten araştır, grafik, flash görüntülerin çocuğa zararını. Çağımızın en önemli illetlerinden dikkat dağınıklığının bir numaralı nedeni bu diyorlar. Videoyu ha Tv de izlemiş he telefonda, sence ne farkı olabilir ki? Telefon, İpad çok matrah bişey olsaydı, Steve Jobs'un kendi çocukları bunlarla büyürdü.
Ya iste butun gun evde yalniziz bende arada muzik dinliyorum bunalip ablamla goruntulu konusuyorum. Tabi o da bakiyor ilgileniyor..
Tabii hiç farkı yok. Zaten farklı olsaydı, hareketli normal bir video değil de, sanki slayt resimler izliyor gibi olurdunuz.Hani tv de sn de bilmem kac goruntu oluyor ya, telefonda da aynisi oluyor mu onu merak ettim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?