Çocuk Hastalıkları Bebeğime verilen koruyucu antibiyotik!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
8 aylıkken alerji testi yaptrdık ama çogu doktor gereksiz buldu. Hiç birşeye alerjisi çıkmadı . O zmnda yogurda tepki göstermişti o yüzden baktırmıştık.
Hangi sigorta ile anlaştınız acaba? Yıllık kaç muayene hakkınız var? Ben kendi dr arkadaşıma götürmeyi düşünüyorum medical parkta çalışıyor

Bebeğiniz domuz gribini nasıl kaptı? Birinden mi bulaştı kreşe mü gidiyor. Öncelikle sizin çok dikkatli olmanız lazım ütülenmeyen hiçbirşey giymesin 60 derecenin altında kıyafet yıkamayın, dışarıdan gelen biri üstünü değiştirip elini yüzünü yıkamadan asla bebeğe el sürmesin, bebeğin oynadığı oyuncakları hemen makineye atıp yıkayın,atılmayacak gibi olanları da dezenfekte edin. Bebeğim Odası steril olsun uyuduğu çarşafları sık sık değiştirin odaya temiz hava girsin.
Sonra igg kanda enfeksiyon var ve vücut savaştığı için bağışıklık sistemi olması gerekenden fazla antikor üretiyor anlamına geliyor. Yani bebeğiniz onca tedaviye rağmen hala toplayamamış kendini bu yüzden de doktor daha etkin bir tedavi uyguluyor.
Bu arada 1-5 yaş arası IgG değeri için referans aralığı 345–1,236 verişmiş sizinki bu arada neden düşük dediniz anlamadım.
Tobb Ankara’yı öneriyorum ben size ben çok memnunum. Geçmiş olsun
İnanın söylediklerinizi yapıyorum. Ama ben çalıştıgım için babanneside bakıyor. Mecbur en azından bir hafta evden çıkartıyoruz. Onun dışında zaten 60 dan aşagı yıkamam kıyafetlerini ve mutlaka ütülerim. Tobb çok pahalı bir hastane malasef uygun olsun diye sağlık sigortası yaptırdık vee yukarda saydığım hastanelerde geçerli sadece.

Teşekkürler ben de araştırayım. 10 muayene yetiyor mu acaba? Bir de ne kadara yaptırdınız :oops:
yani bebeğiniz nekadarlık. Bundan bir iki ay önce söyleseydiniz fazla bile derdim ama :) Aslında yeter zaten 10 gün süreli gitmeleriniz hakkınızdan düşmüyor. Sağlık ocağıda aslında çoğu şeyi söylüyor kontrollere oraya götürüyordum. Ama sürekli hastanlanınca mecbur yaptırdık . 1200 liraya yaptırmıştık yanlış hatırlamıyorsam.

Sürekli kullanacak olması sorun . Ayrıca 1 yaş aşısını bile yaptıramadık bebeğin antibiyrik kullanırken nasıl yapılacak ki onu sormayıda unuttum .
ankara değilmi . Onu eklememişim ama Ankarada yaşıyorum.
Ben İstanbul'da yaşıyorum ama kurum olarak memnuniyeti çok yüksek beğenmezseniz kurum içinde başka bir hekim hile veriyorlar
Antibiyotiğe gelince bazi hastalar mikrop durumuna göre 1yil bile kullanabiliyor onu yapılan testlerle doktor belirliyor
Gerekirse ilaç değiştiriliyor vs.
Geçmiş olsun bebisinize

Bebekler hastayken dis cikarirken hic birsey yemiyorlar,e bisey yemeden icmeden nasil duzelecek nasil ilac kullanacak diyoruz ama... eger meme emiyorsa ne mutlu. Anne suty su an onun ilaci,besini suyu herseyi. Bol bol emzirin ilaclari meme sonrasi verin. Sut artirmak icin biseyler kullanin siz de. Yemeyen cocuk zor. Benim kizim da oldu olasi 3 5kasik bisey yer tamam. Cogunlukla sadece aksamlari yer onu da.Hasta su an kizim da hic bisey agzina surmuyo ogurmeye basliyor zorlarsam.
Ilaclar hakkinda bilgim yok ama ben sizin yerinizde olsam heralde arastirir iyi bir doktora giderim. Isini severek yapan vicdanli cocuklarj seven bi dr bulmak gerek.

bence ikinci bir doktora goturun , belki dr haklidir ilaci vermekte bilemeyiz ama benim de 1 yasinda bebegim var ben olsam ikinci bir doktor gorusu alirdim
size ankarada iyi bir dr tavsiyesinde de bulunucam ama once sassy'e sormam lazim , yazarim gun icinde

Hamileyken hiç
güneşlenmediniz mi ? Çocuğu temiz hava güneşe çıkarmanız gerek her günde evi havalandırınız geçmiş olsun

Benim kızım ardarda idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve her seferinde daha ağır antibiyotikler kullanmaya mecbur kaldık. Sonra doktor koruyucu doz antibiyotik verdi. Uzun zamandır kullanıyoruz. İlk verdiğinde ben de bu kadar uzun zaman antibiyotik mi olur diye kullanmadım, daha beterini kullanmak zorunda kaldık. Bazen kar zarar hesabına göre hareket etmek gerekiyor. Doktorunuz gerekli görmeseydi vermezdi.

Özel sağlık sigortanız var mı? Varsa Ankara’da çocuk doktoru önerebilirim. Aslında doktor önermeyi hiç sevmem ama gereksiz ilaç kullanımıyla ilgili sonuna kadar güvendiğim bir doktor bu. Örneklerini yaşadık. Çocuğu yüksek ateş, halsizlik ve boğazda kızarıklık sebebiyle götürdüğümüzde bu doktor bize, biraz saçma olacak ama yarını bekleyelim dedi. Reçeteye antibiyotik yazmasına rağmen bakın üzerine basa basa söylüyorum yarını bekleyelim, gereksiz antibiyotik yüklemesi yapmış olmayalım dedi. Biz hiçbir şey anlamadık. Yüksek ateşli çocuğa ilaç vermemiş olmasının (ateş düşürücü hariç) hayalkırıklığı içindeydik :) Aynı bulgularla birkaç hafta önce başka bir doktora giden yeğenim antibiyotiğe başlamış ve daha sonradan altıncı hastalık geçirdiği anlaşılmıştı. Yani boşu boşuna antibiyotik kullandı!!

Velhasıl kelam doktorun tavsiyesine uyduk. Antibiyotiği eczaneden aldık ama bekledik. Ertesi sabah uyandığımızda çocuğun el ve ayaklarındaki döküntüleri fark ettik. El ayak ağız hastalığı geçiriyormuş :) Antibiyotiğe başlasak da kar etmezdi yani. Bunu öngören doktoru önermek içime sinen bir davranış olur. Özelden yazabilirim isterseniz.

Bebeğinize çok geçmiş olsun, inşallah toparlar bir an önce.

Bende Ankara dayım ve çocuk dru konusunda çok zorlanıyorum.
Anasınıfına başladı başlayalı bronşitle savaştık
Bende korktum o kadar sık antibiyotik kullanmaktan
En sonunda hastaneye de yatırdık
Koruyucu verseler kullanırdım ama

Canim cok gecmis olsun. Ocak annelerinden hatirliyorum seni.
Dr tavsiyesi veremiyorum ama uzun sureli antibiyotik kullanimlarinda bağırsak florasi bozuluyor, ilaclari kullanırken günlük kefir verebilirsin bebegine, ev yapimi. Doğal probiyotik oldugu icin hem bagisikligini destekler hem de bagirsaklarini duzenler.

baska bi dr a mutlaka götürün Allah acil şifalar versin bebeğinize en az 3 dr ayni sonucu söylerse ozaman ikna olun derim ben 2 cocuk annesi olarak korkuyorum ilaclardan
bende Ankaradayim ümitköyde Türker Dondurmacıoğlu 40 yıllık dr ilac taraftari degil mutlaka danışın derim

Bebekler hastayken dis cikarirken hic birsey yemiyorlar,e bisey yemeden icmeden nasil duzelecek nasil ilac kullanacak diyoruz ama... eger meme emiyorsa ne mutlu. Anne suty su an onun ilaci,besini suyu herseyi. Bol bol emzirin ilaclari meme sonrasi verin. Sut artirmak icin biseyler kullanin siz de. Yemeyen cocuk zor. Benim kizim da oldu olasi 3 5kasik bisey yer tamam. Cogunlukla sadece aksamlari yer onu da.Hasta su an kizim da hic bisey agzina surmuyo ogurmeye basliyor zorlarsam.
Ilaclar hakkinda bilgim yok ama ben sizin yerinizde olsam heralde arastirir iyi bir doktora giderim. Isini severek yapan vicdanli cocuklarj seven bi dr bulmak gerek.
yemesinde hiç sorun yoktu ne zman hastalandı herşeyi aşt üst oldu bebeğimin.Benim istediğimde öyle bi doktor umarım bulurum teşekkür ederim

bence ikinci bir doktora goturun , belki dr haklidir ilaci vermekte bilemeyiz ama benim de 1 yasinda bebegim var ben olsam ikinci bir doktor gorusu alirdim
size ankarada iyi bir dr tavsiyesinde de bulunucam ama once sassy'e sormam lazim , yazarim gun icinde
teşekkür ederim.

Benim kızım ardarda idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve her seferinde daha ağır antibiyotikler kullanmaya mecbur kaldık. Sonra doktor koruyucu doz antibiyotik verdi. Uzun zamandır kullanıyoruz. İlk verdiğinde ben de bu kadar uzun zaman antibiyotik mi olur diye kullanmadım, daha beterini kullanmak zorunda kaldık. Bazen kar zarar hesabına göre hareket etmek gerekiyor. Doktorunuz gerekli görmeseydi vermezdi.
mutlaka ikinci bir doktora danışıp öyle kullacağım .

Özel sağlık sigortanız var mı? Varsa Ankara’da çocuk doktoru önerebilirim. Aslında doktor önermeyi hiç sevmem ama gereksiz ilaç kullanımıyla ilgili sonuna kadar güvendiğim bir doktor bu. Örneklerini yaşadık. Çocuğu yüksek ateş, halsizlik ve boğazda kızarıklık sebebiyle götürdüğümüzde bu doktor bize, biraz saçma olacak ama yarını bekleyelim dedi. Reçeteye antibiyotik yazmasına rağmen bakın üzerine basa basa söylüyorum yarını bekleyelim, gereksiz antibiyotik yüklemesi yapmış olmayalım dedi. Biz hiçbir şey anlamadık. Yüksek ateşli çocuğa ilaç vermemiş olmasının (ateş düşürücü hariç) hayalkırıklığı içindeydik :) Aynı bulgularla birkaç hafta önce başka bir doktora giden yeğenim antibiyotiğe başlamış ve daha sonradan altıncı hastalık geçirdiği anlaşılmıştı. Yani boşu boşuna antibiyotik kullandı!!

Velhasıl kelam doktorun tavsiyesine uyduk. Antibiyotiği eczaneden aldık ama bekledik. Ertesi sabah uyandığımızda çocuğun el ve ayaklarındaki döküntüleri fark ettik. El ayak ağız hastalığı geçiriyormuş :) Antibiyotiğe başlasak da kar etmezdi yani. Bunu öngören doktoru önermek içime sinen bir davranış olur. Özelden yazabilirim isterseniz.

Bebeğinize çok geçmiş olsun, inşallah toparlar bir an önce.
evet özel sağlık sigortası yaptırdık .Ama belirli hastanelerde geçiyor. Verirseniz sevinirim ismini. Bizim ki döküntülü bir hastalık değil geçmek bilmeyen bişey normalde çok hareketlidir ama inanın hiç hali bile olmuyor.

Back
X