bebeğime kıyamıyorum:((

Neden? Çocuk esirgeme de büyüdük diye yaşama hakkımız yok mu?
Ohooo benim soylediklerim carpitila carpitila nerelere geldi.
Ben bir cocugu doguruyorsam en guzel sartlarda bakacagimdan guzel bir hayat sunabilecegimden eminsem yaparim. Benim icin dogurmak degil bakmak marifet.
Dogurup bir yere birakacaksam ilerki hayatinda yaninda olmayacaksam onu bu hayata neden getireyim. Neden mutsuzlugun cilenin icine birakayim.

Ben bir cocugu doguruyorsam en guzel sartlarda bakacagimdan guzel bir hayat sunabilecegimden eminsem yaparim. Benim icin dogurmak degil bakmak marifet.
Dogurup bir yere birakacaksam ilerki hayatinda yaninda olmayacaksam onu bu hayata neden getireyim. Neden mutsuzlugun cilenin icine birakayim.
Her şey güzel giderken, ne malum o çocuk doğduktan sonra hayatın değişmeyeceği... Kimse çocuk yapmasın o zaman. Başımıza ne zaman, ne geleceğinin garantisi yok çünkü.

Her şey güzel giderken, ne malum o çocuk doğduktan sonra hayatın değişmeyeceği... Kimse çocuk yapmasın o zaman. Başımıza ne zaman, ne geleceğinin garantisi yok çünkü.
Arkadasim elbet basimiza ne gelecegi belli degil de goz gore gore kotu bi durumdaysam dogurmam yani.

Arkadasim elbet basimiza ne gelecegi belli degil de goz gore gore kotu bi durumdaysam dogurmam yani.
Tamam siz göze alıp doğurmak istemezsiniz ama başkasına da çocuğu aldır demeniz de yanlış diye düşünüyorum. Belki kendine güveniyor ve doğurup sahip çıkabilicek güçde kendisi.

Hakkında hayırlısı olsun diyeyim konu sahibesinin.

Dur ineceğim dediniz eşiniz ciddi ciddi sizi indirmeye kalkınca alttan aldınız değil mi?
Siz atacağınız adımlarda kararlılık gösteremiyorken ne eşinizin değişmesini bekleyin ne de evliliğinizin.
En büyük güvence insanın kendine olan inancı ve güvenidir.

Evliliğinizle ilgili vereceğiniz karar sizi ilgilendirir lakin siz böyle onu ayarlamam lazım, bunu ayarlamam lazım deyip adamı alttan almaya devam ettikçe giyiminiz, hayatınız hatta düşünceleriniz için bile çok tavizler verir, siz olmaktan çıkarsınız.
Allah tamamına erdirsin hamilesiniz ama bebeleri kendinize kurtuluş gibi görmeyin, onların minicik omuzlarına hayatın hezimetlerini yüklemeye hakkı yok kimsenin.
Bebekler evliliklerin kurtarıcısı da değildir bunu aklınızdan çıkarmayın lütfen.
Bebeğimi asla evliliğimi kurtarması için yapmadım. Ben bebeği evlilikten çok bağlantısız düşünürüm bekarlığımdan beri. Eşimde çocukla daha sorumluluk sahibi olur onada eminim. Çocuğum maddi ve manevi açıdan zor Bi hayat yaşamaz ona eminim ama kendim huzursuz ve mutsuzum. Yada eski sıkıntılar aklıma geldikçe bugünümden zevk alamıyorum.

Kend
Tamam siz göze alıp doğurmak istemezsiniz ama başkasına da çocuğu aldır demeniz de yanlış diye düşünüyorum. Belki kendine güveniyor ve doğurup sahip çıkabilicek güçde kendisi.

Hakkında hayırlısı olsun diyeyim konu sahibesinin.
ben bebeğime herzaman sahip çıkacağım diye söz verdim kendime asla eşime kızıp yada kendimi düşünüp onu yalnız bırakmam bu hayatta

Boşverin anlatamıyorsunuz kimseye.
İş "mahşerde görüşürüz"e kadar geldi, daha ne kadar dramatize edilecek bilemiyorum :)

Kürtajı destekleyenler var, kürtajı desteklemeyenler var. Olay bu aslında ama bir grup her fırsatta diğerine saldırınca işte olaylar bambaşka yerlere varıyor. Lisedeki "çıkışa gel çıkışa" gibi oluyor :)

Sizi
Hanımefendi konu ben değilim, sizsiniz. Şuraya yazdıklarınız belli, yaşadığınız hayat belli, daha neyi ispat ediyorsunuz Allah aşkına...
sizin Nasıl bir hayatınız var çok merak ediyorum. Üslubunuz ve yorumunuz çok rencide edici ve asılsızdı. Be herzaman hayatta böyle konuşan kadınlar genellikle birine aşık olunca en fazlasını yapan kadınlar olur. Bunu unutmayın. İnsanları yargılarken biraz daha yüksekten bakmadan yapın bunu ilerde bir gün Bi bayan bana böyle demişti dersiniz

Bebeğimi asla evliliğimi kurtarması için yapmadım. Ben bebeği evlilikten çok bağlantısız düşünürüm bekarlığımdan beri. Eşimde çocukla daha sorumluluk sahibi olur onada eminim. Çocuğum maddi ve manevi açıdan zor Bi hayat yaşamaz ona eminim ama kendim huzursuz ve mutsuzum. Yada eski sıkıntılar aklıma geldikçe bugünümden zevk alamıyorum.
İnşallah bebeğinizle birlikte sorumluluk sahibi olur, bunu siz ve yavrunuz için canı gönülden isterim ama maalesef bazı erkekler Bebek doğduktan birkaç ay sonra eski hallerine geri dönüyorlar, 2 arkadaşım vardı, ikisi de bebek olsun eşim düzelecek derdi lakin ikisi de ayrılmak zorunda kaldı:(
Bu sebeple dedim bebekler evliliklerin kurtarıcısı değildir diye, bebekler eşler iyi anlaşıp evlilik bağı kuvvetli olduğunda o yuvaya neşe getirsin diye dünyaya gelmeli, arada sıkıntılar olunca Bebek çare olmuyor, bebeğiniz doğmadan tüm sorunları eşinizle konuşup ortak bir payda da buluşmanızda yarar var.

Boşverin anlatamıyorsunuz kimseye.
İş "mahşerde görüşürüz"e kadar geldi, daha ne kadar dramatize edilecek bilemiyorum :)

Kürtajı destekleyenler var, kürtajı desteklemeyenler var. Olay bu aslında ama bir grup her fırsatta diğerine saldırınca işte olaylar bambaşka yerlere varıyor. Lisedeki "çıkışa gel çıkışa" gibi oluyor :)

Olay sadece dunyaya getirmek saniyorlar. Sonra sokaklar yurtlar dolup tasiyor dönüp kimse bakmiyor.

Gerekli kurtaji destekleyenleri katil cani falan ilan ediyorlar ya ben ona bayiliyorum :)

bebeğini aldırma o sana hayat neşesi çocuğundan sonra baktın düzelmiyor gerekeni yaparsınız.

Olay sadece dunyaya getirmek saniyorlar. Sonra sokaklar yurtlar dolup tasiyor dönüp kimse bakmiyor.

Gerekli kurtaji destekleyenleri katil cani falan ilan ediyorlar ya ben ona bayiliyorum :)
Umrumda değil valla istediklerini ilan edebilirler. Bakamayacağım; sağlık sorunu, hastalığı veya özrü olacağı anne karnında belli olan bebeği doğurmam.
Çocuğa bakacak olan ben olduğum sürece kimsenin de karışma hakkı yok. Onlar bakacaklarsa buyursunlar.

Hepinizin dusuncelerine saygi duyuyorum :)
Ben dusuncelerimi yansittim
Hos banlanmisim, dusunce ozgurlugu dedikleri bu olsa gerek
Herneyse
H hesnam Allah yardimcin olsun, biraz bilgili olsan mantikli olsan bu soruyu sormazdin zaten burada
Evet burasi forum ama fikir almak icinde cocugumu aldirimmi aldirmayimmi, evlenimmi evlenmeyimmi gibi sorularla gelince tuhafima gidiyo
bu konuda anca senin dusuncelerin fikirlerin sana yardimci olabilir
ben bir kadin olarak kucagimda bebekle ayrildigimda neler yasadim onu ornek verdim aldirma dedim (inancim geregi)
seninde gucun varsa yapabilecegine inaniyosan buyur
yemiyosa, gonlunden gecenleri yap ..........
nasil olsa yine hamile kalirsin yanlislikla, yine aldirirsin
taaaakii dogurmak isine gelene kadar

Back
X