Bebeğime baktıkça çok vicdan azabı cekiyorum

Arkadaşlar benim bir psikolojik sorunum oldu hamilelikte başladı direndim bebeğime birşey olmasın diye ilaç kullanmadım ama her günüm ağlamakla geçti çok zor geçti doğumu zor bekledim ilaç için. Nihayet sezeryan oldum doktor psikolojik durummun normal doğum a uygun olmadığına karar verdi ve sezaryenle doğum yaptım. Çok zor günler geçirdim bebeğim i 3 gün sadece emzirebildm 3 günün sonunda o ameliyatlı halim le psikiatri ye gittim dedim bana yardım edin doktor hemen dedi emzirmeyi kesmen lazım ilaç başlayacağız yoksa bu halde bebeğe de bakamaz sın dedi çünkü intihar bile düşünüyordum o kafayla. Bebeğim şuan 8 aylık ve çok kez hastalandı zayıf ve bana da çok bağlı değil. Bunu emzirme me ye bağlıyorum ve çok vicdan azabı cekiyorum. Emziren arkadaşlarımı görünce bende anne miyim diyorum yetersiz ise yaramaz vicdansız biri olduğumu düşünüyorum bu durum beni çok uzuyor sizinle paylaşmak istedim :110::KK61:

sadece emzirerek anne olunmadığı gibi emzirmedin diye anne olmamış olmuyorsun. annelik o kadar basit mi? önce sen iyi olacaksın ki bebeğin de iyi olsun.

mutlu anne = mutlu bebek

sen çok iyi bir annesin. bu haldeyken bile bebeğini düşünecek kadar iyi bir annesin hem de :KK200: kendine haksızlık etme. bir an önce tedavini ol. kendini mutlu hisset ki bebeğine geç kalma.

acil şifalar diliyorum sana.

baglilik ve bagisiklilik konularinda süt etkeni tabi ki var ama %100 diil öyle olsaydi benim cocuklarin her gun hasta ve hic bana bagli olmamalri gerekiyir o zaman 2 ay tek öğün anne sütü aldilar bana aşırı baglilar

19 aylik bebegimi hala emziriyorum ama dogdugundan beri beni hic gormese aramazdi annem nerde diye:) bugunlerde basladi birazcik duskunlugu. Duskun olmasinin emzirmeyle alakasi yok emin olun.

Ayrica anne sutu almasina ragmen ilk 8 ay boyunca her ay antibiyotik kullanacak kadar hastalanan bir bebegim vardi. Bagisikliga inanmiyorum yani.

Bebegini emziremeyen cok anne var. Keyfi degil saglik sorunu yuzunden emzirmemissiniz.

Kendinizi suclamayi birakin

Arkadaşlar benim bir psikolojik sorunum oldu hamilelikte başladı direndim bebeğime birşey olmasın diye ilaç kullanmadım ama her günüm ağlamakla geçti çok zor geçti doğumu zor bekledim ilaç için. Nihayet sezeryan oldum doktor psikolojik durummun normal doğum a uygun olmadığına karar verdi ve sezaryenle doğum yaptım. Çok zor günler geçirdim bebeğim i 3 gün sadece emzirebildm 3 günün sonunda o ameliyatlı halim le psikiatri ye gittim dedim bana yardım edin doktor hemen dedi emzirmeyi kesmen lazım ilaç başlayacağız yoksa bu halde bebeğe de bakamaz sın dedi çünkü intihar bile düşünüyordum o kafayla. Bebeğim şuan 8 aylık ve çok kez hastalandı zayıf ve bana da çok bağlı değil. Bunu emzirme me ye bağlıyorum ve çok vicdan azabı cekiyorum. Emziren arkadaşlarımı görünce bende anne miyim diyorum yetersiz ise yaramaz vicdansız biri olduğumu düşünüyorum bu durum beni çok uzuyor sizinle paylaşmak istedim :110::KK61:
Benim oglumda emmedi nolmuş yani bende ilaç kullandım. Bebegin bağı sadece emzirmwkle mi oluyor. Allah aşkına kendine gel mantıklı düşün arkadaşım 2 yıl emzirdi ayda Bi hastaydı cocugu. Benim ki emmedi hamd olsun hiçte bişey olmadı.

Anne sütünden daha gerekli bir şey var anne sevgisi. Yapılan araştırmalar yuvaya bırakılan terkedilen bebeklerin gelişimlerinin durakladığını gösteriyor. Çünkü anne sevgisi ve ilgisi çok önemli. Psikolojik olarak daha iyi olabilmek için mecburen emzirmeyi kesmişsin. Tedavi görmesen kendine ya da bebeğe zarar verebilirdin. Bu yüzden kendini suçlamana gerek yok.

Ablam 2 çocuğunu da emzirdi.Biri 5 biri 1 yaşında 1 yaşında olan hala emiyor fakat neredeyse her hafta hastanedeler.
Büyük olan da öyle sürekli hastalanır.
Hasta ve zayıf olmasını sırf buna baglamayin.

Ve bence şu andan itibaren bu düşüncelerden sıyrılıp ekstra özen ve ilgi gösterin bebeğinize.
Siz ona ne kadar baglanirsaniz o da size o kadar bağlanır.

Etrafa ki herkes hatta Hastahanede çocuk doktoru bile aa niye mama veriyorsun neden emzirmiyorsun kaka yapıyorsa sütün yetiyordur gibi saçma sapan psikolojik baskı uyguluyorlar insana. Öyle dediklerinde gebertesim geliyor Ya kim bir anneden daha fazla cocugunu düşünebilir ki? Herkes emzirecek diye bi kaide yok.Bizde emzirme isterdik ama elimizde olmayan sebepler var. Konu sahibi öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor bebeğinizin size ihtiyaçı var sadece süte değil. Çocuğunuza yapacağınız en büyük iyilik sağlıklı bi anne olmaktır. Siz öyle iyi bi annesiniz ki kendi sağlık sorununuzu bi tarafa atıp çocuğunuzu düşünüyorsunuz bebeğiniz çok şanslı ❤
Kesinlikle...

Back
X