50 günlük bir kız bebek annesiyim ve bebegimin sag kalcasında cıkıklık var..pediyatrist ortopediste yönlendirdi bizi ve oda pavlik bandajı takmamız gerektigini söyledi..aldık taktık tabi.. 10 gün oldu 20 gün sonra kontrolümüz var, ama bn merak ediyorum aynı durumda olup pavlik bandajı kullanan varmı ve ne kadar sürede iyilestiler?kızım içinde cok rahatsız ve bn cok üzülüyorum bu duruma
canım sakın üzülme aynı durumu bende yaşadım hem de ben kritik zamandayım 4aya kadar faydası var pavlik bandajın kızım 3.5 aylıktı öğrendğimizde hemen pavlik bandaja başladım sadece altını değiştirirken yıkarken çıkardım sonra hemen taktım 1 ayda düzeldi beraberinde çift bez kullandım korunma amaçlı 1 ay daha taktık şimdi sapaağlam rabbime şükürler olsun sen daha erken farketmişsin gör bak hemen iyileşecek çift bez de tak cabuk etki ediyor..
Lowely arkadaşım
benim kızımda da hemen hemen aynı tarihlerde aynı sorun çıktı. hemen tubingen bandaj kullnmya bsladık.kızım 50 günlük iken anladık cok sukur. sag alfa 47 derece olduğu için biz hiç çıkarmıyoruz bandajı. bizim de gelecek ay kontrol var. Acil şifalar dilerim.
50 günlük bir kız bebek annesiyim ve bebegimin sag kalcasında cıkıklık var..pediyatrist ortopediste yönlendirdi bizi ve oda pavlik bandajı takmamız gerektigini söyledi..aldık taktık tabi.. 10 gün oldu 20 gün sonra kontrolümüz var, ama bn merak ediyorum aynı durumda olup pavlik bandajı kullanan varmı ve ne kadar sürede iyilestiler?kızım içinde cok rahatsız ve bn cok üzülüyorum bu duruma
çok geçmiş olsun. erkek bebeklerde daha az görülmesine rağmen benim oğlumun sağ kalçasında çıkıklık vardı. öğrendiğimizde 1.5 aylıktı oğlum fakat yanlış hastane seçimlerimiz nedeniyle tedaviye ancak 3.5 aylık olduğunda başlayabildik. tübingen ortezi kullandık biz. 3 ay boyunca alt değiştirme ve banyo dışında devamlı taktık 15 gün de sadece geceleri kullandık. sonunda oğlum eylül ayında özgürlüğüne kavuştu :) şuan çok şükür durumu iyi.
bu durumun geçici olduğunu ve kızının iyileşeceğini düşün (ki inşallah iyileşecek) moralini bozup da sakın kendini üzme. tedaviye daha da erken başlamışsınız kızın daha kısa sürede iyileşecektir. tekrar çok geçmiş olsun.