Bebeğime kim bakacak?

garfieldim

aşığım
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
101
1
96
45
İstanbul
kızlar hamile olduğumu yeni öğrendim.

Aldı beni bir korku bebeğime kim bakacak doğurduktan sonra ben çalışmak zorundayım.Kendi annem uzakta ve rahatsız,kaynana ise önceki konudan bilirsiniz belki çok cadı ve sevmiyorum bana birsürü şey yaptı.

Ona baktırmak istemiyorum evimize yerleşip herşeye karışmasından korkuyorum bakıcı nasıl bulacam tanıdık ta yokk

derteleşeyim dedim sizlerle..

canım bunları dusunmek ıcın coookk erken deglmı? cocuk dıgduktan sonra 6 ay kadar ızne cıkıyorsun o sure zarfında cocuk 6 aylık olmus oluyor . kayınvalıden bebgın geldıkten sonra hala hal ve tavırları degısmezse annenı cagır gelsın senın evınde baksın (eger uygun olursa tabıı) olmazsa 6 ay daha kaynana sabredersın sonra bırını bulursun. toruna herkes ıyı bakar dıye dusunuyorum .

bende aynı durumdayım cnm henüz hamile değilim ama olursa diye şimdiden düşünüyorum ne yapacağımı.etrafındaki arkadaşalrında sor soruştur iyi birisini mutlaka bulursun. ben kreşe vermeyi düşünüyorum sabah bırakırım iş dönüşüde alırım en iyisi öyle güvenilir birisi bulursam evimde bakıtırım tabiide bulamazsam kreş en iyisi. şimdidien kendini sıkma böyle şeylerle bir çaresi bulunur elbet. mevlam hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin.

En kötü babannenin en iyi bakıcıdan iyi olduğunu düşünüyorum kendi adıma.
Sizinle arası kötü olabilir,ama bakmak istediği torununa da kötü olacak değildir ya..
Benim kayınvalidem bakmıyor mesela,ben bakamam diyor bende çalışmıyorum bakıcıya bırakamadığımdan.Ki çalıştığımda baktıracağımız bakıcımız da hazır ve 20 yıllık tanıdık..
Bilemiyorum iyi düşünün tartın ama bakıcıyla büyüyen çocuklara üzülüyorum ben.İlerde çalışırsam kendi çocuğumda bunun içinde olacak..:sinifsinif:

İllaki kayınvalide bakmak zorunda değilki,çevrenizde hiçmi tanıdığız yada tanıdıklarınızın tanıdığı yok çocuk bakan...

Zaten belli bir süre siz hemen işe başlamazsınız daha sonrada iyi bir bakıcı bulursunuz,kayınvalideyle probleminiz varsa ve anlaşamıyorsanız en iyisi bakıcı bence.

kaynananızın size yaptıkları ayrı bebeğinize bakması ayrı bence.
işe dönmeniz gereken zamana kadar bebekle-kaynananızın ilişkilerini, kaynananızın bebeğe davranışalrına bkarsınız. rahatsız olacağınız bir durum sezmezseniz ona bırakırsınız.

Bence yanlış düşünüyorsunuz,ben 11 yıldır güzellik uzmanlığı yapıyorum ve çocuğuna bakıcıya baktıran ve çocuk bakan yüzlerce müşterim oldu.çocuğumun bakıcısı annemden sabırlı çocuğuma diyenler,sıkılıp bıkmadan oyunlar oynuyo bunu kayınvalidem annem yapmıyo diye anlatanlar,ben yemek yediriken sabırsızlanıp sinirleniyorum ama yemek yemesi için binbir dil döküyo diyenler.

Yine çocuk bakanlardanda baktığı çocuk okula yada kreşe başlama zamanı geldiğinde özleyeceğini söyleyenler.

Yani genelleme yapmak çok yanlış bence.elbette kötülerde vardır ama bir okadarda iyiler var.

kızlar tabiki torununa iyi bakar ama başka şehirde ve gelirse evimde herşeye karışır yarın öbürgün çocuğu ben büyütttüm diye millete anlatır öyle bi kadın yani hep kendini över çok fena ya hangi birini anlatayım o yüzden onunla yaşayamam aynı evde çocuğa bakmak için mecburen o da olmas ya uykularım kaçıyor..inş iyi bir bakıcı buluruz kreşe bildiğim kadarıyla 2 yaşında filan alıyorlar daha erken alırlarmı ki 6 aylık filan sanmam

Benim düşüncem benim vicdanım..
Size göre doğru bana göre göre yanlış..Bunda sorgulancak bir şey göremedim açıkçası..
Kendi çocuğumuda bırakırsam bir gün bakıcıya kendi çocuğum için de vicdan azabım büyük olacaktır.

3 aylık alan var bıle dıye duymustum. calısıyorsun calıma arkadaslarına sor bır danıs ıstersen mutlaka tanısıkları duydukalrı yada onların etrafından bakıcıya baktoran vardır o zaman. ben kaynanan senınle aynı sehırde zannetmıstım. annen gelemeyecekse yapacak bısey yok o zaman mutlaka bırı bulunur . sıkma canını

Şimdiden böyle endişelenip bebeğine üzme. Allah büyük gün doğmadan neler doğar canım. Bakarsın çok iyi biri çıkar karşına bakar bebeğine. Üzülme şimdiden.

bende annane veya babannenin bakıcıdan daha iyi bakacağını düşünüyorum..
insanlar bazen kendi çocuklarına bile sabırsız olabiliyor.. bir de bakıcıyı düşünemiyorum..
bir tane örnek vereyim..bir gün akşam üstü ( yaz günü ) işten geldim..komşum fadime abla çocuk bakıyor. o çocuk ta yine aynı mahalleden komşumuzun çocuğu. çocuk oynarken altını ıslattı..
aman naptın dedi.. neyse eve gidince değiştiririz dedi. o çocuk ıslak ıslak oynadı.peki annane veya babaanne olsa o çocuğu o şekilde dolaştırırmıydı...( her bakıcı aynı değildir tabiki )

ınsan şimdiden planlıyor değil mi?
Benimde tüm hamileliğim düşünerek geçmişti ne olacak,nasıl olacak diye.
Ama Allah bir kapı açıyor merak etme sen..
Hayırlı doğumlar.

Arkadaşlar konu sahibi bayan kayınvalideme baktırmıcam diyor ve kararlı. Yorum yaparken bunu hesaba katarsak iyi olur. Bakıcı kötü bakar aileden biri iyi bakar yada tam tersi yorumlar daha da üzecektir kendisini değil mi?

ınsanın içinde olacak insan sevgisi. Eğer varsa bakıcıda olsa aile büyüğüde hatta çocuk bile baksa bebeğe iyi bakacaktır.

sımdıden kasılmanı cok ıyı anlıyorum
ama oncelıkle herseyden onemlısı senın psıkolojın
sen kendınle barısık olmazsan bebegınde cok problemlı olur

tamam dıyelım kayınvalıdene baktırmak ıstemıyorsun ve annen hasta
zaten ılk etapta bır sure sen yanında oluyorsun
sonrasında da sut ıznı var ya oglenlerı gelebılme ya da aksam erken cıkabılme gıbı
nasıl bır ortamda calısıyorsun bılmıyorum devlet memuru, ozel sektor ya da kendı ısın bılemem

ama guvenılır ınsanlar bulabılırısın elbette
kamera sıstemı ıle kontrol altında tutabılrsın vs
sımdıden kasılma derım

sağolun şekerler..

inanın bu kaynana benim psikolojimi bozdu ya eşim de ısrarla ona baktırırız diyor sorunun biri çözülmeden diğerine..dün söyledim bakıcı buluruz dedim annenle aynı evde olmaz dedim sesini çıkarmadı..

insan şimdiden düşünüyor tabi ya o kadar çok soğudum ki kadından artık hiç bir şeyime karışsın istemiyorum çocuğuma bile...çocuğa çok iyi bakar ondan şüphem yok ama ben onunla aynı evde duramam sorun da bu...allah iyi kaynanalar çıkarsın karşınıza walla evleneli kaç zaman oldu hala unutamadım bana yaptıklarını beni ezmelerini..bilmeyenler için yazdım kızlar durduk yere kadından soğumadım yani..kendi akrabası bile diyor sakın kızım aynı evde onunla olmaz..herkes farkında onun ama benim kocam göremiyor.

hayırlısı artık bakıcı yada en kötü ihtimalle çalışmayıp bakıcam napimm ama çalışmak zorundayım onun da farkındayım birsürü borç ödüyoruz hala.

çok güvendiğin bi komşun falan yok mu belki bakmak isterler. ben de ilerde hamile olsam aynı sorunlar bekliyo. annem çalışıyo bakamaz. çalışmasa bile annem bana çok uzak araba da yok sabah bırak akşam al. yaşına gelmeden kreşe nasıl bırakırım o büyük bi endişe. bununy anında oturduğum yerde bi akraba bi yakın yok ki zaten teyzeler kuzenler hepsi çalışıyo ve işin kötü tarafı çalışmaya şiddetle ihtiyacım var. her ne kadar eşim çalışmasan da olur dese de. eşimin annesiyle zaten görüşmüyorum evime sokmam. çocuğumu kesinlikle emanet edemem evlatlarını doğru düzgün yetiştirememiş hasta ruhlu bi kadına bebek emanet edemem. seni anlıyorum gerçekten zor. allah yardımcın olsun etrafa sor soruştur belki vardır öyle kadınlar konu komşu ilir genelde öyle şeyleri.

ben bakıcıya baktırıyorum, tanıdığımız, çok iyi bakıyor memnunuz, o kadar korkacak bir durumun yok, eş dost akrabayı devreye sokup güvenilir birisini bulabilirsin.

en güzeli annenin bakması tabi ama imkanlar el vermiyorsa yapacak bişey yok, ben de kayananama baktırmak istemezdim, çünkü kaynana hayır dan anlamıyor bildiğini okuyor, yaz tatilinde 10 gün evinde kalmıştık ta çıldırtmıştı beni, bebeğime istemediğim şeyleri yapıyordu.oysa bakıcıyı istediğin gibi yönlendirebiliyorsun, önemli olan tanıdık ve güvenilir birisini bulmak.

ve unutma kiii milyonlarca bebek bakıcı ile büyüyor, kadının çalışma gücü artıkça iş hayatında kadının yeri çoğadıkça bu böyle sürüp gidecek

biz çok şanslıyız bakıcı konusunda, herkes bizim bakıcıya gözünü dikmiş durumda , imreniyorlar nereden buldunuz diye inşallah siz de bulursunuz iyi bir bakıcı

alkisalkisalkisçok olgunsun tebrik ediyorum, yorumları yaparken bakıcıya baktıran annelerin durumunu da düşünerek daha hassas olunmalıalkisalkisalkisalkisalkisalkis

bencede bunları düşünmek için cok erken...bende calısıyorum.annemde kayınvalıdemde uzakta..aslında kayınvalıdem yalnız yasıyor gelse gelebılır ama oralı bıle olmuyor..bende bakıcı buldum o bakıyor..bazen bakıcının bakması daha rahat oluyor inan bana.kafam rahat en azından..evımde rahat huzurlu oturuyorum..canları isterse baksınlar yani:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…