Ailenize bu konuyu detaylı bir şekilde açtınız mı? Belki ailenize bir süre iş bulana kadar yanlarında kalacağınızı (amca, dayı gibi belki mahalleden tanıdık felan hani aile dostu gibi birileri de olabilir.) iş bulduktan sonra bebeği kreşe verip bir düzene gireceğinizi söyleseniz hiç mi yardım eden olmaz?Çünkü ilk zamanlar ne yaşarsam yasayayım gidemeyeceğimi düşünüyordum. Öyle sanıyordum. Ve bana bir kaç kez çok pişman olduğunu söyledi bende salak kafam inandım. Kendime ne kadar kızıyorum bir bilseniz siz istediginizi diyebilir siniz. Salak kafam niye çocuk yaptın diye her gün her gün kendime kızıyorum
Bebek dunyaya gelmek icin dilekce mi verdi hanimefendi?Bence kimse evladını kolay kolay bırakıp gitmeyi düşünmez ya.Ve sonuçta o evde ne çektiğini,yaşadığını bu kadın bilir ancak.Bebeğini bile bırakmayı düşünebiliyosa gerçekten çok kötü şeyler yaşıyo olmalı.O yüzden acımasızca eleştiri yapmadan önce biraz düşünün lütfen.
Elinde adam akllı bir mesleği ya da geliri olsa,gidebileceği bir yeri olsa bırakmayı düşünmez bence.Ne yapacağını bilmediği için bebeğini de bu bilinmeze sürüklemek istemiyo olabilir.
Bir de şey yazmışsın "bebeğimi getirirsem asla peşimi bırakmaz" peki bebeğini bırakırsan peşini bırakacağının garantisi var mı?Bence yok.
Ve bebeğinde çok küçük daha ne yap et onunla beraber gitmeye çalış.Yazık ona.
Ailenize durumu anlatsanız belki sahip çıkarlar düşündüğünüz gibi olmaz.Ya da kadın sığınma evine gitseniz?
Ben bebeği bırakıp gitsin tarzı bir yorumda bulunmadım.Bir anne evladını bırakmayı düşünüyosa demek ki evde neler yaşıyordur kim bilir dedim.O yüzden bilmeden linçlemeyelim dedim.Yani bayılıyosunuz ya konu olsunda linçleyelim diye. Hayat herkes adil davranmıyor hanımefendi. Bilmediğiniz hayatlar hakkında klavyeden sallamak kolay. Kadın belkide hamile kalmak bile istemedi,belkide doğurmak bile istemedi? Ben sadece kadına yüklenmeyin dedim o kadar.Şeytan taşlar gibi taşlamanın o kadına bir faydası yok çünkü.Bebek dunyaya gelmek icin dilekce mi verdi hanimefendi?
bır anne evden gıtmeyı dusunecek kadar ne yasıyorsa o eve bebegını bırakıp gıtmez ıste :) kendısı yetıskın halıyle dayanamıyorsa anneye muhtac bebek nasıl dayansın...Ben bebeği bırakıp gitsin tarzı bir yorumda bulunmadım.Bir anne evladını bırakmayı düşünüyosa demek ki evde neler yaşıyordur kim bilir dedim.O yüzden bilmeden linçlemeyelim dedim.Yani bayılıyosunuz ya konu olsunda linçleyelim diye. Hayat herkes adil davranmıyor hanımefendi. Bilmediğiniz hayatlar hakkında klavyeden sallamak kolay. Kadın belkide hamile kalmak bile istemedi,belkide doğurmak bile istemedi? Ben sadece kadına yüklenmeyin dedim o kadar.Şeytan taşlar gibi taşlamanın o kadına bir faydası yok çünkü.
Ben zaten bırakıp gitsin demiyorum.Bırakmasını bende doğru bulmuyorum.Ama öyle hayatlar yaşayan insanlar var ki,bizim aklımıza gelmez yaşadıkları şeyler.Neler duyuyoruz,görüyoruz.bır anne evden gıtmeyı dusunecek kadar ne yasıyorsa o eve bebegını bırakıp gıtmez ıste :) kendısı yetıskın halıyle dayanamıyorsa anneye muhtac bebek nasıl dayansın...
hayatda bazı mevzular vardır ne olursa olsun yapılmaması gerekırBen zaten bırakıp gitsin demiyorum.Bırakmasını bende doğru bulmuyorum.Ama öyle hayatlar yaşayan insanlar var ki,bizim aklımıza gelmez yaşadıkları şeyler.Neler duyuyoruz,görüyoruz.
Birini değerlendirirken ya da eleştirirken kendi hayatımızdan,penceremizden bakıp eleştiriyoruz.
Yani bazıları öyle yorumlar yapmışki kadını yerden yere vurmuşlar.Ben o kadının güle oynaya böyle şeyler düşündüğünü sanmıyorum.Biraz empati yapılabilir diyorum sadece.
Hayat sadece siyah ve beyazdan ibaret değil.Kimsenin ne yaşadığını bilmeden yargılamamalıyız ben sadece bunu söylüyorum.hayatda bazı mevzular vardır ne olursa olsun yapılmaması gerekır
genel gecer bır kuraldır dogru bır tanedır heryerde boyledır kısıye olaya gore degısmez
buradakı tek dogru ne olursa olsun bebegını bırakmaması gerektıgıdır bu konu tartısmaya hatta konusmaya bıle kapalı olmalı.
zaten oyle olur ozellıkle elınızı kolunuzu baglamaya calısırBirikim yapabileceğim hiçbi imkanım yollu. Çalışmama da musade etmiyor asla
Aynen öyle neler neler oluyor şu hayatta anne olduktan sonra keyfi hareket etme lüksümüz yok çünkü o çocuk karar vermedi bu dünyaya gelmeye onu biz dünyaya getirdi isek kavga ediyor gururum kırılıyor cvp verip bağırınca üstüme yürüyor diyip 8 aylık bebek terk edilmez o adamın eline bebek bırakılır mi ya panter kesiliyorum çocukların siz konusu olunca gerekirse adamı adam yerine bile koymayıp hiç cevap vermem münakaşa ortamından kaçınır şartların olgunlaşmasını beklerim vakti gelince cocugumla birlikte giderim ordanhayatda bazı mevzular vardır ne olursa olsun yapılmaması gerekır
genel gecer bır kuraldır dogru bır tanedır heryerde boyledır kısıye olaya gore degısmez
buradakı tek dogru ne olursa olsun bebegını bırakmaması gerektıgıdır bu konu tartısmaya hatta konusmaya bıle kapalı olmalı.
Bir şey diyeceğim ama banlanmaya değmez.En ufak şeyde küser, dövdü defalarca, en ufak şeyde Üstün e gitsem kavga aşağılanma
bebegın gectıgı bır konuda grı olmazHayat sadece siyah ve beyazdan ibaret değil.Kimsenin ne yaşadığını bilmeden yargılamamalıyız ben sadece bunu söylüyorum.
Linç etmek kolay ama dönüp bu insan ne yaşıyo acaba diye bakan kimse yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?