Bebeğimi alıştırma derdim

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanımlar üç yaşına girmek üzere olan bebeğimi iki gundur tuvalet egitimine başlattım. İlk gün her yer çiş gölü olunca ikinci gün alıştırma kulodu aldım. Çok ince ve normal kulottan farkı yok. Ama şimdi bir yerde okudum ki, bebekler bacaklarından aşağı cis gelmeyince evde cişleri görmeyince alismiyormus. Oysa bebeğim kulodunu islak bırakınca cisim geldi tuvalete götür demeye başlamıştı. Alıştırma kulodunu çıkartıp eve mi yaptırayım yani. Kafam karıştı. Birde gece iki gündür hiç altına yapmadı. Su içip uyusa da sabaha kadar kuru kalıyor maşallah diyeyim. Mune gelmeden bir yardimmm

Gündüzleri önce yarım saatte bir tuvalete götürün ilerleyen zamanlarda 45 dk bir saatte bir derken uzatın bu şekilde arayı. Zaten alışacaktır . Alıştırma kilodu kullanmayın bence. Tabiki alışana kadar arada koltuklar halılar kirlenebilir fakat sürekli olursa alışkanlık olur.

Gündüzleri önce yarım saatte bir tuvalete götürün ilerleyen zamanlarda 45 dk bir saatte bir derken uzatın bu şekilde arayı. Zaten alışacaktır . Alıştırma kilodu kullanmayın bence.

Yarım saatte beş kere her yere az az çiş yapınca mecbur bu yola başvurdum. Alıştırma kulodu inanın diğer külot kadar ince bir şey. Sadece bu külot direkt yerlere akmıyor hepsi bu. O muşamba gibi kulotlari zaten kullanmam.

Ne zaman başladınız tuvalet eğitimine ? Eğer ilk günlerdeyseniz biraz normal annesi.

İkinci günse çok normal.
Daha bir ay yolunuz var, sabır..
Yere de yapacak, bacağından da akacak.
Aşırı tepki vermiyorsa, bezini istemiyorsa sık sık götürüp teklif edin.

Tepkisine göre yol alırsınız, kolay gelsin ☺

Benim kızımda Ekim'de 3 yaşına girecek ortalama 1 aydır uğraşıyorum çişini kontrol altına aldım büyüğü kaçırıyor su iki gündür hiç kaçırmadı lazimliga yapıyor tuvalet lafını duyunca hemen alıp getiriyor ve kızım konuşmuyor bile yeni yeni dili acilmaya başladı ve yinede öğrendi

Yapacak hic birssy yok. 3 yas 4 atlik kizim var. Gece gunduz bir anda kestim 2 bucuk yasinda. Soranlara, isete isete alistirdim diyorum. Onxe aktiktan sonra fark etti. Sonra akarken izledi, sonra once izledi aonra akitti. Sonra ogrendi :) babasinin gozunun icine dahi ( oyun oynatirken babaai havaya kaldirinca..) cis yapti dusunun

Ucuncu gun cok buyuk bir kabusdu bizde.
1 hafta da ogrendi
10 ay kuloduna kaka yapti, kakayi wc ye yeni ogrendi.
Direk klozet e alistirdim.

Aslında bacaklarda hissedince evet daha kolay söylüyorlar ama ev ortamında bu sıkıntılı müsait bir alanınız bahçe vs onun oynayabilir alanı olsa bu dddiğiniz olabilirdi. Benim oğlum böyle öğrendi ama alıştırma kiloduyla söylüyorsa devam edin derim.

Gecen ben de denedim lazimliga cis yapmadi, kaldirinca altina yapti. Klozete oturtunca da agladi biraktim. Bir iki ay sonra tekrar deneyecegim.

20 aylık bebeğim var bende düşünüyorum tuvalet eğitimini aman erken mi sizce hanımlar.
20 ay biraz erken. Kendi farketmeye başlaması lazım çiş olayını. Birde kaslarını kontrol edebilmesi için çok erken. Ama siz yaparken yanınıza gelir anlatırsınız yavaştan anlamaya başlar.

benim kizda 30 aylik klozete oturtuyorum en azindam bir fikri olsun bezi cikarmadan diye cis yaptim diyip diyip sifona basiyor
bezi cikaralim mi artik dedigimde hayir istemiyorum diyor.
hazirmi degil acaba ?
tecrubeli anneler banada cevap verin

Halilari falan kaldiracaksiniz bu surecte zaten, evde normal kulot giydirin. Sevdigi renk veya desende seyler olursa daha kolay olur.

Alistirma kulodunu da disari cikmaniz gerekirse kullanin, hatta alistiktan sonra bile bir donem disarida kullanmak gerekebilir.

Alıştırma külodu giydireyin bence öyle böyle öğrenir. Kızım 27 aylık başladık neredeyse 25 gün oldu hala sıkıntı var umarım siz hemen çözersiniz. Benimkisi isterse gidiyor istemezse altına yapıyor ödül veriyoruz derken derken değişik bir hal almaya başladı. Bez bağlamak istiyorum kabul etmiyor hayır diye ağlıyor e böyle de altına yapıyor ay ben başaramadım ya. Öyle işemeli pırtlı purtlu gidiyoruz

Anne değilim ama gözlemlediğim kadarını söyleyim. Öncelikle çocuklara lazımlık yada tuvaleti tanıtmak gerekiyor. Sonrasında uyanır uyanmaz tuvalete götürerek onun oraya gittiğinde rahatladığını hissetmesi lazım. Ve yarım saat kırk dakika gibi aralıklarla oturtmak lazım tatlı dille. Ve tabiki hazır mı bununla ilgili verdiği sinyalleri doğru anlamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…