- 25 Nisan 2024
- 76
- -7
- 1
- Konu Sahibi Kelebekcik00
-
Biz formül mamaya tam 6 aylıkken başladık. 6 aya kdr sadece anne sütü aldı. Sonra doktor formül mama ile desteklememi söyledi kilosu düşüktü biraz. Ne memeden vazgeçti ne mamadan ikisini de götürdü.
Aaa gerçekten mi yani aslında günde 1 veyahut 2 mama bende zararı olacağını düşünmüyorum ama yinede sormak istedim sizlereBiz formül mamaya tam 6 aylıkken başladık. 6 aya kdr sadece anne sütü aldı. Sonra doktor formül mama ile desteklememi söyledi kilosu düşüktü biraz. Ne memeden vazgeçti ne mamadan ikisini de götürdü.
Ama şöyle bizim kilo düşüklüğü vardı o yüzden başlamıştık eğer kilosunda sorun olmasaydı baslamazdim siz doymadığını nasıl anladiniz kilo alımı aylık yerinde mi? eğer yerindeyse de pek gerek yok bence. Zaten ek gıdaya da başlıyorlar o ayda.Aaa gerçekten mi yani aslında günde 1 veyahut 2 mama bende zararı olacağını düşünmüyorum ama yinede sormak istedim sizlere
Kilo alımı gelişimi yolunda hani doktorumuz hersey yolunda dedi ama ben öyle düşündüm süt aksam daha az geliyor gibi gün içerisinde dinlenemediğim zamanlar özellikleAma şöyle bizim kilo düşüklüğü vardı o yüzden başlamıştık eğer kilosunda sorun olmasaydı baslamazdim siz doymadığını nasıl anladiniz kilo alımı aylık yerinde mi? eğer yerindeyse de pek gerek yok bence. Zaten ek gıdaya da başlıyorlar o ayda.
Verin bence canım , uyku arası olduğu için yapmaz6 ay 6 gunluk bebeğim anne sütü ile besleniyor ufaktan ek gıdaya geçiş yaptık fakat uykuya geçişte zorlanıyoruz ve sütün akşamları yetersiz olduğunu düşünüyorum sadece gece uykuya geçişlerde 1 defa formul mama versem meme reddi yapar mı sizce vermeli miyim?
Yani bir deneyin baktınız işe yaradı devam edilir. Ama anne sütüne alışan çocuk mamaya da hemen alismiyor 6 aydan sonra hele bizimkine bayağı uğraştım belki sizinki hemen kabul eder.Kilo alımı gelişimi yolunda hani doktorumuz hersey yolunda dedi ama ben öyle düşündüm süt aksam daha az geliyor gibi gün içerisinde dinlenemediğim zamanlar özellikle
Ben dogdugunda veriyordum 3 aya kadar gece 1kez verdim uykuya geçiş için 3 aydır vermiyordum ama yetersiz olduğumu düşünmeye başladımYani bir deneyin baktınız işe yaradı devam edilir. Ama anne sütüne alışan çocuk mamaya da hemen alismiyor 6 aydan sonra hele bizimkine bayağı uğraştım belki sizinki hemen kabul eder.
Uykuya gecis icin ek gıda doneminde muhallebi tarzı ya da doyurucu ama mideyi zorlamayan hazmı kolay çorbalar da önerebiliyorlar. Öyle birşey de yapabilirsin.6 ay 6 gunluk bebeğim anne sütü ile besleniyor ufaktan ek gıdaya geçiş yaptık fakat uykuya geçişte zorlanıyoruz ve sütün akşamları yetersiz olduğunu düşünüyorum sadece gece uykuya geçişlerde 1 defa formul mama versem meme reddi yapar mı sizce vermeli miyim?
Onuda denedim yinede aynı oldu normalde 8 uyku saatimiz 8de yatardı 11 e kadar uyurdu sonra acıkır emer tekrar uyurdu sonra saat 3 sonra 6 da emerdi ama uyanmazdı sadece emip tekrar uykuya geçerdi aşırı uyanık olmuyordu en son 8de uyanırdı sabah artık ama şimdii saat başı olmaya başladıUykuya gecis icin ek gıda doneminde muhallebi tarzı ya da doyurucu ama mideyi zorlamayan hazmı kolay çorbalar da önerebiliyorlar. Öyle birşey de yapabilirsin.
Bence verme aç kaldığından değildir o bebekler 8. Aya kadar aç kalmaz 8den sonra anlarsın cidden açmış dersin bence o huysuzluk diş damak gelişiminden dir6 ay 6 gunluk bebeğim anne sütü ile besleniyor ufaktan ek gıdaya geçiş yaptık fakat uykuya geçişte zorlanıyoruz ve sütün akşamları yetersiz olduğunu düşünüyorum sadece gece uykuya geçişlerde 1 defa formul mama versem meme reddi yapar mı sizce vermeli miyim?
Beslenme dışında bir ihtiyacı, diş ağrısı vs. olabilir mi?Onuda denedim yinede aynı oldu normalde 8 uyku saatimiz 8de yatardı 11 e kadar uyurdu sonra acıkır emer tekrar uyurdu sonra saat 3 sonra 6 da emerdi ama uyanmazdı sadece emip tekrar uykuya geçerdi aşırı uyanık olmuyordu en son 8de uyanırdı sabah artık ama şimdii saat başı olmaya başladı
Buda bi seçenek tabiki yorumunuz için teşekkür ederim haklı olabilirsinizBence verme aç kaldığından değildir o bebekler 8. Aya kadar aç kalmaz 8den sonra anlarsın cidden açmış dersin bence o huysuzluk diş damak gelişiminden dir
İlk çocuğum biraz tecrübesizlik sanırım diş ağrısı olabilir kesin diş diyebilmek için ne belirtileri olmalıBeslenme dışında bir ihtiyacı, diş ağrısı vs. olabilir mi?
Kesin diye birşey yok tabiki siz mamayı verin yine uyanırsa hemen bilin ki derdi başka. Bu ay bebekler besin alerjisi, diş ya da bağırsak ağrısı nedeni ile geceleri huzursuz olabilirler. Diş ise gündüz de huzursuz olur. Alerji de öyle. Gazını atamıyorsa karnı ağrır ki gece bu artar. Emziriyorsanız sürekli bu gece kısır döngü olur. Emince rahatlar uyur gaz sıkıştırır uyanır emer tekrar rahatlar... Dişte eli sürekli ağzında olur gündüz salya çok olur vs.İlk çocuğum biraz tecrübesizlik sanırım diş ağrısı olabilir kesin diş diyebilmek için ne belirtileri olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?