Bebeğimi çok kıskanıyorum acil yardımcı olun lütfen☹️

Sizin tabirinizle "gugıl amca"daki her bilgiye inansak, baş ağrısı kanser belirtisi mesela 😅
Beyin kanaması bir derece de ayak opmekle özgüven problemi arasında nasıl bir ilişki kurmuş doktorunuz anlamadım. Olsa olsa varsayimdir çünkü bunlar net araştırmalarla ispatlanacak şeyler değil.
Olsa olsa özgüven patlaması yapar,hani"ayaklarıma kapandı,öptü:cool: filan:)

Kajmery34 Kajmery34 T torarikar bir detayı atladım yazarken. 5 yasında cocugunu sehır dısındakı anneanneye atıp ilgilenmeyen ve sonra anne oldugunu hatırlayan bir kadın. Gecımını bizim sağladıgımız ve yapılanı beğenmeyen biri. Herseyı gectım inşallah cocugun olmaz olsada cektırsın diyen bırıne benım cocuklarımı göstermem onun için nimet. O yuzden iplemiyoruz ve değer vermıyorum. Ben ona hep ıyı yaklastım ama değer bilmeyen biri
Özellikle inşallah çocuğun olma demesi...
Evet şimdi çok haklısınız.

Bana yazılı bir kaynak belirtilmediği sürece inanmam öyle her şeye. Ayrıca psikiyatride ekoller vardır, birinin ak dediğine diğeri kara der. Bu söylediğini Freud mu söylemiş yoksa Ericson mu? Yoksa Piaget mi? Gittiğin doktor hangi ekolü benimsiyor? Sosyal bilimlerde yüzde yüz doğru yoktur. O yüzden böyle üstten üstten konuşmak, hele ki bir doktorun lafiyla, komik duruma düsmenize sebep olur. Ben buna inanıyorum dersin amenna ama bu doğrudur diyemezsin. Kimse diyemez. Çünkü dediğim gibi sosyal bilimler matematik, fizik gibi değildir. Yüzde yüz doğrusu ya da yanlışı yoktur.
Ben sana helal olsun demeye geldim bunları içimden geçirdim tam yazacağım baktım sen yazmışsın🤗

Eşimin ailesindende kıskanmıyorum tabiki sevsinler onlarında evlatlarının evladı dediğim sadece uyurken çocuğumu rahatsız etmesi beni çok soğuttu dediğiniz gibi umarım sabredebilirim :KK43:
O zaman böyle bir başlık acmamaliydiniz:)
Rahatsız olduğunuz konu uyurken bebeği uyandirmalari ise bunu uygun bir üslupla dile getirebilirsiniz.
Ancak bebeği anneanne/ babaanneden kıskanmak iyi bir psikoloji değil bence.
Böyle bir arkadaşım vardı benim de.
Arkadaşlık ilişkimizde bile çekilmezdi. Çocuğunu annesinden kıskanırdı. Bu doğru değil.
Ne güzel ki seviyorlar, Ya ilgisiz alakasız olsalardı? Bu da hoşunuza gitmezdi.
Her şeyin dozajı önemli.

Olsa olsa özgüven patlaması yapar,hani"ayaklarıma kapandı,öptü:cool: filan:)

arkadaş onu yanlış anlamış zaten sanırım, ben de okumuştum o durumu. Evet uzmanlar tavsiye etmiyor ama sebebi özgüven sorunu değil. Çocuk anormal derecede değerli hissedip kıskançlık yapabiliyormuş, annesini kardeşini kıskanabiliyormuş.
Ben öperim valla, hiç anlamam. :KK70:
Hayattaki en güzel seyler benim için bebeğimin ayakları. Yatarak emzirirken ayağını ağzıma getiriyor bilerek öpeyim diye, kıkır kıkır gülüyor bi de, nasıl öpmeyeyim :KK68:

Merhaba 2 aylık bir oğlum var bebeğimi kayınvalidemden aşırı derecede kıskanıyorum
Kendi ailemden kıskanmıyorum ama hiç bunun sebebide şu kaynanam geldiği zaman veya da gittiğimiz zaman gözleri sürekli oğlumun üzerinde uyutuyorum çocuğu başına gidip kuzum canım bilmem ne sevmeye başlıyo elini ayağını öpüyo çocukta haliyle hemen gözünü açıyo hemen geri sallamaya çalışıyorum uyumıycak bu oğlan kalkcak buu diye hemen kucağına alıyo buda beni delirtiyo aslında iyi biridir bana bi zararı yok enazından ama böyle yapması beni nefret ettirdi eşimede bişey diyemiyorum çünkü çok aşırı anne düşkünü ☹
Annesiyle ilgili en ufak sözümü yanlış anlıyor. Gideceğimiz zamanlar elli kere bak hemen kalkalım çocuk hasta durmaz vs şeyler söylüyorum buda kavga sebebi oluyo işte senin ailende duruyoda benim annemdemi durmuyo bu çocuk diyo ama bilmiyo benim ailem uyuyan çocuğu uykusundan etmiyo sürekli kucakta gezdirmiyor eşimle zaten anne düşkünlüğü yüzünden aramız yeterince bozuk bu konu daha da bozuyo napmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sizce artık rüyalarıma giriyo eşim hadi anneme gidelim dediğinde günüm zehir oluyo☹☹☹
Uyuyan bebek uyandılirmi ya uyku düzeni herşeyi bozulur onun sonra bebekte sende sknti çekersin güzel bı dille anlatmayı dene biz uyarıyorz valla napalim zaten çok zor uyuyan bebeğimz var kv geçen gelmiş saçını okşuyor püf desen uyanıyor zaten eşim hemen anne yapma zor uyuttuk zaten dedi hafif bozuluyor tabi ama bişey diyemiyorda sende de gidip hemen oğluna demez heralde ufack bisey dersede çocuk sıçradı uykusundan uyandı ondan dedim dersin.

Ona çocuğu kıskanmak demeyelim de kv ye gıcık olmak diyelim. Benimki de anneeeem diye seviyo sürekli. Gıcık! Takma. Sallama.
Ayy benimkide bı kaç defadr öyle seviyor daha iki aylik ses etmedim ama devamı derse diyecem mechur babaannnemmm diyecektin heralde diye 😂😂😂

arkadaş onu yanlış anlamış zaten sanırım, ben de okumuştum o durumu. Evet uzmanlar tavsiye etmiyor ama sebebi özgüven sorunu değil. Çocuk anormal derecede değerli hissedip kıskançlık yapabiliyormuş, annesini kardeşini kıskanabiliyormuş.
Ben öperim valla, hiç anlamam. :KK70:
Hayattaki en güzel seyler benim için bebeğimin ayakları. Yatarak emzirirken ayağını ağzıma getiriyor bilerek öpeyim diye, kıkır kıkır gülüyor bi de, nasıl öpmeyeyim :KK68:
Ayaklarii ile aşk yaşıyorm ben 2 aylık simdi opmeyecmde ne zaman opecem😘💗

Bence bu kadar kötü niyetli düşünmeyin ya. Çocuğa salça olmak falan ne demek kadın el değil babaanne. Ayrıca çocuğun en güzel zamanlarını çalmaya çalışmıyorlar. Zaten çocuk konu sahibinin, kimse çocuğu ellerinden almaya çalışmıyor. Torunu görsünler diye ziyarete gidip, çocuğu seviyorlar diye şikayet etmek çok aklı selim bi düşünce değil
Balta döner sap döner, gün gelir hesap döner. Akrabamız yaşlı bir kadın var. Gelini ondan hiç hoşlanmıyor ve torunlarını onunla görüştürmek istemiyor. Bir gün annem dedi ki ee eden bulur. Meğerse öğrendim ki bu kadın zamanında yıllarca torunlarının yüzünü kayınvalidesine göstermemiş.

Bebeğinizi kıskansaydınız zamanla geçer her şey yeni derdim fakat siz kayinvalidenizi, eşinizin ailesini sevmiyor, istemiyorsunuz?
Tabi ki öyle, kıskanmak bahane. Anneannesinden kıskanmıyormuş ama nedense. Anneanne sevince sorun yok. Kayınvalidenin her şeyi batıyor.

Bazıları bence şunu anlamıyor. Uyku bölmek bahane. Hiçbir babaanne öz mü öz torununun uykusu bölünsün istemez. Anlatsan anlar eğer gerçekten uykusunda seviyorsa bir daha yapmaz. Bu sitede babaannelere karşı bir nefret var, rahatsız oluyorum. Anneanne sevince sorun yok, babaanne sevince ooo. Ben evli değilim henüz, ama ileride evlenir de bir kayınvalidem olursa şunu biliyorum ki annem benim çocuğumun ne kadar yakınıysa, kayınvalidem de o kadar yakını.

Merhaba 2 aylık bir oğlum var bebeğimi kayınvalidemden aşırı derecede kıskanıyorum
Kendi ailemden kıskanmıyorum ama hiç bunun sebebide şu kaynanam geldiği zaman veya da gittiğimiz zaman gözleri sürekli oğlumun üzerinde uyutuyorum çocuğu başına gidip kuzum canım bilmem ne sevmeye başlıyo elini ayağını öpüyo çocukta haliyle hemen gözünü açıyo hemen geri sallamaya çalışıyorum uyumıycak bu oğlan kalkcak buu diye hemen kucağına alıyo buda beni delirtiyo aslında iyi biridir bana bi zararı yok enazından ama böyle yapması beni nefret ettirdi eşimede bişey diyemiyorum çünkü çok aşırı anne düşkünü ☹
Annesiyle ilgili en ufak sözümü yanlış anlıyor. Gideceğimiz zamanlar elli kere bak hemen kalkalım çocuk hasta durmaz vs şeyler söylüyorum buda kavga sebebi oluyo işte senin ailende duruyoda benim annemdemi durmuyo bu çocuk diyo ama bilmiyo benim ailem uyuyan çocuğu uykusundan etmiyo sürekli kucakta gezdirmiyor eşimle zaten anne düşkünlüğü yüzünden aramız yeterince bozuk bu konu daha da bozuyo napmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sizce artık rüyalarıma giriyo eşim hadi anneme gidelim dediğinde günüm zehir oluyo☹☹☹
Bende mesela kızıma görümcem in dokunmasını istemiyorum konuştuğumuz zamanlarda kızımı kucağına aldığında gözüm sürekli üzerinde bi sn ayırmıyorum bunun sebebi de ondan nefret etmem çünkü büyük sorunlar yaşadık dokunmalarini bile istemiyorum sizin de kv karşı böyle bir durumunuz olabilir mi?

Bende mesela kızıma görümcem in dokunmasını istemiyorum konuştuğumuz zamanlarda kızımı kucağına aldığında gözüm sürekli üzerinde bi sn ayırmıyorum bunun sebebi de ondan nefret etmem çünkü büyük sorunlar yaşadık dokunmalarini bile istemiyorum sizin de kv karşı böyle bir durumunuz olabilir mi?
Evet bizde sorunlar yaşıyoruz kv her ne kadar sessiz konu dışıymış gibi kalsada eşimle onun yüzünden sorunlar yaşıyoruz eşimin diğer aile fertlerine karşı böyle bir durumum yok zaten sadece kv karşı

Millete yaptığım yorum neden bu kadar batar olmyş? Doğru söyleyebi 9 köyden kovarlarmış...

Gugıl "en son önerebileceğim şey" :)
Yoksa dediğin gibi, sinek ısırığına da kanser diyor.

Çocukları öperken, dikkat edilmesi gereken birçok şey var aslında. Mesela enseden / boyundan öpülmez, avuç içinden, dudaklarından.

En güveniliri alın. Yanaktan öpülür, ancak başını tutmayacaksın arkadan :)

Çocuklar ayaklarından öpülmemenin sebeplerinden birisi de, ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür. Özgüven de buna bağlı olabiliyor :)

Işinin ehli ve doğru Pedagog veya pediyatriste denk gelirsen, sorabilirsin 😊
3 oğlum var ayaklarını hep öptüm hiçte kıskanç değiller birbirlerine baglilar çok severler birinin bir ihtiyacı oldumu sadece ihtiyacı olana alırım niye denezler mesela büyük oğlumun deftere ihtiyacı var ona aldım zaman kardeşleri kiskanmaz
Ayak öpmeye bağlı olaydı herkes fesat birbirine düşman olurdu o zman
Bebeği seveceksin sevgiyle buyuteceksin
Bebek sallamaya gelince öyle hmm o neyin kanamiyor hiç sallanadim ama besikte donerken yatarken hafif sallandı

Bazıları bence şunu anlamıyor. Uyku bölmek bahane. Hiçbir babaanne öz mü öz torununun uykusu bölünsün istemez. Anlatsan anlar eğer gerçekten uykusunda seviyorsa bir daha yapmaz. Bu sitede babaannelere karşı bir nefret var, rahatsız oluyorum. Anneanne sevince sorun yok, babaanne sevince ooo. Ben evli değilim henüz, ama ileride evlenir de bir kayınvalidem olursa şunu biliyorum ki annem benim çocuğumun ne kadar yakınıysa, kayınvalidem de o kadar yakını.
Katılıyorum da bazı lari gercekten bilerek yapıyor
Bnm kv de gelirdi uyurken şak öper aglatirdi ilk iki çocuğumda sonrada ohhhhh canıma değsin sana eziyet derdi noldu peki bni yormak için üzmek için çocuklarımın canın iyakti şimdi hiç biri sevmiyor babaannesi sen bizi sürekli üzüyorsun diyor
3.oglum hiç kucağına gitmedi doğdu günden beri
İlk görmeye geldiği an ağladı iki günlük bebek daha babaanne gidene kadar susmadi o gitti bebeğim sustu esimde dedi hissediyo çocuk sevgisizligi dedi
Annesini oda biliyor sevgisiz üzmek için çocuğu kullaniyor

Sizin tabirinizle "gugıl amca"daki her bilgiye inansak, baş ağrısı kanser belirtisi mesela 😅
Beyin kanaması bir derece de ayak opmekle özgüven problemi arasında nasıl bir ilişki kurmuş doktorunuz anlamadım. Olsa olsa varsayimdir çünkü bunlar net araştırmalarla ispatlanacak şeyler değil.
Sana aynnn katilyorum 👏👏👏👏

• Beğen
Reactions: Kuf
Back
X