Inşallah çok uğraşıyorum suanda tek sorunumuz sütüm yeterli değil mama veriyorum. Bir türlü doktor konusunda karar veremiyoruz 10 tane doktor gezdik hepsi ayrı birşey söylüyor kafamız Cook karıştı. Ek gıdaya geçsem mi diye düşünüyorum nelere başlıycagımıda bilmiyorum. Evet benim bebeğim
Suanda 4 kilo 800 gram oldu daha fazla almıyo maalesef aslında alması gerekeni alıyo ama işte anne baba olarak daha fazlasını bekliyoruz kalbindeki deliğinde kapanması kilosuna bağlı.
bebeğin eksik kiloyla doğmasına rağmen kilosunu çok güzel toparlamış, demek ki sütün ona yetmiş.. sütüm yetmiyor deme bol bol su iç, sevdiğin müzikleri dinle ve bebeğinin doğduğu günlerdeki fotoğraflarına bak ve en önemlisi sık sık emzir (saatte bir emzir, uyurken bile al emzir) bunlar sütünü arttırır
kalpteki deliklerin kapanması kiloya bağlıysa hiç düşünme ek gıdaya hemen başla.. zaten 4. ayına girdiği için gönül rahatlığıyla ek gıdaya geçebilirsin..
ek gıda olarak ;
meyve sularından başla.. mesela elma rendesi diye satılan rendelerden al, elmayı, armutu, muzu rendele yedir.. ilk başta rendelediğin meyvenin püre tarafını değil su olan tarafını ver sevdikçe yedikçe püreli taraflarından ver.. muz da ilk günler biraz katı gelirse elma armut suyuyla ya da bir kaç kaşık içtiği suyla sulandır.. muz çok faydalıdır mutlaka her gün yedir sadece portakal mandalina bu aylarda verme
sebze olarak ; havuç, patates, kabak, balkabağı püreleri verebilirsin, ister ayrı ayrı ister bir arada haşlayıp blendırdan geçir kendi suyuyla sulandırıp ver
pirinç haşlayıp suyuyla blendırdan geçir ilk başlarda boza kıvamında olsun
vitaminleri tam alabilmesi için öğünlük pişirmeler yap, meyve pürelerini de hiç bekletmeden yedir..
ilk başlarda bir kaç çay kaşığı miktarı besinler bir öğün için yeterli olacaktır..
asla tuz şeker kullanma,
ineksütü verme, bal verme
patlıcan, soğan, sarımsak, fasulye nohut bu aylarda verme
yoğurt 5. ayda başlarsın.. onu da kendin günlük olarak mayalarsan iyi olur..
ben 2 çocuğuma da muhallebi, bebek bisküvisi ve hazır mama yedirmedim.. bu konudaki tercihini kendin yaparsın
haşlanmış yumurta sarısına 5-6 ay arasında 4/1 (çeyrek) oranda başlarsın onu da ilk günlerde hafifçe sulandırırsan severek yer..
çok uzattım biliyorum ama insanın bu bilgilere çok ihtiyacı oluyor, o nedenle aklıma gelenleri yazmak istedim..
her zaman özel mesajdan da soru sorabilirsin severek yardımcı olurum..
bebeğini öpüyorum..sevgiler