Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
24.haftaya kadar yapılıyormuş oda şuan onun yapılmasıda anlamsız kaldı detaylı ultrasonumda fark edildiği için epey geç kalındı , doğuma kadar nasıl geçecek günler bilmiyorumFetal dna yaptırmayı düşünür müsünüz ? Bahsettiğiniz hastalık ne bilmiyorum ama fetal dna sizden kan alınarak bir çok hastalığı taramalarına yardımcı olan bir test.
kendi doktorumun eşi de sıvı alımı yaptırdığını söylemişti doktorum ama o zaman fetal dna testi yokmuş ve ikili taramada böyle bir ihtimal olmuş. Bence Doğuma kadar strese girip bebeğe stres yaşatmaktansa doktorların önerilerini dinlemeniz daha faydalı olabilir. Ayrıca içinizi ferah tutun her zaman böyle söylenipte doğumdan sonra hiç bi sorun olmadığını gören bir çok insan var çevremde24.haftaya kadar yapılıyormuş oda şuan onun yapılmasıda anlamsız kaldı detaylı ultrasonumda fark edildiği için epey geç kalındı , doğuma kadar nasıl geçecek günler bilmiyorum
Merhaba, ben de 23 haftalik gebeyim dün detaylıda öğrendim arsa diye bir şey olduğunu. Hem perinatolog hem de kendi doktorum başka bir bulgu eşlik etmediği için üzerinde durmadılar pek önemsemediler.23haftalık gebeyim detaylı ultrasonumda bebeğime arsa teşhisi kondu bu sebeble down olabilceği söylendi sıvı alalım dediler ama yok dedim bebek çok büyüdü ama çok korkuyorum çok stres yaptım yaşayan var mı ?
23haftalık gebeyim detaylı ultrasonumda bebeğime arsa teşhisi kondu bu sebeble down olabilceği söylendi sıvı alalım dediler ama yok dedim bebek çok büyüdü ama çok korkuyorum çok stres yaptım yaşayan var mı ?
23haftalık gebeyim detaylı ultrasonumda bebeğime arsa teşhisi kondu bu sebeble down olabilceği söylendi sıvı alalım dediler ama yok dedim bebek çok büyüdü ama çok korkuyorum çok stres yaptım yaşayan var mı ?
Şu an aynı şeyi yaşıyorum 20+2 de detaylıya girdim arsa bulgusundan dolayı amniyosentez dediler nipt testi yaptırmıştım temizdi. Bir sürü dr gezdim herkes yaptır diyor ama işlem esnasında bebeğe bişey olma riski var. Siz ne karar aldınjz?Evet ikili testim düşük risk tüm organ oluşumları çok şükür ki normal tek bi bulgu var işte down ile bağdaşan. Bi yanım yaptır şüpheden kurtul diyo bi yanım ya bebeğe bişi olursa
Bana da geçen hafta arsa teşhisi kondu , bebeğin Herseyi normal. Böyle bir durumda ense kalınlığı burun kemiği vs önemliymiş. Benimde içim içimi yiyor şu an23haftalık gebeyim detaylı ultrasonumda bebeğime arsa teşhisi kondu bu sebeble down olabilceği söylendi sıvı alalım dediler ama yok dedim bebek çok büyüdü ama çok korkuyorum çok stres yaptım yaşayan var mı ?
Soruma cevap yazan herkese teşekkür ederim öncelikle , başka bi bulgu görünmüyor şuan, ikili testim normaldi ama işte bunu bi kere duyunca acaba ikili testi yanlış degerlendirdilerse ya varsa ya yoksa diye insanın içi içini yiyor . Nıps testi ve sıvı aldırmadım zaten 24.haftamda olduğum için bebek fazlasıyla büyümüştü sadece biraz içim rahatlasın istiyorum oda ne yaparsam yapayım pek işe yaramıyor şuan 27+5 haftalık oldum Rabbim sağlıkla doğurmamı ve doğurmamızı nasip eder inşallah @Peripellas @duhik
Bende çok araştırdım kendimce ama bi kere risk söylenince insanın içene kurt düşüyor , inşallah sizde bende sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimiziMerhaba, ben de 23 haftalik gebeyim dün detaylıda öğrendim arsa diye bir şey olduğunu. Hem perinatolog hem de kendi doktorum başka bir bulgu eşlik etmediği için üzerinde durmadılar pek önemsemediler.
Perinatolog 70 tane bu şekilde başka bulgu etki etmeyen vakası olduğunu, doğumdan sonra hepsini aradıklarını ve hiçbirinde bir anormallik olmadığını söyledi.
Aynı şekilde kendi doktorumda bunun bir anomali ya da kalp hastalığı olmadığını söyledi. Benim içim rahatladı açıkçası. Bence ek bir bulgu yoksa eğer sen de kafana takma. Doktorlar sorumluluk almak istemedikleri için direkt fetal dna ya da amniyosentez öneriyor.
Fetal dna yaptirsan yine bu bir olasilik kesin tani koyamayiz amniyosentez yapalim diyecekler ki onda da yüksek riskler var malum.
İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.
Bana da geçen hafta arsa teşhisi kondu , bebeğin Herseyi normal. Böyle bir durumda ense kalınlığı burun kemiği vs önemliymiş. Benimde içim içimi yiyor şu an
Evet bunu biliyorum ama işte korkuma engel olamıyorumkendi doktorumun eşi de sıvı alımı yaptırdığını söylemişti doktorum ama o zaman fetal dna testi yokmuş ve ikili taramada böyle bir ihtimal olmuş. Bence Doğuma kadar strese girip bebeğe stres yaşatmaktansa doktorların önerilerini dinlemeniz daha faydalı olabilir. Ayrıca içinizi ferah tutun her zaman böyle söylenipte doğumdan sonra hiç bi sorun olmadığını gören bir çok insan var çevremde
Merhaba, ben de 23 haftalik gebeyim dün detaylıda öğrendim arsa diye bir şey olduğunu. Hem perinatolog hem de kendi doktorum başka bir bulgu eşlik etmediği için üzerinde durmadılar pek önemsemediler.
Perinatolog 70 tane bu şekilde başka bulgu etki etmeyen vakası olduğunu, doğumdan sonra hepsini aradıklarını ve hiçbirinde bir anormallik olmadığını söyledi.
Aynı şekilde kendi doktorumda bunun bir anomali ya da kalp hastalığı olmadığını söyledi. Benim içim rahatladı açıkçası. Bence ek bir bulgu yoksa eğer sen de kafana takma. Doktorlar sorumluluk almak istemedikleri için direkt fetal dna ya da amniyosentez öneriyor.
Fetal dna yaptirsan yine bu bir olasilik kesin tani koyamayiz amniyosentez yapalim diyecekler ki onda da yüksek riskler var malum.
İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.
İnşallahMerhabalar aynı durumu 4 sene önce ben de yaşadım ayrıntılı ultrasonda arsa teşhisi kondu başka bir bulgu yoktu ikili tarama testi de düşük riskliydi kızım şu an 3 buçuk yaşında gayet sağlıklı hiçbir problem yok doğumdan 1 Ay sonra kalp doktoruna gittik daha sonra 6 aylık olduğunda kontrole gittik bir yaş oldugunda gittik kalp doktoru arsa durumunun olmadığını söyledi ben aylarca uzuldugumle kaldım tek başına bu bulgu varsa canınızı sıkmayın ben o dönemde o kadar çok kişiyle konuştum ki herkesin çocuğu sağlıklı doğdu siz de sağlıcakla alırsınız inşallah kucağınıza
Sağlıklı olmalarına çok sevindim , Rabbim benim bebeğimide sağlıkla kucağıma almayı nasip eder inşallah ama ne yazıkki benimde hamilelik biraz zehir olduBenim iki çocuğumda da arsa teşhisi kondu. İkisinde de hamileğim zehir oldu. Çok şükür ikisi de sağlıklı. Eşlik eden başka bulgu yoktu.