Bebeğime baktıkça çok vicdan azabı cekiyorum

Arkadaşlar benim bir psikolojik sorunum oldu hamilelikte başladı direndim bebeğime birşey olmasın diye ilaç kullanmadım ama her günüm ağlamakla geçti çok zor geçti doğumu zor bekledim ilaç için. Nihayet sezeryan oldum doktor psikolojik durummun normal doğum a uygun olmadığına karar verdi ve sezaryenle doğum yaptım. Çok zor günler geçirdim bebeğim i 3 gün sadece emzirebildm 3 günün sonunda o ameliyatlı halim le psikiatri ye gittim dedim bana yardım edin doktor hemen dedi emzirmeyi kesmen lazım ilaç başlayacağız yoksa bu halde bebeğe de bakamaz sın dedi çünkü intihar bile düşünüyordum o kafayla. Bebeğim şuan 8 aylık ve çok kez hastalandı zayıf ve bana da çok bağlı değil. Bunu emzirme me ye bağlıyorum ve çok vicdan azabı cekiyorum. Emziren arkadaşlarımı görünce bende anne miyim diyorum yetersiz ise yaramaz vicdansız biri olduğumu düşünüyorum bu durum beni çok uzuyor sizinle paylaşmak istedim :110::KK61:
Bosuna kendinizi uzuyorsunuz guzelim.. bi anne sutu veremeyen sen degilsin. Kendine gel ve aklini basina topla.. bosuna vicdan azabi cekme.. bende anne sutu veremedm...

Seni cok iyi anliyorum.uc asagi bes yukari bizde iyi anne olsmadi uzuntulerini yasamisizdir
Senin durum tamamen saglik dolayisylan olusan bir durum
Keyfine emzirmemis degilsinki.bak diyorsun intihari düşünüyordum. Bu cocuk Allah korusun annesinimi kaybetseydi yoksa annesi ilac içip tedavimi olsaydi.

Benim kayinvslidede cok siddetli nir psikolojik atak gecirmis esimi emzirmemis.
Esim massllah turp hibi.askere hidene kadsr ciliz bir gencmis simdi 95 kg.:)
Abim emmemis massllah gecen aya kadar hic dr gitmemişti
Yani saglikli besle yeter

Emzirmeyle hasta olmanin hicbi alakasi yok kizim 1 yasindan sonra 2 yasini her ay hasta olarak gecirdik hasta olarak bagisikliklari gelisiyor 3 yasta daha az hasta oldu hasta olmasini istemiyorsanız insanlarla temasini kalabalik ortamlara sokmayin ama dedigim gibi bagisiklik hasta olarak gelisiyor ben hastaliklarini ilacsiz gecirerek bagisikligink guclendirdim antibiyotikler bas dusman zaten cok araştırdım dr.kadir tugcu mutlaka yazilarini okuyun...en buyuk sorununuz emmemis olmasi olsun hayatinizda
allah beterinden korusun

Çocuğun anne sütünden önce anneye ihtiyacı var. Psikolojisi yerinde bir anneye. Siz kendi tedavinize bakın.
Emzirilmedi diye taş yemiyor ya bu bebeler, zibilyon çeşit iyi mama var piyasada.

Arkadaşlar benim bir psikolojik sorunum oldu hamilelikte başladı direndim bebeğime birşey olmasın diye ilaç kullanmadım ama her günüm ağlamakla geçti çok zor geçti doğumu zor bekledim ilaç için. Nihayet sezeryan oldum doktor psikolojik durummun normal doğum a uygun olmadığına karar verdi ve sezaryenle doğum yaptım. Çok zor günler geçirdim bebeğim i 3 gün sadece emzirebildm 3 günün sonunda o ameliyatlı halim le psikiatri ye gittim dedim bana yardım edin doktor hemen dedi emzirmeyi kesmen lazım ilaç başlayacağız yoksa bu halde bebeğe de bakamaz sın dedi çünkü intihar bile düşünüyordum o kafayla. Bebeğim şuan 8 aylık ve çok kez hastalandı zayıf ve bana da çok bağlı değil. Bunu emzirme me ye bağlıyorum ve çok vicdan azabı cekiyorum. Emziren arkadaşlarımı görünce bende anne miyim diyorum yetersiz ise yaramaz vicdansız biri olduğumu düşünüyorum bu durum beni çok uzuyor sizinle paylaşmak istedim :110::KK61:
Bu duyguları bizimle değil bi uzmanla paylaşırsanız kendinize çoook büyük iyilik etmiş olacaksınız

Valla o halinle emzirseydin asıl zalim anne olurdun.

Bilinçli her insan senin yaptığını yapardı.

Yoksa zaten o stresle sütün de bebeğine iyi gelmezdi.

Emzirmekle, dogurmakla anne olunmuyor bunu asla unutmayın.

Bebeğinizin bagisikligini gıdalarla destekleyin. Emzirmemekle ilgisi yok.

Oncelikle emzirmekle anne olunmuyor bakmakla anne olunuyor bunu bil !
Senin sagliginin ve psikolojinin yerinde olmasi lazim ki bebegine daha güzel bakabilesin.
Ben ilac kullanmadigim halde hatta sutum oldugu halde emziremedim bebegimi .Almadi aldiramadim cunkü.Mamayla buyudu.
Hicte vicdan azabi cekmedim.
Her cocuk emecek diye bir kural yok ki.
Emzirebildeysiniz tabikii iyi olurdu ama aonuc ortada diyorsunuz.
Cok gecmisolsun.

Kıyamam 8 aylık bebeğim var 7 kilo :( 2,5 kilo doğdu doktoru normal diyor küçük doğdu diyor. 4 ay emzirebildim bazı sebeplerden ve üzüntüden sütüm kesildi. Bebeğin sana bağlı aslında üzülme hiç. Mesela benim bebeğim babasını görünce çıldırır aynı şekilde dedesini de anneannesini de çünkü onları az görüyor. Gördüğünde seviniyor. Hiç kafaya takma.

Yurtdışındayım.
Burdakiler de, haftasonu içmeye gidemiyorum diye 1-2-3 aylıkken neyse işte pat kesiyorlar.
Kimse de sorgulamıyor,yadırgamıyor.
(Ben azıcık yadırgıyor olabilirim) :KK14:

Ben 13.5 ay ara ile 2 bebeğim var.
İlk bebeğim prematüre sağarak 5 ay sütümü verdim mama takviyeli tabiki.

2. Bebeğim çok güzel tuttu emdi çok seviyordu.
Yalnız olmak kimsesiz olmak çok zordu.
Bir Allah’ın kulu bile yoktu ağrıdan kalkıp su içmek,diğer bebeğime bakmak ona yemek yapmak doyurmak işkenceydi.
Hergün,her saat ağlıyordum.
5. Ayın sonunda emzirmeyi bıraktım.
Dayanamadım verdim mamayı.
Sonra pişman oldum.
Ama çaresizliğimi anlatmaya satırlar yetmez.

Ben iyi bir anneyim.
Çocuklarımı seviyorum. Onlarla vakit geçiriyorum.
Güzel yemekler hazırlıyorum.
Meyvelerini eksik etmiyorum.

İyi bir anne olmanın yolu emzirmekten geçmiyor.
Siz iyi bir annesiniz.
Bırakın bu düşünceleri bol bol sarılın yavrunuza.
Bugünler geri gelmeyecek.
Birde ilerde bugünleri düşünüp ben kafaya taktım,çocuğuma dikkatim,ilgim azaldı. Deyip pişman olmayın.
Bebeğiniz sağlıkla büyüsün..

Bikere şu emzirme olayına takıntılı ruh hastalarını bi kenara bırakın dinlemeyin onları.
Hastalanması ve size aşırı düşkün olmamasının emzirememekle ilgisi yok.o bağ zamanla oluşuyor.
Bir ay emzirebildim bende.
Hatta 20gün desem daha doğru.
Çocugum 2bck yaşında ciddi bir hastalığı olmadı.
Banada yapışık vaziyette durur.
Lütfen pskolojinizi dahada bozacak sebepler aramayın.

Kızım 7.aylik emziriyorum ama.dogdugundan beri 4 kez hasta oldu. Hastalık bulaşıcı olduğu sürece emzirme ile alakası yok canım önce bunu kafandan bir at.

Önce sen iyi ol ki yavruna faydan olsun annelik sadece emzirme ile de olmuyor canım ona bakarsan önceden normal doğum yapmayanlari da anneden saymiyorlardi biz sezeryanlilar anne değil miyiz şimdi. Kimsenin laflarina bakma sen iyi ol ki yavrun da iyi olsun.

Bikere şu emzirme olayına takıntılı ruh hastalarını bi kenara bırakın dinlemeyin onları.
Hastalanması ve size aşırı düşkün olmamasının emzirememekle ilgisi yok.o bağ zamanla oluşuyor.
Bir ay emzirebildim bende.
Hatta 20gün desem daha doğru.
Çocugum 2bck yaşında ciddi bir hastalığı olmadı.
Banada yapışık vaziyette durur.
Lütfen pskolojinizi dahada bozacak sebepler aramayın.

Etrafa ki herkes hatta Hastahanede çocuk doktoru bile aa niye mama veriyorsun neden emzirmiyorsun kaka yapıyorsa sütün yetiyordur gibi saçma sapan psikolojik baskı uyguluyorlar insana. Öyle dediklerinde gebertesim geliyor Ya kim bir anneden daha fazla cocugunu düşünebilir ki? Herkes emzirecek diye bi kaide yok.Bizde emzirme isterdik ama elimizde olmayan sebepler var. Konu sahibi öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor bebeğinizin size ihtiyaçı var sadece süte değil. Çocuğunuza yapacağınız en büyük iyilik sağlıklı bi anne olmaktır. Siz öyle iyi bi annesiniz ki kendi sağlık sorununuzu bi tarafa atıp çocuğunuzu düşünüyorsunuz bebeğiniz çok şanslı ❤

Konu sahibine destek olmak isterken emzirmeyi fazla hafife almayın lütfen. Hele emzirmeyi fazla önemseyen annelere ve doktorlara var olduğunu iddia ettiğiniz emzir baskısının bir benzerini takıntılı ruh hastası gibi yakışıksız tabirlerle yapmamaya özen gösterin. Türkiye'de annelerin emzirme oranlarına bakarsanız doktorların emzirmeye teşvik etmesinin ne kadar isabetli bir yaklaşım olduğunu anlayabilirsiniz. Oral dönem nedir, emme yakalama refleksi nedir, neden önemlidir, anne-bebek bağıyla ilişkisi nedir ayrıntısıyla okuduktan sonra bu kadar iddialı laflar edip etmeme kararını yeniden gözden geçirin.

Sevgili konu sahibi, emzirebilseydiniz çok güzel olurdu elbette. Fakat sizin elinizde olmadan yaşadığınız bu rahatsızlık eğer tedaviyi erteleseydiniz bebeğinizde daha büyük bağlanma sorununa yol acabilirdi. Emzirme, annenin yakınlığı, sevkati ve ilgisiyle birlikte olduğu zaman mükemmeldir. Siz tedavi olmasaydiniz emzirebilen fakat yakınlık gösteremeyen hatta belki fazlaca ihmal eden bir anne olacaktınız. Emin olun sevgisiz bir annenin açtığı yarayı vereceği süt asla kapatamazdı. Gücünüz varsa ve tedaviniz sonlandiysa evlat edindiği bebeğe süt verebilen annelerin hikayelerini okuyup yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Buna hazır değilseniz emzirme konusunu kapatın ikinizin de iyiliği için. Mümkün olduğu kadar size dokunabilecegi mesafede birlikte uyuyun. Yarı çıplak göğsünüze alıp masaj yapın, kitap okuyun, konuşun. Birlikte banyo yapın. Ben çok hassas ve düşünceli bir anne görüyorum, bebeğinizi sevgiyle buyuteceginizden eminim.

Bir şey diyeyim mi tabiki ilerisi için önemlidir anne sütü belki ama ben şuan 24 yaşındayım ve anne sütü ile beslenemedim hiç. Annem kanserdi çünkü direk tedaviye başlanmış doğumdan sonra.

Çok sağlıklıyım çok şükür, hiç bir problem yaşamadım. Sağlam bi bedenim var, şuan için anne sütü içmemenin eksikliğini çekmedim hiç. Ve gelişimi anne sütüne bağlayanlar olacaktır onlara ithafen de at gibi hatunum maşşallaah 😂😂😂

O yüzden kendinizi üzmeyin, o emzirememenizden kaynaklı bir durum değildir emin olun. Kendi sağlığınıza odaklanın siz.

Canim durumuna cok uzuldum gecmis olsun rabbim sifa vrrsin suan umarim kafa olrak saglamsindir uzulme olan oldu sende ona guzel mamalar sutler meyveler hazirla kan ilaclarini damlalarini ver allah biyuktr brnm kizimda 6 ayliga kadat emdi haamileydim jestim mecburen anliyorum seni oylr boyle buyuyeccek inss sen iyi ol bebeginde iyi olur evel Allah

Büyük oglumu tecrübesizligim ve sanki meme ucumun emzirmemi engelleyecegi dusuncesiyle oglumun 35 gun sarilik yasayip uyanip ememeyip doymadigini dusunmem mamaya baslamam ve gelen sütümü psikolojimle kestirmemle buyuttum 2.5 yasina kadarda sma devam sütleri kullandim kilosu ortanin üzeri gayey enerjik normal hastalanan bi cocuk
Ikincide hic süphe etmeden emzirdim ve maseallah basarili bi emzirmeyle 20 ayi bulduk
Bu nasip kismettir kendinizi asla suclamayin nasibin degilse dayak bile yenmez bu gercektir..sagliginiz daha önemli
Toplumda emziryosan daha cok annesin sezeryansa az annesin dsyatmasi bi algi olusturdu buna aldanmayin
Evet emen bebegim bana daha yapisik ama bu beni daha cok sevdigi icin degil meme bagimliligi emzik kullansa ona baglanacakti :)
Ikiside evlat emende emmeyende ve ikiside cok seviyordur beni
Siz annesisiniz sadece meme degileiniz inanin onun icin vazgecilmessiniz

Klasik toplum baskısı: " aaaa emmiyor mu? Aaaa sezaryen mi? "..
Boşverin.. artik yenilen çoğu sey gdo lu, organik değil anne sütünün eskisi gibi mucizevi bir şey olduğunu düşünmüyorum..
Hasta olcaksa olur, anne sütü alıp hastalıktan kurtulmayan, mamayla beslenip gayet saglikli olan çocuklar var.. bu biraz da bebeginizin yapisiyla ilgili. Ayrıca guvenli bağlanma da emzirme üzerine kurulu bir şey değil ama oyle bir algı var maalesef toplumda.. gergin olmanız hepsinden kötü yansır çocugunuza.. benim de 4 aylık bebeğim var, mama alıyor. Ebe " aaaa mama mı yiyor " demişti. Siyanür mu veriyorum sanki diye sorgulamıştım.
Bosverin insanları çogu mama verir, ama mamaya öcü muamelesi yapar. Kendinizi yadirgamayin, bebeginizin tadini çıkarın bu günler geri gelmeyecek .

Lütfen kendine haksızlık etme. Bence Sen bilinçli akıllı bir kadınsın.

Ben de ikinci çocuğuna hamileyim. Ilkinde Doğum sonrası depresyonu dibine kadar yaşadım. Bir sene sürdü nerdeyse ve özellikle ilk aylarda kızımla duygusal bağ kuramadım. Emziriyordum ama bu sonucu değiştirmiyordu. O zamanlar ayni senin gibi hissediyordum . Beniim kizim benim kucagimdan anneannesinin kucagina atilirdi . Yasamayan bilemez zor

Ama şimdi görsen o kadar güzel bir anne kiz ilişkimiz var ki dünyalara bedel benim için. O benimle çok mutlu ben onunla çok mutlu... Sen de kendini toparlayinca goreceksin, unutma ki daha gecirecek cok guzel zamanlariiniz var. Her seyi telefi edecek kadar vaktiniz olacak ve inaniyorum iyi anne olacaksin

Bu arada kızım 24 ay emdi. Her zaman zayıf, iştahsız bir çocuk oldu. Ayrıca anaokulundayken 2 gün giderken 3. Gün hastalanırdı
Ekim ayı girdiği anda hastalanmaya başlıyor marr ayına kadar hep hasta. Bu sene 1. Sınıfa başladı biraz daha az hastalanıyor artik

Yanı hiç kendini suçlama o konuda da. Emen çocuk sağlıklı, emmeyen çocuk sağlıksız diye bir şey yok.

Back
X