• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime bakmayı beceremiyorum

İlk aylar hem bebeğimi hem biberonu aynı anda tutamıyordum çünkü iki elime bebeği öyle bir sarmalıyordum ki, saçımı arkada itemezdim.
6 aylık olduğunda, onu elimle kavrayıp yemek, iş vs yapmaya başladım😂

Emin olun hepimiz o yollardan geçtik, hiçbir kitapta yazan ya da duyulanla öğreti pekişmiyor, deneyimlemek gerek.
Siz de bebeğinizi omzunuza atıp her şeyi yapabilir kıvama geleceksiniz, tek elle altını değişecek, üstünü bir çırpıda yenileyeceksiniz, kendinize yüklenmeyin lütfen:)

arkadaşlar yeğenim doğduğun gün biz ailecek kakasını bile alamadık göbek kordonuna bulaşınca şok geçirdik...çocuk şu an 7 yaşında...

yani oluyor gidiyor,konu sahibi arkadaş da zamanla çok güzel bakacaktır :))

Yeni sezeryan doğum yaptım. Annem yanımda kalıyor. Hem bana hem bebeğime bakıyor. Ben artık iyi hissediyorum ayaklandım. Ama bebeğime bakamıyorum. Altını alırken çok zorlanıyorum. Çok kıpırdıyor ben alana kadar çişini yapıyor üstü başı ıslanıyor. Üstünü değiştirirken çocuğu şekilden şekile sokuyorum korkuyorum biyerine bisey olcak diye ter atıyorum hem ben hem bebeğim çok yoruluyor. Zaten banyosunu asla kendim yapamiyorum. Emzirirken memeye kendim tutturamiyorum annem yardım ediyo. Sütüm az mama veriyoruz. Mamasının sıcaklığını bile ayarlamayı beceremiyorum. Çok üzülüyorum ben nasıl anneyim böyle. Neden çocuğuma iyi bakamıyorum. Elimde kepaze oluyor çocuk resmen. Sizde yaşadınız mı bunları nasıl aştınız bana biraz akıl verin yardımcı olun lütfen:KK43:
Merak etme herşey kendiliğinden olacak, ben ilk 15 gün çocuğumun altını, üstünü değiştiremedim, hatta beşikten kucağıma bile alamıyordum (sağlık nedenleri ile), emzirirken kucağıma verip kucağımdan alıyorlardı annem teyzem. Sonra bir doktor kontrolüne gittik hiç orda öyle bişey olacağını nedense düşünemedim. Doktor birden "bebeği soyalım" deyince böyle ağzımı açıp baktım önce (hayatımda hiç bebek soymamıştım giydirmemiştim :D Eşim içinden demiş eyvah .ıçtık falan. Birden bebeği soymaya başladım, altını açtım sanki her gün bunu yapıyormuşum gibi çok kolay bi şekilde,muayeneden sonra altını bağladım üstünü giydirdim gayet seri bi şekilde, bi döndüm eşim bana hayretler içinde bakıyordu. Ben de şaşkındım aslında, bir gün önce house dizisinin bir bölümünde bebeğine bakamadığını söyleyen bir anneye dr.house, anneni evden gönder bebeğine kendin bakabilirsin bu senin içgüdülerinde var kendini serbest bırak diyordu kadını gönderiyordu. Eşimle birlikte izlemiştik onun da benim de aynı anda aklımıza o gelmiş o sırada. Eşim dedi ki oha bu gerçekmişş :D Evet gerçekten de bu gerçek. yapabilirsin,yapacaksın, o bebeği dünyaya sen getirdin ve ona bakma yetisine doğuştan sahipsin :KK200: Sağlıkla büyüt :KK37:

Yeni sezeryan doğum yaptım. Annem yanımda kalıyor. Hem bana hem bebeğime bakıyor. Ben artık iyi hissediyorum ayaklandım. Ama bebeğime bakamıyorum. Altını alırken çok zorlanıyorum. Çok kıpırdıyor ben alana kadar çişini yapıyor üstü başı ıslanıyor. Üstünü değiştirirken çocuğu şekilden şekile sokuyorum korkuyorum biyerine bisey olcak diye ter atıyorum hem ben hem bebeğim çok yoruluyor. Zaten banyosunu asla kendim yapamiyorum. Emzirirken memeye kendim tutturamiyorum annem yardım ediyo. Sütüm az mama veriyoruz. Mamasının sıcaklığını bile ayarlamayı beceremiyorum. Çok üzülüyorum ben nasıl anneyim böyle. Neden çocuğuma iyi bakamıyorum. Elimde kepaze oluyor çocuk resmen. Sizde yaşadınız mı bunları nasıl aştınız bana biraz akıl verin yardımcı olun lütfen:KK43:
Ay saçmalamayın :)
Neden bakamayasınız? Eşiniz ne yapıyor?
Eğer bebeğiniz erkekse pipi bezi kullanın :D
Kumaştan küçük bezler kestim. Altını açınca pipisinin üzerine koyuyorum. İşese de pipi bezinde kalıyor. Sağ sol üstüm kendi üstüne gelmiyor. Tavsiye ederim.

Bence annelik hem içgüdüsel hem deneme yanılma yolu ile öğrenilen birşey .Gayet normal bunlar.Sıkma canını.

daha önce hiç bebek baktınız mı ? bu ilk tecrübeniz mi ?

Doğumuma kayınvalidem gelmişti. Banyosu dışında bebeğin her şeyini ben yapmıştım(ilk bebeğim) Sadece banyo yaptırmak korkutuyordu beni. Kv gidince sanki kırk yıldır banyo yaptırıyormuşum gibi 5 dk da yıkadım bebeği😃 bunlar içgüdüsel davranışlar. Annen gidince sen de böyle olacaksın. Şu an ona güveniyorsun ☺️

• Beğen
Reactions: The
Ayy tıpkı beni anlatmışsın sanki 😀 bende öyleydim 2 ay boyunca hiç dokunadım bile korkudan bi yeri acıcak diye altını falan hep eşim değiştirdi. Eşimin işe başladığı gün ağlamıştım deli gibi nasıl bakıcam diye, ilk zamanlar öyle oluyo merak etme alışırsın günden güne

Kimse bebek bakmayı anne karninda öğrenmiyor zamanla her sey rayına oturacak emin ol 😇 Ben kizımın altinı ilk defa 5 günlükken aldim mesela o derece cesaretim yoktu kimsenin cocugunu kucagima alamazdim bir zarar veririm diye simdi ise oo uzman oldum hic dert etme bir anda degil yavas yavas olacak etraf kaka da olacak çiş de olacak bunlar komik anilar olarak kalacak.Annem bebegim 27 günlükken gitmişti cok aglamistım ben bu cocuga bakamam düsürürüm elimden emerken bogulursa tıkanirsa naparim diye 😊 banyo konusuna gelince e bebekte civilde falan bebek yikama aparatlari oluyor bebek küvetinin içine koyuyorsun ondan kullanabilirsin tavsiye ederim fileden ziyade o aparatlar daha kullanislı bebek kucaktaymıs gibi duruyor rahatla yikayabilirsin

Bakın bahsettigim aparat iki türlüsü de var sağdakiler yenidogan icin kullanisli olabilir 6.aydan sonra da sol üsttekinden aldim ben cok rahat
Screenshot_20211124-145906_Samsung Internet.webp

buna kafa yorduğunuza ve üzüldüğünüze göre siz iyi bir anne olacaksınız bence. herşey kolaylıkla düzelecektir. daha yeni toparlanmışsınız bu kadar yıpratmayın kendinizi

Henüz yaşamadım ama emin olun çok normaldir yaşadıklarınız.
Nasıl ki yürümeye başladığımızda birçok kez düşüyorsak, okuma yazma öğrenirken yanlış okuyabiliyorsak ya da yemek yapmayı temizlik yapmayı zamanla öğreniyorsak bu konuda da zamanla pratikleşeceğiz.
Kötü anne miyim endişesi yaşayan hiçbir kadının kötü anne olduğunu düşünmüyorum.
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin gerisi hallolur 😊

Bunları aynen yaşadım ama hiç bakamıyorum diye düşünmedim:) alışıcam öğrenicem hızlanıcam dedim ki öyle de oldu sen dert etme alışacaksın yani

oohooo benim annem kaç çocuk büyüttü ama hala yeni doğan bebeği eline alamaz, giydiremez. bana kalır ihale hep.
ben biraz serinkanlıyım yaparım ama illa öyle olacak diye bir şey yok
annem yapıyor olsa herhalde ben de "tamam ben yaparım" diye el kadar çocuklara girişmezdim (çocuklar benim değil)

siz de anneniz var diye biraz rahat olmuşsunuz (ki bu çok iyi bir şey, lohusa kadını yalnız bırakmak mantıklı değil)

o gidince alışırsınız.
misler gibi de yaparsınız.
en fazla biraz ortalığa çiş bulaşır. biraz mama dökülür. dökülsün ne olacak zaten bebekli evler genelde hep öyle. sakin olun gerilmeyin, sık sık emzirmeye öncelik verin, bir de kış geliyor kendinize dikkat edin üşütmeyin, gerisini boşverin.

Geçecek sadece biraz sabir🌺🌺 kendine yüklenme sakin sende bebeginle birlikte öğreneceksin alisacaksin hiç bilmedigin bir yolculuk bu. Oğlum 6 aylik ilk zamanlar senin anlattığın sekildeydik eksiği yok fazlasıyla var diyebilim. Zamanla elin pratiklesecek simdide yerinde durmadığı için giydirip bezleyemiyorum ve dediğin gibi şekilden sekile giriyoruz

Gerçekten bu 40ı çıkmasının bir anlamı var, siz ona o size ve dünyaya yavaştan alışıyor. birkaç aylık olsun ustalaşmış olacaksınız. anne olmakla ilgili en büyük zorluk bu zaten: en zor kısım en başta oluyor. zaten siz lohusasınız çok normal zorlanmanız. . anneniz bi süre kalsa süper olur. benim ilk 3 ay yanımdaydı annem ve kv dönüşümlü. çok iyi olmuştu...

Ah güzel anne sıkma canını. Bende senin gibiydim 40 gün yanımda kaldı annem. 40 gün sonra bıraktı gitti. O kadar alısmısımki onun desteğine oturup günlerce agladım. Altını degistirmeye korkuyordum, mama verirken tıkanıyprdu genxine kacıyordu panikliyordum, yıkaya ıyorduö. Ama zamanla alıstım. Simdi kırk tane cocuk verseler bakarım. Zamanla öğreniyorsun alısıyorsun. İleride cok güleceksin bu haline zehir etmisim kendime diyeceksin. Zamanla alısacaksın.

Back
X