bebegimde tiroid :(

aykiz2707

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
20
14
3
36
merhaba arkadaşlar... bebegim doğduğunda alinan topuk kaninfa hipotiroid olduğu görüldü. doktor ilac kullanmali dedi 4.gun ilaca başladık... acaba benim gibi bu durumu yaşayan varmi... iyi bir endokrin uzmaniyla takip edilsin istiyorum doktor tavsiyesi olan varmi acaba ve herhangi bir sorun yasayan varmi bu hastaliktan :KK61:

Merhaba canım hipotiroit az çalışan tiroit bezi yani metabolizma az çalışıyor demek.ben de de hipertiroit (hızlı çalışan metabolizma )VAR omur boyu tiroit hapi kullanacagim.iki çocuğum da baktirdim onlarda cikmadi. Bu hastalığın az çalışanı da iyi değil hizli çalışanı da. ben ameliyat oldum tiroit bezi temizlendi.endokrin uzmanına 3 ayda bir kontrol sizde bebeğinizin ı ekdokrine getirin uzman görsün

evet biliyorum sadece boyoe anneler varmi acaba cocuklari nasil zeka gekisimi nasil... doktor yuzume yuzume ilac kullanacaksin gerizekali olur dedi... endokrine aylik kontrole gidiyoruz erken basladik... iyi bir doktor arayisindayim... tesekkur ediyorum cvp icin.. sende sonradanmi cikti

Rica ederim ben kendim ı bildiğim bileli aşırı zayiftim ne yapsam kilo alamıyordum dahiliye çıkmıştım o da endokrine yonlendirdi.tahlil yapıldı ultrasonla bakıldı aşırı hizli çalışıyormuş tiroitlerim bu yüzden kilo alamiyirmusum.bi müddet hap kullandım ama tiroitler hala aşırı çalıştığı için ameliyatla tiroit temuzlediler şimdi iyiyim çok şükür o zaman 42 kiloydum şimdi 56 yim tabi hap ömür boyu kullanacagim

Hamilelikte doktor bana hapı aksatma kullan dedi yoksa bebekte zeka geriliği olur dedu acaba sizde tiroit hastalığı var mı da bebekte hipotiroit çıktı

Siz doktor kontrollerini ihmal etmeyin bir de başka doktora götürün üniversite hastanelerinde de var endokrin benim yegenimin bebegindede çıktı sonra hapla geçti erken tedavi önemli

Rica ederim ben kendim ı bildiğim bileli aşırı zayiftim ne yapsam kilo alamıyordum dahiliye çıkmıştım o da endokrine yonlendirdi.tahlil yapıldı ultrasonla bakıldı aşırı hizli çalışıyormuş tiroitlerim bu yüzden kilo alamiyirmusum.bi müddet hap kullandım ama tiroitler hala aşırı çalıştığı için ameliyatla tiroit temuzlediler şimdi iyiyim çok şükür o zaman 42 kiloydum şimdi 56 yim tabi hap ömür boyu kullanacagim
gecmis olsun camim.evet malesef genelde omur boyu kullanacaksın diyorlar. sonradan mi olmus caba senn.belji bebekken vardi. her yasta her an olabilen biseymis bu. yokkende var olabiliyormuş. bende ailemde tiroid ilgili bir rahatsızlığı olan yok.gebeligimde okadar dikkat ettim ki beslenmeme.surekli kontrollerimi orda yapacagim isini iyi bilen doktor lazim. ilac dozu ayarlanmasi cok onemli bu konuda. dogumdan itibaren baslayinca ilaca mahholdum ben. merakım telasim acaba bebeginde yasayan anneler varmi zihinsel ve fiziksel gelisimde problem oldumu.. sukurde ediyorum tedavisi var sukur cokda dikkat ediyorum ilac saatine... umarim sifa bulur butun hastalar...bebeginde cikti demissiniz dogustanmi olmus.nasil suan ne zamana kadar kullandi acaba.

Son düzenleme:
Yok benim değil akrabamin çocuğunda çıktı hapla düzeldi

Benim bildiğim bileli varmış da ilerlemiş hastalık tabi bu hasta ligi bilmediğimiz için hiç bilgim olmadı küçüklüğümden beri zayiftim zaten ailede de var tiroit rahatsizligi

bebeğinde olmadığına cok sevindim... el.kadar bebege ilac vermel cok yipratiyor insani... :KK61:

Back
X