bebegime bakamiyorum yardim..

cnm arkadaşım hiç sıkma canını yanında biri olsa arada bir biraz dolaşsan ya da kendine vakit ayırsan daha çabuk toplarsın kendini.senin yaşadığın lohusalık depresyonu.bende yanlızdım çok huysuz bir bebeğim vardı.ilk 3 ay hiç uyumadı nerdeyse.şaşıyordum küçücük bebek nasıl dayanıyor böyle uykusuz ve hep ağlıyor diye...80 kilo doğum yaptım ilk 2 ayda 25 kilo verdim.sabahtan akşama kadar kucağımdaydı bebeğim çok gazlıydı.hastahanelere giderdik morarırdı ağlarken..şimdi çok şükür hepsi geride kaldı..sabırlı ol cnm derdini veren Allah dermanınıda verir derler ki evlatlarımız dert değildir hiç bir zaman...öpmek istemiyorum vs..demişssin deme öyle annesi onun elinde değilki o şimdi her şeyi ile sana muhtaç emin ol o da seni üzmek istemiyordur...ama elinden gelen bir şey yok..

allah razi olsun cok moral verdiniz bana
ins o gunleride gorecegim inaniyorum bu kadar insan ayni seyi soyluyorsa vardir elbet bi bildikleri
sanirim bana en agir geleni surekli 24 saat bana yapisik yasayan bir cocuk olmasi
afedesiniz wc ye gidemiyorum bazen
ole zamanalrim oluyoki sabahtan aksama kadar sadece 1 odanin icinde tiklmis oluyorum
emzir uyut altini degstr gazini al....bole devam ediyor
tek eglencem asimin isten donmesi ..bayram ediyorum o anlarda cunku kucagimdan aliyor bi kac dakkada olsa
tek istedigim karnini doyurup altini degistrdikten sonra koyayim sole bi koseye aglamadan biraz durabilsin..su an bana hayal gibi geliyor
o yuzden uyanmasi kabusum oldu yaagindan alip mememi acana kadar bile mosmor oluyor aglamakan
elim yagaim titriyor benimde..hayat duruyo o anda..bende agliyorum iananin

Canım sakın bırakma kendini güzel günleri düşün. Benim de 2 düşüğüm oldu çok ağladım bi yavrum olsun diye. Çok şükür Rabbim hediyemizi verdi. O doğdu ama ben öldüm gögüs agrım felaketti 3 gün uyumaz mı insan uyuyamadım migren oldum. Wc ye gidemezdim sıkıştıra sıkıştıra kabız oldum tuvalete gitmeye korkuyordum çünkü wc kan oluyordu. Garip ama benim yanımda da kimse yoktu. Kendi memleketimizdeyiz annem kayınvalidem akrabalar hepsi var. Ama hepsi geldi yedi içti gitti. Onlara hizmeti de yibe ben yaptım 3 günlük sezeryanlı halimle. A1 hafta sonra misafirler geldi öz annem ne dedi biliyor musun? Ben bebege bakayım sen hizmet et dedi daha yürüyemiyordum bile. Sinirden bütün işi kendim yaptım dikişlerim açıldı. Yanımda kimse yok diye çok üzülme herkesin ailesi benim gibi değildir ama benim ailem yanımdaydı da ne oldu? Bebeğim 4 aylık ağlamaları 1 ay önce bitti uyumazdı hep ağlardı. Şimdi düşünüyorum da çok yıprattım kendimi hepsi gelip geçiyor bebeğin ağlayınca sakın panik yapma. Büyük ihtimalle kolik bebeğin var vakit buldukça göbeğinin altına saat yönünde masaj yap. Bide gaz damlalarını saati saatine ver sakın unutma. Günde 1 kere 1 çay kaşığı zeytin yağı ver. Sabah akşam da 3-4 çay kaşığı rezene içir sen de 2 su bardagı iç. Bebegi hem uyutur hem rahatlatır. Ha bide bebeğini ve kendini soy tenleriniz birbirinize deysin sıcaklığını hissetsin ama oda sıcaklığına dikkat et bi battaniyenin altına girin. Bide bebeğini kalbine yasla çok sakinleşir. Allah büyük canım üzme kendini

ah canımm doğum sendromu yaşıyosun bende yaşadım bi çok anne yaşamıştır bunu

ben kocamın tşörtünü kokluyodm o evden çıkktıgı anda ağlama krizlerine giriyodum ona bişey olucak diye ödüm kopuyodu herkezinki farklı farklı oluyomuş ama kısa süre sonra geçiyo senin 3 hafta olmuş bile ben 15 günde alışmıştım seninkide kısa süre sonra geçicektir emin ol

öncelikle evladının sağlıklı oldugu için şükretmelisin ne annelermış bağırsakları dışarıda bebekler dünyaya getiriyolar onları düşündüm ben hep şükrettim böylelikle kendimi telkin ettim

eğer fırsatın varsa bebeğini al dışarı çık alışverişmerkezlerini gez sık sık kendine ve bebeğine ugraş bu misafir kabul et illaki komşun filan vardır

yada istek yap annen kuzenin birisi gelsin kalsın birazcık yanında

kendini iyice sitrese sokup sütündende olma bu sefer vijdan azabı duyarsın kendini eksik hissedersin

canım benim bebeğin çok ağlıyosa, bebek küvetiniz varsa içine ılık su doldur ve bebeği içinde biraz yüzdür. kollarına , bacaklarına masaj yap bol bol bunlar onu rahatlatacaktır. sende göğsünün ağrısını dindirmek için ılık havuyu göğsünün üzrine koy bu hem rahatlatır hemde süt kanallarını açarak daha rahat süt gelmesini sağlar ve şunu unutma bu zor günler çok kısa zaman sonra geçecek. kendine ii davran:)

bennn hergecee
bebek
diee
aglarkenn sennn olann magsumaaa
nee dıyeee
böylee düşünüyosun iki gün sonraa kapıyadaa atarsın o zavallıyıııı onun daa kendinee göree sebeplerii varr belkidee kendiniii yalnızz hisediyoo korkuyoo ondann yapıyooo bunu ne kendine nedee bebeğine yapmaaaa

bennn hergecee
bebek
diee
nee dıyeee
böylee düşünüyosun iki gün sonraa kapıyadaa atarsın o zavallıyıııı onun daa kendinee göree sebeplerii varr belkidee kendiniii yalnızz hisediyoo korkuyoo ondann yapıyooo bunu ne kendine nedee bebeğine yapmaaaa

arkadaşım bu tıpta yeri olan bir HASTALIK hormonların düzensizliğinden kaynaklanıyor, hiç kimse bunu bilinçli ve isteyerek yapmıyor ki... allah vermesin bebeğiniz olduğunda sizin de başınıza gelme ihtimali var, doğum sonrası depresyonu adı, araştırın isterseniz...
allah tez zamanda tüm isteyenlere bebişini göndersin ve tüm annelere depresyonsuz güzel günler göstersin inşallah :49:

arkadaşım bu tıpta yeri olan bir HASTALIK hormonların düzensizliğinden kaynaklanıyor, hiç kimse bunu bilinçli ve isteyerek yapmıyor ki... allah vermesin bebeğiniz olduğunda sizin de başınıza gelme ihtimali var, doğum sonrası depresyonu adı, araştırın isterseniz...
allah tez zamanda tüm isteyenlere bebişini göndersin ve tüm annelere depresyonsuz güzel günler göstersin inşallah :49:

ALLAH göstermesin bu arkadaşımızıda en kısa zamanda normale döndürsün inşallahhhhhhhhhhhhh

bennn hergecee
bebek
diee
nee dıyeee
böylee düşünüyosun iki gün sonraa kapıyadaa atarsın o zavallıyıııı onun daa kendinee göree sebeplerii varr belkidee kendiniii yalnızz hisediyoo korkuyoo ondann yapıyooo bunu ne kendine nedee bebeğine yapmaaaa[/QUOT

hassasiyetinizi anlıyorum ama yine de haksız bir eleştiri bence. o kızcağız da zaten durumunun farkında ve halinden şikayetçi. böyle olmak istemiyor ve çözüm arıyor. kendi durumunuzdan yola çıkarak kurduğunuz "iki gün sonra kapıya da atarsın o zavallıyı" gibi bir cümle biraz ağır kaçmış. inşallah günün birinde bir evlat sahibi olduğunuzda ilk zamanların ne kadar meşakkatli olduğunu görüp hak vereceksinizdir eminim. bu insanın elinde olmayan birşey arkadaşım. tıbbın da kabul ettiği bir hastalık. üstelik bu arkadaşımızın fiziksel olarak da sıkıntığı yaşadığı ciddi bir sorunu var, göğüs yarası gibi. o nedenle bu kadar haksızlık etmeyelim olur mu? onun eleştiriye değil, bol moral ve desteğe ihtiyacı var. tabi onun nezdinde böyle sıkıntı yaşayan herkesin.

cnm arkadaşım hiç sıkma canını yanında biri olsa arada bir biraz dolaşsan ya da kendine vakit ayırsan daha çabuk toplarsın kendini.senin yaşadığın lohusalık depresyonu.bende yanlızdım çok huysuz bir bebeğim vardı.ilk 3 ay hiç uyumadı nerdeyse.şaşıyordum küçücük bebek nasıl dayanıyor böyle uykusuz ve hep ağlıyor diye...80 kilo doğum yaptım ilk 2 ayda 25 kilo verdim.sabahtan akşama kadar kucağımdaydı bebeğim çok gazlıydı.hastahanelere giderdik morarırdı ağlarken..şimdi çok şükür hepsi geride kaldı..sabırlı ol cnm derdini veren Allah dermanınıda verir derler ki evlatlarımız dert değildir hiç bir zaman...öpmek istemiyorum vs..demişssin deme öyle annesi onun elinde değilki o şimdi her şeyi ile sana muhtaç emin ol o da seni üzmek istemiyordur...ama elinden gelen bir şey yok..

sevgili elif timureren
destegin icin allah razi olsun ne diyeyim
yanimda maalesf esimden baska kimse yok..biraz buyusun cocuk yani bir kac aylik olsun ben anemlerin yanina gitmeyi dusunuyorum..su anda cok kucuk goze alamiyorum 20 saatlik ucak yolculugunu..
benimle ayni durumda olan insanlarin olmasi icimi oyle rahatlatiyorki herkes ayni yolardan gecmis demek..
maalesef benim bebegimde huysuz biraz eger uyaniksa bana nefes almak yok..surekli mememde yada kucagimda..yada agliyo..ama bana muhtac o biliyorum..ve allahtan sabir diliyorum..
gunler gectikce buyuyecek ve ben izleyecegim..
bana destek olan olmaya calisan herkesen allah razi olsun ..cok duyguluyum inanin su an..
gozlerim doluyor..hayatimda hic ama hic bu kadar caresiz olmamaistim..
kendimi bu kadar aciz hissetmemistim..hic bir skintim uzutum bu kadar uzun surmedi..
inanirmisinz garip gelecek ama ilk gunler olmeyi bile istedim..sanki olunce hersey bitecekmis bende rahatlayackmisim gibi geliyordu..gecti o zamanlar sukur..
sadece dua istiyorum sizden
ve bende butun annelere dua ediyorum..oyleki yeryuzundeki butun annelerin yaninda olsun rabbim..
hic biri ama hic biri uzulmesin .herkesin bebegi saglikli huzurlu mutlu ve sakin buyusunler...allah dunyadaki hic bir anneyi huysuz bebekle imtihan etmesin..

bennn hergecee
bebek
diee
nee dıyeee

bende bebegime 2 sene sonunda kavustum samayin ki istemeden oldu..
fiziksel ve pskilojk olarak o kadar yorgunum ki soylediklerinz incitmedi beni
allah sizede nasip etsin ins(cok samimi soyluyorum)
beddua olarak solemiyorum lakin benim yasadigim pskoljk durumuda yasayin ve o zaman beni anin..olur mu?

Canım sakın bırakma kendini güzel günleri düşün. Benim de 2 düşüğüm oldu çok ağladım bi yavrum olsun diye. Çok şükür Rabbim hediyemizi verdi. O doğdu ama ben öldüm gögüs agrım felaketti 3 gün uyumaz mı insan uyuyamadım migren oldum. Wc ye gidemezdim sıkıştıra sıkıştıra kabız oldum tuvalete gitmeye korkuyordum çünkü wc kan oluyordu. Garip ama benim yanımda da kimse yoktu. Kendi memleketimizdeyiz annem kayınvalidem akrabalar hepsi var. Ama hepsi geldi yedi içti gitti. Onlara hizmeti de yibe ben yaptım 3 günlük sezeryanlı halimle. A1 hafta sonra misafirler geldi öz annem ne dedi biliyor musun? Ben bebege bakayım sen hizmet et dedi daha yürüyemiyordum bile. Sinirden bütün işi kendim yaptım dikişlerim açıldı. Yanımda kimse yok diye çok üzülme herkesin ailesi benim gibi değildir ama benim ailem yanımdaydı da ne oldu? Bebeğim 4 aylık ağlamaları 1 ay önce bitti uyumazdı hep ağlardı. Şimdi düşünüyorum da çok yıprattım kendimi hepsi gelip geçiyor bebeğin ağlayınca sakın panik yapma. Büyük ihtimalle kolik bebeğin var vakit buldukça göbeğinin altına saat yönünde masaj yap. Bide gaz damlalarını saati saatine ver sakın unutma. Günde 1 kere 1 çay kaşığı zeytin yağı ver. Sabah akşam da 3-4 çay kaşığı rezene içir sen de 2 su bardagı iç. Bebegi hem uyutur hem rahatlatır. Ha bide bebeğini ve kendini soy tenleriniz birbirinize deysin sıcaklığını hissetsin ama oda sıcaklığına dikkat et bi battaniyenin altına girin. Bide bebeğini kalbine yasla çok sakinleşir. Allah büyük canım üzme kendini

tavsiyelriniz icin cok tesekkurler hepsini denemeye caliscam
allah sizinde yardimcinz olsun

ah canımm doğum sendromu yaşıyosun bende yaşadım bi çok anne yaşamıştır bunu

ben kocamın tşörtünü kokluyodm o evden çıkktıgı anda ağlama krizlerine giriyodum ona bişey olucak diye ödüm kopuyodu herkezinki farklı farklı oluyomuş ama kısa süre sonra geçiyo senin 3 hafta olmuş bile ben 15 günde alışmıştım seninkide kısa süre sonra geçicektir emin ol

öncelikle evladının sağlıklı oldugu için şükretmelisin ne annelermış bağırsakları dışarıda bebekler dünyaya getiriyolar onları düşündüm ben hep şükrettim böylelikle kendimi telkin ettim

eğer fırsatın varsa bebeğini al dışarı çık alışverişmerkezlerini gez sık sık kendine ve bebeğine ugraş bu misafir kabul et illaki komşun filan vardır

yada istek yap annen kuzenin birisi gelsin kalsın birazcık yanında

kendini iyice sitrese sokup sütündende olma bu sefer vijdan azabı duyarsın kendini eksik hissedersin

cok sagolun biraz daha iyyim ama hala panikliyorum aglama krizlerinde
mesela dun aksam esimde yoktu gece isi vardi
oglen 3 bucukta uyandi ve gece 12 ye kadar aglayarak kucagimda durdu
yatiriyorum yok altini degistryorum yok gazini aliyorum yok..dusunun tam 8 bucuk saat araliklarla agladi cocugum..
sadece meme verirsem sustu o da emdiginden degil agzinda bisey oldugu icin sustu
dayanamdim bende agladim onla..yorgunum hem de cok..

cok sagolun biraz daha iyyim ama hala panikliyorum aglama krizlerinde
mesela dun aksam esimde yoktu gece isi vardi
oglen 3 bucukta uyandi ve gece 12 ye kadar aglayarak kucagimda durdu
yatiriyorum yok altini degistryorum yok gazini aliyorum yok..dusunun tam 8 bucuk saat araliklarla agladi cocugum..
sadece meme verirsem sustu o da emdiginden degil agzinda bisey oldugu icin sustu
dayanamdim bende agladim onla..yorgunum hem de cok..

Canım madem agzına bişeyler alınca susuyorsa emzik versene ağzına benimki de öyleydi beni yalancı emzik gibi kullanırdım verdim emziği rahat ettim

Bence maddi durumun iyiyse yardımcı bul kendine başka türlü çok zor. Bu arada hamilelik sonrası depresyonu da yaşıyor olabilirsin. Öyle ise yanlış anlama ama psikolojik destek gerekebilir.

Son düzenleme:
canım benim seni çok iyi anlıyorum.bende allahım senden tek istediğim şey zaman diye dua ederdim.hepimiz o günleri biraz eksik biraz fazla yaşadık canım.ben son doğumumdan sonra allah gurbeteki annelere yardım etsin tek başlarına nasıl bakıyorlar diye dua ettim.çok zor biliyorum hissettiklerin normal ama bunların hepsi geçecek onu düşün.sık dişini biraz daha.bak herşey nasıl yoluna giriyor.ama biraz sabret canım

evet tek istedigim sey zaman su anda
onceden uzulurdum yillar geciyor yaslniyorum diye
su an 100 yasinda bile olsam umursaamam galiba
yeterki buyudugunu goreyim
hatta evlendigini gormek istoyorum ben
cunku okadar canimiz yaniyor ki esimde bende
uykusundan uynadigi zaman bizim icin bi savas basliyor
zaman duruyo o anda
altini degistirmek karnini doyurmak gazini almak hepsi korkunc bi gurultuyle oluyo
acaba suraya mi koysak, bide sunumu denesek,su otumu alsak
sole yapsak susar mi bole yapsak dudur mu?...
gece yarisni ediyoruz boylece..
sonra bir iki saat uyku ve tekraradan ayni seyler..sabaha kadar...
cooookkk yogunumm cokkk
sessizlik,uyku,rahat yemek yemek..bunlar binlerce kez sukredilecek nimetlermis meger..

Bence maddi durumun iyiyse yardımcı bul kendine başka türlü çok zor. Bu arada hamilelik sonrası depresyonu da yaşıyor olabilirsin. Öyle ise yanlış anlama ama psikolojik destek gerekebilir.

burada bakici tutmam cok zor
cok pahali..
psikoljik destege ihtiyacim her gecen gun artiyo sanki..
kendimi bitmis hissediyorum..
sadece gunes isigi gormek beni mutlu ediyo..bide sessizlik.boyle sepsessiz olsa heryer cit ble cikmasa..
allahim sen zor durumda olan herkese yardim et.

Ben evli bile değilim ama yazdıklarınızı okuyunca gözlerim doldu. size ve bebeğinize çok üzüldüm. Kesinlikle kötü bir anne değilsiniz sadece lohusalı ve biraz huysuz bir bebeği olan bir annesiniz :) Ve yavrusuna gayet düşkün bir anne. İnşallah bir an önce bebeğiniz düzene girer sizde rahatlarsınız özlediğiniz uykuya kavuşursunuz. Doktorunuza mama olayını sorun bence bir an önce evet bebek çok küçük ama açık yara olan bir meme ucuda sizi çok ağır hasta yapabilir enfeksiyon geçirebilrsiniz. Ve farkında olmadan bebeğinizde hastalanabilir. Göğsünüzün iyileşmesi gerek.
Bende 40 gün emmişim annemi detayı tam bilmiyorum ama az emmişim. Ama boyum posum gayet yernde 177 boyunda 60 kiloyum =)) Bence biraz mama verip daha sonra tekrar süte devam edebilirsiniz..

noluyo bana yaaa
olcek gibi hissediyorum kendimi
hele cocuk ciglik atip agladimi onu olece birakip disari kacasim var
kotu bi anneyim
onu opmek bile istemiyorum
emziriyorum goguslerim hep yara bide uzerine cenesiyle isiriyo aglayarak emziriyorum
yurt disindayim yanimda kimsem yok
icimden bi ses cocugu anneme birak diyo
tr ye gidip onu anneme birakmak geliyo icimden o baksin ben yapamicam galibaa
24 saat botunca ya emziriyorum ya altini degistryrm ya pis pis liyrm
ve surekli ama surekli agliyo uyanikken
biraz yatayim diyorum cigligi hep kulagimda yankilaniyo
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
ne zamana kadar bole olacak
gozumu kapasam acigimda buyumus olsa diye dua ediyorum
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
yoksa engel olamiyorum kendimi
annelik adina hic bisey anlamadim ben
agliyrom hep

Canım çok üzüldüm. Sen formül mamaya başla. Göğüslerin biraz rahatlasın. Bir de doktora danış. Depresyondasın sanırım.
Burda yaz. Rahatlarsın. Bana msj at. Konuşuruz rahatlarsın. Canını sıkma.

canım seni cok iyi anlıyorum.ilk dogumumda kayınvalıdem olmasaydı bende bakmak istemıyordum kızıma. içimden öyle geliyordu hiç uyumuyordum sezeryan acısı gogus acısı vs aradan 1ay gecti hersey yavas yavas duzene gırdı. baktım o benım canımdan bır can kanım canım herseyım:69: ben olmasam neolur?bana muhtaç agzı dılı yok derdini anlatamıyor sadece aglıyor Allahın bana emaneti dedim ben bu cocugu cok istedim sabır dedım ve canımdan can ettım 6yasında koca kız oldu her günler gecıyor hatta bırde oglusum oldu 1yasında onda daha tecrubelıyım bazen agladımı yaramazlık yaptılarmı basımı alıp dışarı kacasım gelıyor :)sonra kendıme saçmalama otur oturdugun yerde diyorum.kısacası her günler gececek önce gögüslerın iylesecek bi gece aa bugun 1 saat uyudum bıgun aa sukur 3saat uyudum dıyerek düzene girecek uykularınız falan bunlar gecer Allahım amansız dert vermesin kuzuna:nazar:ne güzel eşinde yardımcıymış benimki gibi sustursana artık sunları cocuga baksana der benimki birde basım agrıdı yatıyorum ben dr yatar:33:amann manyak derım içimden .sabır sabır onu sevmeyi opüp koklamayı dahada artır cünkü onlar sevgiye ve bakıma muhtaç

Back
X