.. Bebeğimde ense kalınlığı tespit edildi :S

amiiiiiiiiiin. çok teşekkürler :) geldi geçti işte. Allahın takdiri. böyle düşünüp iyi hissetmeye çalışıyorum.

amiiiiiiiiiin. çok teşekkürler :) geldi geçti işte. Allahın takdiri. böyle düşünüp iyi hissetmeye çalışıyorum.

merhaba sizede çok geçmiş olsun. 25 mayıs cuma günü aynı işlemler banada yapıldı.bizim ense kalınlığımız 2.2 idi.fakat ikili taramada risk çıkmıştı.amniyosentez yapıldı ve down sendromu çıktı bebeğimizde.aldırmak zorunda kaldık.çok üzücü ve yıpratıcı bir şey rabbim hepimizin yardımcısı olsun.siz genetik tanı için bir işlem yaptırdınızmı.bizim dr umuz bizi bir genetikçiye göndereceğini söyledi..

geçen sene mart ayında doğum yaptım bende. belirtileri gebeliğimin 4.ayından itibaren trizomi 18 di. amniyosentez önerdiler,karnında ölebilir,doğsa bile yaşamayabilir dediler ama ben ve eşim yaptırmak istemedik.bir günde yaşasa bir yılda yaşasa biz onu hep görmek istedik,çok dua ettik ve Rabbim sonunda nasib etti oğlumuzu görmeyi.. sadece 3 gün yaşada küvezde ama çok şükür ki bi mezarı var..ne olursa olsun bebeklerinize kıymayın..ona canı veren siz olmadığınz gibi alan da siz olmayn.. Rabbim herşeyin en iyisini bilir.Ona güvenin

.. öncelikle çok ama çok geçmiş olsun. Allah bir daha böyle bişey yaşatmasın inşallah.
.. hayır canım bizi genetik tanıya göndermediler. çünkü bizim bebeğimizde trizomi 18 çıkmıştı. sadece onu patolojiye gönderdiler. sizde trizomi 21 olduğu için genetikçiye yönlendirmişlerdir. inşallah herşey yolunda gider de ikinci bebeğinizi sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağınıza alıp, büyütürsünüz. Allah bi daha yaşatmasın arkadaşım.

çok geçmiş olsun neler çektiğini anlıyıorum inşallah herşey düzelir

antalyada çok iyi doktorlar var
sibel malkoç
figen demir
medical park ta fatma seda soylu..
benim bebeğimdeki sorunu ilk seda hanım anladı gelişmeyen embryodan dolayı bebeğimi aldılar

.. şimdi yazılanları gözden geçirirken farkettim de sizin yorumunuzun altında 9 haftalık hamile olduğunuz yazıyor :)) çok sevindim inanın :) Allah nazarlardan saklasın. Bebeğinizi inşallah Allah'ın izniyle sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak nasip olur. Darısı basımıza inşallah :))

Bildiğim kadarıyla Down sendromu tanısı koyabilmek için en az 2 minor ve gene en az 2 major bulgu olması gerekiyor canım,, benimde kızımın kalbinde bir leke mevcuttu bu down'un minor bulgularından biri fakat dr'um tek başına hiçbirşey ifade etmediğini söyledi, ve bebeğimi gayet sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım,, Allah'a sığın, ona güven ve inan o seni yalnız bırakmaz

çok sağol Allah razı olsun senin bebeğin de hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yaradan.

amiiin çok teşekkürler. O kötü günler geride kaldı. Kimsenin başına gelmesin ama gelen arkadaşlarıma moral olsun diye yazıyorum. Şimdi içimde kıpır kıpır birşey var. Kızım :) Yaşadığım herşeyi O'nun, canımdan çok sevdiğim eşimin, kardeşimin ve arkadaşlarımın sayesinde geride bıraktım. İnanın bu durumu yaşayan arkadaşlarım içinde Allah'ın izniyle öyle olucak.

12+2 de yapılan detaylı usg de kızımda ense kalınlıgı 3 mm cıktı. Kan testlerim 2 gun sonra cıkacak belkide amniyosentez isteyecek doktorlar.

Endişeliyim ama yinede Yaradana sıgınıp dua ediyorum. Insallah evladım saglıklı dogar..

Dualarınızı eksik etmeyin arkadaslar

12 hsftalık gebeyim. Ense kalınlığı 7.6 çıktı kalp anomalisi var dedi dr ve trizomi 13 ü gösteriyo bulgular dendi kalbi çok hızlı 192 atıyor dendi. Ne yapacagımı bilemiyorum rabbime sıgınıyorum. Benim gibi olupta doğum yapan varmı acaba

Canım benm konuyla ilgili fikrim yok.stres ve üzüntü de çok etkiliyormuş yavrularımızı.dua edicez.Doktorun ne dedi peki?

Amniyosentez yapalım dedi 16. Haftada. Sağlıksiz görünüyo yaşamaz muhtemelen sonlandırman taraftarıyım dedi

Amniyosentez yapalım dedi 16. Haftada. Sağlıksiz görünüyo yaşamaz muhtemelen sonlandırman taraftarıyım dedi
ne demem gerektiğini bilemedim.Belki cahilce olacak ama o senin yavrun.Doğup da yaşamayacaksa yaşamaz zaten.Allah yar ve yardımcın olsun canm.Hamilelik değişik insanın Allah'a imanı artıyor.elinden birşey gelmiyor çünkü.40 hafta sağlıklı gebelik yaşayıp ölü Doğum yapanlar var.27 haftalık erken Doğum yapıp bebeği yaşayanlar var.Rabbimin takdiri.

Kaç gündür nerdeyse her konuya yazdm.Beyninde kist var geçer dedi bize de.Öyle üzüldüm ki.Sonra dua edip sakinleşmeye çalıştım.Veren de O alan da.İmtihan etmez inşallah bizleri

Amin inşallah rabbim kaldıramayacağımız yükü yüklemesin inş. İmtihanımızı isyansız geçmeyi nasip etsin.

Benimde Babeğimde Ense Kalınlığı Çıkmıştı Değer bu kadar yüksek değildi 3.9 du fakat aynı şeyler bizede söylendi Kalp hastası olabileceği Down sendromu riski doğduğunda ölebilme ihtimali vs Amniyosentez önerdi doktor ama ben riskli olduğu için yaptırmadım inanıyodum çünkü bebeğimin sağlıklı olduğuna şimdi 3,5 aylık kızım Meleğim hiç bişeyi yok

12
12 haftalık bebeğin toplasan kendisi 7.6 civarı eder zaten. Belirtiler varsa da yuzde yuz bısey demek için erken. 16.Haftada amniyosentez ve sizin için de doktorunuzun sizi ve eşinizi genetiğe yönlendirmesi lazım translokasyon var mı diye. Ancak O zaman net bişey denebilir diye düşünüyorum. Kalbin beynin asıl gelisimi 20.haftadan itibaren olur yani şuanki belirtiler en fazla şüphelendirir tabi bu durumlarda dua etmek şart. İçine dert etmemek imkansız ama bebeğiniz için üzüntü de kötü ona da yansıyor malumunuz. Güzel haberlerinizi bekliyorum inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.Allahtan ümit hiç kesilmez.

Yazali cook olmus ama bebeginiz saglikli dogdu mu

Merhaba,
benimde bebeğimin ense kalınlığı sizinle aynı sizin bebeğiniz sağlıklı doğdu mu bende test vereceğim kandan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…