• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 Ay Meme Bırakma

albatroza

elbet roza, elbette
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
18.579
Puanlar
198
Merhaba hanımlar, kızım 17 aylık ve meme bağımlısı resmen. Saatlerce emiyor. Emdiği için çok fazla bir şey de yemiyor ama sütüm de doyurmuyor. Sürekli huzursuz. Memeden ayırsam pişman olur muyum bilmiyorum. Meme reddi olan bir bebek olsa vicdan yapmam belki ama, emmeyi çok severken 2 yaştan önce ayırmak konusunda emin değilim. Ben de çok yoruldum artık. Oğlumda 22 aya kadar sabretmiştim.

Ben tavsiye vermeyin 2 sene 9 ay biri diğeri 3.5 sene emdi😂😂😂🫣🫣🫣

eBen tavsiye vermeyin 2 sene 9 ay biri diğeri 3.5 sene emdi😂😂😂🫣🫣🫣
😁😁😁😁 çok zor olmadı mı? Sütüm az olduğu için memem acıyor ve rahatsız oluyorum iyice. Ki emzirmeyi de çok severim

Bende emzirmeyi çok sevdiğim için birde oğlumda eşimin görevinden dolayı ben büyüttüm oğlumu kıyamadım çok bagimliydi babadan ayrı bendende ayirmayim derken sınırı aştık tabi😂 kızımda kocam kızıma kiyamadi biraz daha diye diye üç buçuk seneyi devirdik 😂😂😂🤪🤪 ama birakiyorlar bir şekilde yaaa birde benim goguslerimde hiç yara olmadı sütte geliyordu çocuklarda isirmiyordu o yüzden gel zaman git zaman

Evet onlar çıktı, çıkarken çok zorlandık, hatta o 3-4 gün emziremedim. Bu durum bayadır sürüyor ama. Yemek yese zoruma gitmeyecek de....
Emzirmeyi kesince ek gıda düzene giriyor bu bi gerçek ben 13 aylıkken kestim iki bebemide açıkçası cok bayılarak emzirmiyordum aşkla. O yüzden artık yoruldum diyorsanız gece beslenmesini kesmekle başlayıp yavaş yavaş bitirebilirsiniz.

Emzirmeyi kesince ek gıda düzene giriyor bu bi gerçek ben 13 aylıkken kestim iki bebemide açıkçası cok bayılarak emzirmiyordum aşkla. O yüzden artık yoruldum diyorsanız gece beslenmesini kesmekle başlayıp yavaş yavaş bitirebilirsiniz.
O aylarda kesmek zorladı mı? Oğlumu 22 aylıkken kesmiştim, çok kolay olmuştu. Şimdi bırakma gücünü de bulamıyorum kendimde. Ama bu şekilde devam ederse çok zorlanacağım da bir gerçek. Gece özellikle çok zor bizim. Saat başı emiyor çünkü. Gece emzirmelerini nasıl bıraktınız? Yerine mama, emzik vs verdiniz mi?

O aylarda kesmek zorladı mı? Oğlumu 22 aylıkken kesmiştim, çok kolay olmuştu. Şimdi bırakma gücünü de bulamıyorum kendimde. Ama bu şekilde devam ederse çok zorlanacağım da bir gerçek. Gece özellikle çok zor bizim. Saat başı emiyor çünkü. Gece emzirmelerini nasıl bıraktınız? Yerine mama, emzik vs verdiniz mi?
Geceyi keserken ilk 3 gün baya krizliydi, ki büyükte olsa aslında kriz çıkarıyorlar çoğunlukla gece her istediğinde memeyi alamayınca. Yerine kriz çok uzadıysa su verdim sadece, 1 hafta sonrasında alışmış oluyorlar artık gece uykuları da uzamaya başlamıştı benim oğlum 1.5 saatte bir emmek için kalkıyordu bıkmıştım. Yatmadan yarım saat önce yattığı oda harici bir yerde emzirip götürüp yatırıyordum pışpışlıyordum sonraki kalktığında vermedim ilk denemede geri dalması uzun ve krizliydi eşim baya olmaz böyle vs dedi ama bu yol buradan geçiyor diyip geri dönmedim İkinci kalkıp istediğinde verdim sonrakinde vermedim derken en son sabah 5te verip bidaha vermiyordum kalkımca kahvaltı yaptırıyordum bizimki 7de ayaktaydı. Öyle böyle derken araları aça aça ilerledim en son kendisi kalkmadı hiç bi gece emmek istemedi öylelikle bitmiş oldu. Ama kendinizi hazır hissetmeniz gerekiyor öteki türlü pes edersiniz süreç kolay değil çünkü. Öğlende belli zamanlarda veriyordum onuda kendisi istemedi sonrasında.

Sağıp versen?

Merhaba hanımlar, kızım 17 aylık ve meme bağımlısı resmen. Saatlerce emiyor. Emdiği için çok fazla bir şey de yemiyor ama sütüm de doyurmuyor. Sürekli huzursuz. Memeden ayırsam pişman olur muyum bilmiyorum. Meme reddi olan bir bebek olsa vicdan yapmam belki ama, emmeyi çok severken 2 yaştan önce ayırmak konusunda emin değilim. Ben de çok yoruldum artık. Oğlumda 22 aya kadar sabretmiştim.
Vicdan yapacak bir durum yok. Artık ona faydalı olan şey ek gıda. Sütün bir faydası kalmıyor bu aylarda doktorlar Söylüyor bunu. Kızımı 19 aylıkkken bıraktım gece çok uyanıyordu iyi ki o zaman bırakmışım 2 yaş sendromunda bırakmak imkansız gibi bence.

Back
X