Konuşma Problemleri bebegimde otizm olabilir mi

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

gulfidan2014

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2016
3
0
1
42
Arkadaşlar merhaba
bebegim tam 1,5 yaşında fakat hiç konuşmuyor. Sadace anlamsız sesler çıkarıyor. zorla yemek yiyor, Bizimle göz teması kurmuyor ve ismini söyledigimizde hiç bakmıyor. internetten araştırınca belirtiler otizmi işaret ediyor.
Fakat bebegimin analitik zekası cok iyi önüne konulan ücgen kare , yapboz gibi şekilleri devamlı dogru yerine koyuyor. zeka ile alakalı oyuncakları çok iyi yapıyor. Kapalı kapıyı açamassa beni elimden tutup kapıya götürüyor. elimi kapıya bastırarak acmamı istiyor çekmeceyi acamassa gelip beni götürüyor. fakat sadece onun istedigi şeyleri yapıyoruz bizim al ver dedigimiz hiç bir şeyi yapmıyor. biz yokmusuz gibi davranıyor. bebegın hareketlerının bazıları otızm tarıfıne uyuyor. cok korkuyoruz ne yapmamız lütfen yorum yapar mısınız

Merhaba, sizin de soylediginiz gibi bebeginizde otizmle ortusen belirtiler gozlemlemissiniz. Fakat buradan bir sey soylemek yanlis olacaktir. Bebeginizi bir cocuk psikiyatristine ve psikologuna goturmelisiniz. En saglikli cevabi bebeginizi gorecek olan uzmanlardan alabilirsiniz. Eger boyle bir durum varsa, bulundugu yas itibariyle ozel egitim ve diger yaklasimlardan maksimum duzeyde kazanim elde edecek donemde. Bir uzman gorusu almakta biraz acele etmenizi tavsiye ederim.

Yapmanız gereken şey öncelikle bir uzmana gitmek elbette
Erkek çocuğu mu ?

Bu hafta bir uzmanla görüşmemiz var. Fakat öncesinde bebegin olumlu ve olumsuz davranışlarını gözlemledik. bebek tam 18 aylıktır.
Olumlu
Işıgı aç / kapa yı anlıyor. Ayakkabını al gezmeye gidiyoruz dediğimizde ayakkabılarına koşuyor. Bıcı bıcı dediğimizde banyoya koşuyor. Çorabını gösteriyor. Montunu gördügünde gelip kolunu uzatıyor . / Göz/kulak/burun önceden gösteriyordu şimdi istediği zaman yapıyor. Bay bay / alkış biliyor fakat canı istedigi zaman yapıyor. bana yemek yedirmeye çalışıyor / Saklambaç oynamayı cok seviyor/ zeka gerektiren bütün oyuncakları (yapboz üçgen kare yerleştirme..vb) tam yapıyor oyuncaklarıyla olması gerektiği gibi oynuyor / Açamadığı / ulaşamadığı bir şey varsa gelip elimizden tutup o şeyin yanına götürüyor ve açmamızı istiyor. / Akşam bizim işten gelişimizi bekliyor/ Mimiklerimize cok duyarlı. Gülersek gülüyor aglarsak aglıyor. / Zamanında oturdu, yürüdü, koştu. / daha önce gördügü bir eşyanın ufak bir parçasını gördüğü zaman alıp ait olduğu yere götürüyor.

olumsuz
İsmine ilk defada tepki vermiyor. bazen 3 bazen 5 te dönüp bakıyor. Bazen cok bagırınca bakıyor
göz teması var ama 10 saniyeden fazla degil
Katı yemiyor / yemek yemeyi sevmiyor
Bebek görünce aglıyor/ kucagımıza alınca kıskanıyor
komutlarımızı genelde dinlemiyor. al / ver yapmıyor. hep kendi istedigini yapıyor /
Biz yokmusuz gibi davranıyor/ oynadıgı şeye dalıp gidiyor
konuşamıyor fakat hece şeklinde anlamsız sesleri var baba dede mama

yazınca olumlu yonlerının daha fazla olduguno gordum fakat yinede korkuyoruz

Son düzenleme:
biri 18 aylık iki çocuk annesi olarak bana bu şüpheniz yersiz gibi geldi. saydığınız olumlu ve olumsuz davranışlar kızımda da var 2 farkla biz 10 sn bile göz teması kuramıyoruz, dikkati sürekli dağıtılacak eşyalarda:) konuşması 2-3 kelimeli cümleler kurabiliyor fakat biz dilgelişimi üzerine düzenli aktivite yapıyoruz zaten kız çocukları bu konuda daha hızlı ilerliyor. ayrıca bu forumda bu dönemde bebeği olup baba mama dede diyor başka bişey demiyor diyen çok anne var.
yıllar evvel kesin otisik dediğim komşu çocuğunun kulak zarına yapışan kir yüzünden az duyduğu ve içine kapandığı ortaya çıkmıştı.
yerinizde olsam önce çocuk doktorumla görüşürdüm.

merhaba. mesleğim psikoloji üzerine. bahsettiğiniz belirtiler çocuğunuzda otizm olduğu anlamına gelmez. 10 saniye değil, 3-4 saniyedir göz teması ortalaması. ismine her seferinde tepki vermesini bekleyemeyiz. muhtemelen bolca sesleniyorsunuzdur. duyarsızlaşabiliyorlar. duyguları anlıyor olması oldukça olumlu bir durum. özetle bence otizm falan yok. ama yine de bir uzmana danışın isterseniz.

Mrh benim 20 aylik kizim var yaklasik 10 dan fazla kelimesi var(anne baba hala teyze atti al ver vs) yanliz bunlari bilincsiz kullaniyo bide al sunu anneye ver ayakkabilarin nerde gibi sorulara cevap vermiyo birde isteklerini bizim elimizi kullanarak istiyo göz temasi çok güzel yarim saat gözlerini ayirmadan beni dinledigini bilirim esyalarin amacini cok iyi biliyo örneğin eline bi tirnak makasi ver hemen oturur tirnagini kesmeye calisir bi cimbiz bulsun hemen kasini alir bide parmak ucunda yürüyo sizce otizm olabilirmi

Merhaba son durum hakkında bilgi verirmisiniz benzeri problemleri bende yasiyorim

Benimde oğlum 20. Ayına girecek araba, gol (top) ,allah, ve bütün hayvanların seslerini çıkarıyor. Arabasıyla saatlerce oynar. Beni dinlemeyi pek sevmez kucağıma alıp sevdiği şarkıyı söylersem dinler mama sansalyesinde oturduğunu daha çok göz teması kuruyoruz burnunu kulağını elini ayağını gösteriyor Mimiklerini çok iyi kullanamıyoruz gibi geliyor dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum canı ne zaman isterse ozaman yapıyor herseyi bazen getiriyor bazen getirmiyor bazense hiç ne dediğimi anlamamıs gibi bakıyor. Acıkinça susayonca emzigini isreyince mama diyor. Tv açmayı istiyorsa tv gösteriyor. Birde çok uzun boylu bu yüzden mi herkes enteresan bakıyor bilmiyorum ama çok kafaya takıyorum

Merhaba son durum hakkında bilgi verirmisiniz benzeri problemleri bende yasiyorim
Canim ben de bu yaziya yorum yazmistim ustte var ben kizimdaki degisimleri yazayim su an 23 aylik herseyi biliyo anliyo ismin ne diyince ismini söylüyo kac yasindasin diyorum 2 diyor cocuklara bayiliyo en önemlisi oyun kurabiliyor demek istedigim gelismeler harika ne mi yaptim ilk olarak tv kestim bol bol oyun oynadim inan cok ise yariyor bunlar deneyebilirsin

Nasıl içimi rahatlattın bende kestim tv yi artık kendi oyun oynamayı seviyor arabalariyla ama çok daha fazla zaman ayırmak lazım yemeği evi bırakıp :/ inşallah bende güzel haberlerle geri dönerim size

Nasıl içimi rahatlattın bende kestim tv yi artık kendi oyun oynamayı seviyor arabalariyla ama çok daha fazla zaman ayırmak lazım yemeği evi bırakıp :/ inşallah bende güzel haberlerle geri dönerim size
Canim gercekten senin cocugun da gayet normal icini rahat tut bu zamana kadar gordugum butun 20 aylik bebekler senin cocugun gibi ben ilk kizimi 18 aylik ken doktora goturmustum isaret parmagini kullanmiyor ve anne baba disinda bisey demiyor diye simdi arkadasin cocuguda 18 aylik oda ayni sadece anne diyor ve isaret parmagini kullanmiyor sonra parkta ayni aylarda bi kiz cocugu gordum oda ayni hatta ben onu bir yasinda zannetmistim simdi kendime kiziyorum kizimi perisan ettim doktorlarda diye çünkü her gittigimiz doktorda uc tup kan aliyorlardi sen bol bol ilgilen internetten yasina uygun oyunlari arastir onunla oyna inan bana hersey cok iyiye gidecek icini rahat tut insallah guzel haberler verirsin

Allah razı olsun öyle güzel içimi rahatlattın ki canım benim. Bizim ki de benim anne babasının baba olduğunu biliyor ama seslenmiyor bize herseyin farkında ama inat onu getir bunu getir diyorum 3 kere yapıyorsa 7 kere yapmıyor diyim. Ama allah amin araba attım mama bunları mantıklı kullanıyor. Bütün hayvanların seslerini çıkarıyor. Tanıyor. Şekilleri biliyor kule vs vücudunu tanıyor. Baba nerde anne derde diyince ya işaret ediyor yada bize bakıyor. İnşallah benimde Hüsnü kuruntumdur. Çocuğum dediğim gibi 20. Ayına giriyor ama 3 yaş boyunda okadar sıkıldım ki milletin aaa anne demiyor mu aaa konuşmuyormu demesi.

Ayy canim bilirim o bos bos konusan insanlari biz bikeresinde annemlere gittik annem benim kizi üst komsuya cikardi onunda 15 aylik oglu var benim kiz o zaman 18 aylik komsu sormus konusuyor mu demis annemde yok demis benim kiz doktora goturmus bol bol cocuklarla oynasin demis bende ondan senin oglanin yanina getirdim demis o komsu ertesi gün bize geldi basladi oglunu konusturmaya sunu yap bunu al sunu suna ver allah var oglan zeki yapti benim kizda tik yok komsu arada benimkine de diyo sende yapsana o gün okadar üzüldüm ki sanki kizimin hep öyle kalacagini zannettim simdi bi gorsen herseyi anliyo geliyo annecigim diyo beni öpüyo elimden öpüyo bu ara simarma hareketleri basladi hep guzel bak canim ben kizimin dil gelisinin yavas oldugunu dusunuyordun kelimelerimiz var bu ara bir iki tane ikili cumlerimiz var gecen parkta bi cocuk gordum kizimla ayni ayda oda ayni kizim gibi konusuyor hatta ablasi şunlara bak ikizi ayni model gibi dedi hic üzülme canim hersey iyiye gidecek benim kizim yaptiysa herkes yapar:)

arkadaşlar merhaba bir sorum olacak benim çocuğum çok nadir parmak ucunda yürüyordu internetten araştırdım otistik çocuklar parmak ucunda yürür diye gördüm her zaman yürümüyor çok nadir günde sadece bir iki adım parmak ucunda yürüyor ve göz kontağı kucağıma alınca çok net bakmıyor ama aramızda iki üç metre mesafede göz kontağı kuruyor bana bakıyor seslendiğimde bakıyor benimle oyun oynuyor komutları yerine getiriyor bazende elini sallıyor bu düşünceleriniz nedir göz kontağını yakından mı kurması gerekiyor uzaktan kurunca olur mu yardımlarınıza ihtiyacım var teşekkür ederim

Arkadaşlar otizimli çocuklar biraz da dış görünüşlerinden anlaşılmıyorlar mı,ben mi yanlış biliyorum.Yani Otizm deyince onların spesifika bazı özellikleri oluyor yani adını seslendim bakmadı gibi değil de özellikle dış görünüş açısından.

Canim cocugun kac yasinda burda 2 yasinda bi kiz cocugu var cok guzel konusuyo ama parmak ucunda yürüyo hemde sürekli sadece parmak ucunda yürümek otizm belirtisi sayilmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…