Çocuk Hastalıkları bebeğimde balgam var galiba

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nurayyksl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
24
0
36
Nevşehir
bebeğim 1 aylık daha 1 hafta önce doktora götürdüm grip olmuş dedi ama burnu akmıyo ve öksürük yok ama sanırım balgamı var bazen kusacak gibi oluyo emerkende rahat ememıyo bebeği böyle olan varmı sureklı ağzından tükürük çıkarıyo çok huzursuz uykuya dalamıyo bi türlü

oncelikle gecmis olsun,anlattiklarina bakilirsa bebeginin genizinde balgam var ve bu yuzden de emmesi zorlasiyor.Seni telaslandirmak istemem fakat benim kizim da 7 aylikken balgamla baslayan sonunda bronsite ceviren bir rahatsizlik yasadi ve cok zor atlatti,sukur atlatti.Simdi yine 2 aydir balgam sorunumuz var ve bir turlu kurutamadik bir suru ilaca ragmen,en sonunda baska bir doktor kan tahliline gore bagisikligiin dusuk oldugunu ve kizimi 2 yasina kadar normalden fazla korumam gerektigini(ellerini sik sik yikamak,kalabalik ortama sokmama,bulundugu ortami surekli havalandirma vs) soyledi.Kizim su anda 15 aylik ve simdiye kadar bagisikligini guclendirecegini dusunerek cok titiz davranmadim,bundan sonra daha dikkatli olucaz mecburen.Bebegin henuz cok kucuk,senin de ekstra dikkatli ve titiz davranmani oneririm simdilik en azindan.Cok gerekmedikce rontgen cektirmeyin bu arada(doktorlarin ilk istedigi akciger rontgeni oluyor ne yazik ki),tedavinizi cok degistirmeyecekse cektirmesek olur mu diye ricada bulunun doktorunuzdan,ama illa gerekliyse elbette karsi cikmaya gerek yok.Kuzuna bol bol kaynatilmis su ver,emzir ve eger verilen ilaclar varsa tam gerektigi sekilde ve olcude kullanmaya dikkat et.Terledigi zaman mutlaka hemen terini kurut ve ustunu degistir,usutmemeye dikkat et,simdi bir virusle savasirken ekstra enfeksiyon yada komplikasyon olusmasin.Saglicakla.

oncelikle gecmis olsun,anlattiklarina bakilirsa bebeginin genizinde balgam var ve bu yuzden de emmesi zorlasiyor.Seni telaslandirmak istemem fakat benim kizim da 7 aylikken balgamla baslayan sonunda bronsite ceviren bir rahatsizlik yasadi ve cok zor atlatti,sukur atlatti.Simdi yine 2 aydir balgam sorunumuz var ve bir turlu kurutamadik bir suru ilaca ragmen,en sonunda baska bir doktor kan tahliline gore bagisikligiin dusuk oldugunu ve kizimi 2 yasina kadar normalden fazla korumam gerektigini(ellerini sik sik yikamak,kalabalik ortama sokmama,bulundugu ortami surekli havalandirma vs) soyledi.Kizim su anda 15 aylik ve simdiye kadar bagisikligini guclendirecegini dusunerek cok titiz davranmadim,bundan sonra daha dikkatli olucaz mecburen.Bebegin henuz cok kucuk,senin de ekstra dikkatli ve titiz davranmani oneririm simdilik en azindan.Cok gerekmedikce rontgen cektirmeyin bu arada(doktorlarin ilk istedigi akciger rontgeni oluyor ne yazik ki),tedavinizi cok degistirmeyecekse cektirmesek olur mu diye ricada bulunun doktorunuzdan,ama illa gerekliyse elbette karsi cikmaya gerek yok.Kuzuna bol bol kaynatilmis su ver,emzir ve eger verilen ilaclar varsa tam gerektigi sekilde ve olcude kullanmaya dikkat et.Terledigi zaman mutlaka hemen terini kurut ve ustunu degistir,usutmemeye dikkat et,simdi bir virusle savasirken ekstra enfeksiyon yada komplikasyon olusmasin.Saglicakla.

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ilk götürdüğüm doktor beni biraz korkuttu grip olmuş hatta bronşit dedi damar yolu açıp ilaç vermemiz gerektiğini söyledi fakat ben razı olmadım çok küçük damar yolunu nasıl bulacaksınız diye izin vermedim asist pediatrik şurup kullandık ara ara da fışkırır tarzda kusuyodu bgn tekrar doktora götürdüm başka bi doktor hiçbişeysinin olmadığını sağlıklı oldugunu bunların normal olduğunu söyledi biraz geniz akıntısı varmış serum fizyolojik damla verdi bide calpol diye bi ialç verdi bunlar rahatlatır dedi genizdeki balgamıda yavaş yavaş kendi atacak daha çok küçük olduğu için öksüremez dedi kusarak ve tükürükle çıkartacak dedi fazla iliç kullanma taraftarı olan bi doktor değil zaten. ayrıca daha önce götürdüğüm doktor filmde istemişti çektirdik bu doktora filmi gösterdim çok gereksiz bi film dedi neyse biraz rahatladım en azından

su anda ben de kizimda asist pediatrik kullaniyorum,bronsit oldugunda da asist ile baslamistik ama arkasi geldi en sonunda agir antibiyotik tedavisi gerekti.Bebeginin kusmasi aslinda balgamini atmasi icin iyi,ya kusarak yada diskisinda cikaracaktir balgamini,baska yolu yok.Bak bakalim arada kakasinda balgam varsa,yada kustugunda balgamliysa atiyor demektir yavas yavas.Doktoruna katiliyorum,bir cok bebek bu tarz hastaliklari kendiliginden atarlar ve hastalik ilerlemez.Umarim senin kuzunun da bagisiklik sistemi fazla ilaca gerek kalmadan hastaligini atabilecek kadar gucludur.Benim kizim 7 aylikken rahatsizlandiginda tam 4 doktor hic bir seyi yok dedi ve hatta en son goturdugum doktor hic bir seyi yok kizinin sadece serum fizyolojik vericem onu kullanacaksin deyip de eve gonderdigi gece kizim iyice agirlasti ve atesini zor indirdik.Acilde solugu aldik ve ayni doktor bu sefer (aradan sadece 5-6 saat gecmisti) bronsit ve enfeksiyon teshisi koydu,hastaneye yatis gerekli dedi.Hastanede fitile ragmen atesi yukselmeye devam etti,o kadar caresiz kaldigimi hic hatirlamiyorum.Diyecegim o ki,doktorlar ne derse desin,sen bebegini siki bir gozetim altinda tut simdilik,sik sik atesini kontrol et,ozellikle de geceleri.Ilac verip vermemek sana kalmis ama eger 3-4 gunde durumunda bir iyilesme olmazsa kullanmada fayda var bana sorarsan.

Back
X