Bebeğime ismini ben veremedim:((

1bocuk1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
76
5
98
Diğer
hamileliğimde ne kadar heyecanlanmıştım,mutlu olmuştum ama hiçbirşeyiyle ben ilgilenemedim,mutluluğumu yaşayamadım,ismini bile ben koyamadım,eşimin ailesi kayınpederimin adını koydular,bebeğime ismiyle seslenmek içimden gelmiyor,sinir oluyorum..neden herşeye karışıyorlar anlamıyorum,ben karnımda taşıdım ben büyütüyorum,her zorluğunu ben çekiyorum,ismini bile başkaları koyuyor.haksızlık değilmi bu???
varmı başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar,beni yalnız bırakmayın..:çok üzgünüm:

Ne diyelim adıyla yaşasın güle güle büyüt bebeğini
Ben karşıyım böyle şeye
Bıcak zoruyla değilya
Yıkarım ortalığı istemediğim bir ismi ben katiyen koydurtmam kayınpedere falan
Ha ikinci bir ismi olacakmış amena koysunlar , zaten onlada seslenilmez :jeyyar:
Bu benim fikrim sakın alınma arkadaşım
Ama sende sesini çıkartsaydın diretseydin
Biraz sesiz mi kaldın ne

bazı insanlar örümcek kafalıdır ve kadın onlar için pekte önemli değildir maalesefki söz hakkı verilemz kadının duyguları anlamaya çalışılmazbenneyaptımki
böyle ikilemde kalmış bir türkiyede yaşadığımızı göz önünde bulundurursak yaşadığınçok ilginç değil:delphin:

ama sen yinede iyi niyetni hoş görünü esirgemeden hakkın olduğu yerde konuşmalısın sessiz kalmamalısın cnm bebeğinle sağlıklı mutlu günler diliyorum:teselli:

Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi...
bu isim konusu bazı ailelerde takıntı haline gelmiş anlaşılan...
yani yeni anne baba olan bir çiftin,çocuklarına isim vermeleri
kadar doğal birşey yok...ama anlatamazsın bu düşüncedeki insanlara...
keşke ilk adını siz koysaydınız da,kayınbabanızın adınıda ikinci isim olarak kullansaydınız...
sevgiler...

eşime çok söyledim ama ailesine biz istemiyoruz diyemedi,pasiftir kendisi biraz.2isimli oldu şimdi.2ismi sevmem normalde ama mecbur kaldım,herkes kafasına göre sesleniyor çocuğa.bencil insanlardan nefret ediyorum..

eşime çok söyledim ama ailesine biz istemiyoruz diyemedi,pasiftir kendisi biraz.2isimli oldu şimdi.2ismi sevmem normalde ama mecbur kaldım,herkes kafasına göre sesleniyor çocuğa.bencil insanlardan nefret ediyorum..

Bu 2 ismin içinde senin de sevdiğin isim var mı canım?
Varsa çok dert etme kendine ya.
Biliyorum sinir bozucu bir durum ama Allah başka dert vermesin.
Sağlıklı sıhhatli olsun da ismi de öyle oluversin ne olacak.

off cok kötü bir durum
cocuğunuz büyüdüm :uhm:
ne bileyim daha bebekse değiştirin
olmaz mı :uhm:

Saygısızlık bence isim hakkı annenin olmalıdır kuzenimde aynı sorunu yaşadı aklında bambaşka isim vardı bebeğe iki isim koydular ikisindede anneye sormadılar oda çok üzüldü.Artık olan olmuş umarım ikinciye sizi koyarsınız.

aslında onlar doğumdan sonra tam kendime gelemeden(sezaryen oldu)koyacaklardı ismi,bende ordan duyunca 2.adıda deniz olsun dedim.neyse onu bari kabul ettiler ama sonradan kayınvalidem,başkalarına 2. isminide halası (görümcem)koydu dedi.ben donup kaldım,düşünsenize onlara göre gelinlerinin isim koyması ayıp bişey.hiç bişey demedim,ama içim içimi yedi..

çok uzuluyorum boyle seyleri duyunca ya...
bazi aileler bilmiyorum hangi mantikla yasarlar, hangi devirde yasarlar...off Allahim...
uzuldum, acaba bunu daha once esinle konusup tavir yapip izin vermemen gibi bi soz konusu olabilirmiydi ?
Allah anali babali buyutsun...

sizde itiraz etse idiniz,istemediğinizi , ..... ismi istediğinizi söylese idiniz? sanırım biraz yüzsüz olmak lazım

boşver ya böle düşünme kayınpederinin adı olsada senin bebeğin böle düşünme.....

bende oğlum olursa iki dedesinin isminide vereceğiz biraz uzun olacak ama çok istiyorum oğlumun dedeleri gibi olmasını onların isminin taşımasını..... :emir_bebek:

Cok sinir bozucu birsey olsada bosver artik canim...cok haklisin tepki göstermekte ...
ama olmus artik....Ayrica denizde cok güzel bir isim bence...a.s

Takma kafana kendi kendini sinir etme...Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin canim...:1hug:

sivribibercim,benim babamın ismini kabul etmediler,neyse olan oldu artık.başka hiçbişeye karıştırmam artık akıllandım..

üzülüncek kendini yiyecek bi durum söz konusu değil.. tamam adını koymaları hoş olmamış ama çocuğunuz sağlıklı hem adını söylemek zorunda değilsiniz ki ben kızıma çakıl, prenses diyorum mesela sizde bulun bir isim öyle hitap edin önemli olan isim değil sağlıklı sıhatli olması hem o kadar bebek isteyip olmayan varken üzülüncek konu değil.
a.s.

ay inanki cok sinirlendim olan olmus ismini koymuslar ama yemin ediyorum ben senin yerinde olsam kendime gore isim secer inadina onlarin koydugu ismi soylemezdim sadece nufusta ismi gecer ama gunluk hayatta kesinlikle benim sectigim isimle hitap ederdim onlarin gozunun icine baka bakakötükedihüso

Rabbim bana sağlılı hayırlı bi evlat versin de varsın adı dedesinin yada başkasının adı olsun. alt tarafı ismi değil mi bende de var aynı durum şimdiden bebeğimin adı hazır onlar öyle görmüş eskilerden bırak nasılsa diğer adını sen koydun. Rabbim evladına uzun ömür versin bu kadar dert etme. bak bizlere dedesinin adı da olsa verecek bi bebeğe kavuşmak için neler yapıyoruz. :((

hamileliğimde ne kadar heyecanlanmıştım,mutlu olmuştum ama hiçbirşeyiyle ben ilgilenemedim,mutluluğumu yaşayamadım,ismini bile ben koyamadım,eşimin ailesi kayınpederimin adını koydular,bebeğime ismiyle seslenmek içimden gelmiyor,sinir oluyorum..neden herşeye karışıyorlar anlamıyorum,ben karnımda taşıdım ben büyütüyorum,her zorluğunu ben çekiyorum,ismini bile başkaları koyuyor.haksızlık değilmi bu???
varmı başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar,beni yalnız bırakmayın..:çok üzgünüm:

Canım neden tepki vermedin ya neden izin verdin
ben istemiyorum diye diretebilirdin
onlara ne oluyorki sanki dedenin ismi konulunca noluyormuş
cahiller :oklava:

Back
X