Kamu spotuna istinaden;
Yürümeyip kucak istiyorlarsa ne yapalım :)
Benim kızım bebekken binmezdi bebek arabasına,arabayla çıkar,bir elimde araba diğer kolumda kızım öyle gelirdim eve. Arabadan vazgeçip mei tai sling aldım,1 sene üzerimde taşıdım çanta gibi:)Sonra belim ağrımaya başladı baston puset aldım,onu bir sevdi,seviş o seviş. Hatta 1 tane kırdık,ikinciyi aldım. Geçen seneye kadar da kullandım. Şu an gözünün önünde olsa şu an bile ister o arabaya binmek. 5 yaşında olmasina rağmen. Yani diyeceğim o ki,zamane minikleri kendi tercih ediyor o bebek arabasında keyifli keyifli gezmeyi :)
Konu sahibi konunuza gelince;
Mevsimine uygun her sebzenin çorbasını yapabilirsiniz . İçerisine et suyuda eklerseniz gayet besleyici olur. En basitinden şu an balkabağı bolca var,minik küpler halinde doğradığınız balkabaklarını,birazda minik dogranmış havuç ekleyebilirsiniz,et yada tavuk suyuyla kısık ateşte pişirip,süt ekleyip ezip yedirebilirsiniz. Bu hafif tatlı oluyor,şayet tatlı sevmez diyorsanız süt yerine,yoğurt,un,yumurtadan terbiye yapıp ekleyebilirsiniz,buda gayet güzel olur.
Brokoli çorbasıda yapabilirsiniz aynı mantıkla,güzelce haşlayıp ezip 1 bardak kadar sütle açabilirsiniz. Hatta dereotuda ekleyebilirsiniz bu çorbaya. Gayet lezzetli olur.
Benim kızım o dönem,tarhanayi çok severdi,et suyuyla yapardım genelde.