Çocuk Hastalıkları Bebegimin sut alerjisi var mi...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Alerjide öncelikli çözüm annenin bilincli olmasidir.
Test yaptırın ancak kaninda tespit edilemeyen alerji de olabiliyor.
Benim 4 yasindaki kardesimin alerjisi var. Hemde sadece süte degil, meyveye,sebzeye, tavuga, balığa herseye...
Surekli kakasinin rengi degisik sürekli agliyor. Doktor test yaptı kaninda çıkmadı. Gazdir dedi gecti..
Annem kendisi ikiser haftalik deneme yanilmayla hangi besinde kaka rengi ve karin ağrısinin olup olmadigina baktim doktora gitti anlatti.
Doktor istisarelerinde ciddi oranda bir alerjisinin olduguna kanaat getirdi. Ozel alerji mamasi verdiler. Annem emzirdigi sure boyunca sadece pilav ve kuzu eti yiyebildi. Bunun gibi pek cok örnek gördüm etrafimda..
Birisi doktora inanmayip bir iki günlük testlerle alerjisi yok diyip bebeginin bagirsaginin delinip kanamasina sebep olmus. Bunlar o kadar basite alınacak seyler değil.

Cok asiri hassas olun. Alerji hikayelerini okuyun inceleyin.
Alerji kalici bir rahatsizlik olabildigi gibi gecici de olabilir. 1,3,5 ve 7 yaslarinda özellikle degiskenlik gosterebilir.
20 yasindan sonra da bir insanin vücudu bir gıdaya tepki gosterebilir.
Kardesinize çık geçmiş olsun umarım en kisa zamanda iyileşir bilinçliyim ama cok zor ki zaten aglamasindan yemek yiyemiyorun afedersin tuvalete gidemiyorum bir tane daha 3 yasinda cocugum var ona ayri bana ayri yemek secen kocama ayri yemek yapmam zor neyse Rabbim insallah dermansiz dert vermesin cok tesekkur ederim bu konuda tecrubelerinizden yararlanacagim

Olabiliyor evet ama illaki değil. Benim oğlumun da vardı süt alerjisi, vücudunda tek bir döküntü kızarıklık vs yoktu. Tek belirti yeşil ve kanlı olmasıydı kakasının. Ve bir de sık yapması.
Çok sık yapmıyor ayına göre 2 aylik gunde 5 veya 6 kere çok sivi ve yesil kaka kanda yok döküntü yok yanlız burnu tıkanıyor genzi tikaninca oksuruyor ve çok gazli

cok gaz mukuslandırıyor
kakasının rengıne cok takılma doktor bırsey yok dıyorsa yoktur emın ol
salata ıspanak marul maydonoz bıtkıler sebzeler yersen bunlar bebegın kakasını hem yesıllendırır hem mukuslandırır...
Cok sik emziriyorum gazli oldugundan zapt edemiyorum ama yesillik yemiyorum hic

Kaç gün sürdü acaba birde nasıl geçti..?zamanlı mi emzirdiniz.
1 ay sürdü ara ara.
2 hafta falan her kakası yeşildi.
Ama gazı vardı yani bebeğin belliydi.

Doktor gündüz 3, gece 4 saatte bir emzir dedi, birkaç gün dikkat etmeye çalıştım ama daha çok eziyet oldu bebeğe.
Öncesinde gerçekten çok sık besliyordum, biraz oyalamaya başladım emmesin diye, yalnız uyanıkken öyle 2 saat 3 saat bekletemedim tabii.

Sütüm az demişsiniz ama son süte ulaştığından emin olun.
Ben 2-3 defa aynı memeyi veriyorum emin olmak için, bu da gaz yapıyor yine.

Süt alerjisi için neden test yapılamıyor?
Bizim birkaç tanıdıkta kakadan tahlil yapıp teşhis koydular.
O laktoz intoleransı mıydı acaba emin olamadım.

1 ay sürdü ara ara.

Doktor gündüz 3, gece 4 saatte bir emzir dedi, birkaç gün dikkat etmeye çalıştım ama daha çok eziyet oldu bebeğe.
Öncesinde gerçekten çok sık besliyordum, biraz oyalamaya başladım emmesin diye, yalnız uyanıkken öyle 2 saat 3 saat bekletemedim tabii.

Bebeğin kac aylikti benim ki 2 saatte istiyor gecede 3 saati geçirmiyor hatta gece 5 ten sonra 1 saatte bir istiyor yıkıyor etrafı bende sutum az yetmiyor diye veriyorum zaten birikmesinede bazen izin vermiyor zapt edemiyorum gözünden yas geliyor

1 ay sürdü ara ara.

Hepsinde maalesef tahlil ile sonuç çıkmıyor. Benim kardesimin de ciddi alerjisi olmasina ragmen tüm tahliller temiz çıktı.
Sadece bir özel klinik farkli bir tahlil yaptı onda çıktı.

Hepsinde maalesef tahlil ile sonuç çıkmıyor. Benim kardesimin de ciddi alerjisi olmasina ragmen tüm tahliller temiz çıktı.
Sadece bir özel klinik farkli bir tahlil yaptı onda çıktı.
Bugün 3 gun kakasi hala yesil ve gazli acaba düzelme ne zaman baslar eger alerji varsa

Bebeğin kac aylikti benim ki 2 saatte istiyor gecede 3 saati geçirmiyor hatta gece 5 ten sonra 1 saatte bir istiyor yıkıyor etrafı bende sutum az yetmiyor diye veriyorum zaten birikmesinede bazen izin vermiyor zapt edemiyorum gözünden yas geliyor

Tam 2 ay 1 hafta.
Aynı günler doğum yapmışız sanırım.
Yarım saatte bir bile emzirdiğim oluyor benim.
Uyanıkken anca 1 saat durabiliyor.
Zaten eğer emmek istiyorsa hiçbir şekilde sakinleştiremiyorum, böyle kıvranacağına gazdan kıvransın deyip veriyorum.
Gece emmesi aralıklı.

Çok huzursuz bir bebek mi, gelişimi nasıl, başka belirti var mı yeşil kaka dışında?

Tam 2 ay 1 hafta.
Aynı günler doğum yapmışız sanırım.
Yarım saatte bir bile emzirdiğim oluyor benim.
Uyanıkken anca 1 saat durabiliyor.
Zaten eğer emmek istiyorsa hiçbir şekilde sakinleştiremiyorum, böyle kıvranacağına gazdan kıvransın deyip veriyorum.
Gece emmesi aralıklı.

Çok huzursuz bir bebek mi, gelişimi nasıl, başka belirti var mı yeşil kaka dışında?
Bugün tam 2 aylik oldu gelişimi güzel ama uyku kötü yarim saatte kalkıyor ama bazı gunler cok güzel uyuyor yesil kaka gaz burun tıkanıklığı başka belirti yok

Bugün tam 2 aylik oldu gelişimi güzel ama uyku kötü yarim saatte kalkıyor ama bazı gunler cok güzel uyuyor yesil kaka gaz burun tıkanıklığı başka belirti yok

Çok bilgim yok ama alerji gibi bir durum olsa başka belirti de olurdu zannediyorum, vücudunda olmasa durmayan ağlamaları olurdu herhalde.
Çok da bilmiyorum tabii.

ağlama var canim gazını çıkarken ozellikle
İnşallah değildir ama tek belirti yeşil olması bile olabilir. Ağrı, ağlama, döküntü vs hiçbiri olmayabilir ki bizde yoktu. Biz yaşadığımız ve önemini bildiğim için ısrarla yazıyorum lütfen ihmal etmeyin. Doktor desin size bir şeyi yok gelmeyin bir daha diye. İnşallah öyle de desin. Ama siz gidin mutlaka. Eğer alerjiyse ve önlem alınmazsa artabilir çünkü belirtiler.
Bu arada yeşil kakaya üşütme diyen de çok olur. Bana da çok oldu. Dinlemeyin siz gidin doktora. Doktordan duyun içiniz rahatlasın ya da varsa bir şey tedavi başlasın.

Bugün 3 gun kakasi hala yesil ve gazli acaba düzelme ne zaman baslar eger alerji varsa

Acikcasi sadece süt mü yoksa baska ürünlerden de olabilir mi diye bakmak lazim..
En az bir hafta gecsin hic tadına dahi bakmayin süt ürünlerinin.

Arkadaşlar bugün belli oldu laktoz intoloransi varmış.damla verdi emzirmeden önce onu verecem yanlız özellikle sordum sut ürünleri diyeti yapcakmiyim diye sordum hayır dedi zaten geçici bir durum dedi.ama internetten okudum herkese sut ürünleri diyeti vermişler .bilgisi olan var mi?

Back
X