Bebek Beslenmesi Bebeğime yemek yediremiyorum çıldıracağım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nillkoo

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
11
3
Arkadaşlar merhaba,
17 aylık oğluma 4.ayından itibaren ek gıdaya başladım fakat 9. Ayından beri zorla bişeyler yedirebiliyorum. Belirli 2-3 çeşitten (kemik suyuyla yoğurtlu şehriye, tavuk suyuyla yoğurtlu şehriye, yoğurt, süt, mama) başka hiçbirşey istemiyor. İnanın delirmek üzereyim ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sebze et balık ve farklı çorbalar nasıl yedirecem artık bilmiyorum. Bu yediği yiyeceklere farklı 1 çeşit sebze koysam reddediyor. Kahvaltı normal kahvaltıda yapmıyor ha la karışım (ceviz badem fındık tozları, labne, bebelac kahvaltı mamasıyla karışım yapıp veriyodum artık bunuda yemiyor. İlerde beslenme bozukluğu olmasından çok korkuyorum. Geçici bi dönemmi diye bekliyorum ama geçmiyor. Bir fikri olan var mı lütfen yardımcı olursa çok sevinirim...

ilerde beslenme bozuklugu olacagini sanmiyorum 5-6 yas gibi yemeleri duzeliyor buyuk insan gibi oturup yemek yiyolar genelde

gelisimi nasil çocugun ?
etini sutunu alabiliyorsa gunluk çok zorlamayin bence( 500 ml sut , bi kofte kadar et gunluk gereken miktar )

Gelişiminde problem yok şükür ama şuana kadar pışpışlayarak azda olsa yiyordu kilosu değerleri normaldi şimdi kandıramıyorum hiçbirşey yediremiyorum. Biberon mamasını kessem mi diye düşünüyorum busefer kilo kaybı çok olur vitaminsiz kalır korkusu var. Hep süt süt ürünleri anemi yapar diyorlar. Bilmiyorum ne yapacağımı :KK43:

Arkadaşlar merhaba,
17 aylık oğluma 4.ayından itibaren ek gıdaya başladım fakat 9. Ayından beri zorla bişeyler yedirebiliyorum. Belirli 2-3 çeşitten (kemik suyuyla yoğurtlu şehriye, tavuk suyuyla yoğurtlu şehriye, yoğurt, süt, mama) başka hiçbirşey istemiyor. İnanın delirmek üzereyim ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sebze et balık ve farklı çorbalar nasıl yedirecem artık bilmiyorum. Bu yediği yiyeceklere farklı 1 çeşit sebze koysam reddediyor. Kahvaltı normal kahvaltıda yapmıyor ha la karışım (ceviz badem fındık tozları, labne, bebelac kahvaltı mamasıyla karışım yapıp veriyodum artık bunuda yemiyor. İlerde beslenme bozukluğu olmasından çok korkuyorum. Geçici bi dönemmi diye bekliyorum ama geçmiyor. Bir fikri olan var mı lütfen yardımcı olursa çok sevinirim...
Merhaba canım aynı dertten muzdaribim bende benim oğlum da 15 aylik ve kesinlikle bende yediremiyorum anca biberon mamasi iciyor.Corbalari yemekleri 1 tane alir 2.ciye agzini asla acmiyo. Ac biraktim 8 - 9 saat asla yemiyor agliyor mecbur mama veriyorum cok üzülüyorum

Emin ol bütün çocuklar böyle, çok nadir bulursun herşeyi yiyen çocuk heleki bu aylarda. Kızım 16 aylık hala karışım kahvaltı yer, çorbaya bayılır hooopppp diye uğraşmadan yutuyor çnkü:) kıymalı patates yaparım ezip veririm, sebze çorbası blender, kuru fasülye filan ezip veririm onu da canı istiycek de yiyeçek yani çok çok aç olması lazım. Meyve kivi yiyor elma filan ısırıp atıyor ağzından bende rende yapmıyprum artık o yüzden yemiyor vs. Bu liste böyle gider. Ne istiyorsa onu yesin boşver..

Arkadaslar benimde ayni konudan sıkıntilarim var ne olir fikir verin nw yapim. Cildirmak uzereyim. 11 aylik kizim deli gibi beni emiyo ywni dogmus bebeklwr gibi birakmiyor ve hic birsey yediremiyorum. Ne yapacagimi bilemedi artik. 1 saat benden uzaklasmiyo hep meme hep meme yemek khavalti meyve vs. Hic biaey yemiyo :KK43:((

Valla ca
Emin ol bütün çocuklar böyle, çok nadir bulursun herşeyi yiyen çocuk heleki bu aylarda. Kızım 16 aylık hala karışım kahvaltı yer, çorbaya bayılır hooopppp diye uğraşmadan yutuyor çnkü:) kıymalı patates yaparım ezip veririm, sebze çorbası blender, kuru fasülye filan ezip veririm onu da canı istiycek de yiyeçek yani çok çok aç olması lazım. Meyve kivi yiyor elma filan ısırıp atıyor ağzından bende rende yapmıyprum artık o yüzden yemiyor vs. Bu liste böyle gider. Ne istiyorsa onu yesin boşver..
keşke yesede blenderdan püre şeklinde yese tüm sebzeleri yaparım ama malesef inanılmaz damak tadı var mümkün değil yediremiyorum

Merhaba canım aynı dertten muzdaribim bende benim oğlum da 15 aylik ve kesinlikle bende yediremiyorum anca biberon mamasi iciyor.Corbalari yemekleri 1 tane alir 2.ciye agzini asla acmiyo. Ac biraktim 8 - 9 saat asla yemiyor agliyor mecbur mama veriyorum cok üzülüyorum
Bizde aynı şekilde ve inanılmaz stres yaptım artık ;(

Ben artık şunada inanmıyorum anne karnında ne yeraen çocukta alışır yada bebekken ne yerse alışırsa öyle gider hiç alakası yok anne karnındayken yemediğim hiçbirşey yoktu ve 4. Ayından itibaren tüm sebze sularını içiriyodum. Ama şimdi kolaysa yedir bakalım benimle inatlaşıyor resmen...

Kendi kendine beslenmeye teşvik etsen ? Neredeyse 1,5 yaşında parmak besinleri rahatlıkla yiyebilir, benim yemek yemeyen çocuklarım kendi kendilerine beslenmeye başlayınca herşeyden yemeye başladılar.

Bu hafta kendi kendine yemeye teşvik ettim fakat pirinç pilavı hariicinde başka yemekte başarılı olamadık aç kalkıyor.

Ben artık şunada inanmıyorum anne karnında ne yeraen çocukta alışır yada bebekken ne yerse alışırsa öyle gider hiç alakası yok anne karnındayken yemediğim hiçbirşey yoktu ve 4. Ayından itibaren tüm sebze sularını içiriyodum. Ama şimdi kolaysa yedir bakalım benimle inatlaşıyor resmen...
Aynen canim hic alakasi yok onunla yemeyen cocuk yemiyor ne yaparsan yap.Karnini mama doyurmuyor artik onun icinde gece surekli uyaniyor.

kızlara bende aynı durumdayım oğlum 20 aylık ama katı bişi yemiyor kesinlikle püre onuda zorla ağzına döktüğüm için yiyor napcam bilmiyorum 20 aylık daha 10 kg 83 cm okadar zayıf ki yemek elimde görünce başlıyor öğürmeye... benimde psikolojim bozuldu artık onda zarar veriyorum ne olur bana tavsiyelerde bulunun

X