Bebeğime ismini ben veremedim:((

hele de en sinir bozucusu da herkesden bi isim çıkıyoda sen ne istiyosun diyen olmuya ya ben ona deli oluyorum bazen abartıyomuyum diyorum hamilelikdenmi sinirleniyorum diyorum.

biraz geç oldu canım ama ben yeni üyeyim aynı dert bendede var oğluma bende ismini koymadım ve hiç bişeyini adam gibi yaşamadım yaşatmadılar ne acı ya :(

ben hamile kaldığımdada uzaktaydı k.validemler onlara gittik tabi beni yol yordu uyumuşum hemen ertesi gün çarşıya gittik k.validem dediki sabaha kadar isim düşündük dedi bende boşuna yormayın kendinizi ben koyucam ismini dedim bi bozuldu bi bağırdı bana ben senin herşeye karışıcağını biliyodum zaten dedi bende dedimki ben karışmıyorumki siz herşeye karışıyosunuz dedim sonra öle abuk subuk bişiler koymada bari bizde söleyelim dedi valla söleyip söleyememek sizin sorununuz ben ne istersem onu koyarım siz boşuna debelenmeyin dedim çok kızmıştı ama bende ona kızdım napimmmm

böyle bir bencillik benim esimin ailesinde de var heleki esimde ogluma hamile kaldigimda illaki babamin adini koyacaz dedi neyseki abisi oglan olursa ben babamin adini koyacam sen baska isim bul dedi de baska isim koyduk son an Allaha bin sukur

hamileliğimde ne kadar heyecanlanmıştım,mutlu olmuştum ama hiçbirşeyiyle ben ilgilenemedim,mutluluğumu yaşayamadım,ismini bile ben koyamadım,eşimin ailesi kayınpederimin adını koydular,bebeğime ismiyle seslenmek içimden gelmiyor,sinir oluyorum..neden herşeye karışıyorlar anlamıyorum,ben karnımda taşıdım ben büyütüyorum,her zorluğunu ben çekiyorum,ismini bile başkaları koyuyor.haksızlık değilmi bu???
varmı başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar,beni yalnız bırakmayın..:çok üzgünüm:

Tatlım ben hamile kalmayı bırak daha nişanlıyımmm ona rağmen doğacak kızımın adı hazırrrkaydirigubbakcemile3 Bence dert etme o kadar çok, onların taktığı isme sende sevdiğin ismi ekle 2 ismi olsun sen dilediğin gibi çağırırsın yine ya da koymak istemiyosan açık açık söyle ismi var de bebeğimin:CüvCüv: üzme kendini cnaımopuyorumnanaktan

benmkıde karıstı ama hıccc cevap bıle vermedım..ısım bulp blp gelıodu bıde antıka isimlerrr eskııı gıcık oluyom yaaaaa:mymeka:

ah bebeğim , seni mantıklı olarak rahatlatmayı nasıl isterdim ama yapamayacağım için çok özür dilerim
ben anne değilim, ama annelik duygularım çok feci düzeyde olduğundan, çocuğun adını ben koyamazsam eğer hayatım boyunca içimde uhte kalan bir acı yaşayacağımdan seninde bu durumda olduğunu düşündüğümden şu satırlara sadece, çocuğunu içinden nasıl geliyorsa öyle çağır yada en azında bunca şeye karışmışlar bari çocuğunun kişiliğini geliştirmekde sakın ipleri başkasının eline verme...kocanın bile !!! demekkli kocan işin içinde diye aileside eve ve kararlara süzülüyor...dişi bir kaplan olma vakti gelmiş..benim olmamış çocuklarımın adı bile belli Allah nasip ederse:)))
kızım olursa adı esra
oğlum olursa adı tibet olacak kimse bunu değiştiremez..sonu iyi olmaz...çünkü banada eşim şimdiden kızımız olursa şu , oğlumuz olursa şu dedi 2 isminde belli bir mazisi var ha..
hayır dedim..çocuğun adını ben koyacam, ben taşıyacam, ben hissedecem adıda bana ait öyle mazi dolu isim koymam dedim...bu kadar...azıcık alttan alsam ömür boyu duymak istemeyeceğim isimlere sahip olacak evlatlarım ....

ya valla benim çocuğumun ismni başkası koysa kafayı yerdim :(:(
kızımın adı hazır nehir eğer olursa ama eğer oğlum olursada onun isim seçmini eşime bırakmak isterim çorbada onunda tuzu bulunsun diye tabi müdahalelerimde olur herhalde sonuçta benimde içime sinmeli..

benim isim hikayem ayn böyle müdahaleli bir durum annem ve babam nilüfer olsun demiş..
karar vermişler
amcam işin içine karışmış ozaman çok sevdiği kız arkadaşının ismi illede nilgün olsun diye.. bizimkiler nilüfer koymuşlar gizlice (üstelik köy yerinde) amcam eğer herkes nilgün demezse çocuğu hiç adıyla çağırmam demiş ayşe derim fatma derim çağırmam demiş..
hatrı kırılmasın diye 3-5 hafta diyelim sonra vazgeçer nasılsa demişler
3-5 hafta derken herkesin ağzı nilgün e alışmış
şimdi amcamlar hariç herkes nilgün diyor.. ismime müdahalede bulunan amcam ise nilüfer diyor..
açıkçası benim annem ve babamın koyduğu isim çok hoşuma gidiyor.. keşke herkes ismimle seslense diye düşünüyorum..
ah amca ah :)

keske bu kadar üzüleceginize bastan tavrinizi koysaydinizda en azindan bir kez üzülseydiniz

sayet, benim kaynanayla kayinpeder karismaya kalksin cok fena yaparim

gerci cesaret edemezler ,bilirler ben ne cadiyim sengözlerimebaksanab

adi uzerinde be ,Allahtan sonra B-E-N-I-M beniiiiimmmmm

erkek olursa esim ,kiz olursa ismini ben koyicam anlasmamiz böyle kaydirigubbakcemile3

aslında onlar doğumdan sonra tam kendime gelemeden(sezaryen oldu)koyacaklardı ismi,bende ordan duyunca 2.adıda deniz olsun dedim.neyse onu bari kabul ettiler ama sonradan kayınvalidem,başkalarına 2. isminide halası (görümcem)koydu dedi.ben donup kaldım,düşünsenize onlara göre gelinlerinin isim koyması ayıp bişey.hiç bişey demedim,ama içim içimi yedi..
dua et fıstığım allahtan ikinci ismi koymuşsun bana bunun için bile fırsat vermemişlerdi :çok üzgünüm:
eşim askerdeydi o dönemde benim isteğim üzerine tel etmişti iki isimli olsun ben öyle istiyorum diyee
kayınvalidem atarım seni sokağa demişti bana :1shok:
kayınpederimde apar topar nüfüs kağıdı çıkartmaya gitmişti tabi nüfustan vermemişler o ayrı ebe veyni olmadığı için yavrumun :a015:
ama işte tek isimle dede ismiyle kaldı oğluşum silah zoruyla nerdeyse akannehir
nüfus kağıdını çıkartmaya kayınpederim benimle gitti polis memuru gibi ne acı değilmii :çok üzgünüm:

bak ne diyecem sana oğluna hep deniz de olurmuu en azından o şansın varrr a.s

bu duruma hep kızmısımdır zaten :olmaz:kötükedihüso
sen onu 9 ay karnında büyüt besle dünyaya getir
herseyiyle sen ilgilen uykun bölünsün düzenin bozulsun
çocuguna istediğin ismi koymak senin hakkınken hesaba alınma
ne kötü:sm_confused:
ben olsam asla izin wermem böyle
ben şimdiden diorum nişanlıma
ewlendiimizde ilerde cocuumuz olduunda ismini sen bile koymican ben koycam die
ayyy sinir oldum walla

çocuğun ismini benden başkası koyarsa veririm çocuğu buyursun o büyütsün yanii madem çok meraklı ben de sevmeye giderim, ohh miss

bana öyle bir teklifle gelmeye bile cesaret edemezler, düşüncesi bile tepemin tasını attırdı şimdi iki dakkada:oklava:

evet canim ya benceede keske onceden tavrini koysaydin ,o zaman tartisirdin kuserdin konusurdun her neyse oylece gelip gecerdi ,ama simdi ne oldu isim konusldu u senin icinde omur boyu kalcak ,ama iste ozaman tavir alsaydin o orda kalirdi

suan bebegim yok olmuyor tedavideyiz ,ve kesinlikle bebegimin isimini onlara koydurtmam , ben okadra zaman onun yolunu gozlicem ,onu ciyi sanciyi ben cekecem benim kanim canim olsak ,gelcek kaynanm koycak ismini omrum boyunca oyle seslenceksin
onlarin koydugu isim ayni bide kendi ismini koyduklari yokmu beni deli ediyo

benim kaynanm kendi ismini koydurmaya pek bi merakli,cevrede kimin gelini kaynansina danismada isim koymasa aman o koymamis diye, ben hemen orda tavrini koyarim ,o cocaga o isim konulurmu ben hayatta isim koymam soyle boyle duyururum ve suan kayinvalidem cok iyi biliyo benim koymucagimi

bi keresinde gorumcemin 3 oglan eltimin 2 oglan var kimse kayinpederimin ismini koymuyo
bana durmus ee senin cocuk olunca babamin ismini koyariz, bende dedim yokya niye ben
okadar oglun oldu birini sen koysaydin dedim ,bozuldu kaldi

yine bi keresinde :)))) eltimin son oglu oldugunda kari koca kendileri koymus kaynanamlarin falan hic haberi olmadi, allahim kaynanam eve geldi bi tartisma cikardi bizlerle ,neden bize danismiyolar bunlarda sagi kalmamis ,insan bi danisir biz bu ismi koycaz iyimi falan diye
ve orda kayinpederim ne desem inanrisiniz, cok merakliysan isim koymaya bi tane kendin dogurur koyarsin ozaman istedigin ismi dedi, ve bidaha bu konuyu actigini gormeyim dedi, hala bu lafina gulerim dedikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bizim gelinimiz ozellikle annemi aradi sordu anne senin simini koyalimmi diye, annem dedi yok kizim siz istediginizi koyun soylediginiz icin saol diye
annem benim cok hos gorulu

valla ben baya yazmisim canim cocugun ismiyle yasasin ,olcakla lmusun onune gecilmiyo, artik hos gorceksin ,baska diyecek bisey bulamiyorum

benim daha bebeğim yok 1. yıllık evliyim

eşimde ilk ben dedemin ismini koyucam diyor ama bu biraz zor diyorum ben koymam koydurtmam

yinede büyük konuşmak istemiyorummm

bende çok karşıyım bende daha 2 aylık hamileyim daha yeniyim eşimin ailesine yakınım kendi aileme uzagım hamilelikten dolayı zor günler geçirdigim oldu bi nasılsın canın bişey istiyormu diyen olmadı bende her zaman eşime derim hiç isim tavsiye etme hakları bile olamaz ben kendi istedigimi koyaacam diye oda sagolsun bişey demez bu konuda çünkü benim haklı oldgumu oda biliyor yeri geldiginde söylemesini bilecegim zor günlerimde nasıl diye kapımı açmayanların isim söyleme haklarıda yok diye....

bunun adı bencıllık canım napıcaksın sende keske dıretseydın ama karsındakı cahıl dımı napsan anlamıcaktı sanırım esınlede kotu olmak ıstemedın hep sensın anlayışlıolmak zorund olan napcan ama nereye kadar olsun canım adıyla buyusun ınsallah sana hayırlı evlat olsun ama zır tabıkıı

hamileliğimde ne kadar heyecanlanmıştım,mutlu olmuştum ama hiçbirşeyiyle ben ilgilenemedim,mutluluğumu yaşayamadım,ismini bile ben koyamadım,eşimin ailesi kayınpederimin adını koydular,bebeğime ismiyle seslenmek içimden gelmiyor,sinir oluyorum..neden herşeye karışıyorlar anlamıyorum,ben karnımda taşıdım ben büyütüyorum,her zorluğunu ben çekiyorum,ismini bile başkaları koyuyor.haksızlık değilmi bu???
varmı başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar,beni yalnız bırakmayın..:çok üzgünüm:

Hak verilmez alinir kardesim, bunu boyle bilsin kayinvalidenler. Eger nufusa isletmedi iseniz gidin Deniz ismini yazdirin resmi olarak, Kisa bir mahkeme yolu acik bildigim kadari ile, yazildi ise gidin hukuki isleminizi baslatin. Hic birini yapamaz iseniz asla diger ismini kullandirmayin ve kullanmayin o yavrunun ismi DENIZ annesi. Kendinizi ezdirmeyin, sifat kargasasi cikiyor boyle durumlarda. Bu evin annesi ve hanimi sizsiniz bunu hissedin ve hissettirin esinle. Allah anali babali ve saglikla buyutmeyi nasip etsin yavrunuzu.

Back
X