Bebek Beslenmesi Bebeğimi biberona alıştırırsam beni emmekten vazgeçer mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cinarin_annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2014
22
36
3
İstanbul
Merhaba deneymli anneler

Kasım başında doğum iznim bitiyor ve işe başlayacağım. Sütlerimi sağıp dolaba biriktirmeye başladım. Ben yokken kayınvalidem bakacak.

Yokluğumda biberonla beslemeyi düşünüyoruz. Kaygım şudur ki; biberona alışırsa beni emmekten vazgeçer mi? Memeyi bırakır mı?

Bazı anneler artık emmediklerini biberonun kolay geldiğini söylüyor. Siz tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Evet illa ki biberona alışıyor. Ama akşam işten gelirken verirsen gece uyandığında verirsen tamamen kopmaz memeden. İş yerinde vaktin ve yer imkanın belki yoktur ama sütünü sağmazsan azalır dikkat etmek lazım

Merhaba bende 3 çocuğumu hem anne sütü hem biberon ile besledim ve memeyi bırakmadılar ilk gebelikte bir kitap okumuştum orda yazan yöntemi uyguladı sizede tavsiye ederim. Biberon alır almaz biberon u n emziğini 1 numara ile değiştirin ve emziğini kaynatın ki delik dahada küçülsün. Bebeğe biberon verirken kapağını iyi sıkın akışını zorlaştıracaktır böylece anne memesini bırakmaz.akış kolay olursa biberonu tercih eder memeyi bırakır. Kolay gelsin

Merhaba ben 3 çocuğumu hem biberon hem anne sütü ile birlikte besledim. Bir kitapta okumuştum bu yöntem işe yaradı. Biberon emziğini 1 numara ile değiştirin ve kaynatın. Delik kaynatınca küçülüyor biberonu bebeğe verirken kapağını da iyi sıkın akışını zorlaştıracaktır böylece anne memesini bırakmaz.akış kolay olursa biberonu tercih eder memeyi bırakır. Kolay gelsin

Bu bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Bu şekilde deneyeceğim.

Fikir çok mantıklı geldi.

Ben de ayni şeyi sorcaktim sütumu sagdim sagdim buzluga attim boşa gitsin iistemiyorum ama nasil vereceğimi bulamadım medelanin calma biberonu nasil kullanann var mi hemşire enjektorle vermeyi öğretmişti ama beceremedim bir de sagdigim sütü ne zaman vereceğim göğüsüm çok sistigi için sagdim beni emmezse yine şişer off çok caresizim

E haliyle biberondan çok geliyo memeden az gelince kanmıyor bebekler .. Ben dğumdan itibaren hem emzirdim hemde mama içti benl bırakmadı ama ..

Merhaba,
Doctor Browns ın biberonunu tavsiye ederim. ilk ucu aynı anne memesi gibi akıyor. benim bebeğim hem emiyor hem o biberonla mama veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…