Bebeğime bakarken hayat duruyor!!

Dogduklarinin 109.gunu yani 3bucuk ayliklar.
Dogduklarindan beri ya ayakta sallaniyolar ya kucaktalar.Evde 3. Kisi olunca çişe gidebiliyoruz yoksa koltuga (evet gazli olan besikte degil ya yuzustu koala pozisyonunda böğrümün ustunde ya da koltugun kosesinde uyuyor ) biraktigimizda yalnizca 45 saniyemiz var yanindan gittigini yere kondugunu anlayip avaz avaz aglamaya basladiktan sonra.O sure icinde isini hallettin hallettin.Su anda bi tanesi emme pozisyonunda kafasini gommus pusuyo.Uyumuyor adim gibi biliyorum ama pusuyo orda.Koltukaltimdan bosluktan aciktikca mama versen saatlerce boyle durur.Bizdeki modellerde boyle 🤷‍♀️ bir tek mutfakta aba kucaklarinda duruyorlar belirli bir sure o da paşa keyifleri isterse

Uyku egitimi verenler de 5 aydan evvel onermiyorlar bu arada uyku egitimini.Ben bir ara baya arastirdim.

Arkadaşlar kızım şu an dizlerimde uyuyo kısa kesmek istiyorum. Kolik Bi bebekti sallanınca sancıları azalıyordu ilk aydan sallanmaya alıştı şu an 2 ayımız yeni bitti. Bu aralar sallanmayı reddetti kucağımda koluma kafasını gömerek uyuyor ve koyduğum saniye geri uyanıyor. Hiç Bi işimi yapamıyorum yemek yiyemiyorum wcye gidemiyorum bebeğimin bezlerini bile atamıyorum çöpe. Evi bok götürüyor yataklar toplanmıyor bulaşıklar tezgahta kalıyor ütüler duruyor vs vs tahmin edersiniz. Hepsi, kızımın o uyuyunca bırakamamamdan kaynaklanıyor koyduğum saniye uyanmasa tüm işlerimi yapıcam ama uyanıyor. Uykusu inanılmaz hafif. Şimdi sizce 3 aylık olunca uyku eğitimi versek bu hali düzelir mi? Bana ihtiyacı var biliyorum kucağımda bu yüzden uyuyor kıyamıyorum ben de işler elbet yapılır diyorum fakat yatağında uyusa kendisi de dinlenicek böyle kolda dizde her yeri ağrır yavrucağın. Napıcam bilemiyorum uyku eğitimi için de zararlı deniyor güven duygusunu zedelediği söyleniyor, anneyle uyuyan çocukların daha özgüvenli vs olduğu da yazıyor. Kafam karışık gecem gündüzüme girdi her şey karıştı.
kokunuza alışmış bir kazak ceket gibi birseyinizi yatağa serin üstüne yatırın sizin yatağa ve emzirirken yanina uzanarak emzirin doyduktan sonra kendisi emmeyi bıraktığında yavaşca yanından uzaklaşmayı deneyin uzanarak emzirin ben öyle yapardım bir zaman sonra baktınız böyle sesi çıkmıyor yatıyor böyle uyuttuktan sonra yavaşça yatağına alırsınız

bebeğinde gaz sorunu olan anneler yediğiniz yemeklere kimyon ekleyin biraz faydası olur suütten gecer

Arkadaşlar kızım şu an dizlerimde uyuyo kısa kesmek istiyorum. Kolik Bi bebekti sallanınca sancıları azalıyordu ilk aydan sallanmaya alıştı şu an 2 ayımız yeni bitti. Bu aralar sallanmayı reddetti kucağımda koluma kafasını gömerek uyuyor ve koyduğum saniye geri uyanıyor. Hiç Bi işimi yapamıyorum yemek yiyemiyorum wcye gidemiyorum bebeğimin bezlerini bile atamıyorum çöpe. Evi bok götürüyor yataklar toplanmıyor bulaşıklar tezgahta kalıyor ütüler duruyor vs vs tahmin edersiniz. Hepsi, kızımın o uyuyunca bırakamamamdan kaynaklanıyor koyduğum saniye uyanmasa tüm işlerimi yapıcam ama uyanıyor. Uykusu inanılmaz hafif. Şimdi sizce 3 aylık olunca uyku eğitimi versek bu hali düzelir mi? Bana ihtiyacı var biliyorum kucağımda bu yüzden uyuyor kıyamıyorum ben de işler elbet yapılır diyorum fakat yatağında uyusa kendisi de dinlenicek böyle kolda dizde her yeri ağrır yavrucağın. Napıcam bilemiyorum uyku eğitimi için de zararlı deniyor güven duygusunu zedelediği söyleniyor, anneyle uyuyan çocukların daha özgüvenli vs olduğu da yazıyor. Kafam karışık gecem gündüzüme girdi her şey karıştı.
Uyku eğitimi icin cok kucuk kendi uykusunun yerine oturması icin sabredin bırakın evi b.k götürsün evladiniz istedigi gibi uyusun

YouTube da gurbetçi aile kanalı var o kadın uyku eğitimi vermiş biri isterseniz bir bakın çocukları gayet mutlu ve özgüvenli görünüyor.

Bele takılan kangurumu diyorlar ondan kullansanız hem gögüzünde uyur hemde işlerini halledebilirsin

Kanguru var, yenidoğan aparatı dan korktu ağladı da ben emzirip kaçamıyorum Malesef pata küte gaz çıkarmamız gerekiyor 😂😂inan ev hiç umrumda değil kızı düşünüyorum kolu bacağı sırtı ağrır diye. Güzelim yatak aldık beşik aldık içinde yatamıyo sıpa😂
Bunlar çok normal şeyler. Doğumdan sonraki 3 ay 4. Trimester olarak adlandırılıyor ve anneyle yapışık olması çok doğal. Sling kullanabilirsin kanguru sevmediyse. Ayrıca bir yeri ağrımaz onlar alışkın 9 aydır 2 büklüm durmaya

Doğru bir uyku eğitimi de 4 aydan sonra veriliyor. Gazı olan , kendi başına hareket edemediği için gazını çıkaramayan bir bebeğe ne derece uyku eğitimi verilebilir ki zaten

Arkadaşlar kızım hala aynı uyutuyorum beşiğine koyduğum saniye uyanıyor. Bugün her uyuttuğumda beşiğine koydum, tam 2 kez koydum 2sinde de anında uyandı. Şu an 3.uykusuna dalmak üzere, yine beşiğine koycam. Sizce bu şekilde az az beşiğine her koyduğumda uyanmamaya alışır mı yoksa Bi işe yaramaz mı? Ne diyorsunuz?

Arkadaşlar kızım hala aynı uyutuyorum beşiğine koyduğum saniye uyanıyor. Bugün her uyuttuğumda beşiğine koydum, tam 2 kez koydum 2sinde de anında uyandı. Şu an 3.uykusuna dalmak üzere, yine beşiğine koycam. Sizce bu şekilde az az beşiğine her koyduğumda uyanmamaya alışır mı yoksa Bi işe yaramaz mı? Ne diyorsunuz?
Bebegini eger sallayarak uyutuyorsan salladigin yerde kalsin. Illa besigine koymak icin ugrasma. Baska bir yere koyarsan ilk uyku dongusunde ayni yerde olmadigini gordugunde uyanir ve ikinci uyku dongusune gecemez. Eger amacin besigine alistirmaksa o zaman direk besiginde uyutmalisin. Kendi kendine uykuya dalmasini istiyorsan sirtina pit pit vurarak pispisle. Ama kesin ise yarar mi bilmem. Benim buyuk oglumun kendi kendine uyumasi iki yasini gecti. O da ben yanina yatarsam uyuyor. Allah kolaylik versin

Aman boşverin evi bişeyler götürsün. Siz ne yapmak istiyorsunuz çocuğunuzla ona bakın. Sizinle uyumayı seviyorsa uyusun. Kolunuzda uyumak hoşuna gidiyorsa öyle olsun. Ondan değerli mi. :KK68:

Bir sureligine ev işleri için kadın tutabilme şansınız varsa süper olur...yoksa kızınız uyurken fon sesi faaln açsanız kolik bebeklere iyi geliyor ben öyle büyüttüm valla kizimi

Bebegini eger sallayarak uyutuyorsan salladigin yerde kalsin. Illa besigine koymak icin ugrasma. Baska bir yere koyarsan ilk uyku dongusunde ayni yerde olmadigini gordugunde uyanir ve ikinci uyku dongusune gecemez. Eger amacin besigine alistirmaksa o zaman direk besiginde uyutmalisin. Kendi kendine uykuya dalmasini istiyorsan sirtina pit pit vurarak pispisle. Ama kesin ise yarar mi bilmem. Benim buyuk oglumun kendi kendine uyumasi iki yasini gecti. O da ben yanina yatarsam uyuyor. Allah kolaylik versin
Kendi kendine uyuması için sanırım daha erken çünkü şu an 2.5aylık. Şu an sadece kucağımda pışpışlanarak uyuyor ben de öyle uyutuyorum fakat sorun şu ki bıraktığımda uyanıyor. İstediğim bırakınca uyanmasın uyumaya devam etsin. Çünkü kolumda benim kıpırdanmalarım vs onu rahatsız ediyor ki benim de artık boyun ve sırt ağrılarım baş göstermeye başladı. Onun için sordum. Hafif uykuda koyunca zaten uyanıyor tamamen daldığında koyuyorum. Bu şekilde koymam beşiğe alışmasını sağlar mı sizce? Yoksa illa biraz bilinçli mi olması gerekir? Belki sıcaklığımı her dakika hissetmezse en azından beşiğe alışır diye düşündüm.

Birebir sizin durumunuzu yaşadım bi dönem,ben çareyi hamakta buldum.İyiki almışım dediğim kurtarıcım oldu.6_7 ay hamağında uyudu.Anne karnı sekli aldigi için hamağında duruyordu.kesinlikle öneriyorum.
civilde satılan hamaklardan alın ama

Uyanıkken de mi kucak istiyor hani anakucağına yanınıza koysanız işinizi azar azar yapsanız

Yaşadığın çaresizliği yorgunluğu çok iyi anlıyorum. Dört aylık benm bebeğim. İlk iki ay aşırı gaz sancısı uyku düzensizliği. Sürekli kucak halı. Çok perisandim. Emzirirken yatağa yan yatın bebek uyuyp memeyi bırakınca yavaşça kalkın. Bu ise yarar . Emzik kullaniyo mu bebek benm için kurtarıcı oldu. Başta hiç sevmedi ama hep ara verdim sonunda tuttu😎 .birde puset kullaniyor musunuz benim elim ayağım. Hangi odaya gitsem pusette bebeğimde alıyorum iş yaparken arada konuşuyorum ağlarsa bı iki sallayip işime bakıyorum. Üç aylık olunca bebek oyuncakları verebilirsiniz.bizimki oynamaya basadigindan beri Can sıkıntısı azaldı🤣🤣 yoksa bana sarıyor hep. Bebek şarkıları tele indirip bazen açıyorum. Merak etme düzene girecek. Benim evde şuan berbat. Temizlik laizm çamaşırlar yığıldı yemek yok. İki mesaj yazayım dedim bicirik uyandı sesi gelio🤣🤣 birde büyük oğlan okuldan gelcek beşten sonra. O gelene kadar işlerin bitmesi lazım. Kolay gelsin tüm annelere. 😍

İçgüdüleriniz size neyin doğru olduğunu söylüyor aslında.
Bebekler ilk 3 ay anne karnında zannetmeye devam ediyor. Tek bildiği sizsiniz. Kalp atışıniza, kokunuza aşina. Bebeğinizin yaptığı normal. Koynunuzdan ayrılınca uyanmasi normal. Lütfen uyku eğitimi diyenlere, alistirmissin diyenlere kulaklarınızı tikayin. 20 aylık oğlum nerdeyse yaşına kadar gündüz uykularina benimle yattı. Ama şimdi beraber yattığımizda benden en uzak köşeye gider yatar. Bağımsızlıgin yolu bağımlılıktan geçer. Kucağınızda uyumak istediğinde izin vereceksiniz ki annem benim ihtiyaçlarımi karşılıyor diyecek. Aranızda bağ kuvvetlenecek, güvenli bağlanma oluşacak.
Uyku eğitimini kesinlikle düşünmeyin.
Bir de ev artık çocuktan önceki gibi olmayacak bunu kabullenin. Ama büyüdükçe işler keyifli hale gelecek. Unutmayın o sizin davet ettiğiniz misafir. En iyi şekilde ağırlamak istemez misiniz?

İçgüdüleriniz size neyin doğru olduğunu söylüyor aslında.
Bebekler ilk 3 ay anne karnında zannetmeye devam ediyor. Tek bildiği sizsiniz. Kalp atışıniza, kokunuza aşina. Bebeğinizin yaptığı normal. Koynunuzdan ayrılınca uyanmasi normal. Lütfen uyku eğitimi diyenlere, alistirmissin diyenlere kulaklarınızı tikayin. 20 aylık oğlum nerdeyse yaşına kadar gündüz uykularina benimle yattı. Ama şimdi beraber yattığımizda benden en uzak köşeye gider yatar. Bağımsızlıgin yolu bağımlılıktan geçer. Kucağınızda uyumak istediğinde izin vereceksiniz ki annem benim ihtiyaçlarımi karşılıyor diyecek. Aranızda bağ kuvvetlenecek, güvenli bağlanma oluşacak.
Uyku eğitimini kesinlikle düşünmeyin.
Bir de ev artık çocuktan önceki gibi olmayacak bunu kabullenin. Ama büyüdükçe işler keyifli hale gelecek. Unutmayın o sizin davet ettiğiniz misafir. En iyi şekilde ağırlamak istemez misiniz?
Elbette😍🤲🏻en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyorum zaten şu an uyku eğitimi vermiyorum. Sadece kucağımıza istiyor ben de reddetmiyorum, kucağımda uyutuyorum sonra beşiğine koyamıyorum sadece. Tüm gün tutmak beni mahvediyor kızım da zaten kıpırdayınca rahatsız oluyo yatağında olsa daha rahat edicek tir. Bugün her uyutmam da beşiğine koydum, eğitim değil kucağımda uyudu sonra koydum ilk 2 sefer direkt uyandı, 3.de 25 dk, 4.de 42 dk uyudu. Bu şekilde beşiğine ve uyuduktan sonra kendi başına yatmasına alıltırabilir miyim sizce?

Back
X