bebegıme bısey olur mu !

Safistd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
4.733
15.912
208
36
Kızlar merhaba bes haftalık hamıleyım ama 20 lık dısım apse yaptı yuzumun yarısı şişti resmen gunlerdır yerde mıyım gokte mıyım bılmeden yasıyorum cok acım ve agrım var. Doktora gıttım rovamycıne (antıbıyotık) verdı bana, kadın dogum dıktoruma sordum ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı bende ıcmeyeyım en ufak bı zarar gelecekse dedım, ıltıhap bebege daha zararılı kana gecerse dedı velhasıl ıcmedım dayandım ama yuzumun sıslıgı arttı artık dun gece dayanamadım esımınde ısrarıyla antıboyotıgı ıctım bı kac saat agrım kesıldı butun gece yıne uyuyamadım sımdı tekrar ıcmem gerek ama cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursa :KK43: benzer seylerı yasayan var mı? Internette arastrdım cok ıcen var ama onların bebeklerı buyuk benım daha bes hafta cok uzgunum hapı ıctım dıye annem de perısan oldu o konuya hıc grmıyorum

Not: mune bu konu bır dert, kadın dogum konusu degıl lutfen tasıma

Kızlar merhaba bes haftalık hamıleyım ama 20 lık dısım apse yaptı yuzumun yarısı şişti resmen gunlerdır yerde mıyım gokte mıyım bılmeden yasıyorum cok acım ve agrım var. Doktora gıttım rovamycıne (antıbıyotık) verdı bana, kadın dogum dıktoruma sordum ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı bende ıcmeyeyım en ufak bı zarar gelecekse dedım, ıltıhap bebege daha zararılı kana gecerse dedı velhasıl ıcmedım dayandım ama yuzumun sıslıgı arttı artık dun gece dayanamadım esımınde ısrarıyla antıboyotıgı ıctım bı kac saat agrım kesıldı butun gece yıne uyuyamadım sımdı tekrar ıcmem gerek ama cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursa :KK43: benzer seylerı yasayan var mı? Internette arastrdım cok ıcen var ama onların bebeklerı buyuk benım daha bes hafta cok uzgunum hapı ıctım dıye annem de perısan oldu o konuya hıc grmıyorum

Not: mune bu konu bır dert kadın dogum konusu degıl lutfen tasıma
korkma allahın izniyle bişey olmaz ilk 3 ayı devirdiysen bende pskolojik ilaçlar kullanmak zorunda kaldım üstelik ikizlerdi.

Not: mune bu konu bır dert, kadın dogum konusu degıl lutfen tasıma

kusura bakmayın da ne biçim kadın doğumcunuz var, ben olsam kesinlikle bir daha gitmem
benim de antibiyotik kullanmam gerekmişti, kadın doğumcum şunu kullanabilirsin bebeğe zararı olmaz demişti, aynen ağrı kesici için de şunu kullan şu kadar kullan
ne biçim doktor, ne demek ilacı dişçi yazdı onun sorumluluğu, PES :oha:

başka kadın doğumcuya sorun
antibiyotik kullanmanız şart, o apse ile olmaz ama ilacı dikkatli seçmek lazım

Zarar kısmında birşey diyemem ama antibiyotik bir seferlik bir ilaç değil. En az 5 gün dr unuzun verdiği düzende kullanmalısınız. Tedavi edilmeyen diş hastalıkları için böbreğe kalbe vs zarar veriyor diyorlar doktorlar eminim tedavi olmazsanız bebeğinize zararı olur. İçinize sinmiyorsa başka bir doktora danışın fayda zarar durumuna bakıp karar verin.

Hamile iken içilebilen antibiyotik var .
Kadın doğum doktoru onu yazsaydın keşke .
Birşey olmaz korkma Allah korur onu .

Ikı tane dıscıye gıttım ılk dıscı agumentın yazdı kadın dgum dktruma onun yazdıgı ılacı srdum b grubu ıcebılırsın ama mesulıyet dıscıne aıt dedı snra ben ıkıncı bı dıscıye gıdıp durumu anlattım o da baya kıtap karıstırdı ılgılendı sagolsun emın olarak bunu yazdı ıcmesem dedım ıcmezsen sısılık artar ınmez dedı dedıgı gıbı oldu mecbur ıctım :( bırde agumentını esım hamıle olsa ona hayatta ıcırmem dedı bunu ıc dedı

Canımm hayırlı olsun demeye geldim, çok mutlu oldum adına :anneadayı:

Ama iltihabın kana karışması elbette daha kötü, peki eczacına sordun mu hamilelikte kullanılıp kullanılamadığını? Keşke kendi doktoruna yazdırsaydın birtane

Bende icmistim hamileyken bogaz iltihabi yuzunden. Simdi emziriyorum 2.5 aylik gecen hafta yine ictim bogazim yuzunden. Dogum doktorum verdi bana. Bi zarar gormedim ama yinede doktorlara sor herkeste ayni olmaz..

kusura bakmayın da ne biçim kadın doğumcunuz var, ben olsam kesinlikle bir daha gitmem
benim de antibiyotik kullanmam gerekmişti, kadın doğumcum şunu kullanabilirsin bebeğe zararı olmaz demişti, aynen ağrı kesici için de şunu kullan şu kadar kullan
ne biçim doktor, ne demek ilacı dişçi yazdı onun sorumluluğu, PES :oha:

başka kadın doğumcuya sorun
antibiyotik kullanmanız şart, o apse ile olmaz ama ilacı dikkatli seçmek lazım

Ikıncı bı dıscıye daha gıttım durumu anlattım kadın dgum dktrunun dedıgı seylerı syledım Allah razı olsun baya ılgılendı kıtap karıstırdı ılk dıscının yazdıgı ve kadın dgum dktrunun onayladıgı antıbıyotıgı kesınlıkle ıcme dedı bunu verdı bunu da mecbur kalıncaya kadar ıcmedım byrası kucuk bır ılce ve sadece bır tane kadın dgum dktru var merkezden randevu aldım ptesı gıtcem brde telefnla baska bır kadın dgumcuya srdum o da ıc dedı

Ikınvı

Zarar kısmında birşey diyemem ama antibiyotik bir seferlik bir ilaç değil. En az 5 gün dr unuzun verdiği düzende kullanmalısınız. Tedavi edilmeyen diş hastalıkları için böbreğe kalbe vs zarar veriyor diyorlar doktorlar eminim tedavi olmazsanız bebeğinize zararı olur. İçinize sinmiyorsa başka bir doktora danışın fayda zarar durumuna bakıp karar verin.

belkı uc hapla apse dagılır dıye umud edıyrum :( dagılınca ıcmıycem

İlaç içmezsen enfeksiyon bebeğe inanılmaz zarar verir mutlaka aksatmadan iç ilacını stres yapma Allahın izniyle bir şey olmaz bebeğine asıl ilacı kullanmazsan daha büyük sorun olur senin ve bebeğin için.

Canımm hayırlı olsun demeye geldim, çok mutlu oldum adına :anneadayı:

Ama iltihabın kana karışması elbette daha kötü, peki eczacına sordun mu hamilelikte kullanılıp kullanılamadığını? Keşke kendi doktoruna yazdırsaydın birtane

Tesekkur ederım canım agrımdan acımdan mutlulugunu yasayamadık henuz :) ınsallah saglıkla kucagımıza alırız cok endıselıyım doktordan hayır yok randevu aldım ıyı bır hastaneye o da pazartesı gunu oraya danısırım artık

Yanlış yönlendirmek istemem ama benim de hamileyken dişimde apse oldu ben sabah akşam bir dıs sarımsak yuttum ve 2. gün inmişti. Siz de deneseniz belki etkili olur.

geçmiş olsun.
öncelikle bu kadar olumsuz düşünüp korkmayın.
bebeginize belki ilaç değil ama bu endiseniz gerginliginiz zarar verebilir.
sakin olun.
hamilelikte antibiyotik kullanmak zorunda olduğumuz bir sürü durum oluyor.
bende idrar yolu enfeksiyonu için kullanmistim.neredeyse son aya kadar aralıkla kullandım üstelik.
öncelikle başka bir kadın doğum doktoruna tekrar sorun.4. aydan itibaren de mutlaka kalsiyum takviyesine başlayın.
iyi düşünün iyi olsun..
tekrar geçmiş olsun

İlacı kullan dis apsesi beynini bile vurur bebeğe de çok zarar verir ayrıca kendiliğinden asla geçmez yüzünü delip dışarı akar. Ayrıca augmentin en güvenilir ilaç grubunda rivamycin hakkında bilgim yok. Kadın dogumcuna bir daha uğrama kesinlikle başka bir doktor bul.

Back
X