Bebeğime bakmayı beceremiyorum

Ah canım benim henüz çok yeni annesin artı lohusasın...kendini asla yetersiz görme çünkü değilsin !Allah biz kadınlara o gücü vermiş çok şükür.. Alışacaksın zamana.Ve çok iyi bir anne olacaksın sadece motivasyona ihtiyacın var..sağlıkla büyüsün bebeğiniz.Sevgiler

Yeni sezeryan doğum yaptım. Annem yanımda kalıyor. Hem bana hem bebeğime bakıyor. Ben artık iyi hissediyorum ayaklandım. Ama bebeğime bakamıyorum. Altını alırken çok zorlanıyorum. Çok kıpırdıyor ben alana kadar çişini yapıyor üstü başı ıslanıyor. Üstünü değiştirirken çocuğu şekilden şekile sokuyorum korkuyorum biyerine bisey olcak diye ter atıyorum hem ben hem bebeğim çok yoruluyor. Zaten banyosunu asla kendim yapamiyorum. Emzirirken memeye kendim tutturamiyorum annem yardım ediyo. Sütüm az mama veriyoruz. Mamasının sıcaklığını bile ayarlamayı beceremiyorum. Çok üzülüyorum ben nasıl anneyim böyle. Neden çocuğuma iyi bakamıyorum. Elimde kepaze oluyor çocuk resmen. Sizde yaşadınız mı bunları nasıl aştınız bana biraz akıl verin yardımcı olun lütfen:KK43:
Allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin. Sizlere hayırlı evlat olsun. Eminim siz mükemmel bir annesiniz. Sadece birbirinize alışma sürecindesiniz. Ve bu alışma süreci kısa bir zamanda geçecek inşallah. Bebişinizle mutlu mesut yaşayın:)

Yeni sezeryan doğum yaptım. Annem yanımda kalıyor. Hem bana hem bebeğime bakıyor. Ben artık iyi hissediyorum ayaklandım. Ama bebeğime bakamıyorum. Altını alırken çok zorlanıyorum. Çok kıpırdıyor ben alana kadar çişini yapıyor üstü başı ıslanıyor. Üstünü değiştirirken çocuğu şekilden şekile sokuyorum korkuyorum biyerine bisey olcak diye ter atıyorum hem ben hem bebeğim çok yoruluyor. Zaten banyosunu asla kendim yapamiyorum. Emzirirken memeye kendim tutturamiyorum annem yardım ediyo. Sütüm az mama veriyoruz. Mamasının sıcaklığını bile ayarlamayı beceremiyorum. Çok üzülüyorum ben nasıl anneyim böyle. Neden çocuğuma iyi bakamıyorum. Elimde kepaze oluyor çocuk resmen. Sizde yaşadınız mı bunları nasıl aştınız bana biraz akıl verin yardımcı olun lütfen:(
Allah analı babalı büyütsün canım bu yasadıkların normal alışma süreci daha bende yeni doğum yaptumda seninle ayni hisseleri yasadım sonra alışıyorsun bi bakmışsın senden iyi kimse bakamaz hissediyorsun

anlattıkların o kadar doğal o kadar olağan ki..
ben de doğumdan sonra benzerlerini yaşadım, çevreme de çokça gördüm.
zannediyoruz ki doğurunca "annelik" yüklenecek, oluvereceğiz. ama o iş değilmiş. baya bildiğin öğreniyorsun bu işi. bol bol temas et bebeğinle, kendine anneliği öğrenmek için ve bebişinizi tanımak için zaman tanı, acele etme. öğreniliyor hepsi

Hepimiz hemen hemen aynısını yaşadık...yetersiz hissetmeyin tabiki öğreneceksiniz zamanla. Allah mutlulugunuzu daim etsin.

Aynı şeyleri hepimiz yaşadık yalnız kaldığınız ilk an nasıl yaptığını gördüğünde kendin bile şaşıracaksın. Sağlıklı büyüsün inşallah

Yeni sezeryan doğum yaptım. Annem yanımda kalıyor. Hem bana hem bebeğime bakıyor. Ben artık iyi hissediyorum ayaklandım. Ama bebeğime bakamıyorum. Altını alırken çok zorlanıyorum. Çok kıpırdıyor ben alana kadar çişini yapıyor üstü başı ıslanıyor. Üstünü değiştirirken çocuğu şekilden şekile sokuyorum korkuyorum biyerine bisey olcak diye ter atıyorum hem ben hem bebeğim çok yoruluyor. Zaten banyosunu asla kendim yapamiyorum. Emzirirken memeye kendim tutturamiyorum annem yardım ediyo. Sütüm az mama veriyoruz. Mamasının sıcaklığını bile ayarlamayı beceremiyorum. Çok üzülüyorum ben nasıl anneyim böyle. Neden çocuğuma iyi bakamıyorum. Elimde kepaze oluyor çocuk resmen. Sizde yaşadınız mı bunları nasıl aştınız bana biraz akıl verin yardımcı olun lütfen:KK43:
yenidoganlar çok çiş cok kaka yaparlar, etrafın batması normal, ben 3. cocukta bile az çiş olmadım, hatta kaka, bezini açar açmaz hemen yapıyordu, erkek cocuklar galiba daha çok böyle oluyor.

diğer şeyler de zamanla oturur. siz ne kadar kendinize guvenmezseniz o kadar zorlaşır. bu iş benim işim ve en iyisini ben yaparım deyin. sürekli tekrar edin.

en önemlisi asıl anneniz gidince her şeyi daha iyi öğreneceksiniz. etrafınızda aman şöyle tut, aman böyle giydir diyenler oldukça becerememeniz normal.

merhaba

sanirim hepimiz bu gibi acemilikleri yaşamışızdır:) hele altını almaya çalışırken tekrar pipi yapmasi olmazsa olmazlardan diyebilirim xD

ben kendi çocuğum olana kadar hic bebek veya cocuk bakmadim, cocuk gibi bir sorumluluktanda açıkcası çok çekiniyordum.

normal dogum oldu, iki bucuk saat ıkındıktan sonra cocugu bir aparat yardimiyla alabildiler. detaylari anlatmim ama annem bile dedi keske ameliyt etselerdi bu neydi böyle diye.
sabaha kadar vucudumun cesitli yerlerine kramplat girdi, dikislerim cok fazlaydi, bebek emmiyordu allahim korku filmi
gibi. annemde rahatsiz istesede ilgilenemiyor.
uykusuzluk diz boyu.
esim iki hafta bizimleydi sonra ise baslamak zorunda kaldi.

ama nasil nasil perisanim anlatamam. herkes annemin rahatsiz oldugunu biliyor bir insan evladida yardima ihtiyacin varmi diye sormuyor. demek bu isler böyle herkes kendi basina bu işin altindan kalkiyor dedim

ilk bebegimde emzirmem basarili sayilmazdi ama memeyi kavrama gibi şeylerime sizde alisirsiniz zaten içgüdüsel bir sekilde hareket ediyorsunuz. bunlari neden anlatiyorum bakin sizden beter durumda olanlar vardi halledersiniz abartmayin diye degil, ama benzer seyleri yaşamis biri olarak bende varim demek istiyorum:)

üst baş degiştirmede aslinda sandiginiz gibi degil, ama bebegin bedeni o kada ufacik ki insan incitmekten korkuyor

annenizde yaninizda belki hem bu yüzdende kendinize cok fazla güvenmiyor olabilirsiniz.
henüz lohusasiniz kendinize yüklenmeyin:)

Stres yapmayın valla biz annemle çocuğu sarılık yaptık aslında suçumuzda yok sağlık ocağında bişey olmaz midesi minicik zaten gelir yeter falan filan demişler annemde hiç sezeryan olmadı bilmiyor kadın napsın 1gün hastanede yattık sonuç olarak. Stres sıkıntı ne size iyi gelir ne bebeğe ben birkaç gündür bebeğimden dolayı sıkıntıdaydım sütümün azaldığını hissettim o yüzden stres yapmayalım bebeklerimizin bize ihtiyacı var

Anneniz giderse siz bakmayı hemen cözersiniz. Gitmezse hep boyle devam eder uzgunüm

Yaşamadım çünkü daha önce 5 tane yegen büyüttüm onlara bakarken ögrenmiştim Sizin yaşamanız çok çok normal bu çok yeni birşey sizin için zamanla gayet güzel bakmaya başlayacaksınız inanın ilk defa çocuk bakan herkes aynı yoldan geçiyo

Isminde cok manidar😐😂😂

Alt degisirken hizli olman gerek ssdece ha arada cis yapar ustune olsun napalim diyeceksin.. buarada banyo icin termometreler var suyu ayarlamak icin onlardan al rahat edersin.

Haricinde her banyosunda sampuan kullanma mesela.. hem cocuga gereksiz hemde kopugu gitsin diye strese giriyorsun bos yere..kusmadiysa ya da cok terlemediyse zaten mis gibi kokuyolar💞

Mamada ver bence gece doysun iyi uyusun ki sende gece uykunu iyi al, gunduz enerjin olsun. Bileginin ic tarafina mamayi damlat biberonla.. eger yakmiyorsa iyidir.. birde ben siseyi yanagima dokundururdum.. ordan anlardim sicak olup olmadigini.. mama biraz ilik olabilir ama cok sicak olmasindan iyidir.. midesini rahatsiZ edebilir.

Atesi var mi diye alnina dudagini degdirmen yeterlidir.. bunlarin cogu zamanla oturur ve annelik icguduseldir inan bana. Zamanla buyudukce daha hoyrat davranabileceksin ona..
Bunlar benim
Tecrubelerim, tabii her anne baskadir.

Hepsi geçecek 🥰
Bende ilk zamanlar annem yanımdaydı baya kalmıştı ondan sonra annem gidince çok zorlandım daraliyordum resmen kendi kendime ağlıyordum 😊 ama zamanla bebekte sana, sende bebeğe alışıyorsun daha da güzelleşiyor hersey o yüzden biraz sabır lazım hemen kendinizi yerden yere vurmayın

Ya benim ilk hallerimi anlatmisiniz resmen ama alişiyor insan böyle düşünmeniz ne kadar iyi bi anne olcaginizin gostergesi bende açamamişdim oğlumun altini 40 gün hemde :) sonra alişdim tabi

Yaşadıklanızın bir kısmı acemilikten, öncesinde bebek görmeyenlerimizin de yaşadığı şeyler, benim bebek tutmuşluğum yoktu neredeyse.
Bir kısmı 10 tane de çocuğunuz olsa yine zor.

Yenidoğan banyosu kolay değil mesela, ağlaması yüksek ihtimal, onu öyle kabul edin, ağlatmayayım diye bir şey yok.
Bez değiştirirken çiş yapma hızlı da olsanız oluyor, dikkat edin ağzınıza yapmasın, erkekse yapabilir 😄

Gayet bakarsınız, kolay kolay bi yerlerine bir şey olmuyor merak etmeyin, zaten bu korkuyla koluna bacağına bir şey yapamazsınız 😄

Ben de 5 günlük anneyim🥰ilk hicbisi yapmicam sandım şimdi yavaş yavaş becermeye başladım.Sezeryanliyim,ağrılarım var ama deniyorum😀emzirmeyi bebek hemşireleri gösterdi ama ben kendi yöntemimi keşfettim becerebiliorum şimdi.Altini hastanede kaldığımız süre boyunca değiştirmedim denemedim bile iki gün önce başladım değiştirmeye.Durmuo,kıpır kıpır altı değişirken sonra onun için de yöntem buldum.Emzirdikten sonra uyuklamaya baslayinca hemen değiştiriorum altıni.Bence kendinize haksızlık etmeyin.Yavas yavaş ogrenicez yapamadığımız şeylerin olması da çok normal.Yeni anneyiz biz😀

Zarar vermezsin korkma zamanla alisiyorsun herkes zamanla alisti heleki ben panik atak biri olarak alistiysam mama konusunda tecrubeli anne olarak mamayi yapinca bileginizin ic kismina damlatin eger yakmiyorsa verebilirsiniz biz neler atlattik sonra zeyna gibi ana oluyorsunuz korkmayin anayiz biz ana:halay:

Benim cocugun basina gelenleri bir bilsen 😢😌

Ay yorumlara bayıldım kahkaha attım çoğuna. Hepiniz harikasınız minnoş anneler. Allah sağlık sıhhat versin hepinize❤️

Sırf bunları yasamamak icin cocuk fikri bana cazip gelmez.

Kuzenim cocugunu bırakmıstı daha 3-4 aylık birseydi. İlk defa bakıyordum. Altına öyle bir yaptı ki sanarsın hindistanın tüm dereleri cocugun altından akıyordu. Anası arıyo diyo ki pudrasını şöyle dök agzına bilmem mamasını ver koltuk altına sunu sür limon sık, ununu ele, hurmasını ver. Yumurtayı neresine kıracaz kek hazırda dedim sinirlenmistim. Zahmetli is.

Back
X