bebeğimde böbrek büyümesi görüldü:(

burukerik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
94
31
3
kızlar cuma günü kontrole gittiğimde (19+6 idim)bebeğimin bir böbreğinde 5mm büyüme tespit etti dr.um takip edilecek dedi.erkek bebeklerde çok yaygın şekilde karşılaşıyoruz büyük çoğunluğu doğuma kadar veya doğumdan sonra kendiliğinden düzeliyor dedi dr.um.tedirginim ileride olması muhtemel senaryoları düşününce korkuyorum allah korusun:KK61:bu durum başına gelen arkadaşlar kendi yaşadıklarınızı anlatırmısınız lüfen en azından fikir sahibi olayım

cuma günü ayrıntılı ultrasona girdim ve bebeğim gayet sağlıklı çıktı böbreğinde genişleme görülmedi allahıma çok şükür düzelmiş demekki maaşallah:nazar: içim rahatladı baya huzursuz olmuştum.geçici oluyormuş çoğunlukla ama insan korkuyor işte..

Siz bu konuyu yazalı baya olmuş ama şimdi ne durumdasınız tekrarladı mi merak ettim benim bebegimde de aynı sorun var çok üzülüyorum bu duruma inş bizimkiler geçer

Siz bu konuyu yazalı baya olmuş ama şimdi ne durumdasınız tekrarladı mi merak ettim benim bebegimde de aynı sorun var çok üzülüyorum bu duruma inş bizimkiler geçer
Bebeğimiz şimdi ne durumda. Benim bebegimde de maalesef ayni sorun var.

Bebeğimiz şimdi ne durumda. Benim bebegimde de maalesef ayni sorun var.
Hala aynı ama büyümesi durdu her ıkisinede vardı ama biri baya geriledi onda sorun kalmadı dedi doktorumuz doğuma kadar sıkıntı olmaz dedi doktor dogduktan sonra takip edilecek gecmezse eğer sizinki ne durumde

18 haftalık hamileyim. Sağ ve sol böbrek 8mm olmuş. Ayrıca mesane büyümesi var. Doktorlar iyi şeyler söylemiyor maalsef. Aldırmalı söylediler kabul etmedim. Doğunca yasamaz yasasa da diyalize bağlı kalır diyorlar. Araştırma yaparken erkek çocuklarda oluyormuş doğumdan sonra düzenliyormuş diye okudum inşallah öyle olur. Sizin ki hangi hafta da kaç mm idi.

18 haftalık hamileyim. Sağ ve sol böbrek 8mm olmuş. Ayrıca mesane büyümesi var. Doktorlar iyi şeyler söylemiyor maalsef. Aldırmalı söylediler kabul etmedim. Doğunca yasamaz yasasa da diyalize bağlı kalır diyorlar. Araştırma yaparken erkek çocuklarda oluyormuş doğumdan sonra düzenliyormuş diye okudum inşallah öyle olur. Sizin ki hangi hafta da kaç mm idi.
Bnde aynı senin haftalarinda öğrendim ilk 19. haftadır iki bobrektede vardı en son 12 mm e ulaşmıştı bizimkine sonra durdu erkek bebeklerde çok görüşüyoruz bu sorun doktorun biri banada öyle demişti böbrek hastası olur yada anne karnında ameliyat olması gerekir falan diye ama genelde kendiliğinden geciyomus hiç moralini bozma bazı doktorlarda abartıyor korkutuyolar insani suyunda azalma olmadığı sürece sıkıntı olmuyomus sürekli ölçüleçek takip edilecek canım büyümesi belli bi ölçüde gelince erken doğum yaptiriyolarmis anca

İnşallah canım dediğin gibi olur. İnsan üzülüyor tabi anne olarak her an bebeğinin seninle olduğunu düşünüyorsun kaybetme korkusu sarınca dua etmekten başka birşey düşünemiyorsun. Bugün ilk hareketlerini hissettim hem seviniyorum hem üzülüyorum çok karmaşık duygular annesi iz anlarsınız....
Hala aynı ama büyümesi durdu her ıkisinede vardı ama biri baya geriledi onda sorun kalmadı dedi doktorumuz doğuma kadar sıkıntı olmaz dedi doktor dogduktan sonra takip edilecek gecmezse eğer sizinki ne durumde

Sadece ikili test yapıldı normal dediler. Başaka birşey istemediler sadece bebeğimin suyunu ve kalp atışını kontrol edeceklermiş.

Bnde sadece ikiliyi yaptırmıştım birde ayrıntılı ultrasona girdim onda daha iyi inceleniyor acaba sizinkinde idrar yollarında bi darlık mi var ki mesafede genisledi gine göre tuvaletini tam yapamıyor olabilir ayrintilida onun incelenmesi lazım bence doktorunuz bişey söylemedi mi

Söyledi canım. Mesanesi tıkalı imiş olurda açılırsa idrarını yapar dedi. Bi de mesane aşırı şişerse patlar o zaman idrarını dışarıya atar doğduktan sonra ameliyat edilir dedi. Yani hic olumlu konuşmadılar . Allah tan hayırlısı ile mucize diliyorum.

Kötü düşünme canım bebeginde üzülmesin inş iyi olur ilk sen değilsin bak çok kişi var bu durumda öyle düşün çok kişide atlatmış yani doktorun çok önemli burda benim doktorum hep olumlu konuştu sıkıntı olmaz dedi hep oylede oldu sabit kalsa bile yeter dogduktan sonra daha kolay tedavi

Kötü düşünme canım bebeginde üzülmesin inş iyi olur ilk sen değilsin bak çok kişi var bu durumda öyle düşün çok kişide atlatmış yani doktorun çok önemli burda benim doktorum hep olumlu konuştu sıkıntı olmaz dedi hep oylede oldu sabit kalsa bile yeter dogduktan sonra daha kolay tedavi
Canım iyi dileklerin için tesekkur ederim. O kadar araştırır na yapıyorum ki anlatamam. İnsan olumlu şeyler duyup rahatlama ihtiyacı hissediyor. Bi de tüp bebek yaptırdık yıllarca istedik olmadı olunca da sevincini bile doğru düzgün yasayamadik. Hayırlısı inşallah güzel sonuçlansin diye du ediyorum.....

msjinizi gorunce ayanamadim yazmak istedim oncelikle cocugunuzu kesinlikle aldirmayin benim eltim hamileydi ozel hastahaneye gitik doktor idrari yapamiyo kese cok buyudu dedi sonra bobrekler cok buyudu dedi sonra beyninde su toplamis bu cocuk dogdugunda yuzde yuz sakat dogacak aldirmamiz lazin sezeryanla dedi eltim neler neler cekti hergun agladi ben aldirmam dedi devlet hastanesine giti orda biraz rahatladi doktirlar demis bu erkeklerde goruluyor 2 ay bekle gecmese sivi alicaz dediler iki ay sonra gitik baktik cocujta hicbirsey yok sonra sag saglik bi erkek evlat dogurdu hemde iki kiz bebekten sonra sizde bekleyin Allah buyuk akin aldirmayin

Canım iyi dileklerin için tesekkur ederim. O kadar araştırır na yapıyorum ki anlatamam. İnsan olumlu şeyler duyup rahatlama ihtiyacı hissediyor. Bi de tüp bebek yaptırdık yıllarca istedik olmadı olunca da sevincini bile doğru düzgün yasayamadik. Hayırlısı inşallah güzel sonuçlansin diye du ediyorum.....
Seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım cunku bir sürü araştırma yaptım formlara yazdım biri olumlu bişey söyler diye yani o ara çok takmıştım sonra bebeğim kötü etkileniyor diye düşünmemeye çalıştım geçecek diye düşündüm hep dua ettim inanın sizinkindede bi sorun kalmayacak o kadar çok bebekte görülüyor ki bu durum o yüzden içinizi rahat tutun

msjinizi gorunce ayanamadim yazmak istedim oncelikle cocugunuzu kesinlikle aldirmayin benim eltim hamileydi ozel hastahaneye gitik doktor idrari yapamiyo kese cok buyudu dedi sonra bobrekler cok buyudu dedi sonra beyninde su toplamis bu cocuk dogdugunda yuzde yuz sakat dogacak aldirmamiz lazin sezeryanla dedi eltim neler neler cekti hergun agladi ben aldirmam dedi devlet hastanesine giti orda biraz rahatladi doktirlar demis bu erkeklerde goruluyor 2 ay bekle gecmese sivi alicaz dediler iki ay sonra gitik baktik cocujta hicbirsey yok sonra sag saglik bi erkek evlat dogurdu hemde iki kiz bebekten sonra sizde bekleyin Allah buyuk akin aldirmayin
Cevap için teşekkürler canım. İnşallah benim bebegimde sağlıkla doğar. Sizden eltinize bebeğinin mesafesinin ve böbreğinin hangi haftada kaç mm olduğunu sormanızı rica etsem mümkün olur mu.
Seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım cunku bir sürü araştırma yaptım formlara yazdım biri olumlu bişey söyler diye yani o ara çok takmıştım sonra bebeğim kötü etkileniyor diye düşünmemeye çalıştım geçecek diye düşündüm hep dua ettim inanın sizinkindede bi sorun kalmayacak o kadar çok bebekte görülüyor ki bu durum o yüzden içinizi rahat tutun
) inşallah arkadaşım inşallah.

Back
X