Bebeğime bir şey olur mu?

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.877
248
Herkese iyi aksamlar. Bu aksam inanilmaz korku dolu ve cok kotu bir aksam yasadim. Umarim beni rahatlatacak bir sey soyleyen birileri olur.

6 hafta 1 günlük hamileyim. Kedim var. Aksam eve geldikten sonra kedim 4. Kattan aşağı düştü. Cok sukur ayaklari uzerine düştü ama ic kanama olur korkusuyla veterinere goturdum. Muayene sonucu kirik cikik ic kanama gorunmuyor dendi ama rontgen cekmek istedi veteriner. Ben de o şokla hamile oldugumu unutup kediyi tuttum rontgen cekilirken Rontgen cihazi dişçi rontgeniymis ve 9 miliamper degerinde radyasyon yayiyormus. Normal insanlar icin kullanilan rontgenler 100 miliamper yayiyormus. Bana direkt isin gelmedi ama tabi etrafa yayilan gelmistir. Masaya çok yakindim cunku kediyi tutuyordum. Çok korkuyorum bebegime zarar gelmisse diye.

Buarada solugu acilde aldim. Dun kontrolum vardi bebek gorunmemisti. Bu aksam hem bebegi hem kalp sesini duydum. Aglamaktan helak oldum. Ne olur icimi ferahlaticak bir şeyler soyleyin cok kötüyüm. Kedicigime mi uzuleyim yavruma mi mahvoldum.

Korkma canım allahın izniyle hiç birşey olmaz doktora gözükmüşsün zaten.Dikkat et derim yinede

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...begime-zarar-vermis-midir-korkuyorumm.428978/

Korkma canım allahın izniyle hiç birşey olmaz doktora gözükmüşsün zaten.Dikkat et derim yinede
Allah razı olsun insallah bir sey olmaz. Hayatimda hic bu kadar cok korkmamistim. Kendi doktorumu da aradim hicbir sey olmaz onlarin dozaji cok kucuk dedi ama işte ben rahatlayamiyorum.

birşey olmaz.
neden dersen.
diyelim sen düştüm ve ayagın kırıldı. kırıgı anlamak için 9 ay seni kimse beklemez. mecbur rontgen cekileceksin. eger cok kotu bir şey olsa senin bacagının rongtr. 9 ay sonra cekilirdi...
bu örnekten yola cıkıp kendini sakinleştir. bu panigin bebegini ontgenden bence daha cok hırpalar...

Bol bol su için, birşeycik olmaz allahın izini ile.

Hayırlısı ile kucağınıza alın bebişi inşallah.

Kediciğe de geçmiş olsun.

Allahin izniyle bisey olmaz uzme kendini bukadar hem kedicigi veterinere goturmekle sevap islemissin Rabbim korusun bebisini saglikla al kucagina insallah

korkma hem doktorunda birşey olmaz demiş. üstelik kalp atışlarını görmüşsün bunları düşün. korkup tedirgin olup onuda üzersin. ayrıca kedine çok geçmiş olsun.

Bildiğim kadarıyla anne karnındaki bebeklerin diş röntgeni cihazlarından zarar görme olasılıkları düşük. Minimum düzeyde radyasyon yayıyorlar çünkü. İçinizi ferah tutun, çok endişeli olursanız bebeğiniz de etkilenir. Sağlıklı doğumlar dilerim. :)

Ne kadar mantikli yazmissiniz cok tesekkur ederim. Insallah bir sey olmaz. Bir de sanki anne sakin ol dermis gibi kalbi atti Allahim sen cok buyuksun.

Doktor da oyle soyledi dozaji cok dusuk dedi ama iste insan yine de cok kotu oluyor. Veteriner hekim de normalde hastalarimiza sorariz hamile misiniz diye size nasil sormadim dedi. Olacagi varmis sanirim. Sen git xraylardan gecme rontgeni unut. Yasadigim soktan olsa gerek. Kedim cok yuksekten düştü ölmemesi mucize inanin hicbir yeri kırılmadı Allah korudu. 10 cm oteye dusseydi betondu. Cam balkon yaptiracakti ev sahibimiz yeni tasindik olmadi.

Hekimler en ufak riski bile düşünüp size söylemek zorundalar o yüzden. Dikkat etmekte fayda var ama minimum düzeyde radyasyon yayan bir cihazdan çok sorun çıkacağını düşünmüyorum. Ona bakarsak hamileler akıllı telefon da kullanmamalı, onlar da radyasyon yayıyor. Siz rahat olun, kedinize de çok çok geçmiş olsun.

Sakin ol sevgili anne adayimiz..stres korku uzuntu daha cok bebege zarar verir unutma..
ben de rontgen cekildim hamile degildim o zaman.doktora sordum bu rontgenlerin zararlari hemen gitmiyormus vucutdan. bunun atilmasi icin bana sut urunleri ve yogurt ayran tuketmemi soylemisti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…