Bebeğimi bırakıp işe başlamak çok zor geliyo Yardım edin

menekse21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
94
26
3
Çalışan annelerin yorumlarını almak istiyorum. 10 aylık oğlum var. Şuan ücretsiz izindeyim. Ocakta işe başlamayı düşünüyorum ama bebegimi bırakmak çok zor geliyor. Maddi olarakta ihtiyacımız var yakinda ev alicaz artık işe başlamam lazım. Oğlumda bu ara bacaklarima yapisip beni kucağına al diyo ben yokken ne yapıcak diye düşünüyorum :KK42:
Kv ile birlikte oturuyoruz. İşe başlayınca oğluma o bakacak ama eltimin kızına da o bakiyo okula götürüp getiriyo. İkisine birden yetebilecek mi çocuğum bide okul yoluna gidip gelmek zorunda kalacak telef olur mu diye düşünüyorum :mad: ne yapacağımı bilmiyorum. Bide kv gezmeye bayılır bütün gün kolu komşuyu gezer. Ben evin işlerini yapıyorum evde yaptığı zoraki bi yemek Yani hem tembel hem pis sinir oluyorum. Onunda sorumlulugu artmış olacak bunlarla başa çıkabilecek mi bilemiyorum. Esas sorun güvenerek bırakamadıgim için heralde.
Düşündükçe canım sıkılıyor. Sizin bebeginize kim bakiyor. Nasıl bırakıp işe başladınız bana yardımcı olun

Canını sıkmak gibi olmasın da ben de senle aynı durumdayım ev alıcaz ama kuzumu kime emanet edip de çalışıcam düşünüyorum o nedenle ev almak beklesin diyorum doğumdan sonra dönmücem işe işsizlik maaşıyla bir süre daha idare edicez. Sonuçta hiç bi şey benim çocuğumdan değerli değil.

Benim bebegime kv ve annem dönüşümlü bakacak. Ben de yakında ise başlayacağım aynı kaygıları ben de taşıyorum ama hamile kaldığımda bunun böyle olacağı belli idi zaten.

Canını sıkmak gibi olmasın da ben de senle aynı durumdayım ev alıcaz ama kuzumu kime emanet edip de çalışıcam düşünüyorum o nedenle ev almak beklesin diyorum doğumdan sonra dönmücem işe işsizlik maaşıyla bir süre daha idare edicez. Sonuçta hiç bi şey benim çocuğumdan değerli değil.
Bizim ev durumu biraz karışık KP eski evlerini müteahhite verdi ve 2 daire alıyor. Eşimin 2 erkek kardeşi daha var ve babaları 3.daireyi hep beraber satın alın diyo. Annemin bana verdiği bi ev var zaten bana kalsa ev felan almam Offf

Bence de ev biraz daha beklese daha iyi gibi. Daha yaşında yok bebeğin. Sen gözünden sakınacaksın ama karda kışta okul yollarında olacak. Hatta belki gripli insanların yanında olacak. Ama hastalanınca yine sen sabahlayacaksın. MAddi olarak rahatlayıp manevi olarak aklın bütün gün evlandında kalacak. En azından yaza kadar evde kalabilsen bari kışın eziyetini yaşatmazsın çocuğuna.

Bizim ev durumu biraz karışık KP eski evlerini müteahhite verdi ve 2 daire alıyor. Eşimin 2 erkek kardeşi daha var ve babaları 3.daireyi hep beraber satın alın diyo. Annemin bana verdiği bi ev var zaten bana kalsa ev felan almam Offf
Dediğim gibi canım hayat senin hayatın ama biz öyle yapıcaz.

3.daireyi hep beraber satın alırsanız diğer kardeşlerle ortak mı olacak ortak olacaksa hiç girmeyin.

ne güzel işte.. evi satin alirsin daha rahat olur ev almana gerek yok ama

Çocuğuna kimse senin gibi bakamaz. Zaten babannesine bile tembel, pis diyorsun.
Kusura bakma ama bebeğini 4 aylıkken tanımadiklari insanlara bırakıp gidenler var. nankörlük etme istersen ;)

bende düşünüyorum
doğacak bebegime kendim bakmak istiyorum
anne bakmak daha sağlıklı... kv ve görümcem bakacak hiç de onlara birakmak istemiyorum eşime dedim bile ücretsiz izine mi çiksam.. çocuğun anneye ihtiyaci var dedim malum borçlar var..
haziranda evimin borcu bitiyor bin lira kalicak.. bi tek 500 lira araba borcu kalcak..
eee kim ödüycek eşim de 1600 aliyor fakat mesailerle beraber 2 bini buluyor yetinebilir miyim diye düşünüyor.
ev vergisi kira vergisi ev ve araba sigortalar var bide düşün kira gelirimiz de var şükür ona güvenemiyoz kiraci bi gün çikarsa ne olurdu..
off kafamdan deli sorular.. eşimin maaşina zam yapılırsa iyi olucak da yine yetinmeyecek.
kv de yardim etsin dedim eşime nerdeee diyo ee sen yardim ettin ya dedim kızdim..
ben çocuğumu kendim bakmak istiyorum gerçekten.. 2 yıl ücretsiz izine çikip kafami dinlenmek istiyorum.:(
4 ay bana çok az geliyor ya bu arada kamuda memurum.

Eee o zaman çalışmayın izin bitene kadar, ev mev istemem deyin

gerekirse kv yorulur diye bahane edin

yalnız ben anlamadım sizi

nedne birlikte oturuyorsunuz ki

kv kp de varmış çalışıyormuşsunuz da baştan neden girdiniz aynı evin içine

Çalışan annelerin yorumlarını almak istiyorum. 10 aylık oğlum var. Şuan ücretsiz izindeyim. Ocakta işe başlamayı düşünüyorum ama bebegimi bırakmak çok zor geliyor. Maddi olarakta ihtiyacımız var yakinda ev alicaz artık işe başlamam lazım. Oğlumda bu ara bacaklarima yapisip beni kucağına al diyo ben yokken ne yapıcak diye düşünüyorum :KK42:
Kv ile birlikte oturuyoruz. İşe başlayınca oğluma o bakacak ama eltimin kızına da o bakiyo okula götürüp getiriyo. İkisine birden yetebilecek mi çocuğum bide okul yoluna gidip gelmek zorunda kalacak telef olur mu diye düşünüyorum :mad: ne yapacağımı bilmiyorum. Bide kv gezmeye bayılır bütün gün kolu komşuyu gezer. Ben evin işlerini yapıyorum evde yaptığı zoraki bi yemek Yani hem tembel hem pis sinir oluyorum. Onunda sorumlulugu artmış olacak bunlarla başa çıkabilecek mi bilemiyorum. Esas sorun güvenerek bırakamadıgim için heralde.
Düşündükçe canım sıkılıyor. Sizin bebeginize kim bakiyor. Nasıl bırakıp işe başladınız bana yardımcı olun
böyle bir kv ye nasıl bebek bırakacaksın ki?
ev de acil bir durum değilmiş.
iznini uzat veya bakıcı tut.
benim çocuklarıma bakıcı bakıyor

Eee o zaman çalışmayın izin bitene kadar, ev mev istemem deyin

gerekirse kv yorulur diye bahane edin

yalnız ben anlamadım sizi

nedne birlikte oturuyorsunuz ki

kv kp de varmış çalışıyormuşsunuz da baştan neden girdiniz aynı evin içine
Baştan evim ayriydi evi müteahhite verdiler tasinacaklardi evler bitene kadar idare edelim dedik

Şu kayinvalidelere şöyle pis böyle tembel deyip bi de çocuk baktırmıyo musunuz ifrit oluyorum.
Kadın senin çocuğuna bakmak zorunda değil ister gezer ister yatar.Çok biliyosan bakıcı tutacaksın.
Ben zaten çocuğumu ona baktirmak istemiyorum aynı evde oturupta kendi annemimi cagiriyim çocuğu baksın diye evim ayrı olsa neyse

Ben 5 aylikti basladim. Sut iznine geliyordum o ara gormus oluyorduk birbirimizi. Kv birakacak olmaniz bence iyi ben bakiciya guvenemem. Bir sekilde buyuyecek. Yook illa sikinti cekmeyeyim icim rahat etsin dersen calismayacaksin.

Kv gezmesine laf etmende cok sacma geldi. Kac yasinda kadin senin duzenine gore hareket edecek degil. Tabi ki cocuklara bakarken onlari ihmal etmemesi gerek.

bende düşünüyorum
doğacak bebegime kendim bakmak istiyorum
anne bakmak daha sağlıklı... kv ve görümcem bakacak hiç de onlara birakmak istemiyorum eşime dedim bile ücretsiz izine mi çiksam.. çocuğun anneye ihtiyaci var dedim malum borçlar var..
haziranda evimin borcu bitiyor bin lira kalicak.. bi tek 500 lira araba borcu kalcak..
eee kim ödüycek eşim de 1600 aliyor fakat mesailerle beraber 2 bini buluyor yetinebilir miyim diye düşünüyor.
ev vergisi kira vergisi ev ve araba sigortalar var bide düşün kira gelirimiz de var şükür ona güvenemiyoz kiraci bi gün çikarsa ne olurdu..
off kafamdan deli sorular.. eşimin maaşina zam yapılırsa iyi olucak da yine yetinmeyecek.
kv de yardim etsin dedim eşime nerdeee diyo ee sen yardim ettin ya dedim kızdim..
ben çocuğumu kendim bakmak istiyorum gerçekten.. 2 yıl ücretsiz izine çikip kafami dinlenmek istiyorum.:KK43:
4 ay bana çok az geliyor ya bu arada kamuda memurum.
Allah yardımcın olsun canım Benim Esimde yeni dükkan açtı daha dogru duzgun gelir yokzaten suan araba ve ihtiyaç kredisi borçlarımiz var bide ev kredisi çıkacak Bende sözleşmeli memurum ben calismazsam evi zaten alamayız

Ben zaten çocuğumu ona baktirmak istemiyorum aynı evde oturupta kendi annemimi cagiriyim çocuğu baksın diye evim ayrı olsa neyse
Senin annende bakmak zorunda değil tekrar diyorum bakıcı tut o zaman.Annelerimiz bizi bakmış büyütmüş bi de torun büyütecekler o yaşta

Back
X