Çocuk Hastalıkları Bebegimin sut alerjisi var mi...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Teşekkür ederim detaylica yazmışsınız ne olduğunu bilmemek çok uzuyor beni birdebebegim kesinlikle biberon almiyor ağlayarak zorla veriyorum benim sutum az birde diyet yaparsam sut iyice azalır bebeginizi sağlıkla büyütsün insallah
Kesinlikle diyetin sütle birebir alakası yok. Oğlum 2yaşında hala emziriyorum nasıl kescem diye kara kara düşünüyorum. Onu kafanıza takmayın yani. Ve benim de oğlum biberon nedir bilmiyor.
Siz bir an önce asıl uzmanına gidin bence. Doktorumuz bize bir yaşında geçer muhtemelen ama bazılarının üçe kadar uzuyor demişti. Yani biraz sabır isteyen bir süreç. Pat diye geçmiyor zamanla azalıyor ve bitiyor.
Bir de ben liste yapmıştım. Kaç kere yaptığını yeşil mi kan gördüm mü vs yazıyordum. Takip açısından rahat oluyor tavsiye ederim.
Eğer doktorunuz diyet verirse çok sıkı yapmanız gerekiyor. Bunda da olmaz ya dediğimiz şeylerde bile süt ürünleri çıkabiliyor.
İnşallah hiçbir şey değildir hemen yarın geçer Amin.

En sık rastlanan alerji süttür ve anlamanın yolu basit dediğim gibi. (Doktorum) Ceviz verince veya yumurta verince reaksiyon veriyorsa onlar için gidersiniz ama dediğim gibi ayrı bir testi yok(bu yaşta) Doktorunuzun verdiği- vereceği diyete uymanızı tavsiye ederim.

Kesinlikle diyetin sütle birebir alakası yok. Oğlum 2yaşında hala emziriyorum nasıl kescem diye kara kara düşünüyorum. Onu kafanıza takmayın yani. Ve benim de oğlum biberon nedir bilmiyor.
Siz bir an önce asıl uzmanına gidin bence. Doktorumuz bize bir yaşında geçer muhtemelen ama bazılarının üçe kadar uzuyor demişti. Yani biraz sabır isteyen bir süreç. Pat diye geçmiyor zamanla azalıyor ve bitiyor.
Bir de ben liste yapmıştım. Kaç kere yaptığını yeşil mi kan gördüm mü vs yazıyordum. Takip açısından rahat oluyor tavsiye ederim.
Eğer doktorunuz diyet verirse çok sıkı yapmanız gerekiyor. Bunda da olmaz ya dediğimiz şeylerde bile süt ürünleri çıkabiliyor.
İnşallah hiçbir şey değildir hemen yarın geçer Amin.
Teşekkür ederim desteginiz ve bilgilendirmeniz için kan yok çok şükür ama tabii tecrubelerinizi dikkate alacagim birde bişey sorabilirmiyim siz kalsiyum ve et ihtiyacınızı nasıl giderdiniz cocuk içinde tabi sonuçta eksikliği de sorun olur vuctta

Sutum az ve diyetle iyice azalmasından korkuyorum ayrıca bebegimin alerjisi olup olmadığını tam olarak anlamak istiyorum merakım bundan çünkü sadece süte olmayabilir ceviz yumurta vb olabilir bunu öğrenmek zaman alacagindan bebegim ve benim için yipratici olur tahmin edersiniz
Ben ogluma alerji testi yaptirdim,hatali sonuc falan da vermedi. Bence doktorunuzu degistirin ve alerji testini mutlaka yaptirin

Alerjide öncelikli çözüm annenin bilincli olmasidir.
Test yaptırın ancak kaninda tespit edilemeyen alerji de olabiliyor.
Benim 4 yasindaki kardesimin alerjisi var. Hemde sadece süte degil, meyveye,sebzeye, tavuga, balığa herseye...
Surekli kakasinin rengi degisik sürekli agliyor. Doktor test yaptı kaninda çıkmadı. Gazdir dedi gecti..
Annem kendisi ikiser haftalik deneme yanilmayla hangi besinde kaka rengi ve karin ağrısinin olup olmadigina baktim doktora gitti anlatti.
Doktor istisarelerinde ciddi oranda bir alerjisinin olduguna kanaat getirdi. Ozel alerji mamasi verdiler. Annem emzirdigi sure boyunca sadece pilav ve kuzu eti yiyebildi. Bunun gibi pek cok örnek gördüm etrafimda..
Birisi doktora inanmayip bir iki günlük testlerle alerjisi yok diyip bebeginin bagirsaginin delinip kanamasina sebep olmus. Bunlar o kadar basite alınacak seyler değil.

Cok asiri hassas olun. Alerji hikayelerini okuyun inceleyin.
Alerji kalici bir rahatsizlik olabildigi gibi gecici de olabilir. 1,3,5 ve 7 yaslarinda özellikle degiskenlik gosterebilir.
20 yasindan sonra da bir insanin vücudu bir gıdaya tepki gosterebilir.

Benim 4 yasindaki kardesimin alerjisi var. Hemde sadece süte degil, meyveye,sebzeye, tavuga, balığa herseye...
Surekli kakasinin rengi degisik sürekli agliyor. Doktor test yaptı kaninda çıkmadı. Gazdir dedi gecti..
Annem kendisi ikiser haftalik deneme yanilmayla hangi besinde kaka rengi ve karin ağrısinin olup olmadigina baktim doktora gitti anlatti.
Doktor istisarelerinde ciddi oranda bir alerjisinin olduguna kanaat getirdi. Ozel alerji mamasi verdiler. Annem emzirdigi sure boyunca sadece pilav ve kuzu eti yiyebildi. Bunun gibi pek cok örnek gördüm etrafimda..
Birisi doktora inanmayip bir iki günlük testlerle alerjisi yok diyip bebeginin bagirsaginin delinip kanamasina sebep olmus. Bunlar o kadar basite alınacak seyler değil.

Alerji kalici bir rahatsizlik olabildigi gibi gecici de olabilir. 1,3,5 ve 7 yaslarinda özellikle degiskenlik gosterebilir.

Kaç aylik veya yaşındaydı birde gastroentrojide mi yaptirdiniz

Immunoloji ve gastroenteroloji ile ortak hareket etmeniz gerekiyor.
Türkiye de cocuk alerji ile ilgili bir kac isim cok iyi.
Acikcasi öncelikle durumunuzu iyi tespit edin. Bir kac doktora gidin görüşün çözüm bulamadiginiz takdirde tavsiyede bulunabilirim.
Bu konu ile ilgili yardimci olurum inşallah.
Cok zorlayıcı bir sürec ancak iyilesme orani sabirla dogru orantili.

Cok emzirince yesil kaka olabiliyor... ama doktor diyet yap demis süt diyeti yaparsın bakarsin farka doktordan test isteyebilirsin ama 2 yaşından küçük bebeklerde bu testte tam sonuç vermiyor çoğu zaman diyet yapın, sut ve süt ürünlerine karşı

Yeşil kaka alerji demek degildir. Cok sık emziriyorsanız ondan kaynaklanır. Sütun bagırsaklarda sindirilme süresiyle alakalı. Cocuklarin sindirim sistemi böyle. Ne sıklıkta beslenirlerse o sıklıkta kaka yapıyorlar.

Teşekkür ederim desteginiz ve bilgilendirmeniz için kan yok çok şükür ama tabii tecrubelerinizi dikkate alacagim birde bişey sorabilirmiyim siz kalsiyum ve et ihtiyacınızı nasıl giderdiniz cocuk içinde tabi sonuçta eksikliği de sorun olur vuctta
Rica ederim ne demek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Calsiyum sandoz tablet verdi doktor bir süre benim için. Sonra bıraktırdı. Çünkü et ya da yumurta yediğim zaman da oldu Yasaklı aylar da oldu. Bebeği düşünmeyin, bebek anne sütü ya da mamadan alıyor alacağını zaten.
Siz çocuk doktoruna değil çocuk gastroenterolojisi bölümüne gidin. Ve tek doktorun tedavisiyle devam edin. Ve mümkünse Prof ya da yard. Doç ten özel randevu alın. Bebeğiniz için de üzülmeyin o farkında bile olmuyor.

cok gaz mukuslandırıyor
kakasının rengıne cok takılma doktor bırsey yok dıyorsa yoktur emın ol
salata ıspanak marul maydonoz bıtkıler sebzeler yersen bunlar bebegın kakasını hem yesıllendırır hem mukuslandırır...

Kardeşinizin geçmedi mi henüz? Konuşmuştuk geçen yıl sizinle.

Kardeşinizin geçmedi mi henüz? Konuşmuştuk geçen yıl sizinle.

Eskisine göre cok daha iyi. Epeyce hafifledi.
Mesela eskiden elmaya dilinin ucuyla degse boğazından bir lokma gecse çok kötü oluyordu. Simdi bir dilim yiyor daha az agrisi oluyor. doktorumuz zaman icerisinde hafifleceyecek dedi öyle de oluyor.
Bu zaman dilimi icinde bir kac kez agir dönemleri oldu. Hastanede kortizon tedavisi vs.. ondan sonra daha da rahatladi.
Mamayi biraktirdi doktorumuz. Simdi normal bizimle yiyor. Miktarini ve cesitlerini biz ayarliyoruz. Mesela hala balik yiyemiyor. Tavuk yiyor ama :) zamanla toparlanacak inşallah..

İnşallah hiçbir şey değildir hemen yarın geçer Amin.[/QUOT

Betül hanim gecen yil da sizinle konustugumuzda cok sıkıntılı idiniz.
Sizin durumunuz da hafifleme oldu mu, nasil su an ki haliniz..

Yanlış bilgi olmasın da, şimdiye kadar duyduğum süt alerjilerinde çocukta yeşil kakadan ziyade vucütta döküntü ile reaksiyon gösteriyor.
Benim oğlumunda inek sütü ve ürünlerine alerjisi çıktı. Benden değil ama direk kendi yediğinde. kızarıyor vucüdu. Yüzü falan.
Üstelik bildiğim kadarıyla yeşil kaka üşütmekten de oluyor. Benim oğlumda da olurdu. Ayaklarını sıcak tutunca geçerdi.
İlk doktorun direk kakaya istinaden alerji demesi garip.
Alerji doktoruna gidin direk, çocuk alerji doktoruna. Koluna alerji testi yapılıyor. Ona göre ne yapılmasına karar veriliyor.
Geçmiş olsun. Alerji cidden zor. İnşaallah alerji değildir.

Yanlış bilgi olmasın da, şimdiye kadar duyduğum süt alerjilerinde çocukta yeşil kakadan ziyade vucütta döküntü ile reaksiyon gösteriyor.
Benim oğlumunda inek sütü ve ürünlerine alerjisi çıktı. Benden değil ama direk kendi yediğinde. kızarıyor vucüdu. Yüzü falan.
Üstelik bildiğim kadarıyla yeşil kaka üşütmekten de oluyor. Benim oğlumda da olurdu. Ayaklarını sıcak tutunca geçerdi.
İlk doktorun direk kakaya istinaden alerji demesi garip.
Alerji doktoruna gidin direk, çocuk alerji doktoruna. Koluna alerji testi yapılıyor. Ona göre ne yapılmasına karar veriliyor.
Geçmiş olsun. Alerji cidden zor. İnşaallah alerji değildir.
Olabiliyor evet ama illaki değil. Benim oğlumun da vardı süt alerjisi, vücudunda tek bir döküntü kızarıklık vs yoktu. Tek belirti yeşil ve kanlı olmasıydı kakasının. Ve bir de sık yapması.

Eskisine göre cok daha iyi. Epeyce hafifledi.
Mesela eskiden elmaya dilinin ucuyla degse boğazından bir lokma gecse çok kötü oluyordu. Simdi bir dilim yiyor daha az agrisi oluyor. doktorumuz zaman icerisinde hafifleceyecek dedi öyle de oluyor.
Bu zaman dilimi icinde bir kac kez agir dönemleri oldu. Hastanede kortizon tedavisi vs.. ondan sonra daha da rahatladi.
Mamayi biraktirdi doktorumuz. Simdi normal bizimle yiyor. Miktarini ve cesitlerini biz ayarliyoruz. Mesela hala balik yiyemiyor. Tavuk yiyor ama :) zamanla toparlanacak inşallah..
İnşallah kısa sürede tamamen geçer. Kıyamam ben ona. Ona çok zor ama sizlere de çok zor. Allahım şifa versin inşallah. Dua edicem kardeşinize.

Back
X