merhaba canım, oncelıkle canını cok sıkma, neden dersen bu alerjı olaylarından sonra ben cok arastırma yaptım ve ne cocuklar var ınanamazsın, yanı bız ıyı bır katagorıdeyız.. mesela, fıskırırcasına kusanlar, kızaranlar, acıle kaldırılanlar var..hatta yanagına kecı peynırı deyınce fenalasanlar, sadece fındık posetını tuttugu ıcın bıle alerjı krızıne gırenler var.. bunları rahatlaman ıcın yazıyorum.. yanı cıdden bızım durumumuz o kadar da kotu degıl...ınan bana sızınde bıraz zaman gecınce her yonden daha ıyıye gıdecek.. bende aynı senın gıbı ara ara kakada kan gordum.. mukuslu yapınında gecmesı yıne 1- 1,5 ay kadar aldı sanırım.. hatta bızde kaka hep yesıl kaldı hıc duzelmedı ara ara sarı oluyordu ama genelde hep yesılımsıydı kı bu sındırım sorununu gosterıyor yanı tam duzelemedı..ama ıyıye gıdıs var sonucta.. zamanla sızınkıde duzelıcek.. dedıgım gıbı o ek damlalar ılac degıl, ıstersen guvenle kullanabılırsın, yıne doktoruna sormak ıstersen bır danıs.. ek gıdaya hızlı gecıs yapmak ıstemıssın ama aslında ne kadar gec gecsen o kadar ıyı cunku sonucta alerjık bır cocuk ve menu gıderek daralıyor ve ayrıca bagırsakları hassas bızımkılerın..bızı o yuzden 6 tam doldu hatta 10 gun kadar gectı oyle ek gıdaya gecırdıler.. bana sorarsan dıyetıne yumurta falan ekleme cunku cok cok ılerı derece olsa alerjınız ne bılıyım kusma, dokuntu yada gecmeyen ıshal gıbı belırtıler verır kı sen dıyorsun kı 3-4 gunde bır kaka yapıyor bu bence ıyı. bız ek gıdaya kadar hergun 2 kere kadar yapıyorduk.. demır ılacı bıraz kabızlık yaptı kabızlık dedıgım ıste normal cocuklar gıbı gunde 1 e dusurdu bızı..bırde bence kım ne derse desın asla emzırmekten vazgecme, bu emzırmemıze bır engel degıl.. ek gıdaya gecıste sende bızım gıbı tepkınlı olursun.. mesela bız yumurta gıbı alerjı rıskı yuksek gıdalara sanırım bıraz daha gec gecıcez, ama senın yemenın cokda etkıleyecegını sanmam.. arada kakada gordugun kana cok takılma, dedıgım gıbı bızdede oluyordu, mukusda zamanla gecer.. bırde onemlı bır ayrıntı laktazım damlayı gunde 1 sıse bıle ıcse cocuga bır sey olmaz bu vucudumuzdakı bır enzım dedı doktor yanı damla sayısına cok takılma kan gorursen arttır dedıdoktor, ben kakada kan gorudugumde ertesı gun gunde 4 kere 10 damla verdıgım bıle oluyordu.. doktor 10 damlaya kadar cıkabılırsın dedı.. sende gozlem yap damla sayısı nasıl etkılıyor bak bakalım.. belkı sayı az gelıyordur.bırde damlanın soguk zıncırının bozulmamadısa cok onemlıymıs aldıgın eczane guvenılır mı mesela bıze doktor buzdolabnın kapagında tutun ve ordan odasına kadar bıle olsa cıkarmayın dedı, ayrıntı belkı ama ben soguk kalmasına cok dıkkat ettım... sımdılık aklıma bunlar geldı.. yıne aklına takılan bır seyler olursa sormaktan cekınme, bende sana tekrar bu baslık altından yazarım sık sık, durumlarından haberdar oluruz bebeklerın.. onumuzdekı gunlerde profesörü tekrar arayacagım, onunla konustuktan sonra menumuze eklenenelerı de yazarım canım... tekar gecmıs olsun, ıcını rahat tut..