bebegime bakamiyorum yardim..

aynı benim o günlerdeki halim,düşüncelerim..
sanırım çoğumuz buna benzer şeyler yaşadık hissettik ama geçti gitti işte
hatta sana birşey söyliyeyim mi oğlum iki yaşına geldi neredeyse ve ben o kabus dediğim kırk günümü özlüyorum şimdi düşündüğümde desem inanır mısın?
gece kalkıp omu emzirmeyi,emerken uyumasını izlemeyi özledim :43:
büyüdükçe bebekliğini arıyorsun bu bir gerçek
şimdiki aklım olsaydı o günleri kendime zehir edeceğime tadını çıkarırdım
ben senden de kötü bir ruh halindeydim,bebeği duvara çarpasım falan geliyordu
annemi aradım çağırdım sonunda ve oğlumu gece yanında yatırmaya başladı,benden korktu kadın..
ama işte deneyimli bir anne olmaya başladığında,çocuğun büyümeye başlayıp farklı sorunlarıyla boğuşmaya başladığında da diyorsun ki 'aa şimdi olsa o günlerim o kadar küçük bebeği tek parmağımla bile idare ederim'
sabır canım,hepimiz aynı böyle şeyler yaşayarak geçtik ve deneyim oldu bunlar bize,böyle böyle pişip anne oluyoruz işte.yoksa nasıl cesaret edip tekrar çocuk doğurabilrdik ki..
üzülme kendini suçlama sakın
gelebiliyorsa annen gelsin ya da sen git bence biraz

benimle ayni seyleri yasamis insanlarin olmasi ne rahatlatici
inaniyorum gececk
sadece aglama krizlerinde doymadiginda yada doymadigini sandigimda ya sabir cekiyorum
bir gun buyuyecek ve ben onun gozlerine bakip bu gunleri aciyla yad edecegim
belki pisman olacagim sizinde dediginz gibi
ama yorgunlugum ve caresizligim bunu idrak etmemi simdilik engelliyor..
dusunuyorum kendi kendime eger cocuk buyumek benim sabdigim kadar zor yada imkansiz olsaydi
butun kadinlar anne olmak icin ugrasmazdi
erafimdaki herks anne..
ama oyle ama boyle zaman geciyor
ve ben
hayatin sabira denk oldugunu bir kere daha tasdik ediyorum...

selam arkadaşım kullandığın ilacın adı neydi acaba bende 55 günlük anneyim ama arkadaşımın yaşadıklarının aynılarını hatta daha fazlasını yaşıyorum 40 ım çıkınca herşey düzelir dedim ama olmadı bi türlü düzelemedim doktora gitmek zorunda kaldım ve şu anda ilaç kullanıyorum başlka çarem kalmamıştı inşallah bende sizin gibi düzelebilirim hayat o kadar zorki şu an benim için analtamam.

yenicherry canım senin yaşadıklarının aynısını nerdeyse 1 aydır yaşıyorum berbat durumdayım bende bebeğimi emziremiyorum onunla ilgilenemiyorum evde durmak istemiyorum kafayı yemek üzereyim resmen benim yaşadıklarım tek sanıyodum burda bunları okuyunca biraz daha rahatladım inşallah bizde diğer arkadaşlar gibi bunlar geçti artık çok iyiyiz diye yazabiliriz allah yardımcımız olsun böyle hayat gerçekten çok zor ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım hiç böyle şeyler olucağını tahmin etmemiştim ben 5 yıldır bebek özlemi çekiyodum en sonunda bebişime kavuştum artık çok mutluyum derken başıma bunlar geldi ne olur bitsin gitsin artık dayanıcak gücüm kalmıyo bazen çıldırıcağımı düşünüyorum:59:

sizi cok ama cok iyi anliyorum
allah yardimcmz olsun ins
bende ne yapacagimi sasirmis durumdayim
gunde sadece 9 veya 10 saat uyuyan ki 18 saat uyumasi lazim ortalama
uyumadiginda da sadece aglayan bi bebegim var
sadece meme verdigimde susuyor
inan bazen wc ye gidemiyorum saatlerce
2 saat 3 saat mememde kaldigi oluyo
emiyo cekiyo eziyo meme ucumu
yada uyuya kaliyo ve en ufak hareketimde uyaniyor
ustelik gogus uclarimda hele sag gogsumde deri yok inanin
ben bile bakamiyorum icim kalkiyo..
bende 2 senin sonunda binbir zahmetle kavustum yavruma
ne umutlar ne hayaller buyuttum icimde
o beim gozumun nuru..
bilemedim boyle olacagini
cok agladim onceki yillarda bebegm olmuyor diye
belki isyan ettim acaba diyorum allahim hayirlisini istmedgm icin mi beni boyle imtihan ediyor..cok pismanim agladigim isyan ettgm gunlere
ama gececk bunlarda bakin kac kisi ayni seyleri yasamis ins
allahin izniyle bizde gunesi gorecegiz
benimde cildirdim galiba dedigim anlar oldu halada oluyo hele ciglik cigilga aglrken gecenin bi vakti
yada saatlerce uyumamis ve hala aglarken..
inanin gozlerim kan canagi gece uykusu hic yok denecek kadar az.
dusunuyorum ben hic esime kapiyi acamicam galiba
her geldiginde beni kucagimda kanapeye gomulmus emziriken buluyo
hic beraber yemek yiyemicez hatta yemek yiyebilcekmym
yada evimi ne zaman temizlicem ne ara yemek yapicam ne ara banyo yapicam
arkadaslarimla gorusebilcekmyim eskisi gibi..
bunlar benim icin su an hayalden ibaret..sadece tecrubeli arkadaslrin yazdiklarina guvenerek
gececek diyorum kendi kendime.herkes aynisini yasamis..
duaya siginalim..allah acziyetimize merhamet eder insallah

bir arkadaş beni uyarmış, aslında benim yazılarımdan yanlış bi mana çıkmış olabilir tabi, hatalı da yazmış olabilirim. keçi sütünü şuan vermesi için bahsetmedim doğrusu. bende 4. ayda başladım yavruma o zamana kadar aptamil verdim. ayrıca çokda pimpirikli olmamak lazım, eğer alerji düşüncesiyle bu işe bakarsak ölene kadar anne sütünden başka bişey vermeyin derim. bilemezsiniz bu tip şeyleri öyle değil mi? yani 6. aylık olduğunda veya 8 aylık ne yapacak veya 1 yaşa geldiğinde hiç süt almayacak mı? veya önce doktora gidip test yaptırıp öyle mi süte başlayacak? süte veya başka yiyeceklere başlarken test falan mı olması gerekiyor. biraz rahat olun lütfen. üstelik ben doymuyorsa dedim, ben bilmiyorum doyup doymadığını. doğum öykülerinde yaşadıkalrımı okuyabilirsiniz. sizinde bebeğinz açlıktan 1 hafta hastanede yatsaydı sanırım bu açlık mevzusuna neden bu kadar önem verdiğimi anlardınız. çünkü bana hemşireler eğer 2 satten fazla uyursa uyandır emzir demişlerdi, benim yavrumsa en fazla yarım saat uyuyordu ondan sonra uyanıyordu emziriyordum genede ağlıyordu, kimse bana o çocuk aç demedi. sonrada hastanelik oldu. şu gerçeği neden sütü yeten kadınlar anlamıyor bilmiyorum, bazı annelerin sütü yetmeyebiliyor. benim annemin fışkırır çıakrmış, ağrıdan suramazdım diyor, öyle çok sütü olurmuş, ama benim yok, göğüslerim fosfos, bazen iyi süt oluyor tabi, o zaman günde 1 veya hiç mama vermiyorum, bazen ne yesem boş olmuyor o zamanda 5-6 biberon gidiyor... sütün yetip yetmemei bebeğin çok uyanmasına neden olabiliyor, emdiği halde uyanıyorsa yetmiyordur büyük ihtimal, ama ememiyorsa orası ayrı, bunu annesi bilecek ben ne desem boş. ayrıca bebeğini kundak yapmasınıda önerdim, okadarcık bebekler çok atılıyorlar, kendi hareketlerine uyanıyorlar ve korkuyorlar. yanlış birşey önermek istemem, tek çocuğum var, ve başka annelik tecrübem yok, birde lise sondayken bir kardeşim olunca birde biraz ordan tecrübem var hepsi bu. yanlış birşey önermemeye çaba sarfediyorum. amacım yardımcı olmak daha çok bela açmak değil...

iyi niyetiniz icin cok sagolun
bebegimi kundak yapiyorum cogu zaman
bazen onada sinirleniyor ama yapiyorum yinede
sutumun yetip yetmedigini bend bilmiyorum bakalim doktor solucek artik kilosuna gore
bende ilk basta yaralardan dolayi mama verdm
sonrada memeyi kabul etmedi halada mizmizlaniyor
bilemiyorum kafam karman corman..sadece anne sutu alsin istiyorum
bakiyorum emikten sonra yine agliyo
sagilmis sut veriyorum kasikla kavga dogus..
hic sevmedi kasigi
sonra biraz uyuyor 1 saa falan
ayyhhhh bole iste dua edin basim sonuyor ara ara cok fena..

arkadaşım bence iki göğsünüde sağ, toplamda ne kadar süt çıkıyor, mesela 30 ml çıkıyorsa bu o çocuğa şimdilik yeter tabi her emmede okadar çıkması lazım. birde bebeğin kızmı erkekmi çok merak ettim. yani kaşıkla verdiğin halde seni bırakması tuhaf. belkide acıdan dolayı emerken çektiğini söylemiştin bu sebep olabilir seni bırakmaya. doktorun sen doğum yapmadan önce kullanabileceğin bir göğüs kremi vermedimi? benimki 9. aya girerken bir krem verdi, şimdi başla kullanmaya dedi, hergün sür. öyle yaptım daha emzirmeye başlamadan hergün sürdüm. yıkama falan gerek yok bunu. ismi Gold, dışı turuncu bir krem. amzirmeye başladıktan sonrada kullandım göğüslerim hiç yara olmadı en ufacık bile olsa. acıdı kızardı ama hiç yara olmadı kanamadı. şimdi eğer sütüm yoksa veya çok azsa ağrıyor çünkü o zaman yavrum daha kuvvetli emiyor galiba o da inanılmaz göğüslerimi ve uclarını ağrıtıyor. ama sütüm çoksa e ufacık acı olmuyor. bunlar benim tecrübelerim. belki bir fikir verebilir, bilemiyorum.
birde saç kurutma çalıştır yanında :) tuhaf geliyor ama bizimki çok seviyor, az önce uyuttum saç kurutma açık hala da açık odasında, tabi gelen elektrik faturasını sormayın. ama sanırım bebekler anne karnında buna benzer ses duyarmış, o nedenle bu sesi duyduğunda kendini hala anne karnında gibi hissedip rahatlıyorlar. ben kundak yapıyorum saç kurutmayı düşük ayar çalıştırıp koyuyorum emzirirken bir yandan sallıyorum hafiften, uyuyor :D birde bunu dene bakalım kaybedecek birşeyin yok, belki işe yarar

Allah kolaylıklar nasip etsin inş. rahmet hep zahmetle birliktedir, inş rahat edeceğin zamanlar gelecek...

Tatlım senin yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm bir an.Yalnız değilsin inanki.Aynı şeyleri bende yaşadım.Benim annem 20 gün yanımda kalmıştı halbuki.Beni 2 kez acile kaldırdılar.Göğüs ucu yaralarımdan ateşlendim uçları iltihaplandı.:50:Ay neler çektim.Çocuk sürekli memede.Galiba doymuyor diye düşündüm.İlave mama başladım.Meğer açlıktan değilmiş o ağlamalar.Sadece memede sakinleşirdi çocuk.Belim çıkıyordu emzirmekten.Dr.sonra bu "ağlayan çocuk sendromu" dedi.2 yaşına kadar sürebilir dedi.Öylede oldu.Umarım senin öyle olmaz.Ben memeden sonra psikiyatristte aldım soluğu.Çünkü artık yaşamak bile zor gelmeye başlamıştı.Sonra sonra rahatladım şükür.Sende büyük ihtimal depresyondasın.Unutma ki bu mutlaka geçecek öyle düşün.Birde bebeğine mama dene bence.Belki sütün az geliyor olabilir.Sakinleşirse bilki doymuyordur.Allah kolaylık versin canım.Bugünler geçecek unutma..

bir arkadaş beni uyarmış, aslında benim yazılarımdan yanlış bi mana çıkmış olabilir tabi, hatalı da yazmış olabilirim. keçi sütünü şuan vermesi için bahsetmedim doğrusu. bende 4. ayda başladım yavruma o zamana kadar aptamil verdim. ayrıca çokda pimpirikli olmamak lazım, eğer alerji düşüncesiyle bu işe bakarsak ölene kadar anne sütünden başka bişey vermeyin derim. bilemezsiniz bu tip şeyleri öyle değil mi? yani 6. aylık olduğunda veya 8 aylık ne yapacak veya 1 yaşa geldiğinde hiç süt almayacak mı? veya önce doktora gidip test yaptırıp öyle mi süte başlayacak? süte veya başka yiyeceklere başlarken test falan mı olması gerekiyor. biraz rahat olun lütfen. üstelik ben doymuyorsa dedim, ben bilmiyorum doyup doymadığını. doğum öykülerinde yaşadıkalrımı okuyabilirsiniz. sizinde bebeğinz açlıktan 1 hafta hastanede yatsaydı sanırım bu açlık mevzusuna neden bu kadar önem verdiğimi anlardınız. çünkü bana hemşireler eğer 2 satten fazla uyursa uyandır emzir demişlerdi, benim yavrumsa en fazla yarım saat uyuyordu ondan sonra uyanıyordu emziriyordum genede ağlıyordu, kimse bana o çocuk aç demedi. sonrada hastanelik oldu. şu gerçeği neden sütü yeten kadınlar anlamıyor bilmiyorum, bazı annelerin sütü yetmeyebiliyor. benim annemin fışkırır çıakrmış, ağrıdan suramazdım diyor, öyle çok sütü olurmuş, ama benim yok, göğüslerim fosfos, bazen iyi süt oluyor tabi, o zaman günde 1 veya hiç mama vermiyorum, bazen ne yesem boş olmuyor o zamanda 5-6 biberon gidiyor... sütün yetip yetmemei bebeğin çok uyanmasına neden olabiliyor, emdiği halde uyanıyorsa yetmiyordur büyük ihtimal, ama ememiyorsa orası ayrı, bunu annesi bilecek ben ne desem boş. ayrıca bebeğini kundak yapmasınıda önerdim, okadarcık bebekler çok atılıyorlar, kendi hareketlerine uyanıyorlar ve korkuyorlar. yanlış birşey önermek istemem, tek çocuğum var, ve başka annelik tecrübem yok, birde lise sondayken bir kardeşim olunca birde biraz ordan tecrübem var hepsi bu. yanlış birşey önermemeye çaba sarfediyorum. amacım yardımcı olmak daha çok bela açmak değil...

arkadaşım yazdıklarında bir art niyet aramadım, kimsenin yazdığında aramadığım gibi. sadece işte herkes kendi yaşadığını bilir meselesi, biz süt alerjisiyle yaşayan bir ana-oğul olduğumuz için, 3 yaşına kadar alerji testleri doğru sonuç vermediği için, bebeğe anne sütü dışında mama dahil bir şey vermediğimiz halde biz ancak kakada kanla bu sorunu görmüş olduğumuz için, diyetisyenimiz de bu süt alerjisi denilen şeyin ne kadar olumsuz sonuçlara yol açabileceğini anlattığı için... ben muhtemelen ani tepki verdim. ama bakarsanız art niyetle veya kasten yanlış bir öneride bulunduğunuza dair en ufak bir imam bile yok olamaz da zaten.
sütü çok şükür yetmiş bir anne olarak gayet iyi anlıyorum, çok istediği halde bazı bünyelerin yeterince sütü olmaması durumunu, allah keşke bütün annelere "foşur foşur" süt verse, herkesten çok o annelerin üzüldüğüne adım gibi eminim. bu arada size de çok geçmiş olsun.
meme ucu yaralanması ben de yaşadım, uçlar yetersiz olduğu için çocuk tutamıyor dolayısıyla ağzında sıkıştırmaya çalışıyor ve tabii o pozisyonda yeterli şekilde ememiyor da, canınızı da yakıyor, sonra ikimiz de nasıl yapmamız gerektiğini öğrendik ve kilo almaya başladı, benim yaşadığım da buydu. ama elbette dediğiniz gibi sadece süt yetmediğinden aç kalıyor ve dolayısıyla ağlıyor da olabilir.

ck tesekkur ederim
sutummmu yetmiyor yoksa bu cocuk emmeyimi bilmiyor kafam karisti
tek yapabildigm her aglamasinda memeyi verip biraz olsun sakinlesmesini beklemek
artik doyuyor yada doymuyor allah bilir

bir kaç güne durum belli olur sanırım ay kontrolünüz yaklaşıyor, lütfen doktorunuza durumu tüm açıklığıyla anlatın, sizin depresyonunuzdan da bilgisi olsun. görüntü olarak kötü duruyor ama çare oluyor diye söylemem lazım, ben yaralarım geçene kadar giymek üzere bir iki t-shirtümün göğüs hizasında delikler açıp sürekli havalandırmıştım :17:

bir de demişsiniz ya eşime kapı açamayacağım, banyo yapamayacağım vs... bundan 11 ay önce ben de tam olarak bunları söylüyordum, her şey düzene giriyor hiç merak etmeyin, makyajınızı da yapacaksınız, üstünüze güzel şeyler de giyeceksiniz, hatta 11 ay sonra (ki sayılı gün çabuk geçer görürsünüz) kuzunuzun elini tutup babasına kapıyı birlikte açacaksınız :34:

benimle ayni seyleri yasamis insanlarin olmasi ne rahatlatici
inaniyorum gececk
sadece aglama krizlerinde doymadiginda yada doymadigini sandigimda ya sabir cekiyorum
bir gun buyuyecek ve ben onun gozlerine bakip bu gunleri aciyla yad edecegim
belki pisman olacagim sizinde dediginz gibi
ama yorgunlugum ve caresizligim bunu idrak etmemi simdilik engelliyor..
dusunuyorum kendi kendime eger cocuk buyumek benim sabdigim kadar zor yada imkansiz olsaydi
butun kadinlar anne olmak icin ugrasmazdi
erafimdaki herks anne..
ama oyle ama boyle zaman geciyor
ve ben
hayatin sabira denk oldugunu bir kere daha tasdik ediyorum...
evet tatlım dediğin gibi hayat sabıra denk,çocuk büyütmek de aynen öyle-ymiş- ben de bunu çocuğum olunca anladım.her anne farklı zorluklar yaşayarak büyütüyor.yüzde yüz herkes zorluklar çekiyor,farklı farklı da olsa.o günlerim o kadar kötüydü ki,allahım ya ben canımı al,ya onunkini diye dua ettiğimi biliyorum.doğurdum diye pişmanlıktan ağlıyordum.anlayacağın tam depresyondaydım.alışamamıştım bebeğe bir türlü.herşeyi üstüme eziyet gibi geliyordu.annem korktu benden çocuğa birşey yapıcam diye.doğurmak psikolojimi alt üst etmişti çünkü 28 yaşına kadar çok rahat ve kaygısız,kafasına estiği gibi yaşamaya alışkın ben birden bir cenderenin içinde buldum kendimi.
ama ne zaman bebişim bana ilk kez güldü o zaman dünya durdu işte.kendime geldim ve o büyüyüp tepkiler vermeye sesler çıkarmaya başladıkça ona aşık oldum.iki yılda unuttum gitti tüm o yaşadıklarımı.tekrar doğurasım var,düşün yani.senden iki yıl önde ve çok benzer şeyler yaşamış olan bir anne olarak sana yüzde yüz garanti veriyorum ki şuan sana kabus gibi gelen geçmeyen şu günleri hatırlamayacaksın.sadece güzel anıların kalacak bu günlerden aklında emin ol.
o günlerde hep derdim ki kendime allah içime annelik duygusu koymamış benim.ne yapıcam:5: ama öyle değilmiş ben oğlum büyüdükçe anneliği hissettim,maalesef doğurunca kucağıma alınca falan değil.
her kadın farklı yaşar anneliği.kusura bakma çok uzuzn yazdım ama sende kendimi gördüğüm için paylaşmak istedim sadece.

sevgili bio hakkını helal et ya, senin söylediğin şeyi yaşamış olabileceğini hiç düşünmedim nedense, bende böyle bir durum nadiren görülür neden söylemişki dedim. özür dilerim. (yalnız senin bişey ima etmeye çalıştığını düşünmedim bu arada.) herkes yaşadığını biliyor demekki gerçekten senin içinde üzüldüm, inş bir çözüm yolu vardır yavrun için de, kıyamam. çok şükür ki sütün yetmiş, Allah hepimize kolaylıklar versin inş.

sevgili bio hakkını helal et ya, senin söylediğin şeyi yaşamış olabileceğini hiç düşünmedim nedense, bende böyle bir durum nadiren görülür neden söylemişki dedim. özür dilerim. (yalnız senin bişey ima etmeye çalıştığını düşünmedim bu arada.) herkes yaşadığını biliyor demekki gerçekten senin içinde üzüldüm, inş bir çözüm yolu vardır yavrun için de, kıyamam. çok şükür ki sütün yetmiş, Allah hepimize kolaylıklar versin inş.

amin arkadaşım hepimize çok çok kolay gelsin zor bir iş yapmaya çalışıyoruz, iğneyle kuyu kazar misali...
helali hoş olsun ben de sizin hakkınızı yediysem siz de helal edin.
bir dip not: maalesef süt alerjisi son dönemde eskisinden çok sık görülmeye başladı, birçok alerji gibi, sağlıksız yaşam şartlarının bebelerimize doğar doğmaz faturası işte :50:

arkadaşım bence iki göğsünüde sağ, toplamda ne kadar süt çıkıyor, mesela 30 ml çıkıyorsa bu o çocuğa şimdilik yeter tabi her emmede okadar çıkması lazım. birde bebeğin kızmı erkekmi çok merak ettim. yani kaşıkla verdiğin halde seni bırakması tuhaf. belkide acıdan dolayı emerken çektiğini söylemiştin bu sebep olabilir seni bırakmaya. doktorun sen doğum yapmadan önce kullanabileceğin bir göğüs kremi vermedimi? benimki 9. aya girerken bir krem verdi, şimdi başla kullanmaya dedi, hergün sür. öyle yaptım daha emzirmeye başlamadan hergün sürdüm. yıkama falan gerek yok bunu. ismi Gold, dışı turuncu bir krem. amzirmeye başladıktan sonrada kullandım göğüslerim hiç yara olmadı en ufacık bile olsa. acıdı kızardı ama hiç yara olmadı kanamadı. şimdi eğer sütüm yoksa veya çok azsa ağrıyor çünkü o zaman yavrum daha kuvvetli emiyor galiba o da inanılmaz göğüslerimi ve uclarını ağrıtıyor. ama sütüm çoksa e ufacık acı olmuyor. bunlar benim tecrübelerim. belki bir fikir verebilir, bilemiyorum.
birde saç kurutma çalıştır yanında :) tuhaf geliyor ama bizimki çok seviyor, az önce uyuttum saç kurutma açık hala da açık odasında, tabi gelen elektrik faturasını sormayın. ama sanırım bebekler anne karnında buna benzer ses duyarmış, o nedenle bu sesi duyduğunda kendini hala anne karnında gibi hissedip rahatlıyorlar. ben kundak yapıyorum saç kurutmayı düşük ayar çalıştırıp koyuyorum emzirirken bir yandan sallıyorum hafiften, uyuyor :D birde bunu dene bakalım kaybedecek birşeyin yok, belki işe yarar

Allah kolaylıklar nasip etsin inş. rahmet hep zahmetle birliktedir, inş rahat edeceğin zamanlar gelecek...

30 ml den daha fazla cikiyor sutum
yettigini saniyorum ama aglayinca sadece memde sakinlesiyo
bilemiyorum emiyormu sut geliyomu sadece meme istiyor
evet kasikla verince hic hoslanmiyor
goguslerim icin lansinoh aldim fakat doktorum dogumdan sonra kullanmamai onerdi
abi 1 gun icinde kanamaya basladi ve bi ise yaramadi
onerileriniz icin sagolun bende kundak yapiyorum bazen elektrkli supurge aciyorum
bazen ise yariyor
alisacagim zamanla ,,zahme olmadan rahmet olmuyormus
su goguslerim biraz daha duzelse rahatlicam
her emzirme iskence gibi

iyi niyetiniz icin cok sagolun
bebegimi kundak yapiyorum cogu zaman
bazen onada sinirleniyor ama yapiyorum yinede
sutumun yetip yetmedigini bend bilmiyorum bakalim doktor solucek artik kilosuna gore
bende ilk basta yaralardan dolayi mama verdm
sonrada memeyi kabul etmedi halada mizmizlaniyor
bilemiyorum kafam karman corman..sadece anne sutu alsin istiyorum
bakiyorum emikten sonra yine agliyo
sagilmis sut veriyorum kasikla kavga dogus..
hic sevmedi kasigi
sonra biraz uyuyor 1 saa falan
ayyhhhh bole iste dua edin basim sonuyor ara ara cok fena..

canım bak senin sütün yetse de yetmese de bebeğin seni kullanmaya başlamış maalesef.önceden de yazdım benim kızımda 24 saat memedeydi.senin cümlelerini okurken sanki kendim yazıyormuşum gibi geldi.kızım doyduğu halde (dr sütümün yettiğini söylemişti) sürekli emziriyordum.çünkü senin gibi ağlamasına dayanamayıp memeyi dayıyordum.onunda işine geliyordu.süt bitse bile sıcak bir göğüs korunak gibi bi kucak emzik niyetine bi meme...haliyle kendini huzurlu hissediyor.sen önce her ağladığında emzirmekten vazgeç.valla bak ben bunu 1 ay sonrası denedim (anca akıl ettim beni kullandığını:))) ve çok faydasını gördüm.bi de bi öneri de bulunmuştum yatarak emzir ve memede uyuya kalınca hiç yerinden kaldırma öylece beraber uyuyun diye..bunu da denemeni isterim.gece tam uyanacakken tekrar memeyi daya daha uykusu açılmadan tekrar uyur.Allah sabır versin canım senin yazılarını okudukça o kabus dolu günlerime hatta aylarıma gidiyorum.sırf yavruma zarar vermemek için sinirle kafamı duvarlara vurduğumu kendimi deli gibi tokatladığımı bilirim defalarca...burayı da çok ihmal etme.bi çok fikir edinirsin 10 taneden biri işine yarasa senle birlikte hepimiz mutlu oluruz.bu arada yazmışmıydın hatırlamıyorum.yakının yoktu herhalde nerdeler acaba bi mahsuru yoksa?

canım bak senin sütün yetse de yetmese de bebeğin seni kullanmaya başlamış maalesef.önceden de yazdım benim kızımda 24 saat memedeydi.senin cümlelerini okurken sanki kendim yazıyormuşum gibi geldi.kızım doyduğu halde (dr sütümün yettiğini söylemişti) sürekli emziriyordum.çünkü senin gibi ağlamasına dayanamayıp memeyi dayıyordum.onunda işine geliyordu.süt bitse bile sıcak bir göğüs korunak gibi bi kucak emzik niyetine bi meme...haliyle kendini huzurlu hissediyor.sen önce her ağladığında emzirmekten vazgeç.valla bak ben bunu 1 ay sonrası denedim (anca akıl ettim beni kullandığını:))) ve çok faydasını gördüm.bi de bi öneri de bulunmuştum yatarak emzir ve memede uyuya kalınca hiç yerinden kaldırma öylece beraber uyuyun diye..bunu da denemeni isterim.gece tam uyanacakken tekrar memeyi daya daha uykusu açılmadan tekrar uyur.Allah sabır versin canım senin yazılarını okudukça o kabus dolu günlerime hatta aylarıma gidiyorum.sırf yavruma zarar vermemek için sinirle kafamı duvarlara vurduğumu kendimi deli gibi tokatladığımı bilirim defalarca...burayı da çok ihmal etme.bi çok fikir edinirsin 10 taneden biri işine yarasa senle birlikte hepimiz mutlu oluruz.bu arada yazmışmıydın hatırlamıyorum.yakının yoktu herhalde nerdeler acaba bi mahsuru yoksa?

yazık ama ya, o daha çok minik, anne karnı gb son derece huzurlu ve güvenli bir ortamdan çıktı, onun huzuru tek hissettiği yer şimdi anne göğsü... bence nezaman istiyorsa o zaman verin, hem bu sütün artmasını da sağlar. yazık daha minik bence. belki sadece yaralar düzelene kadar aç olmadığı zamanlardaemzik verilebilir eğer alıyorsa

yazık ama ya, o daha çok minik, anne karnı gb son derece huzurlu ve güvenli bir ortamdan çıktı, onun huzuru tek hissettiği yer şimdi anne göğsü... bence nezaman istiyorsa o zaman verin, hem bu sütün artmasını da sağlar. yazık daha minik bence. belki sadece yaralar düzelene kadar aç olmadığı zamanlardaemzik verilebilir eğer alıyorsa

kesinlikle katılıyorum :13:
bir de ben oldum olası yatarak emzirmekten korkarım, insanız yorgunuz ve uyku kontrol edilebilir bir durum değil, çocuğun üzerine kapanıverse :50: allah korusun

noluyo bana yaaa
olcek gibi hissediyorum kendimi
hele cocuk ciglik atip agladimi onu olece birakip disari kacasim var
kotu bi anneyim
onu opmek bile istemiyorum
emziriyorum goguslerim hep yara bide uzerine cenesiyle isiriyo aglayarak emziriyorum
yurt disindayim yanimda kimsem yok
icimden bi ses cocugu anneme birak diyo
tr ye gidip onu anneme birakmak geliyo icimden o baksin ben yapamicam galibaa
24 saat botunca ya emziriyorum ya altini degistryrm ya pis pis liyrm
ve surekli ama surekli agliyo uyanikken
biraz yatayim diyorum cigligi hep kulagimda yankilaniyo
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
ne zamana kadar bole olacak
gozumu kapasam acigimda buyumus olsa diye dua ediyorum
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
yoksa engel olamiyorum kendimi
annelik adina hic bisey anlamadim ben
agliyrom hep

canım Allah kolaylık versin. arkadaşlardan da belirten olmuş. bu halin kesinlikle doğum sonrası depresyon. onu bil. ama geçmicek değil. ben de aynı sıkıntıları yaşadım, aynı şeyler hissettim. ama galiba hafif atlattım. öncelikle şunu belirtmem gerek : bu durum düzelcek. ve sen sıkıntılı olduğun sürece bu bebeğe bi şekilde yansıyo. yani belki de bebeğinin susmayışının büyük nedeni senin stresin aslında. çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım. bebek ağladıkça ben de bi taraftan ağladım. ama öyle yanlış yapmışım ki şimdi anlıyorum. o ağladığında senin sakin olman lazım ki bebek kendini güvende ve iyi hissedebilsin. umarım sakinliğini koruyabilir ona daha çok yardımcı olabilirsin. bebek nekadarlık bilmiyorum ama yalancı emzik kullanmanı tavsiye ederim. ewet ilk günler tüm günün onla geçcekmiş gibi geliyor. ben de o bi kenarda yatarken bile sanki ondan başka bi sorumluluğumu yapamıcakmışım tüm günüm vaktim hep onunla ilgileniyoken geçcek gibi hissediyodum ama öyle olmuyo inan. şimdi de o uyurken ben onu özler oldum. sen de arada onu da yanına alıp kendi işine bakarsan rahatlıcağını düşünüyorum. ben bi ara ev işlerini bile özlediğimi farkettim. ama unutma en önemlisi o ağlarken senin tüm şefkatini ve sevgini ona göstermen ve sakinliğini koruman. tüm bebekler ağlaya ağlaya büyüyo bi şekilde. önemli olan onun aradığı huzuru ondan esirgeme. ve kesinlikle rahat ol.

cok tsk ederim
ilk gunden beri avent in gogus kalkanini kullaniyorum
hatta yatarken bile ..
biraz rahatlatiyor
ciplak gogusumle emzirmeye basladim
lakin meme karisikligi yasiyor sanirim
gogusumue gelir gelmez uykuya basliyo
mememi cekiyorum basiyo yaygarayi
dun gece yine hic ama hic uyutmadi bizi
en sonunda dayanamadim ve sagdigim sutu biberonla verdim bi cirpida bitirdi
bilemiyorum ne yapsam
biberon ve ayni anda memeye devammi etsem
yoksa biberon hic vermesem saatlerce memede mi kalsa..ki o zaman emmedigi icin doymuyor ve uyumuyor
siz ne yapmistinz hic biberon deneddiz mi
uykusuzluk cok yoruyorbeni
bebekte tas caltasin gunde 8 9 saat uyuyir uyumuyor onun icin cok az
bende bittim artik
gozlerm kan canagi ayaga kalktgmmda basim donuyor
yakinda pes edip mamaya baslicam sanirim
doymamasi beni cok uzuyo

ben anne değilim, evli bile değilim ama neden bebeğini illa ki yaralı göğsünde emzirmeye çalışıyorsun? Göğüs uçların bir türlü iyileşmiyor ve bu senin psikolojini daha çok bozuyor. Bak ne güzel biberondan lıkır lıkır içmiş karnı doymuş bebişcağızın. Göğüs uçların ve psikolojin kendini toparlayana kadar bebeğini arada biberonla beslesen olmaz mı? Bebekcik doyunca biraz fazla uyur sen de o arada kendinle ilgilenirsin belki yarım saat bi yürüyüş yapar gelirsin eşin bebeğin başında durur. Anne olanlar tabi daha iyi yorumlarlar ama bilmiyorum aklıma bu geldi. Çaresizlik içinde çırpınmak yerine biraz rahatlarsın. Varsın biberondan içiversin. Aylarca biberon verecek değilsin ya, memelerin iyileşir gibi olunca yine meme verirsin. Önemli olan senin sağlığın ve bebeğin doyması.
Ha bir de memede uyuyan bebeklerin kulak memesini ovmak gerekiyormuş uyanması için hemşireler hastanede öyle yapıyordu gördüm.

noluyo bana yaaa
olcek gibi hissediyorum kendimi
hele cocuk ciglik atip agladimi onu olece birakip disari kacasim var
kotu bi anneyim
onu opmek bile istemiyorum
emziriyorum goguslerim hep yara bide uzerine cenesiyle isiriyo aglayarak emziriyorum
yurt disindayim yanimda kimsem yok
icimden bi ses cocugu anneme birak diyo
tr ye gidip onu anneme birakmak geliyo icimden o baksin ben yapamicam galibaa
24 saat botunca ya emziriyorum ya altini degistryrm ya pis pis liyrm
ve surekli ama surekli agliyo uyanikken
biraz yatayim diyorum cigligi hep kulagimda yankilaniyo
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
ne zamana kadar bole olacak
gozumu kapasam acigimda buyumus olsa diye dua ediyorum
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
yoksa engel olamiyorum kendimi
annelik adina hic bisey anlamadim ben
agliyrom hep

cok üzüldüm bu yaşadıklarına benimde 4 haftalık bebegim var ve gögüs problemini bende yaşıyorum benim çözümüm elektirkli pompa alarak çözüldü ve cok rahatladım 3 saatte bir 90 cc veya 100 cc içiyo gzı yoksa geri kalan saat uyuyo bence kısa bi dönemde olsa sende pompa kullan eminim cok rahatlıcaksın ama bu arada sakın memeni vermeyi ihmal etmeki unutmasın emmeyi iyileştikçe acın hafladikçe memeni ver mesela ben sadece sag mememi verebiliyorum gün aşırı inş acıların en yakın zamanda hafifler ama ne olur unutma onlar bize muhtaç biz yedirmesek aç kalırlar böyle düşün, ANNESİ EMİN OL O SENİ COK SEVİYO AMA Bİ SORUN VARKİ AÇ Kİ DEVAMLI AGLIYO ....

canım doktorlar bile 2 saatte bir emzirilmesini öneriyorlar.15-20 dk boyunca.ama yazık konu sahibi sürekli emziriyor ve abarttığını da hiç düşünmüyorum çünkü ben de öyleydim.benim demek istediğim az emzirmesi değil önerilen saat aralıklarıyla emzirmesidir.emzik eminim ki çözüm olmamıştır çünkü memeyi emzik niyetine kullanıyor zaten

kesinlikle katılıyorum :13:
bir de ben oldum olası yatarak emzirmekten korkarım, insanız yorgunuz ve uyku kontrol edilebilir bir durum değil, çocuğun üzerine kapanıverse :50: allah korusun

yatarak emzirmek evet tehlikeli.uyumayacağından emin olmak lazım.bi de benim göğsüm küçük olduğu için bebeğin göğüsten dolayı bi kazaya uğrama riski yoktu.bi de annelik içgüdüsü uyku sersemi okadar temkinli oluyorsunki bi anlık dalsan bile bebeğin yanında olduğu aklından çıkmıyor.konu sahibi arkadaş bu konuda kendine güvenirse denemesini öneririm en azından bebek uykuya alışana kadar.o kadar zor bişeyki saatlerce emzirip uykuya daldıktan sonra onu yatağına koymanın ardında 2 dk bile geçmeden uyanması....ve bu olayın gecede defalarca tekrarlanması...sonuçta arkadaşımız bişeyleri denemeli yoksa bu psikolojiyle çok yorulur annelikten de soğur evinden de eşinden de hatta hayattanda...ben sürekli emzirmenin ceremesini çekiyorum.psikolojik durumumu atlattım ama boyun sırt omuz hatta 3-4 aydır kol ağrıları bel bacak ağrıları....bütün omurga sistemi altüst oluyor.sırf emzirmekten değil tabi..sinir stres uykusuzluk yorgunluk...Allah herkese bebeğini sağlıklı bi şekilde büyütmeyi nasip etsin.belki de yanlış bilgiler veriyorum ama bunlar benim işime yaramıştı.belki arkadaşta fayda görür.ah keşke biraz fayda görebilse

cok üzüldüm bu yaşadıklarına benimde 4 haftalık bebegim var ve gögüs problemini bende yaşıyorum benim çözümüm elektirkli pompa alarak çözüldü ve cok rahatladım 3 saatte bir 90 cc veya 100 cc içiyo gzı yoksa geri kalan saat uyuyo bence kısa bi dönemde olsa sende pompa kullan eminim cok rahatlıcaksın ama bu arada sakın memeni vermeyi ihmal etmeki unutmasın emmeyi iyileştikçe acın hafladikçe memeni ver mesela ben sadece sag mememi verebiliyorum gün aşırı inş acıların en yakın zamanda hafifler ama ne olur unutma onlar bize muhtaç biz yedirmesek aç kalırlar böyle düşün, ANNESİ EMİN OL O SENİ COK SEVİYO AMA Bİ SORUN VARKİ AÇ Kİ DEVAMLI AGLIYO ....

sagolun
ne sanslisnz ki sakin bi bebginz var
benim oglum maalesef huysuz yada rahat degil
biberon denedim daha once sonra meme basinda uyumaya alisti cunku meme ve biberonu karistirdi
bende oymadigini dusunuyorum ama doktora gitgimzde kilo alimi gayet normal cikti
kafam karisti ama ne zman meme versem yada biberon hic hayir demiyor ve emzigide almiyor
sanirim yine bibrona donucem yani hem emzirip hem bireon vercm cunku kulaklarim beynim ve vucudum bu cigliklara dayanamiyor
hem uykusuzluk hem huzursuzluk hem gurultu ....

canım doktorlar bile 2 saatte bir emzirilmesini öneriyorlar.15-20 dk boyunca.ama yazık konu sahibi sürekli emziriyor ve abarttığını da hiç düşünmüyorum çünkü ben de öyleydim.benim demek istediğim az emzirmesi değil önerilen saat aralıklarıyla emzirmesidir.emzik eminim ki çözüm olmamıştır çünkü memeyi emzik niyetine kullanıyor zaten

işin doğrusu okadar küçük bir bebek için doktorlar nezaman isterse o zaman ver der, eğer uykudan uyanmazsa 2 saatte bir uyandır mutlaka emzir derler. benim oğlumda çok emiyor hemde keyfi, 5 aylık olmak üzere ve inanılmaz boynum ağrıyor, ovalamakla geçmiyor, göğüslerim yara değil ama çok ağrıyorlar, sanki süt çekmiyorda iliğimi çekiyor, ama nezaman istese hala veriyorum. doyduğunuda anlamıyor kusana kadar emiyor :) üstelik sadce emzirmeklede bitmiyor sürekli gezmek istiyor sabit durdummu ağlamaya başlıyor, çevresini incelemeyi çok seviyor, şuan 8kiloyu geçti ve taşırken zorlanıyorum. boyun ağrılarım felaket dahada kötüsü artık uyumuyor, 15 gündür uykusu çok azaldı, bir yerinin ağrıdığını samıyorum öyle olsa ağlardı, geçiş dönemi sanıyorum...

yatrak emzirmeye gelince bende yatarak emziriyorum, bende sadece geceleri işe yaıyor tabi, kesinlikle kaıtılıyorum annelik içgüdüsüyle hareket bile etmiyorum uykumda, yalnız ortaya almıyorum çünkü eşime güvenmşiyorum çok ağır uykusu, kenarda duruyor bende ona dönük yatıp uyuyorum öylede kalkıyorum, sağ tarafım çürüdü artık... ama tehlikeli tabi, dikkatli olmak gerekir...

Back
X