Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

Elbette Rabbim ne nasip ettiyse o olur. Ancak dna kromozom bunlar bilimin değişmez gerçekleri. Amniyosentezde kromozomlara bakılıyor ve diyelim ki gibi bir muallak yok.
En basidini ben yaşadım ve yukarıda yazdım hatta kızım için %99 değil %100 tanı kondu amniyosentez ile

Benim komşum akrabam değil kızım var amniyosentez sonucu%100 down sendromu dediler aldırmayı düşünmedim kızım aklı küpü maşallah ne down sendromu var nede başka bir hastalığı tanı testi ola bilir bu tür şeyler ama yinede Allah'tan başka kimse bilemez belki çocuk testler sonucu kesin down sendromu Rabbim sınıyor kulum ne yapacak die doğuma girdiğin an bile Allah nasip ederse değiştire bilir herşeyi
Amniyonsentez olduğunuzdan emimsiniz değil mi? Karnınızdan sıvı aldılar?
Eğer eminseniz ve doğruysa hastaneye dava açmış milyonlar almışsınızdır diye düşünüyorum.

Neyse konuyu sabote etmek istemiyorum.

Ç
Amniyonsentez olduğunuzdan emimsiniz değil mi? Karnınızdan sıvı aldılar?
Eğer eminseniz ve doğruysa hastaneye dava açmış milyonlar almışsınızdır diye düşünüyorum.

Neyse konuyu sabote etmek istemiyorum.
Çokta eminim hastane değil kendi doktorum yapmıştı parayla işim olsaydı yapardım bunu ve zaten o sonuç geldiği zmn dava falan filan düşünecek durumunuz kalmıyor Kimseye fikir vermiyorum aslında benim öyle oldu diye yazdım sen o vs vs olacak diye bir şey yok herşey Allah'tan çok ünlü bir doktor bile kendi hesabında amniyosentezin bile kesin sonuç vermediğini söylüyor benim kızım sağlıklı doğdu diğeri öyle olacak diye bir şey yok Allah biliyor herşeyi belkide benim inancım çok çok fazla

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz bir şey. İki yıl önce halama aynı şey denildi , yok eşiğinden sıvı alacağız falan dediler kesin olup olmadığını anlamak için ki sıvı içinde riskli bir durum demişlerdi. Ve hastane bu vakalarla doluydu . Ve halam herşeye rağmen aldırmam dedi . Çok şükür sağlıklı dünyaya geldi. Kuzenime aynı şekilde yani demem o ki tek doktorla kalmayın . Allah yardımcınız olsun

Aldırma amaçlı yaptırmadım hayatımızı ona göre düzene koyalım diye yaptırmıştık

Amniyosentezin tespit edemediği anomaliler olabilir ama yanlış pozitif sonuç verdiğini ilk kez duyuyorum benim bilgi eksiğimdir belki.
Neyse ki sağlıkla kucağınıza almışsınız önemli olan bu.

Ben aynı durumu yasasaydim yine böyle bir vicdansizlij yapmam kendi işine bak benim hamileliğime kalkıp laf söylemek sana düşmez.
Ay size tilt oldum hamileliğine laf söylemek o arkadaşa düşmüyor ise konu sahibinin ne yaptığı da snn haddine düşmez laf söylemek size kalmadı. Kendinize gelin yahu. Sanki doğacak çocuğa siz bakacaktiniz. Ne derdi var ne sorunu var aile durumu imkani sağlığı buna musaitmi bilmiyorsunuz bile.. hiç tanımadığınız birini sırf duyar kasmak için gelip burda linç ediyorsunuz. Daha 11 haftadasnz ne yasayacagnz ne karar vereceğnz belli bile değil. Kimse kınadığını yaşamadan olmezmis. Bence sözlerinizi itina ile seçip söyleyin. Sız mükemmel bir anne adayı konu sahibi ya da bu durumu yaşayan kadınlar pis k*ka değil.
Hayret ya klavye karşısına geçen ahkam kesiyor.

Amniyosentezin tespit edemediği anomaliler olabilir ama yanlış pozitif sonuç verdiğini ilk kez duyuyorum benim bilgi eksiğimdir belki.
Ben sadece örnek olarak kendimi gösterdim herkes öyle olacak diye bir şey yok ama dediğim gibi herşey Allah'tan ondan başka kimse bilemez hiç bir şeyi Allah razı olsun tşkr ederim

Allah'ım herkesin derdi de benim hamileliğime geldi konu ben oldum surda söz konusu benim hamileliğim mi konuda ki kisimi ? Bu da benim fikrim ben kendi fikrimi soyluyorum sizene allaskina ya. Sizin fikirleriniz bana uyuşmaz benimkine size uyuşmaz . Kendi fikrinize kalın.
Biz de onu diyoruz işte arkadaşım anlayabiliyor musun ?? Algılayabiliyor musun bizi ? Sen kendi hamileliğine bak. Başkasınin ne yaşadığı seni ilgilendirmez. Söylediğin ile yaptığın uymuyor bile benim hamileligimden sizene diyorsun ama başkasının gebeliği hakkında yorum yapma hakkına sahip olduğunu sanıyorsun , :) adama ne alakaaaa?? Diye sorarlar.. senin fikrin ise fikrini güzelce beyan edersin, ama kinar gbi acimaszca vicdansz Allah sorar hesabni vs blablabla diyemezsn. Bu hakkı sana kimse vermiyor.. senin hamileligin hakkında yorumu kmseye uygun görmediğin gibi. İyi günler canıms.

Allah'ım herkesin derdi de benim hamileliğime geldi konu ben oldum surda söz konusu benim hamileliğim mi konuda ki kisimi ? Bu da benim fikrim ben kendi fikrimi soyluyorum sizene allaskina ya. Sizin fikirleriniz bana uyuşmaz benimkine size uyuşmaz . Kendi fikrinize kalın.

Hamilelikte bu kadar sinir iyi değil şeyma. Sakin ol ya. Sen kendi bebeğine odaklan. Sağlıkla kucağına al.

Yanlış bilgi veriyor olabilirsiniz. Amniyosentez sonucu %100 e yakın olmaz %100 olur. Ve down sendromu tespit edilirse onun değişme ihtimali yok.
Belki ultrasona göre ya da kan testlerine göre %100 e yakın görmüşlerdir ama yanılmışlardır.

Mesela yurt dışına gönderdiğimiz kan testi fetal dna %99 doğru sonuç veriyor. Onun gibi bir test olabilir ama amniyosentez olamaz
Amniyosentez dediğiniz sıvı alınması ise evet yaptırmış ama fetal dna dediğinizi yaptırmamış benim başıma gelmedi elbette kimseyi yonlendirmekte değil niyetim herkeisn kendi kararı ama ben hiç biseyi net bileceklerini sanmıyorum tıp dünyasında şaşırılan olayları duyuyoruz sonuçta aldırmak niyetimde olmadığı için ben iki çocuğumda da yaptırmadım testleri

Konu sahibi girmiyor ayrıca tartışmanın anlamı yok Rabb'im kimseyi evladıyla sevdikleriyle imtihan etmesin zor durumda olanların yardımcısı olsun

Konu sahibine bu kadar ağır laflar söylemek ne kadar doğru bilemiyorum fakat ben 31 haftalık doğum yaptım yani sizin bebeğinizde yaşam sınırında şu an 😭 zor Bir karar olmuş sizin için Allah kolaylık versin.
Not: Konu sahibinin ettiği bedduaları acısına veriyorum.

Ben aynı durumu yasasaydim yine böyle bir vicdansizlij yapmam kendi işine bak benim hamileliğime kalkıp laf söylemek sana düşmez.
Sen ne terbiyesiz bı kadınsın ya.Sanane kimin çocuğuna ne yapacağından.Sana mi soracaklar.Daha 11.haftandasin bakalım neler göreceksin.Muneyi etiketleyemedim kızlar biri etiketlesin de şu kadını banlasinlar.

Amniyosentez dediğiniz sıvı alınması ise evet yaptırmış ama fetal dna dediğinizi yaptırmamış benim başıma gelmedi elbette kimseyi yonlendirmekte değil niyetim herkeisn kendi kararı ama ben hiç biseyi net bileceklerini sanmıyorum tıp dünyasında şaşırılan olayları duyuyoruz sonuçta aldırmak niyetimde olmadığı için ben iki çocuğumda da yaptırmadım testleri

Önemli olan amniyosentez zaten. Fetal sonucu da hala ihtimal.

Birkaç sene önce izlediğim bir haber olduğundan kaynak bulup gösteremiyorum ama amniyo testi de dahil tüm testleri yapıldıktan sonra sağlıklı denilen bir bebek down sendromlu doğmuş, aile hastaneye dava açmıştı da öyle haber olmuştu, elbette doktorlara ve bilime güvenelim ama bazen testlerde de doğru sonuç çıkmayabiliyor, o yüzden galiba böyle durumlarda birkaç doktorun görüşünü almak daha sağlıklı.

Back
X