Bebeğimi doktora götürmeli miyim?

_Phantom-Opera_

Her şey kızım için...
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
2.475
8.208
78
Arkadaşlar kızım 5 aylık. Uzaktaki bi yere düğüne gittik arabada kucağımda uyudu terlemişti. Hava da bayağı soğuktu. Ertesi gün de gözleri sulanıyo hapşırıyo ve öksürüyo ama kuru bi öksürük. Ateşi yok. Rengi biraz soluk gibi.. Nezle olabilir mi ya da ne yapabilirim doktora mı götüreyim karar veremedim. Evde neler yapabilirim?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok teşekkür ederim şimdiden..

Kuru oksurukse burun akmiyorsa o hastaliginin baslangicidir.
Tabi goturun doktora,onlemini alin.
Ayrica ates olcerle mi olctunuz atesini?
Kizimin distan atesi olmadigi bi gun herkes yok bu cocugun atesi dedi, ama belli cocuk oyle halsiz ki.
Bi olctum 39 atesi, ic atesi yukselmis, nerdeyse havale gecirecekti.

Ya ben çok evhamlıyım bana kalsa acile gidip yıkasım var da doktor bile bıktı benden. Eşim de sakin ol ateşi yok falan deyince bekledim ben . ama çok halsiz ağlıyo sık sık gece de çok sık uyandı

Götürseniz ne verecek doktor gribe nezleye ? 5 aylık çocuk hiçbir şey kullanamaz grip için ki zaten büyükler de gereksiz kullanıyor. Ateşi yok hafif burun akıyor boş yere götürüp orada mikrop kaptırmayın. 3 gün takip edin ateşi 37,5 üstüne çıkarsa götürürsünüz. Ya da öksürüğü şiddetlenir, durumu kötüleşirse. Bunun için hele ki acili lütfen meşgul etmeyin. Bu sıra herkes hasta zaten.

Ateşini kontrol edin.
Ateş 38i aşarsa ılık duş yaptırın, çoraplarını çıkarıp üstünü inceltin. Bunlara rağmen düşmüyorsa 6saatte bir uygun ölçek calpol verin.
5aylık bebeğe ek gıda verilmediğinden çok tavsiye veremiyorum. Burnu tıkalıysa yatağına bir iki damla coldmix-airmix damlatarak kullanabilirsiniz.
Doktor da bu seviyede başka bir öneride bulunmaz diye düşünüyorum. Antibiyotik vs için çok çok çok küçük.

Götürseniz ne verecek doktor gribe nezleye ? 5 aylık çocuk hiçbir şey kullanamaz grip için ki zaten büyükler de gereksiz kullanıyor. Ateşi yok hafif burun akıyor boş yere götürüp orada mikrop kaptırmayın. 3 gün takip edin ateşi 37,5 üstüne çıkarsa götürürsünüz. Ya da öksürüğü şiddetlenir, durumu kötüleşirse. Bunun için hele ki acili lütfen meşgul etmeyin. Bu sıra herkes hasta zaten.
Doğrudur da sağlık ocağına gideceğim zaten. Çarşambaya dr randevumuz vardı geçmezse orada bakılır zaten

Nezle olduğunu düşünüyorum ben de zaten antibiyotik verilmez diye biliyorm.

Bu aralar bebeklerde özellikle üst solunum enfeksiyonu çok sıkmış ve ciddi etkileri olabiliyomuş. Ve belirtilerinden biri kuru öksürük diye okumuştum inşallah karıştırmıyorumdur ama aklımda öyle kalmış. Bence ne olur ne Olmaz evde kendiniz bişey yapmayın götürün doktor görsün.

Doktora götürmelisin. Bunlar basbayağı hastalık belirtisi. Uzman doktora götürmeni öneririm. Bizim aile hekimi bebekten pek anlamıyor

Ya geçen bi konu vardı suriyelilerden bizde olmayan hastalıklar yeniden hortladı diye diy. İlte bundan çok korktum ben de

Doktora götürüp te hemen ilaç yapıştırmayın çocuğa.
Ateşi 38.5 olmadan sakın ilaç vermeyin.Ilık duş aldırıp üstünü inceltin.
Ateş vücuda savunmayı öğretir hemen ilaç içirip bağışıklığı baskılamayın.
Ha birde ateşliyken ıslak bez koymayın sakın vücuduna şok etkisi yapar havale geçirir Allah korusun.
Bir an önce iyileşir inşallah

Acile zaten gitmem. Doktorunu arayıp sorardım.
Çocukları terletecek kadar giydirmek de hiç sağlıklı değil. Bizim milletimizde sıcaklık şifa sanılıyor. Yazın bile kat kat giydirilmiş bebekler görüyorum. Önemli olan çocuğu üşütmemek olduğu kadar pişirmemek. Vücut ısısını "normal"seviyede tutmaktır önemli olan, sıcakta değil.

burda iki seçenek var önünde ya ÇOocuğa görümcem gibi gömceksin ateş düşürücüyü yada benim gibi doktora gidip nedir ne değildir adamakıllı öğreneceksin. bu hareketlerden bana doğru gelen benim yaptığım ama dikkat.

ilkini yaprsan çok iyi duyarlı annesin ama 2. sini yani benim yaptığımı yaparsan pimpirikli hasta sıradışı annesin seç yap.

5 aylık bebeğe ne ilacı ya
En güzel ilaç anne sütü. Sık sık emzirin
Ateşine dikkat edin ama ateşine müdahale etmeyin yükselmediği sürece. Birden ateşini düşürmeye çalışmak havale geçirmesine sebep olur. Sık sık emzirin çabucak atlatsın. Doktora gidecekseniz yine gidin tabi ki.

Son düzenleme:
Back
X