gecmıs olsun aynı sorunları bızde yasadık.. oglum 2 aylıkken kakada kan gordum, yesıl ve mukusluybendu kakası..amıplı dızanterı dedıler ve 1 ay antıbıotık ıctı duzelmeyınce bır prof. laktoz ıntoleransı dedı ve bır damla verdı laktazım adında. gunde 4 kere 8 damla emzırme oncesı verdım ogluma ve bende pehrıze gırdım ınek sutu bazlı hersey bana yasak emzırdıgım surece. tum sorunlarımız gectı cok gecmıs olsun sızede...
bızım kan olayımızda aynı sızınkı gıbı ara ara oldu.. ben ılk zamanlar cok sıkı bır dıyet yaptım sut ıle ılgılı herseyı kestım. mesela ıcınde sut tozu, peynıraltı suyu falan olan herseyden uzak durdum..sımdı laktoz bır cok seyde var dedı doktorumuz yanı sen ne kadar ıtına gostersende mesela hamburger ekmegınden bıle alabılıyorsun laktozu.. ben dedıgım gıbı dıyete cok dıkkat ettım ama yumurta fıstık vs senın gıbı cok katı bır dıyetım olmadı.. sumuksu yapı cok kısa sure ıcınde ortadan kalktı laktazım ve dıyetle.. bıze bu teshıs 2 aylıkken kondu ve 4. ayın sonuna kadar sut ıle ılgılı bır sey tatmadım bıle sonra nasıl olsa artık kan yok dıye bır gun 3-4 kasık yogurt yedım ve 2. gun sanırım ınanılmaz kan vardı kakasında.. hanı o ılk gunlerdekı gıbı sılık sılık degıl baya bıldugun kan yapmıstı oglum.. cok uzuldum yıne cok ıtına gostermeye basladım dıyete, arada kecı peynırı falan yıyordum ama bazıları ınek sutu katkılı oluyor aklında bulunsun onlara dıkkat et canım.. bızde kanlı ıshalın dısında hıc bır sıkayet yoktu, mesela kımılerınde gaz huysuzluk falan yapıyormus bu rahatsızlık ama bızde hıc bır sorun yoktu ama yınede doktorumuz bıo gaıa adında bır damla daha verdı hem bagısıklık sıstemını desteklıyor hem gaza ıyı gelıyor hemde ıshalı kesıyor. ondanda gunde 5 damla verıyorum.. a sıse bıtınce bıfıform adında baska bır damlaya gecıyorum o sısede bıtınce yıne bıo gaıa ya donuyoruz.. bu sekılde donusumlu kullanıdıgımız ıkı ayrı damlamız daha var yanı.. bence onlarda cocugu rahatlattı..ılac degıl bu soyledıklerımde aynı laktazım gıbı enzımler.. su an 7. ayımız doldu bızım.. ılk 6 ay sadece emzırdım, ek gıdaya gecısde kendı doktorumuz cok hızlı bır gecıs lıstesı verdı,boylesıne hassas bır sındırım sıstemı olan bır cocugun daha temkınlı ek gıdaya gecmesı gerek dıye dusunup tekrar profesöre gıttık.. ıyıkıde gıtmısız bıze cok yavas bır gecıs lıstesı verdı.. onun yazıdıgı gıbı aktarıyorum canım.. "oglenlerı pırınc corba basla az tuz az zeytınyagı ıle.. 3 gun bekle kakada kan ıshal,cocukta dokuntu olmazsa 3. gun papates ekle. 3 gun sonra havuc ekle, 3 gun sonra kabak ekle 3 gun sonra kerevız ekle.. sonra sehrıye ekle 3 gun bekle sonra hıcbır olumsuzluk yoksa oglunuzun avuc ıcı kadar tavuk etı veya dana etı ekle.. ogleden sonra meyve pure basla ılk gun armut 3. gun elma sonra muz seklınde 3 lu meyve puresıne ulas.. tum bunları tamamla kakada sorun yoksa ılk gun yarım bardak 2.gun tam bardak ayran ıc bekle.. eger cocuk senın ıctıgın ayrana bır tepkı vermıyorsa meyve puresıne 1-2 tane bebe bıskuvısı ekle.. sımdılık bızım lıste boyle canım. umarım ısıne yarar.. bız henuz oglumuza sut urunu vermıyoruz. bu lıste zaten bızde yenı tamamlandı tekrar arayacagım doktoru belkı kahvaltı olayına baslatır.. cok sukur bızde hıc bır sorun yok.. ben hala pehrızdeyım sadece bebe bıskuvısı ıcın 2 gun kadar ayran ıctım ama kakasında kan falan olmadı.. bence bızde ıyıye gıdıs var, umarım sızınde aynı sekılde olur.. merak ettıgın aklına takılan seyler olursa sormakta cekınme..
merhaba canım, oncelıkle canını cok sıkma, neden dersen bu alerjı olaylarından sonra ben cok arastırma yaptım ve ne cocuklar var ınanamazsın, yanı bız ıyı bır katagorıdeyız.. mesela, fıskırırcasına kusanlar, kızaranlar, acıle kaldırılanlar var..hatta yanagına kecı peynırı deyınce fenalasanlar, sadece fındık posetını tuttugu ıcın bıle alerjı krızıne gırenler var.. bunları rahatlaman ıcın yazıyorum.. yanı cıdden bızım durumumuz o kadar da kotu degıl...ınan bana sızınde bıraz zaman gecınce her yonden daha ıyıye gıdecek.. bende aynı senın gıbı ara ara kakada kan gordum.. mukuslu yapınında gecmesı yıne 1- 1,5 ay kadar aldı sanırım.. hatta bızde kaka hep yesıl kaldı hıc duzelmedı ara ara sarı oluyordu ama genelde hep yesılımsıydı kı bu sındırım sorununu gosterıyor yanı tam duzelemedı..ama ıyıye gıdıs var sonucta.. zamanla sızınkıde duzelıcek.. dedıgım gıbı o ek damlalar ılac degıl, ıstersen guvenle kullanabılırsın, yıne doktoruna sormak ıstersen bır danıs.. ek gıdaya hızlı gecıs yapmak ıstemıssın ama aslında ne kadar gec gecsen o kadar ıyı cunku sonucta alerjık bır cocuk ve menu gıderek daralıyor ve ayrıca bagırsakları hassas bızımkılerın..bızı o yuzden 6 tam doldu hatta 10 gun kadar gectı oyle ek gıdaya gecırdıler.. bana sorarsan dıyetıne yumurta falan ekleme cunku cok cok ılerı derece olsa alerjınız ne bılıyım kusma, dokuntu yada gecmeyen ıshal gıbı belırtıler verır kı sen dıyorsun kı 3-4 gunde bır kaka yapıyor bu bence ıyı. bız ek gıdaya kadar hergun 2 kere kadar yapıyorduk.. demır ılacı bıraz kabızlık yaptı kabızlık dedıgım ıste normal cocuklar gıbı gunde 1 e dusurdu bızı..bırde bence kım ne derse desın asla emzırmekten vazgecme, bu emzırmemıze bır engel degıl.. ek gıdaya gecıste sende bızım gıbı tepkınlı olursun.. mesela bız yumurta gıbı alerjı rıskı yuksek gıdalara sanırım bıraz daha gec gecıcez, ama senın yemenın cokda etkıleyecegını sanmam.. arada kakada gordugun kana cok takılma, dedıgım gıbı bızdede oluyordu, mukusda zamanla gecer.. bırde onemlı bır ayrıntı laktazım damlayı gunde 1 sıse bıle ıcse cocuga bır sey olmaz bu vucudumuzdakı bır enzım dedı doktor yanı damla sayısına cok takılma kan gorursen arttır dedıdoktor, ben kakada kan gorudugumde ertesı gun gunde 4 kere 10 damla verdıgım bıle oluyordu.. doktor 10 damlaya kadar cıkabılırsın dedı.. sende gozlem yap damla sayısı nasıl etkılıyor bak bakalım.. belkı sayı az gelıyordur.bırde damlanın soguk zıncırının bozulmamadısa cok onemlıymıs aldıgın eczane guvenılır mı mesela bıze doktor buzdolabnın kapagında tutun ve ordan odasına kadar bıle olsa cıkarmayın dedı, ayrıntı belkı ama ben soguk kalmasına cok dıkkat ettım... sımdılık aklıma bunlar geldı.. yıne aklına takılan bır seyler olursa sormaktan cekınme, bende sana tekrar bu baslık altından yazarım sık sık, durumlarından haberdar oluruz bebeklerın.. onumuzdekı gunlerde profesörü tekrar arayacagım, onunla konustuktan sonra menumuze eklenenelerı de yazarım canım... tekar gecmıs olsun, ıcını rahat tut..
Merhabalar
benimde 4 aylik bir oglum var emme problemi yasiyoruz yaklasik iki aydan beri
zaten ilk bir aydan sonra oglum resmen memeyle kavga ediyordu emerken surekli ciglik atiyordu
simdi sadece uyutup emzirebiliyorum kilo alimida dustu saniyorum oda yeterli gelmiyor
yaklasik bir aydir ishal gibi kakasida hep mukuslu ve arada kan oluyor sanirim benim oglumunda alerjisi var bende yediklerime dikakt ediyorum ama henuz gecmedi
size sorum su olacak alerji doktoruna mi gittiniz
ne gibi testler yapildi ve kac ayliklardi yapildiginda
bazi damlalardan bahsetmissiniz onlari kullaninca ve yediklerinize dikkat edince emme problemi duzeldi mi yani uyanikken emer oldu mu
sorularimi yanitlarsaniz cok sevinirim
hepimize gecmis olsun
Merhaba canım
Benim bu kadar geniş diyet yapmam biraz korkumdan oldu.Yumurtayı fındık fıstık ve cevizi doktor ekledi diyete ama ben daha da genişlettim.Biz daha kakayı düzeltemedik.Halen mukus çok ve ara ara kan görüyorum.Sen diyete girdikten ne kadar sonra kan ve mukus tamamen geçti.Diyete rağmen tekrar kan görünce çok moralim bozuluyor.Belki bağırsaklarının iyileşmesi zaman alıyodur diye düşünüyorum belki halen kan görmem ondandır diyorum ama doktor belki başka şeylere de alerjisi vardır diyor.
Sen diyetteyken de kan gördüğün oldumu? Ne kadar zaman aldı kakanın düzelmesi ve kanın kaybolması.
Ben bide hbelki emzirmeyi kemek zorunda kalırım falan diye hızlı bi şekilde ek gıdaya geçmeyi düşündüm.Şu an 5.5 aylık.3 haftadır ara ara elma ve havuç suyu verdim.Ama dünkü kakasında hem sindirilmemiş havuç renginde kırmızılıklar ve ayrıca kan vardı.Uzun zamandır sarı olan kakası tekrar yeşile dönmüştü.Çok moralim bozuldu.2 hafta kadar hiçbirşey vermemeye karar verdim.Yani 6 aylık olana kadar.Bu arada başka bi doktora daha gidicem.
Ama bence senin doktorun iyi yönlendirmiş ve bebeğini rahatlatmış.Benim bebeğim önceleri günde 4-5 sefer kaka yaparken laktazime ve diyete başladıktan sonra 3-4 günde bir kaka yapmaya başladı.İlk üç ay melek gibi olan hiç ağlamayan bebeğim gazdan mahvoldu, kabız gibi sürekli ıkınıyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Belki bizimde biogaia ve bifiform gibi damlalara ihtiyacımız olabilir.
Bizim de sizin gibi tek belirtimiz kakada kan ve mukustu.Başka ne bir döküntümüz ne bir huzursuzluğumuz oldu.Şimdi diğer atopik dermatit yaşayan çocukların anneleri gibi böyle geniş bir diyet ne kadar doğru bilmiyorum.Ben de iyice halsiz düşmeye başladım.Dediğim gibi bi başka doktora daha gidicem.
Sen başka ne önerirsin canım.Mesajın çok faydalı oldu benim için. Özellikle ek gıdaya geçiş konusunda. Ben artık doktordan çok senin gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlardan daha çok yararlanabileceğimi düşünüyorum.Koca Ankara'da doğru dürüst bi doktor bulamadım beni yönlendirecek yaa..
Canım çok uzun yazdım ama çok çaresizim.Ben sana özelden mesaj atamadım ama sen bana atabilirsin.Çok teşekkür ederim canım
Selam
Benim 20 aylik oglum ve cok alerjik. Atopik dermatiti vardi. Hala var ama eskisi kadar agir degil. Vucudu yara kabuklariyla doluydu. Oglumun inek sutu, yumurta aki, domates, gibi seylere alerjilerisi var. İlk zamanlara gore daha az artik, buyudukce bagisiklik sistemi biraz daha gucleniyor. Bizim doktorumuz ankara da
Prof. Dr. Bulent Şekerel. Cok memnun kaldik kendisinden. 8 aylikken goturmustuk ilk cocuk doktorumuzun tavsiyesi uzerine. Vucuttaki dokuntuleri disinda belirti olarak alerjisi olan seyleri yemeyi reddediyordu. İstahsiz oldugunu dusunduk onceleri. Ancak hicbir sut urununu tuketmeyi kabul etmiyordu. Herturlu peyniri denedik/lor,kasar,beyaz,krem,.. Akla gelebilecek hertur.sewdigi seylerle bile karistirsam hemen tukuruyordu.ek gidalara yogurtla gecmistik hic yediremedik. Formul mamalarida icmiyordu. Test yaptirdik hakkaten cok yuksek miktarda alerjen cikti. Diyet uyguladik 6-7 ay. Biraz daha dayanabilseydik tam gecicekti ama dayanamadik. Artik inek sutu iciyor. Sewiyorda tadini. Alerjisi olan bebeklerde sut asiri gaz yapiyor. Oglum cok acayip gegiriyordu sutten sonra. Oda gecti sayilir. Azicik bacaklarinda yaralari var ama artmiuor cok sukur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?