Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar.. Bebeğim su an 2 aylık sütüm az olduğu için doğduğu günden beri hem mama veriyorum hemde emziriyorum. Bebeğim mama yedikten sonra her defasında kusuyor. Neden olabilir? Nadiren de olsa fışkırtarak kustuğu oldu (2 ay içinde 3 defa). Bu normal bişey mi sizce?
Sütünüzün az olduğuna nasıl karar verdiniz?
Belki fazla geliyordur o yüzden kusuyodur. Kilo durumu çiş sayısı nasıl? Gazı olduğu için de kusabilir. Fışkırarak kusma normal değil diye biliyorum ama çok fazla kusmamış o şekilde.
Sütünüzün az olduğuna nasıl karar verdiniz?
Bebeğim sürekli memede durmak istiyordu ve memeden çektiğim zaman ağlıyordu ve hala aranıyordu. Doktorum sütümü sağmami söyledi. Sağdığımda iki memeden 50 cc süt çıktı.. Süt arttırıcı çaylar içtim yiyecekler yedim ama ne yaptıysam bebeğim sadece süt ile doymadi hep ağladı.. Önce emziriyorum iki göğsümü sonra mama veriyorum ve uyuyor..
Belki fazla geliyordur o yüzden kusuyodur. Kilo durumu çiş sayısı nasıl? Gazı olduğu için de kusabilir. Fışkırarak kusma normal değil diye biliyorum ama çok fazla kusmamış o şekilde.
Ciş sayısı iyi gerektiği kadar yapiyor. Gazını çıkarıyorum hep.. Kendiside rahatlıkla çıkarıyor. Doğum kilosu 3.750 su an 2 aylık kilosu 6.400 boyu 61 cm
doktorun pompayı kriter tutması hoş olmamış. pompa bebek gibi çekemez. pompa yaptığım zaman benim de sütüm çok çıkmaz ama bebeğimin doyduğunu biliyorum. üç ayda doğum kilosunun iki katına ulaştı. 24 saat içinde de 6-7 çiş yapıyorsa doyduğu anlamına gelir. tabi en önemli gösterge kilo alımı. doğumdan hemen sonra kilo kaybetti mi? sana kendimi anlatayım. bir hafta geç geldi sütüm ve mama verdim mecbur. bu sırada sürekli pompa yapıyorum. ikinci hafta oldu hala mama veriyorum bebeğim alıştı biberona. pompa günde üç kere yapıyordum ve 120 cc çıkarıyordum toplamda. tabş ben bunalımdayım ne zaman daha çok çıkacak diye. ayni benim gibi sütü bir hafta geç gelmiş bir arkadaşla konuştum ve hayatımı kurtardı. sütü gelir gelmez mamayı bırakmış pompa yaptığında hiç süt gelmediği halde. bebeğim emdiğinde fışkırıyordu ama dedi. dedim benim 120 cc çıkıyor hayli hayli yeter o zaman dedim ve o moralle ertesi gün göğsümü bir sıktım süt fışkırdı resmen. böylelikle mamayı bıraktım üçüncü haftadayken. bu sefer de kızım sürekli memede durmaya başladı, çeksek ağladı falan. dedik aç herhalde kaşıkla ağlak zırlak mama vermeye başladık yine. neyse çok uzun sürmedi allahtan sağlık ocağındaki hemşire tarttı iyi çıktı kilosu; aşırı gazlı olduğu ve rahatlamak istediği için memede durmak istiyor dedi. artık tamamen kestim mamayı. zaten ben de çiş sayısını takip ettim sürekli. bebeğiniz gaz çıkarabilir ama bu gaz sancısı çekmediği anlamına gelmiyor. ben doktor değilim mamayı kesin diyemem ama her şey kendine güvenmekten geçiyor. dediğim gibi moralim yerine bir geldi sütüm fışkırmaya başladı. hemşirenin dediği şey göğsünden süt tek bir çizgi olarak bile çıkıyorsa sütün yeter dedi. çok uzun yazdım kusura bakma. bu arada f...... da emziren anneler diye kapalı bir grup var üye ol bence. çok yardımcı oluyorlar.
Bebeğim sürekli memede durmak istiyordu ve memeden çektiğim zaman ağlıyordu ve hala aranıyordu. Doktorum sütümü sağmami söyledi. Sağdığımda iki memeden 50 cc süt çıktı.. Süt arttırıcı çaylar içtim yiyecekler yedim ama ne yaptıysam bebeğim sadece süt ile doymadi hep ağladı.. Önce emziriyorum iki göğsümü sonra mama veriyorum ve uyuyor..
ilk cümleniz aynı benim bebeğimi anlatıyor. biz de öyleydik. genelde gaz sancısından sürekli emmek istiyorlar. ben de sürekli emzirdim. daha çok gazı olur diye emzirmemezlik yapmadım. memenizdeyken susuyor mu peki?
Uzun yazmanız hoşuma gitti. Kendinizde ornek vermişsiniz tesekkur ederim rahatlattı bu beni biraz. Evet bebeğim doğumdan sonra kilo kaybetti. Normal doğum yaptığım halde 3 gün sutum gelmedi.. Mama verme emzir emdikce süt gelir, mama verirsen alışır ve seni emmez diye herkes akıl vermeye başlayınca korktum ve mama vermedim 1 gün boyunca.. Baktım ki bebeğm sürekli uyumaya başladı kan şekeri düştü açlıktan sonra mama verdim ama sarılık yükselmişti bile

kilo kaybından ve sariliktan (sarılığı 19,5 yukselmisti) 5 günlüktü yoğun bakımda yattı.. Su an iyi çok şükür.. Göğsümü siktigimda damla şeklinde süt geliyor maalesef fışkırmıyor.. Çok üzülüyorum ama doktorunun dediğine göre obur bir bebekmis kızım o yüzden yetmiyormuş sütüm. Memede susuyor fakat bazen emiyo emiyo ağlamaya başlıyor. Ağzından çıkarıp mememi sıktığımda hiç süt gelmiyor.. Bende mama veriyorum sakinleşip uyuyor.