Bebeğimden soğudum

bulutumsubiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2022
354
179
53
33
Beni istediğiniz gibi yargılayın ben zaten bitmişim. Ölüp bittiğim sevdiğim adamdan kocamdan bir çocuğum olsun hayatta en istediğim şey. Bebeklere çocuklara bayılırım onlar da bana. Ama bu hamilelik artık zehir zıkkım bana. İlk hamilelik denemem hemen oldu 8.haftada kalbi durdu kürtaj oldum mahvoldum yıkıldım. Bir sene sonra yine denedik yine hemen oldu. Şimdi 24 haftalık karnımda kıpırdıyor ama ben onu istemiyorum. Bebek hasta hem de çok. Her şey 15 gün önce belli oldu. Kalbine öldüğüm yavrumun ayrıntılı ultrasonda ayağı çarpık ve beyninde sıvı birikimi olduğu belli oldu. Ben o zamana dek defalarca kanadım hastanelik oldum. Aman bebek gitmesin diye yaşadığım stres 5 aydır beni öldürürken bir de böyle hasta olduğunu öğrendim. Her şeyden hayattan kendimden soğudum. Yeter ki arrık bu dert bitsin. Etmediğim dua okumadığım sure kalmadı. Yok yok yok. Bu bebek benim en ağır imtihanım oldu. Kalbi duracak diye ödüm koparken şimdi kendi kendine gitsin diyorum kıpırdandıkça içim eziliyor üzülüyorum. Gebeliği sonlandırabilir miyim bilmiyorum çğnkü çok büyük. Bundan sonra doğunca artık ne hayatım ne işim olacak. Hastanelerde ameliyathane kapılarında geçecek günlerim. Keşke hiç anne olmaya kalkışmasaydım. Çocuğunuz olmuyırsa üzülmeyin. Vardır bir hayır. Nereden nereye geldim. Sevdiğim adamın kollarına evlat vermek için deliren ben şimdi pişmanım. Bilemezdim.

Zor bir durum.. Bebegı kabul edememe bende de olmustu, ve 7.ayda dogum yaptım.. Allah kımseye kaldıramayagı yükü vermezmiş.. Verdiği de imtihan vermediği de.. Siz umudunuzu kaybetmeyin, neler dıolar hamıleyken de dogunca sapasağlam oluyor.. Umut rahmettir

Yazdıklarınızdan sizi yargılayamam bu sizin imtihanınız demekki ama tek doktorlar mı kaldınız ayrıntılı ultrasonda neler diyorlar sonra bebekler sağlıklı doğuyor . Lütfen siz bi yardım alın eşinizle konusun dusuncelerinizi paylasın

Duygu karmaşasından ve beraberinde olacak zorluklardan ötürü yargılamayacağım. Tek söylemek istediğim şey "her koşulda o sizin bebeğiniz".

Minicik boncuk gozleriyle size bakinca iciniz eriyecek inanin, o sizin minik yavrunuz ve insallah rabbim korktugunuza ugratmasin sapasaglam dogsun yavrunuz, lutfen kendinizi yipratmayin farkli doktorlara danisin ki mutlaka siz daha iyi bilirsiniz.

Öyle şeyler söylemeyin nolur. Sizin psikolojiniz bozulmuş aşırı üzülmekten. Bu süreçte tek kalmayın psikolojik destek alın. Rabbim dermansız dert vermesin inşallah bir çaresi bulunur rabbim büyük dua ediyorum sizin için ayrıca hidrosefali hastası bir arkadaşım var evli çocuklu küçük yaşta bir ameliyat geçirmiş ama son derece sağlıklı çok şükür iyi durumda yani. İçinizi bu kadar karartmayın yazık sizede bebeğinize de

Ayak çarpıklığı 1 ameliyatla düzeliyor hiç merak etmeyin liseden arkadaşımn bebeği öyleydi ve şuan harika futbol oynuyor.
Beyinde sıvı birikimi de belirli aydan sonra geçiyor diye biliyrm yani siz işin özünü bilmedgnz için kendinizi harap etmişsiniz ama lütfen düşünüp üzülmeyin. Ne hastalıklar var çaresi olmayan sizin evladnzn öyle bir durumu yok merak etmeyin. Araştırın göreceksiniz

İnşallah ben utanırım sonunda ve tövbe ederim

Benim kızımın da ayağı çarpıktı şükür 6 alçıyla düzeldi ama diğeri için bişey diyemeyeceğim keşke başka doktorla da görüşseydiniz arkadaşıma da çok şeylet drmişlerdi bişey olmadı şükür ama üzülmeyin böyle konuşunca da üzülüyorsunuz anlıyorum. İnşaAllah sizin için en iyisi olur

Kaç doktora gittim halen de gideceğim başka doktora. Şimdi çocuk doğunca önce ayağını mı alçılatsam yoksa kafası için mi koştursam onu düşünüyorum. Geçim sıkıntısı iş yerinden izinler de ayrı sorunlar. Böyle işte

Bazen söylenen şeyler olmuyor, doğumda sağlıklı bir bebekle karşılaşma olasılığınız da var. Bu cihazların yanılma payları oluyor yani..
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ama istemediğinizi o bebek de hisseder doğduktan sonra aranızdaki bağ için böyle düşünmeyi kenara bırakın ne olursa olsun o sizin aşkınızın meyvesi. Ona her koşulda iyi bakacağınıza eminim.
İyi düşünelim iyi olsun.

İlk kafası için dolaşın nasıl olsa ayağını hemen almıyorlat en erken 12.gün dediler bize. İnşaAllah hakkınızda hayırlısı olur

Bak canım şuan düşünceni anlıyorum ama rabbim sana onu nasip etmiş burda okadar anne olmak isteyen kadınlar varki bide onları düşün bu senin şuan imtihanın benım kardeşime doktorlar down sendromlu dediler alalım dediler benım annem yinede hayır dedi ve kardeşim sağlıklı doğdu yanı sen gönlünü ferah tutucaksın allaha isyan etmiyceksin şuan belkide rabbim ona ne kadar sadık olduguna bakmak istiyo sen şükrediceksin ömür boyu özürlü çocuklara bakan sakat cocuklara bakan anne babalar var bide onları düşün suan hamilesin hormonlardan böylesin o yüzden hamileliğin sürece namazlarını kıl ve hep namazlarından sonra dua et bol bol estağfirullah çek tesbihle bunu veren rabbim bu yüzden sen gene rabbime elini açıcan ondan istiycen rabbim yar ve yardımcın olsun sakın isyan etme o bebeğide karnında üzme günah bak benım 2 bucuk yasında oğlum var bana da doktorlar neler dedı sağlıklı olmasaydıda o benım evladım canımdan can onun için ölürüm inşallah sende en yakın zamanda toparlanır onun için güçlü olursun

İnşallah. Evet güya dindar bir insanım. Halen gözyaşları içinde dua ediyor namazlarımı kılıyorum o kulluk vazifem. İsyan da etmemek için sabır diliyorum. Ama dularımın bir karşılık görmesini isterdim. 2 gün önceki doktor kontrolüne ne umutlarla gittim. Beyin sıvıları küçülecek diye ama daha da artmış gördüm bu da benim inancımı sarstı. Güçlü kalamadık eşim de ben de. Durumumuz çok zor. Ayağı zaten kesin sorunlu hadi o fiziksel onu sineye çektik ama ömür boyu zihinsel engeli olacak ve biz onu doğar doğmaz ameliyatlara sokacağız. Down deseler daha iyiydi resmen beterin beteri var. İnşallah bunjn da beterini yaşamam. Down denince zaten genelde sağlıklı hep ama bu direkt görülen bir beyin kusuru. Yine de dua edeceğim tabi başka gidecek kapım mı var. Sadede çocuğumun kaderini benim elime bırakma yarabbi alacaksan sen al hasta yavrumu diyorum artık

Çok zor gercekten allah kımseye yaşatmasın dua edıcem size bol bol rabbim mucize versin sapasağlam versin kucagınıza

Bu gebeliği sonlandırma hakkın var biliyosun dimi? Madem bu kadar perperişan oldun git ve sonlandır kurtul zira o çocuk da hissediyo herşeyi seninle beraber. He Yoook ben yapamam diyosan da ben yapamadım kendiliğinden düşsün ne demek biraz kendini sars şu omuzlarından kendine gel dur bakalım yarın bizlere ne olacağını da bilmiyoruz.
Hayırlısını iste, bak inançlı bi insan olduğunu söylüyosun başka doktorlara da git doğum öncesi sonrası neler yapılabileceğini araştır ve inancına göre tevekkül et.

İnşallah ben utanırım sonunda ve tövbe ederim
Bu kadar karamsar olmayın. Başka doktora gidin mutlaka sizi çok iyi anlıyorum benim bebeğime de detaylı ultrasonda burun kemiği kısa, kafasındaki sıvı sınırda çıktı down sendromu olabilir dediler ikili testim de orta riskli çıkmıştı ama her şey Allah'tan o bebeği bize öyle verecekse bakabileceğimiz için verecektir. Sizde içinizi ferah tutun çok bunalmışsınız o yüzden böyle düşünüyorsunuz ama doğunca onun yüzünü gördüğünüzde inanın hepsi geçecek. İnşallah sağ salim alırsınız kucağınıza bebeğinizi beyin sıvısı kaç çıkmıştı bir de bu kadar panik yaptınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…