• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğime isim

Ayyy eşim yazmışım yaaa ne güzel bir duyguymuş aman Allahım :17::17::17::17:
Neyse saptırmayayım :27::17:
Hadi gittim :9:

Neden böyle karışırlar ki hiç anlamam çok saçma kesinlikle.
Siz ne güzel uzlaşıp Ali Osman olarak karar vermişsiniz.Kimseyi takmayın.
Çocuk olduktan sonra inadına Osman diye seslenirlerse sizde her defasında bozarak Ali Osman diye çıkışın :34:Yengem böyle yapıyor herkes çokta güzel dumur oluyor :9:

Annesi siz olacaksınız ama babasıda var :) Ali Osman olursa aynen dediğim gibi yapın bir güzel bozun ..
Gıcık oluyorum babaannelerin şöyle tavırlarına.

Allahtan bizim ailelerde böyle şeylere karışmazlar benim ve nişanlımın ailesi.
Kızımızın adını nişanlım seçti ek isim olarak eşim benim ismimi takmak istiyor oda ayrı mesela benimkinin kısa halini :9:
Oğlumuz olursa onuda ben koyacağım :)

Ah nasip olur inşallah :49:

canım valla ben bugünkü tavırlardan sonra osmanı da kaldırmayı düşünüyorum:1: çünkü olmayacak böyle. ben zaten ali osman diye seslenmicektim . sadece ali dicektim.. ama bi de demezler mi ali güzel isim değil kiiiii ayy cinnet geçircektim. sustummm, kıpkırmızı oldum anlatamam sana.. eşim istediği için ali osman olucaktı, ama o da olmıcak artık.. erkek çocuk doğurma hevesim falan kalmadı zaten aman yaa. hala başım ağrıyor:27: inşallah senin bulduğun isimlere de karışan olmaz:1: çünkü biz eşimle yıllar yılllarr önce bulmuştuk bu isimleri. ama bak ne çok karışan çıktı valla tüm hevesim kırıldı:50:

canım valla ben bugünkü tavırlardan sonra osmanı da kaldırmayı düşünüyorum:1: çünkü olmayacak böyle. ben zaten ali osman diye seslenmicektim . sadece ali dicektim.. ama bi de demezler mi ali güzel isim değil kiiiii ayy cinnet geçircektim. sustummm, kıpkırmızı oldum anlatamam sana.. eşim istediği için ali osman olucaktı, ama o da olmıcak artık.. erkek çocuk doğurma hevesim falan kalmadı zaten aman yaa. hala başım ağrıyor:27: inşallah senin bulduğun isimlere de karışan olmaz:1: çünkü biz eşimle yıllar yılllarr önce bulmuştuk bu isimleri. ama bak ne çok karışan çıktı valla tüm hevesim kırıldı:50:

Anladım canım belli ki kızmışsın haklısında.
Eşinde istiyorsa Ali koyarsınız sadece.
Bizde kimsenin karışacağını sanmıyorum pek böyle şeylere takılan bi çift değiliiz karışsalar bile.
Valla ikimizde hem fikir oldugumuz için hele biri karıssın yıkarım ortalıgı yinede seçtiğimiz isimleri koyarım :)
Bu arada senle adaşız :9::29:
Kendiniz isimlerde uzlasın koyun milleti bosverin :)
Babadan olma anadan dogma anacım kimene :1:

Anladım canım belli ki kızmışsın haklısında.
Eşinde istiyorsa Ali koyarsınız sadece.
Bizde kimsenin karışacağını sanmıyorum pek böyle şeylere takılan bi çift değiliiz karışsalar bile.
Valla ikimizde hem fikir oldugumuz için hele biri karıssın yıkarım ortalıgı yinede seçtiğimiz isimleri koyarım :)
Bu arada senle adaşız :9::29:
Kendiniz isimlerde uzlasın koyun milleti bosverin :)
Babadan olma anadan dogma anacım kimene :1:

aaa adaşız demek süpemiş:1::1: ben de diyorum iyi anlaştık neden acaba:16::16: valla iyi geldi senle konuşmak. imam bildiğini okur işte kısacası.. benim çocuğumun yıllar önce koyulan isimlerini kimse değiştiremez:36::36: valla bi osman desinle, ya da trip atsınlar zor gösteririm çocuğu:9::9: oh olsunnn :8::8:

doğmamış çocuğa don biçmek tam olarak benim yaptığım oluyo galiba:1::1: daha hamile bile değilim, neyse yazdım rahatladım:37:

Böyle konularda maalesef hiç anlayışlı olamıyorum. Bu devirde çocuğuna illa ki anne-babasının adını vermeye çalışan, bu nedenle hamile eşlerini üzen adamları hiç anlayamıyorum. Eşimin ailesi de çok modern görünürler ama onlarda da var bu durum. Çok şükür kimseyi karıştırmadan istediğim ismi koydum.

aaa adaşız demek süpemiş:1::1: ben de diyorum iyi anlaştık neden acaba:16::16: valla iyi geldi senle konuşmak. imam bildiğini okur işte kısacası.. benim çocuğumun yıllar önce koyulan isimlerini kimse değiştiremez:36::36: valla bi osman desinle, ya da trip atsınlar zor gösteririm çocuğu:9::9: oh olsunnn :8::8:

Evet adaşız :7: Estağfrllah canım.. Öyle tabiki isimlere anne ve baba karar vermeli. Uzlaşmak en güzeli.
Sen hamile değilim diyorsun ben evli bile değilim ama isimler belli olası bi karışmaya karşılık tavrım bile belli :9:
Ah biz bayanlar :27:

mrb arkadasım bende oyle dede nıne ısımleeını koymaya karsıyım benım babam 9 sene once vefat ettı bnmde 16 aylık oglum var ılk hamıle kalmadan once ısım konusunu esımle anlastık ben dede nıne ısmını koymayacagımı herkes kendı adıyla yasasın dedım oda tamam dedı benım oglumun cınsıyetı ılk bellı oldunda annem ablam dısında herkes hasancık olacakmıs vs dedı ben ısmı hasan koymayı dusunmedımde bana verılen tepkı nıe babanın adnı koymuyorsun babanı sevmıomusun dıe tepkılerle karsılastım neyse benım oglum oldu adını EGE TAHA koydum bıgun esımle akrabamıza gıtmıstık orda dalga gecer gıbı kadın ona ege taha degılde hasan dıyelımmı neden babanın adını koymadın dedı benımde verdım cevap babamı sevmedımden degıl her babamın adını duydugumda kalbımın agrıdından koymadım dedım bunları ınsan anlayamaz bencede ısmı modern ıcıne sinen bı ısım koy oncedenmıs o ayse fatma alı velı ısımlerı

:28:
cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür edrim öncelikle.arkadaşlar eşimin babasının isminin hiç önemi yok bence.istediği kadar modern bir isim olsun hatta çok sevdiğim bir isim de olabilir ama ben kullanılmış bir isim is te mi yo rum.en sevmediğm isim bile dede isminden iyiydir bence.eşim babasını onurlandırmak istiyor anlıyorum ama.bende böyle bir duygu yok.kayınpederimi başka türlü de onurlandırabilirim ki severim kendisini saygı gösteririm.ben babamı küçük yaşta kaybettiğim halde babamın ismini bile koymak istemem oğluma.çok karşıyım bu saçmalıklara.yani bana saçma geliyor.kimine göre saçma gelmeyebilir tabi.
ne yapacağım bilemedim.dert ettim bayağı kendime.ama dert edilmeyecek gibi de değil ki.
Aynen, ilk yorumunu okurken bende babasının ismini vererek ne kadar dogru, iyi bir evlat oldugunumu ispatlamaya çalışıyor acaba, diye düşündüm :9:Ve dedeyi onurlandirmak istiyor, tehh:19:

sen haklisin tabiki, hala bu çağda dede, nene ismi verilmelerini istiyorlarsa, ben o akıldan biraz şüpe duyarım:9:

öncelikle cevap yaan herkese teşekkür ederim.bir arkadaş dedenin adını merak ettiğini söylemiş.ama inanın hiç önemi yok.istediği kadar modern,hoş bir isim olsa da istemem.konu zaten eşimin babasının adının ne oldugu değil,çocuğuma verecek olduğum isim dedesinin ismi olması ve bu durum beni çıldırtıyor.mecbur uzlaşmaya varmak zorunda olduğumuz için seçtiğimiz güzel bir ismi ve yanına da malesef kp ismini koyacağım artık.ama seçtiğim isimle hitap edeceğim.bu şartla kabul ettim artık.

çok haklısın bebeğine sevdiğin istediğin bi isimle seslenmek hakkın.ayrıca senin babanın da bi ismi var de mi sende kendi babanın ismini koymak istersen ne olacak çok merak ediyorum bu erkek aileleri hep herşey onlara ait sanıyorlar kara vermesi yetisi onlara ait sanıyorlar onların istediği yerde otur onların istediği yere git onların istediği ismi koy yeter yaa......

Son düzenleme:
benim eşimin bütün kuzenleri oğullarına babalarının isimlerini vermişler. Bazen banada espri yapar bizde sıra diye ben daha ortada bebek filan yokken koydum tavrımı sakın aklından bile geçirme diye en sevmediğim şey benimde..hakkaten yıllarca bebemiz olsun şu ismi verelim diye hayal kurup neden k.pnin ismini vereyim ki. Kendisini çok severim , adı da güzel ama genede istemem. Eşimde istemediğini söylüyor ama eminim ben he desem bayıla bayıla koyar.
bence koy tepkini kesinlikle kabul etmediğini söyle. Neyi kime ispatlayacak böyle sevgimi ispatlayacak. Sen isim araştır bak bebeğimize bu ismi buldum nasıl filan de..diğer ismin konusunu bile açma açarsa ben sana söylemiştim dersin. 2. isim olarak bile kabul etme çk gereksiz sdce kimlikte yazar kimse de o isimle çağırmaz ancak çocuğun kafası karışır o kadar..çok daha ısrar ederse o zmn benimde babamın ismini koycam dersin 1. isim seninki 2.si benimki olur dersin

bızdede durumlar farklı:)esım degılde ben ıstıyorum babamın ısmını koymayı.bes aylık hamıleyım ınsallah oglum olacak.ısmını babamın ısmı olsun ıstıyorum esım karsı cımıyor ama pek gonlude yok.bende ıkımızın babalarının ısmını koyalım dıyorum uyumlu oluyor ıkı ısım.esım olmuslerın ısmını koymayalım yenı ısım koyalım dıyor.ama ben kararlıyım ılk ısmı babamın ısmı olacak ıkıncısını o belırlesın:))))

Ay deli oluyorum bu duruma yaaa..
Sende 'bende babamın ismini istiyorum diyeceksin. hatta kız oldumu annemin ismi olsun diyeceksin görecek gününü :47:

Cidden seni anlaması amaçlı öyle desen?

iyi akşamlar herkese.ben size bir konuda danışmak istiyorum arkadaşlar.yani sinirimi bozan bir konuda haklı olup olmadığımı öğrenmek istiyorum.
4 aylık hamileyim ve bebeğim erkek.ilk çocuğumuz.oğlumuza isim ararken eşim babasının ismini koymak istediğini söyledi ve ben çok sinirlendim.en nefret ettiğim şeylerden biridir bir bebeğe dede nene isimleri konulması.ben oğlumun yepyeni bambaşka bir ismi olmasını istediğimi söyledim ve direndim.eşim de beni kırmadan ısrar ediyor.illa olacak işte demiyor ama içimden geçiyor diyor.anne yada babasının böyle bir isteklerinin olup olmadığını sordum.kimsenin bu konuda herhangi bir şey söylemediğini sadece kendi içinden böyle geldiğini söylüüyor.
gerçekten annesi babası bu konuda hiçbir imada bulunmuyor.ya da ben öyle biliyorum bilmiyorum.bu arada eşimin bir kız kardeşi var.yani ailede tek erkek.acaba ailesini böyle bir beklentiye
gireceklerini falan mı sanıyor da bu kadar ısrarcı anlamadım.
benim kesinlikle kabul etmediğimi görünce ikinci isim olarak koymak istiyor babasının adını.ama ben hiç mi hiç istemiyorum.babasını severim.sevmediğimden değil ama hiç istemiyorum dedesinin adını oğluma ikinci isim olarak bile veremek.
ayrıca eşime şu konuda da kızıyorum ki:bir insan nasıl ister babasının adını oğluna vermeyi.bambaşka yepyeni bir ismi olsun istemez mi.çok sinirliyim.ne yapabilirim bu konuda.ya da nasıl sakinleşebilirim yorum yaparsanız memnun olacağım.

bence biraz geri kafalılık.ben başkasını anımsatacak bir isim koymaktansa uydurmasyon bir ismi tercih edenlerdenim.benim çocugum kimseyi çağrıştırmamalı

Son düzenleme:
cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür edrim öncelikle.arkadaşlar eşimin babasının isminin hiç önemi yok bence.istediği kadar modern bir isim olsun hatta çok sevdiğim bir isim de olabilir ama ben kullanılmış bir isim is te mi yo rum.en sevmediğm isim bile dede isminden iyiydir bence.eşim babasını onurlandırmak istiyor anlıyorum ama.bende böyle bir duygu yok.kayınpederimi başka türlü de onurlandırabilirim ki severim kendisini saygı gösteririm.ben babamı küçük yaşta kaybettiğim halde babamın ismini bile koymak istemem oğluma.çok karşıyım bu saçmalıklara.yani bana saçma geliyor.kimine göre saçma gelmeyebilir tabi.
ne yapacağım bilemedim.dert ettim bayağı kendime.ama dert edilmeyecek gibi de değil ki.

ozaman sızde kendı babanızı onurlandırmaya kalkın..:S
bende ıstemem sahsen..allahtan kocamın öyle takıntıları yok..
hatta kendı der ben annem veya babamın ısmını koysam senın annene babana ayıp olur dıye..

kuzenımın cocugunun adıda dedesının ısmı 'bin ali murat' bu devırde böyle isim..
emınım cocukta utanıyordur:S

bebeğimizin cinsiyeti belli olmamaışken daha kız ve erkek isimleri belirlemiştik aslında.erkek olduğu belli olunca ufak ufak söylemeye başladı babamın ismi olsun mu diye.tab iilk baştan sert bir tepki verdim ama bir süre sonra ısrarcı olmaya başladı.illa olacak demiyor ama olsun diye ısrarcı oluyordu.bayağı olay yaptım tabi.şimdi artık seçtiğimiz ismi koyacağız yanına da kp ismini ekleyeceğiz.ama ben hala ikinci isim olmasını bile asla istemiyorum.ikinci çocuğumuz olursa hiç karışmamasını,ismini kendim seçeceğimi söyledim.kabul etti.artık bu şekilde anlaştık.bu arada ben ikinci isim olarak bile koymaktan vazgeçmesi için dua ediyorum.
herkese yorumları için çok teşekkür ederim....

Back
X