Bebeğimi çok kıskanıyorum acil yardımcı olun lütfen☹️

Merhaba 2 aylık bir oğlum var bebeğimi kayınvalidemden aşırı derecede kıskanıyorum
Kendi ailemden kıskanmıyorum ama hiç bunun sebebide şu kaynanam geldiği zaman veya da gittiğimiz zaman gözleri sürekli oğlumun üzerinde uyutuyorum çocuğu başına gidip kuzum canım bilmem ne sevmeye başlıyo elini ayağını öpüyo çocukta haliyle hemen gözünü açıyo hemen geri sallamaya çalışıyorum uyumıycak bu oğlan kalkcak buu diye hemen kucağına alıyo buda beni delirtiyo aslında iyi biridir bana bi zararı yok enazından ama böyle yapması beni nefret ettirdi eşimede bişey diyemiyorum çünkü çok aşırı anne düşkünü ☹
Annesiyle ilgili en ufak sözümü yanlış anlıyor. Gideceğimiz zamanlar elli kere bak hemen kalkalım çocuk hasta durmaz vs şeyler söylüyorum buda kavga sebebi oluyo işte senin ailende duruyoda benim annemdemi durmuyo bu çocuk diyo ama bilmiyo benim ailem uyuyan çocuğu uykusundan etmiyo sürekli kucakta gezdirmiyor eşimle zaten anne düşkünlüğü yüzünden aramız yeterince bozuk bu konu daha da bozuyo napmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sizce artık rüyalarıma giriyo eşim hadi anneme gidelim dediğinde günüm zehir oluyo☹☹☹
Yahu ne kotusunuz bee torundur sever sevsin amann uyanmis ee geri uyumicakmi kaynanana kisisel olarak boyle davraniyorsunuz cokk ayip çok

Şu aşırı korumacı takıntılı halinizle anne bağımlısı eşinizden bir adet daha yetiştiriyorsunuz.
Şu tutumunuzla ileride da kaynananıza göre de daha beter bir kaynana adayı görüyorum:))

Gugıl "en son önerebileceğim şey" :)
Yoksa dediğin gibi, sinek ısırığına da kanser diyor.

Çocukları öperken, dikkat edilmesi gereken birçok şey var aslında. Mesela enseden / boyundan öpülmez, avuç içinden, dudaklarından.

En güveniliri alın. Yanaktan öpülür, ancak başını tutmayacaksın arkadan :)

Çocuklar ayaklarından öpülmemenin sebeplerinden birisi de, ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür. Özgüven de buna bağlı olabiliyor :)

Işinin ehli ve doğru Pedagog veya pediyatriste denk gelirsen, sorabilirsin 😊

Valla ömrümde böyle saçma genelleme duymadım.
Ayağından, ensesinden, boynundan, saçından öpe öpe doya doya öpe öpe büyüttüm. İyi ki de öptüm o ensesindeki süt kokusunu içime çektim doya doya, ayaklarını hala öperim ekşimik kokusuna ayrı bayılıyorum. Şimdi bu kadar minik ve güzel kokuluyken öpmeyeceğim de ergenlikte mi öpeceğim.
Özgüveni de zekası da yerinde😊 Gelişimi önde seyreden, yaşıtlarıyla güzel oyun kuran, yeni insanlarla güzel tanışan kendini ifade edebilen bir çocuk oldu.
Konu sahibi o aylarda bende herkesten uçan kuştan bile kıskanırdım çok taze annesin bu hislet normal. Hepimiz yaşadık. Anne kediler dahi ilk haftalarda sahibine bile elletmez bebeğini. Bir süreç bu. Geçecek. Kalp kırmamaya çalış. O seni hep ayrı sevecek ama aile büyüklerinin sevgisi de güzel gelişimi için bırak sevsin

Zaten emerken ayağını annesinin agzina sokmayan bebek var mıdır ki🤗 o uzmanlar yeterince uzman değil bence. Bana çok saçma geldi. Sadece ayağını optuk diye aşırı değerli hissetmesini aklım kabul etmiyor

ben içgüdülerimle mutluyum, bebeğim de mutlu. İçgüdülerim bana ayağını öp diyorsa öperim :)
hele Adem Güneş gibi neci olduğu belli olmayan, saçma sapan tavsiyelerde bulunan bir adami hic dinlemem

ben içgüdülerimle mutluyum, bebeğim de mutlu. İçgüdülerim bana ayağını öp diyorsa öperim :)
hele Adem Güneş gibi neci olduğu belli olmayan, saçma sapan tavsiyelerde bulunan bir adami hic dinlemem
Ben de en doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Ancak Adem Güneş ile ilgili katılmıyorum. Bazi konularda yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Kendisi bağ odaklı ebeveynlik üzerine yazıyor ki bu içgüdülerimize güvenmek konusunda paralellik arz ediyor.
Kadın calismasin, sadece çocukla ilgilensin gibi söylemlerine kesinlikle katılmıyorum ancak güvenli baglanma, uyku gibi konularda yabana atmamak gerekiyor.

Ben de en doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Ancak Adem Güneş ile ilgili katılmıyorum. Bazi konularda yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Kendisi bağ odaklı ebeveynlik üzerine yazıyor ki bu içgüdülerimize güvenmek konusunda paralellik arz ediyor.
Kadın calismasin, sadece çocukla ilgilensin gibi söylemlerine kesinlikle katılmıyorum ancak güvenli baglanma, uyku gibi konularda yabana atmamak gerekiyor.

bu tip konularda anlayış bence bir bütün oluyor. Güvenli bağlanma konusunda attechment parenting anlayışı gayet güzel bilgiler, öneriler veriyor.
Bu çağda hala kadınlar çalışmasın, çocukla baba değil anne ilgilensin diye öğüt veren birinin tutumu az çok belli oluyor. Ben o söylemini okuduktan sonra uyku gibi konularda verdiği tavsiyeleri okumuyorum bile :)

Adem güneş söylemiş:) boyadigim yerler aynen bire-bir, ayakya sallanma evet cok hizli olunca tehlikeli doktor söylemişti kafa ici sarsıntısı olabiliyormus

Çok sevdiğiniz çocuğunuzu öperken farkında olmadan kişiliğini etkileyebilirsiniz.

Son dönemlerde özellikle yeni nesil anneler, çocuklarını yetiştirirken bir çok şeye dikkat etmeye çalışıyor. Çocuğun erken yaştaki psikolojik gelişimiyle ilgili anne- babaların dikkat etmesi gereken konulardan biri de çocuğun neresinden öpüleceği ile ilgili. Çok sevdiğiniz çocuğunuzu öperken farkında olmadan kişiliğini etkileyebilirsiniz. Uzman Pedagog Dr. Adem Güneş, anne – babaları uyarıyor.

Ayağından öpülen çocuk kıskanç oluyor
Ebeveynler çocuklarına duyduğu yakınlıktan dolayı onları istedikleri gibi öpüp okşayabileceklerini düşünürler. Halbuki çocukların bazı bölgeleri var ki onların kişilik gelişiminde rol oynar. Örneğin çocuklar ayaklarından öpülmez. Zira ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür.

Çocuk boynundan öpülmez. Bu, çocukta aşırı hassasiyet kazandırır.

Çocuk dudaklarından öpülmez. Bu, hijyenik değildir. Nefes ve ağız yolu ile kapılan enfeksiyonlarda dudaktan öpmenin rolü oldukça yüksektir.

Çocuklarda öpülebilecek en doğru yer alın ve yanaktır. Alnından öpülmek, çocuğa ruhen iyi gelir. Temizlik, masumiyet ve dürüstlük hissiyle, cesaret oluşturur. Öpülürken çocuğun kafası tutulmamalıdır.

Sürekli öpülme çocuğun başkalarını memnun etme hissini oluşturuyorsa, bu durum kişilik gelişimini aksatır. Çocuk başkalarını memnun etme aracı olarak öpmeyi veya öpülmeyi kullanmamalıdır.

Bunun yanı sıra, çocuk genital bölgesinden öpülmez. Bu, mahremiyet hissi kazanabilmesi ve tacizden korunabilmesi için gerekliliktir. (Kaynak: Kadinvekadin.net)

Adem Güneş diyorsa bunu zaten ayaktan öpmeye devam.
Adem Güneş’e kalsa iki yaşına kadar anneyke aynı yatakta dört yaşına kadar aynı odada yatacağız, asla kadın olarak çalışmayacak, kreşe göndermeyeceğiz!!

bu tip konularda anlayış bence bir bütün oluyor. Güvenli bağlanma konusunda attechment parenting anlayışı gayet güzel bilgiler, öneriler veriyor.
Bu çağda hala kadınlar çalışmasın, çocukla baba değil anne ilgilensin diye öğüt veren birinin tutumu az çok belli oluyor. Ben o söylemini okuduktan sonra uyku gibi konularda verdiği tavsiyeleri okumuyorum bile :)
Attachment pareting benimde tam olarak benimsedigim anlayış. Aynı dili konuşuyormusuz😀

bence sorun kendi annenizden değil kayınvalidenizden kıskanmanız. kendi anneniz hiç mi alıp öpüp sevmiyor. bilinçaltınızda her ne varsa, bebeğe gösterdiği davranışlar üzerinden kv ye tepkilisiniz bence. evlensem ve eşim bunu benim anneme yapsa çok bozulurum. kocanız haklı.

valla burayı okudukça diyorum ki her zaman da kv ler suçlu değil.

Attachment pareting benimde tam olarak benimsedigim anlayış. Aynı dili konuşuyormusuz😀

Aynen öyle. Ben daha hiç bu anlayışlarla ilgili birşey okumadan, farketmeden bu anlayışı uygulamışım, benimsemişim. Çok sonra farkettim :) sevindim gerçekten bu anlayışa sahip ebeveynlerin çokluğuna.

Bazıları bence şunu anlamıyor. Uyku bölmek bahane. Hiçbir babaanne öz mü öz torununun uykusu bölünsün istemez. Anlatsan anlar eğer gerçekten uykusunda seviyorsa bir daha yapmaz. Bu sitede babaannelere karşı bir nefret var, rahatsız oluyorum. Anneanne sevince sorun yok, babaanne sevince ooo. Ben evli değilim henüz, ama ileride evlenir de bir kayınvalidem olursa şunu biliyorum ki annem benim çocuğumun ne kadar yakınıysa, kayınvalidem de o kadar yakını.
Zaten öyle. Fakat düğün öncesi, düğün sırası, sonrası öyle şeyler oluyor ki ondan bu ayrım. İlla k.v hatalı da demiyorum. Ama benim kocam, benim oğlum vs durumları da olunca artık herşey göze batıyor. İnşallah sizde olmaz.

Yeni nesil entellerin uydurdukları şeyler işte.. Yok bebek böyle sevilmezmiş şöyle yapılmazmış hadi oradan.. 50 sene önce bu saçma uygulamalar olmadan büyütüldü çocuklar, gayet de sağlıklı ve mutlular.
Öfff evet.
Yengemin bebeğimi büyütüyorum kitabını bulmuştum tozlu raflardan.80li yıllara ait.
Uzmanlar yazmış ki
"Bebeği 2 aydan fazla emzirmeyin,çok gereksiz.
Bir bebek eğer C vitaminini limondan,proteini et ve sütten alıyorsa cahil insanlar gibi 1 yıl emzirmek son derece saçmadır.
Artık cahillik yıllarına geri dönemeyiz,bebeği aç bırakın ve yemeye zorlayın,adapte olamazsa da inatla devam edin,yoksa size karşı savaşı kazanır ve hiç alismaz:KK57:"
Ne diyelim şimdi,onlar da uzmandı,uyalim mi bu tavsiyelere?
Bir sav aksi kanıtlanana kadar doğrudur sadece,mutlak doğru değildir.
Evet hepsinin sayı değeri vardır ama 000000000 şeklinde.
Başa annenin içindeki klavuz eklenince 1000000000 olabilir ancak.

Yeni nesil entellerin uydurdukları şeyler işte.. Yok bebek böyle sevilmezmiş şöyle yapılmazmış hadi oradan.. 50 sene önce bu saçma uygulamalar olmadan büyütüldü çocuklar, gayet de sağlıklı ve mutlular.
Bende özgüven eksikliği var şimdi beni neremden öpmüşler de Boyle olmuşum anlamadım ?

Merhaba 2 aylık bir oğlum var bebeğimi kayınvalidemden aşırı derecede kıskanıyorum
Kendi ailemden kıskanmıyorum ama hiç bunun sebebide şu kaynanam geldiği zaman veya da gittiğimiz zaman gözleri sürekli oğlumun üzerinde uyutuyorum çocuğu başına gidip kuzum canım bilmem ne sevmeye başlıyo elini ayağını öpüyo çocukta haliyle hemen gözünü açıyo hemen geri sallamaya çalışıyorum uyumıycak bu oğlan kalkcak buu diye hemen kucağına alıyo buda beni delirtiyo aslında iyi biridir bana bi zararı yok enazından ama böyle yapması beni nefret ettirdi eşimede bişey diyemiyorum çünkü çok aşırı anne düşkünü ☹
Annesiyle ilgili en ufak sözümü yanlış anlıyor. Gideceğimiz zamanlar elli kere bak hemen kalkalım çocuk hasta durmaz vs şeyler söylüyorum buda kavga sebebi oluyo işte senin ailende duruyoda benim annemdemi durmuyo bu çocuk diyo ama bilmiyo benim ailem uyuyan çocuğu uykusundan etmiyo sürekli kucakta gezdirmiyor eşimle zaten anne düşkünlüğü yüzünden aramız yeterince bozuk bu konu daha da bozuyo napmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sizce artık rüyalarıma giriyo eşim hadi anneme gidelim dediğinde günüm zehir oluyo☹☹☹
Söyle uyanıyor öyle yapınca sonra ben uğraşıyorum de.Ben bize geldiklerinde bile çocugun uyku saati var uyutmaya cekınıyodum sankı onlardan kaçırmak istiyorum gibi bir havada daha uykusu yokki bu saattemi uyutucan sürekli açıklama yapıyorum

Söyle uyanıyor öyle yapınca sonra ben uğraşıyorum de.Ben bize geldiklerinde bile çocugun uyku saati var uyutmaya cekınıyodum sankı onlardan kaçırmak istiyorum gibi bir havada daha uykusu yokki bu saattemi uyutucan sürekli açıklama yapıyorum
Aynen bir de öyle söylüyorlar sanki çocuklarımızı bizden daha iyi tanıyorlar gibi.

Sizin gibilere saygı duyamıyorum kusura bakmayın. Kendi anneniz olunca hiç de gözünüze batmaz. O onun torunu dersiniz. Babaanne ilgilenip sevince göze batar. Yok öyle yağma. Bu sitede herkes babaanneleri yerden yere vuruyor ama ben öyle düşünmüyorum. Küçükken bana babaannem bakmış iyiki de bakmış. Kendi babaannenizi düşünün. Anneniz kadar yakın olmasa da kanınız o sizin. Anneniz sizi babaannenizden uzak tutmaya çalışsaydı ne hissederdiniz?
Yeni paylaşımımı okuyup tekrar yorumlarsanız sevinirim

Kv den de çok seviyordur e torunu ya
Ne kadar kıskançsın
Seninki normal değil
Kocanıda kıskanıyorsundur
Çok ilginç bir vakasın

Back
X