• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimdeki Reflü Psikolojimi Alt Üst Etti

Kızlar herkese yeniden merhaba.15 aylık bir bebeğim var 2 aylıkken bronşiolit oldu ve o zamandan beri kusuyor doktor reflüsü var dedi.Ek gıdaya geçtikten sonra daha beter oldu.Ağlıyor kusuyor,boğazına lokma takılıyor kusuyor,kakasını yapmaya çalışırken kusuyor yani anlayacağınız kusuyor Allah kusuyor.Bende şuan 7 aylık hamileyim ve artık yetişemiyorum.Halılar koltuklar yataklar hep kusmuk oldu siliyorum siliyorum lekeler çıkmıyor çıksa bile koku gitmiyor heryere örtü serdim örtülerde kar etmiyor artık.örtüler kirleniyor makinaya atıyorum korkuma yerlere çarşaf seriyorum.Misafirliğe yada dışarı çıkmaya korkuyorum 3 kere dışarı yemeğe çıktık üçünde de üstüne oluk oluk kustu ağar topar eve geldik.Kızlar bebeği bu durumda olan varmı varsa neler yaptınız nasıl geçirdiniz inanın psikolojim kaldırmıyor artık oğlum kusuyor bende ağlaya ağlaya canım çıkıyor.Geçen yine doktora götürdük reflü dedi 18 aylıkken geçer dedi ama bende derman kalmadı.Çok zor çok kırk takla atarak yedirdiklerimi yerlerden topluyorum bana yardım edin lütfen

Benim kardesimde boyleydi her yere kusardi valla ama sonra gecmisti simdi 13 yasinda kusmuyor

Zamaninda reflu yasadim ve tamamen iyilestim.

İlac desteği aldim. Ayni zamanda yediklerime dikkat ettim.

Doktorum yiyrbilecegim ve yiyemeyeceklerimin listesini vermisti.
Ozellikle baklagillerden cocugunuzu uzak tutun. Kabiz yapiyor. Bulgur dahi vermeyin.
İnek sütü veriyorsaniz, bunuda vermeyin insan vucudu inek sutunu absorbe etmeye musait degilmis. onun yerine yogurt ya da ayran verebilirsiniz.

Yemeklerle beraber, yemekten once ya da sonra birsey icmemeli.

Yemekleri tuzsuz, baharatsiz, salcasiz olmali. Limonlu yemek ya da çay vermeyin
domatesli birsey vereceksiniz, cekirdegini ayırın.
Uyumadan once son yemegini 3 saat once yemesi lazim. Tika basa dolu karinla uyumamali.

Aklima gelenler bunlar, gecmis olsun

Back