Bebeğime ismini ben veremedim:((

canım bebegın kaç yasında? ben olsam senın yerınde ısmını degıstırırım bu cok zor degıl etraftakı ınsallarda zamanla alısır zaten

hala devam eden bu zihniyetin darbelerini yiyenlerden biri de benim...
ben cinsiyeti anlaşılınca bebğime isim aramalarına başladım.çok önemliydi bence ismi çünkü insan isminin niteliklerini taşır..neyse biz eşimin ailesiyle oturup konuşmalarda bir takım konuşmalar geçiyordu hep.onların da düşünceleri vardı hep.ben genelde iyi niyetliyimdir.bir ara konuşurken kayınvalidem kesinlikle ölmeden isimlerinin konulmasını istemediklerini söyledi.böyle olunca eşimle sevindik biz de ve enes ismine karar verdik.aylarca içimdeyken sevdim oğlumu hep enes diye seslendm ona.doğum yapıp kayınvalideme gittim.bikaç gün sonra mevlüt yaptık ve birçok cahil insan gelip ismi sorun yaptılar.birçok dedikodular vs...
çok değer verdiğim bi ablama danıştım.düşüncelerine çok önem veririm.ona sordm abla napmalıyım diye.dedi ki kızım arzu ediyolar ama sana diyemiyorlar.ben artniyetli olmadığım için kabul ettim.olaylara hep ii niyetle yaklaştm.ismi koymasını söyledm babasına ve ilk ismi dedesinin ikici ismi de enes oldu.nüfusu çıkıp dedesine gösterecektik.güya sürpriz olacaktı:1no2: adam gibi bakmadı bile kayınpederim.aldı yan tarafa uzatıverdi.ben de iyi niyetimin kuurbanı oldum.oysaki başka ikinci isim düşünüyordum..
sen de sıkma canını.allah ewlatlarımızın bahtlarını güzel yazsın.acılarıyla imtihan etmesin beni.bırakalım da tek dertleri isimleri olsun sağlıkları deil...:Saruboceq:

hala devam eden bu zihniyetin darbelerini yiyenlerden biri de benim...
ben cinsiyeti anlaşılınca bebğime isim aramalarına başladım.çok önemliydi bence ismi çünkü insan isminin niteliklerini taşır..neyse biz eşimin ailesiyle oturup konuşmalarda bir takım konuşmalar geçiyordu hep.onların da düşünceleri vardı hep.ben genelde iyi niyetliyimdir.bir ara konuşurken kayınvalidem kesinlikle ölmeden isimlerinin konulmasını istemediklerini söyledi.böyle olunca eşimle sevindik biz de ve enes ismine karar verdik.aylarca içimdeyken sevdim oğlumu hep enes diye seslendm ona.doğum yapıp kayınvalideme gittim.bikaç gün sonra mevlüt yaptık ve birçok cahil insan gelip ismi sorun yaptılar.birçok dedikodular vs...
çok değer verdiğim bi ablama danıştım.düşüncelerine çok önem veririm.ona sordm abla napmalıyım diye.dedi ki kızım arzu ediyolar ama sana diyemiyorlar.ben artniyetli olmadığım için kabul ettim.olaylara hep ii niyetle yaklaştm.ismi koymasını söyledm babasına ve ilk ismi dedesinin ikici ismi de enes oldu.nüfusu çıkıp dedesine gösterecektik.güya sürpriz olacaktı:1no2: adam gibi bakmadı bile kayınpederim.aldı yan tarafa uzatıverdi.ben de iyi niyetimin kuurbanı oldum.oysaki başka ikinci isim düşünüyordum..
sen de sıkma canını.allah ewlatlarımızın bahtlarını güzel yazsın.acılarıyla imtihan etmesin beni.bırakalım da tek dertleri isimleri olsun sağlıkları deil...:Saruboceq:

evet daha hamile olduğumu duyar duymaz adı şu olacak dedi kayınvalidem kız olursa siz bilirsiniz dedi.eğer karışmamış olsaydılar ben kendim isterdim belki ama öyle olmadı o dokundu bana.şimdi hiç ismini söyleyemiyorum bebeğime 2.adını söyleyincede eşimin yüzü değişiyor birden bozuluyor,neyse zamanla alışır herkes ne yapalım.2 ismi sevmem normalde ama kendi çocuğum iki isimli oldu kısmet işte.. birde bebeğimi dedesinin adıyla sevince bi acayip oluyo yaa:)) aklıma kayınpederim geliyo sanki onu seviyomuşum gibi oluyo kaydirigubbakcemile3 ahmeeett bebişiiim aşkııımm diyemiyorum işte :utangac: çok komik..

nasıl bir zihniyet anlayamıyorum ya
allah bu erkeklere akıl fikir versin

ben daha bebeğimin cinsiyetini öğrenmeden kız ve erkek çocuk için isimler düşünmeye başladım.cinsiyeti öğrenincede hemen ismiyle seslenmeye başladım..daha hamileyken kaan aşağı kaan yukarı herkes alıştı gerçi ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum ama yinede eşimde karışmadı sadece başta biraz soğuktu kaan ismine karşı ama başına melik ekledik o sorunda kalktı ortadan onuda eşim istedi..en başta cinsiyeti öğrenir öğrenmez ismi yapıştırın ve hep öyle devam edin..

canım ya sende benim yaşadıklarımı yaşamışsın.Benim oğlumun adı için eşim evliliğimizin başından beri benimler kavga ediyordu halie kaldım inan bana erkek olmasını hiç istemedim Allah herşeyden önce sağlıklı hayırlısını versin elbetteki ama baskı yüzünden çünkü istemiyordum kayınpederimin adını koymayı en sonunda ben anlayışlı davranayım dedim 2 isim olsun ama 2. ismini kullanalım dedim kabul etti ve benim oğlum oldu koyduk 2 ismi bu sefer eşim babasının ismini kullanmaya başladı banada baskı yapmaya aynı zamanda 2. ismini hiç kullanmadı neymiş efendim babasının ismi kullanılacakmış aileside istiyor görümcem bile işte ilk ismini kullanın niye kullanmıyorsunuz falan demeye başladı baktım iş büyüyo yok artık dedim oğluma hep kendi koyduğum ismi kullandım bunun için bana takı bile takmadılar set almışlar onu bile takmadılar doğuran benim büyüten benim keyif onların hamileliğimde beni bir kere bile aramayan insanların çocuğum üzerinde benden fazla hakkı olamaz hala bu arada bana başkı yapmaya çalışan görümceminde oğlu var eşi babamın ismini koyalım dediğinde taşıyan benim doğuran benim sana ne oluyo demiş unlar böyle işte kendine bakmadan benim işime karışmaya çalışıyor bide
sen keyfine bak istediğin gibi seslen oğluna
o senin çocuğun

hamileliğimde ne kadar heyecanlanmıştım,mutlu olmuştum ama hiçbirşeyiyle ben ilgilenemedim,mutluluğumu yaşayamadım,ismini bile ben koyamadım,eşimin ailesi kayınpederimin adını koydular,bebeğime ismiyle seslenmek içimden gelmiyor,sinir oluyorum..neden herşeye karışıyorlar anlamıyorum,ben karnımda taşıdım ben büyütüyorum,her zorluğunu ben çekiyorum,ismini bile başkaları koyuyor.haksızlık değilmi bu???
varmı başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar,beni yalnız bırakmayın..:çok üzgünüm:

canım türkiyede böyle şeyler oluyor ne yazıkki tek sen değilsin bende oğluma hamileyken eşim ailesine oğlumuza babasının adını vereceğiz demiş tabi ben öğrenince sinir oldum tartıştık falan ama sözü vermiş bir kere oda neyse çocuk doğdu eşim diretiyor ben diretiyorum teyzem de ne tilkidir :jeyyar: tartışmayın dedi kura çekelim ve teyzem benim istediğim ismi iki kağıdada yazmış hangisini seçerse seçsin benim dediğim olucaktı ve öyle olduda :lepi:

Keşke kaynanan 2. ismini halası koydu derken sende onu bozsaydın senin haberin yok herhalde ben istediğim için koyduk o ismi deseydin.Benim oğlumun ismide kayınpederimin ismi ama aynı zamanda dedeciğimin ismi olduğu için ben istemiştim.Kaynanam istememişti.Ne tuhaf dimi Sanki gelinler ne istiyorsa kaynanalar onu istemiyor.

valla ne komik ya herşeye karışmaları böyle. bizdemi kaynana olunca öyle olcaz acaba,böyle herşeye karışmak onların elinde olmayan bişeymi acaba bilmiyorumki??

canım türkiyede böyle şeyler oluyor ne yazıkki tek sen değilsin bende oğluma hamileyken eşim ailesine oğlumuza babasının adını vereceğiz demiş tabi ben öğrenince sinir oldum tartıştık falan ama sözü vermiş bir kere oda neyse çocuk doğdu eşim diretiyor ben diretiyorum teyzem de ne tilkidir :jeyyar: tartışmayın dedi kura çekelim ve teyzem benim istediğim ismi iki kağıdada yazmış hangisini seçerse seçsin benim dediğim olucaktı ve öyle olduda :lepi:

çok süpermiş yaa,keşke daha önce karşılaşsaydık artık çok geç ama 2. çocuk için ilerde olabilir kötükedihüso

canım benim seni bu konuda en iyi anlıyacak olanlardan biride benm.ben daha yeni evliyim ama bu konunun şakası bile geçse hemen etiket yapıştırılır burda adetmiş illa anne baba ismi konurmuş (özelliklede baba olmazsa olmaz)ki kayınpederimin ismide düşününce pek bi küçük çocuğa yakışacak isim değil ve ben 9 ay karnımda taşıyıp onunla uyuyup onunla uyanacağım çocuğuma kendim isim vermek istiyorum.ve onlar inat ettikçe daha bi gıcık oluyorum.Kayınveldem 3 çocuğunada kendisi isim vermemiş başkaları vermiş içimde kaldı diyor ama banada bari senin içinde kalmasın demiyor.ilk çocuğumun kız olmasını sırf bu yüzden istiyorummm

valla ben anlamıyom bu kayınvalideleri dilleri karış kadar ya koyarsa koyar gelininiz koymassada onn sorunun ne karışırsınız hele şu eşlerimizin sesi çıkmıyo yanımızda bunları palta sapı olarak taşıyoruz bence :(((

aynı sorunu ben yaşadım canım ilk bebeğime hamile kaldım daha haberi alır almaz enes koyarız dediler erkek olursa düşükle sonuçlandı ilk bebeğim hastaneden eve geldim kayınvalidem elime bir yelek bide patik tutuşturmuş sanki inadına yapar gibi haber verdik düşük yaptı eve götürüyoruz diye gelirken çantasına koymuş gelmiş. ikinci oldu şimdi allah ömür versin ismi dedikleri gibi oldu bana söz hakkı bile düşmedi bende kabullendim mecburen bişi diyemedim çünkü karar verilmişti.
oda yetmezmiş gibi doğumdan sonra eve geldik benden habersiz bebeğin odasına gitmişler kulağına ismini söylemişler hiç haber vermeden ne kocam nede ben çocuğumun ismi kulağına söylenirken şahit olamadık.

sinir oluyorum böyle karışan insanlara sanane ya senmi taşıdın karnında bırakında annesi ne koymak isterse onu koysun insanın gerçekten içinde kalıyor.tatlım boşver sen hangi ismi istiyorsan onunla seslen çocuğuna

nefret ediyorum böyle insanlardan. benciller. biz daha bekarken, eşimin annesi torunumun adını koymak isterim demiş. ben bunu duyunca yıktım evi. eşim bile çok şaşırdı bu tepkime. çünkü ben bazı konularda çok katıyım. ben evlendiysem ne evime, düzenime, evimle ve eşimle olan kararlarımıza ne de çocuğumun ismine kimseyi karıştırtmam.
bunu eşim de çok iyi biliyor artık. çocuğumuzun ismini biz koyacağız dedim başkası değil. eğer ki öyle bir konu açılsın yemin ederim yıkarım bu evi başınıza dedim. kafamı bozmayın doğurmam bile dedim.
geliniz diye susmak zorunda değiliz. susarsak tepemize binen çok olur. isterlerse kötü gelin desinler hiç umrumda olmaz. ben susmam. biraz da sesimiz çıkmalı bu devirde.

cnm üzülme ikinci çocuğunun ismini sen koyarsın yaptıkları çok ayıp sonuçta annesi sensin kötükedihüso

bosver gitsin canim sende deniz de dur adi deniz olur kimlik onemli degil
ama benim bebegim olsunda adi ne olursa olsun hic onemli degil bence boyle seylere fazla takilma
allah uzun omur versin saglikli olsun yeter de

Yazılan mesajları okumadım.
Kendi fikrimi beyan edeyim..

Nüfus kaydına geçmediyse isim gidin kendi gönlünüze göre yazdırın ismini..
sonra eve gelin ve nüfus cüzdanını onlara gösterin..
çocugumun ismine karışmayın ben doğurdum ben zorlugunu çektim deyin.
hakkınızı savunun

Back
X